Idézet: Emak - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 20:43
Én mindig nevetek azokon (didyman majd beszól, ha nem így van), akik leírják:
Semmi extra, csak ez, meg az, jó VGA, stb.
Erre mindenki ajánl pl. 450W, jó, szuper tápot.
Eredmény:
Semmi extra x2, jó VGA -> legújabb SLi -ben, processzor -> 1.5x tuning, t@kömtudja.
Talán úgy kellene mindenkinek tápot ajánlani, hogy mik az igények most:
pl. szuper táp 450W körül -> akkor OK, de inkább egy 550W körüli, szuper táp, mert akkor kényelmesen bővíthető, és mégsem annyival több árban.
Amikor kiadsz új konfigra 200k -t, akkor a 20k -s tápnál már befér a +5k, de később bővíthetsz, és akkor nem kell új táp akkor +25k -ért.
1) _jelenlegi_ géphez minek felülspecifikálni?
2) aki itt kérdez, az több időre vesz gépet nem 3 hónapra. (aki annyira vesz, az tudja mit kell venni) namost ha nem 3 hónapra veszi hanem tegyük fel 3 évre, akkor 3 év mulva igyis-ugyis lecseréli - amikor ugye eljön az a bizonyos "későbbi bővíthetőség" amiből nem lesz semmi. aki most 200k-ból vesz egy gépet, és majd "később bővíti" azok 90%-a ugyanezzel a géppel fog élni 2 év mulva is, és jön, hogy mire cserélje le, mert már sem a proci, sem a vga csatolófelülete, sem a ram lábkosztása, sem a táp alaplapi csatlakozója nem olyan szabvány, ami neki van.
ergo - tök fölösleges felülspecifikálni. ha van pénze "bővítésre" ami nem annyiban merül ki hogy beledug egy uj winchestert (20w peak?) vagy egy másik pár ramot (5w?) hanem komoly fejlesztésre szánja magát, akkor lesz pénz a tápot is cserélni.
ráadásul a "semmi extra x2"-höz is elég pillanatnyilag egy 625-ös enermax modu82+
szerk: maradhattam volna én is a 465-ös enermaxomnál.
az összes eddigi gépemet gond nélkül vitte volna.
de:
- nincs pci-e power csati. nem hogy 2*8 pin mint a mostanin, de egy sima 6-os sincs
- nincs 20+4 pin alaplapi, csak 20 pin.
- nincs 8 pin processzor
- hangos, amialatt azt értem, hogy kb 3x olyan hangos mint a mostani
- nem lecsatolhatóak a kábelei
- és borzasztóak a hatékonysági értékei
összességében egy k*rva jó táp. volt. 3 éve. csak a technika annyit fejlődött, hogy most egy 7 ezer forintos 400-as fsp is többet tud....
és ez ugyanigy történik meg a következő 3 évben is, csak mások lesznek a felsorolásban. fogyasztói társadalomban élünk.
amit pedig én is ajánlok, az annyival MINDIG felül van specifikálva, hogy 2-3 extra winchestert, egy másik optikai meghajtót, vagy +2gb ramot vígan eligyen.
Szerkesztette: gemini 2008. 08. 03. 21:31 -kor

Súgó
A téma zárva.