Idézet: Freddy001 - Dátum: 2010. 10. 14. 12:26
Ez egy 460W-os Zalman, ZM460B-APS a típusa.
Tanfolyam sem ártana, mire összekukázom ezeket és megtalálom rajta az alkatrészeket lemegy a nap. Nem tudom megér-e ennyit a táp. Ki is kell forrasztanom, hogy tudjak mérni vagy melyiket hogy?
Didyman emlegetett egy IC-t, hogy az szokott elmenni.
Jelenleg egy monopolhelyzetelőállító, a monopolhelyzetekkel való visszaéléssel eredményességmaximalizáló rendszerben élünk.
Ennek egyik esete a javítási tudás monopolizálása.
Én is krónikus tudáshiányban szenvedek.
Az alkatrészek kimérése meg a melyiket hogyan lehet kategóriája.
Érdemes először Kikapcsolt állapotban szemrevételezéses hibabehatárolást végezni. Utána legalább a legelejét ellenállásméréssel megnézni.
Ha bekapcsolod (izzóelőtéttel) akkor a pufferkondira való ráméréssel sokminden kiderül.
Ha nem mérsz feszültséget, akkor teljes zárlat van valahol. Ha erős váltófeszkomponens van, akkor az egyenizányítóhíd egyik (vagy több) diódája elment.
Ha már zárlat (és szakadás (hibás forrasztás) nincs, utána jön az, h mégis, miért nem működik.
- Nekem nem iskolában tanult szakmám és a rendszerváltás után már nem is tudtam sokat tanulni. Ha sikerül valamit meggyógyítanom, azt a régi általános tudásommal, segítséggel tudom megtenni.
Kapcsolási rajz és konkrét működésismeret hiányában mérni sem igazán tudok. A sima alkatrészek végigméréses módszer meglehetősen csekély hatásfokot ad.