HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#3581 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 19. 10:52

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 9:45

Műtehene Stolnak van :D
Tápod meg még mindig AV. Ezekkel a PS223-akkal van gond bőven, egy rakat FSP van nálam olyan hibákkal, hogy PG jelet nem generál, meg bekapcsolni nem hajlandó a főkört. Mind ennek az IC-nek a dolga, donorból tesztelve mindegyik táp üzemel, de az IC-hez nem lehet hozzáférni, csak százas tételben, gyártónak írtam mindenesetre, hátha..

van egy 500-asom is, valami szintén nem jó vele
összefutunk, átnézed abban mi murdelt meg és a kettőből csinálsz egy jót?
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#3582 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 11:16

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. febr. 6., szombat - 19:10

Mit jelent számodra az "olcsó"?

A hatásfoka nem a legjobb, de abszolút nem hangos táp. Nekem a két Glacialtech Silent Blade házventim (19 dB/A) jóval hangosabb, pedig azok sem nevezhetőek erős zajforrásnak.

Amellett nem tudsz még egy ilyen jó minőségű tápot, ilyen olcsón vásárolni. Szerintem abszolút "Best buy" jelenleg.

Az utóbbi időben olvasgattam különféle tápokkal kapcsolatos teszteket, s abból az derült ki, hogy drágább kategóriában valóban a Corsair a nyerő (bár tudtommal azok közül több modellt az FSP készít), illetve az FSP felső-közép és felső kategóriás darabjai.

A Corsair-t egyébként talán a legmagasabb árszínvonalú termékek jellemzik ebben a kategóriában.

Szóval inkább egy FSP Bluestorm, Everest, vagy Epsilon a javaslatom (pénztárcától függően).

Lehet, hogy félreérthető voltam.
Igen, a PNF400 jó táp és a minőségéhez képest meglepően olcsó. (Számomra is)
Viszont nekem nem elég halk, hallottam (vagyis nem hallottam :)) ennél jobbat is. Plussz nem ártana inkább egy 450-es...

Az olcsóságot a Corsair-ekhez mérném leginkább. Szétnéztem a tesztekben és nagyon jókat írtak róluk (A Seasonic belesekről), kb. a leghalkabbak, sok a gari, stb... csak 20k körül kell nézelődni 400-450-est is. Használtan is 15k-tól felfelé. Na valahogy ennél lenne jobb kicsit olcsóbban szerezni jót... :)

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 7., vasárnap - 9:21

Enermaxból a Cyclops-szal tégy próbát.

Köszi, utánaolvasok...

ps: Amúgy havernak kéne a táp, nálam jelenleg egy Antec Truepower 550-es megy, hangtalan és jó. Teljesen meg vagyok elégedve vele. Ehhez képest megy a családi gépben a PNF400 kicsit hangosabban és némileg gyengébb konfiggal mégis többet fogyasztva 20-40W-tal - konnektorból mérve. :)

#3583 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 02. 20. 08:25

Idézet: salaud - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 0:15

Beszélsz itt hülyeségeket.

izéke, lehet nehéz volt levenni, h fentebbi hitetlen és fórumtársunkat szerettem volna kifigurázni...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#3584 Felhasználó inaktív   klepto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 20. 13:42

Sziasztok!

Az Energon EPS-750W tápról van valakinek tapasztalata?
Ha igen, mit kell tudni erről a tápról, mennyire jó, vagy rossz?
A válaszokat előre is köszönöm  :respect:

#3585 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 23:52

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 8:35

Álalában egy soros, 1-3,3Ohm körüli valami szokott elmenni a bordán ülő tranyó emitter köréből és egy 30Ohm körüli ugyanennek bázis/bázismeghajtás köréből. Az ott lévő két tranyó természetesen szintén kuka, meg egy zener is bele szokott boldogulni.

:respect:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#3586 Felhasználó inaktív   salaud 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 02:02

Idézet: avman - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 9:25

izéke, lehet nehéz volt levenni, h fentebbi hitetlen és fórumtársunkat szerettem volna kifigurázni...

Akkor bocs. Sokan beszélnek mostanában hülyeséget, ritkán szólok hozzá, néha meg kifakadok.
(\__/)
(='.'=) Ez itt nyuszi. Másold át te is, hogy segíts
(")_(") neki a világuralom megszerzésében.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

#3587 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 09:45

Sziasztok,

egy ideje Enermax Modu82+ működik csendesen a gépemben. Ami szokatlan számomra, hogy  ha elosztót áram alá helyezem, majd utána egyből megnyomom gép bekapcsoló gombját, utána kb 8-10mp múlva indul csak el a gép. Ha az elosztó bekapcsolása után kivárom ezt az időt, és csak utána nyomom be gombot, akkor pöccre indul. Furcsa, hogy korábbi tápok nem csináltak ilyet. Ennyi idő kellene az "indító áramkörnek"? Vagy ez egy hibajelenség?
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#3588 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 10:16

Idézet: NeCrO - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 10:45

Sziasztok,

egy ideje Enermax Modu82+ működik csendesen a gépemben. Ami szokatlan számomra, hogy  ha elosztót áram alá helyezem, majd utána egyből megnyomom gép bekapcsoló gombját, utána kb 8-10mp múlva indul csak el a gép. Ha az elosztó bekapcsolása után kivárom ezt az időt, és csak utána nyomom be gombot, akkor pöccre indul. Furcsa, hogy korábbi tápok nem csináltak ilyet. Ennyi idő kellene az "indító áramkörnek"? Vagy ez egy hibajelenség?

Gondolom, az elején vannak szép nagy pufferkondik, aminek a töltődését megvárja... :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3589 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 11:07

Idézet: Eleanor - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 10:16

Gondolom, az elején vannak szép nagy pufferkondik, aminek a töltődését megvárja... :)

Az ok, csak csodálkozom, hogy ennyi időbe telik. Azért azok az elkók nem olyan nagyok.
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#3590 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 11:55

Idézet: NeCrO - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 12:07

Az ok, csak csodálkozom, hogy ennyi időbe telik. Azért azok az elkók nem olyan nagyok.

A tervező beletervez(het)ett egy általa megfelelőnek ítélt időtartamot a bekpacsoló áramkörbe a tranziensek lecsengésére.

Akinek ér ez annyit, hogy azt az áramkört most lekövesse, nyugodtan tegye meg.

#3591 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 22. 08:25

Idézet: NeCrO - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 11:07

Nem is tart addig, azok pár ms alatt felöltődnek, kb. fél másodperc után garantáltan üzemkész minden kapacitás, de maga a PWM/PFC vezérlő tartalmazni szokott késleltetést főleg hálózati események következtében leállás utáni újrainduláshoz, hogy esetleges további tranziensek ne tegyenek kárt/okozzanak zavart a működésben.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3592 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 08:25

Idézet: Eleanor - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 11:55

A tervező beletervez(het)ett

Te szent tervező! :-)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3593 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 09:35

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 9:25

Te szent tervező! :-)

és Izolátor...  ;)

#3594 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 22. 19:20

Idézet: salaud - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 0:15

A 60%-os hatékonyságú táp az általa a konnektorból felvett "áram" 40%-át elfűti, tehát a táp+gép 140W-ot fog a konnektorból kivenni.

A 85%-os hatékonyságú táp az általa a konnektorból felvett "áram" 15%-át fűti el, tehát a táp+gép 115W-ot fog a konnektorból kivenni.

Köszönöm, hogy leírtad mindezt! Alapvetően erre gondoltam én is.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#3595 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 22. 19:23

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 9:45

Tápod meg még mindig AV. Ezekkel a PS223-akkal van gond bőven, egy rakat FSP van nálam olyan hibákkal, hogy PG jelet nem generál, meg bekapcsolni nem hajlandó a főkört. Mind ennek az IC-nek a dolga, donorból tesztelve mindegyik táp üzemel, de az IC-hez nem lehet hozzáférni, csak százas tételben, gyártónak írtam mindenesetre, hátha..

Nos, ebből a technikai szövegből én nem sokat értettem a táp márkáján kívül.  :confused:

Azt elárulod, hogy milyen típusú FSP tápokkal van probléma?

Jut eszembe... Az egyik számtech boltban a boltos srác "agyba-főbe" szidta nekem az FSP-ket, s azt mondta, hogy rossz minőségű tápokat gyártanak, visszahoztak hozzájuk XY darabot mindenféle hibákkal, és egyébként is csak a Corsair táp az igazi! (Kiderült, hogy ő egy 43.000 forintos Corsair modellt használ az otthoni gépében. Hát egészségére!)

Kétkedve fogadtam, amit az FSP-ről mondott, de most neked sikerült engem elbizonytalanítanod.  :think:

#3596 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 20:05

Jók az FSP-k, mindig is jók voltak... ne aggódj. ;)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3597 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 20:28

Mindegyik márkából becsúszik sz@r széria mint pl a chieftech ATX-410-202 meg az összes ilyen belű átcimkézett cucc.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3598 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:16

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 19:23

Nos, ebből a technikai szövegből én nem sokat értettem a táp márkáján kívül.  :confused:

Azt elárulod, hogy milyen típusú FSP tápokkal van probléma?

Jut eszembe... Az egyik számtech boltban a boltos srác "agyba-főbe" szidta nekem az FSP-ket, s azt mondta, hogy rossz minőségű tápokat gyártanak, visszahoztak hozzájuk XY darabot mindenféle hibákkal, és egyébként is csak a Corsair táp az igazi! (Kiderült, hogy ő egy 43.000 forintos Corsair modellt használ az otthoni gépében. Hát egészségére!)

Kétkedve fogadtam, amit az FSP-ről mondott, de most neked sikerült engem elbizonytalanítanod.  :think:

Hát, dünnyögünk rajta. A Zen egy komplett elbaszás helyenként, de semmi sorozathiba, egyszerűen problémás táp. A Capxon primerköri elkókkal egy 3 éves intervallumban sok, rengeteg gond van, elszáradnak, átütnek, elkorrodálnak (logouton cikkem róla), szekunder oldaliak néha pupulnak. Ventillátor meghajtása is el-elröppen. Ezek a green sorozatok. A PS223 is ezeket érinti. Szóval akad velük gond idő múlásával..
Aztán a 7-800-as tápjaik azok majdnem hulladék kategóriák, a green bele egyszerűen nem skálázódik jól itt már, a hófeér tápjaik (saga) meg a régi PNF-ek vérszegényített változatai. Szóval furcsa.

#3599 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 10:51

Hi

Stol HIPRO 350W teszt tesztje alapján szemezgetek a nagy-testvérrel: CHICONY Hipro 580W.
Viszont amit tesztet találtam róla nem valami pozitív: klikk.
Mi erről a vélemény?  :cool:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#3600 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 23. 15:25

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 20:05

Jók az FSP-k, mindig is jók voltak... ne aggódj. ;)

Azt tudom, hogy "mindig is jók voltak", de úgy tűnik, hogy a fene nagy globalizáció, a "kici kínai óccó" gyártás rányomta a bélyegét a Fortron termékeire.

Az persze az ő hibájuk, hogy ez ellen nem tesznek/tettek semmit.

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • Utolsó »