HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#4621 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 09. 20. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2013. 09. 20. 16:09

...Ventik felpörögnek 1 másodpercre de ennyi.

Készenléti kör hibának tűnik. Az első képeden levő kondenzátor (amin a körcimke van) jól láthatóan púpos, ez az álmoskönyv szerint nem jelent jót.

6 év üzem után az összes kondenzátort ESR mérővel át kellene mérni, de én látatlanban mindet cserélném. Jó kis táp, megéri ezt a ráfordítást.

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2013. 09. 20. 16:52 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#4622 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 20. 17:36

A két másik gépemben még van egy HX650 (a régi kiadású, 80+ bronz), illetve ebben egy TX650M. Ezek mennek, de hogy meddig még? Hm... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 09. 20. 17:41 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#4623 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 20. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 09. 20. 15:48

Nem aggódok. Már egyszer írtam didynek azt hiszem, amikor erről volt szó, hogy akinél betojik egy adott HW, őt baromira nem érdekli a statisztikai szórás, hogy dehát amúgy ezeknek XY százaléka teljesen jó, igaz? Ez alól pedig jómagam se vagyok kivétel... Kép

Pszichológiai alapvetés, h az amit gyakran lát az ember, az elkezd nagyobbá válni a szemében. Ha még túráztatja is magában, akkor képes kitölteni akár a teljes látóterét is (ezzel a kizárólagos valóságává válva).
Csoportosan művelve a túráztatást és az alapra egymást erősítően ráképzelegve csudi dolgok tudnak születni.

#4624 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 20. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 09. 20. 19:47

Pszichológiai alapvetés, h az amit gyakran lát az ember, az elkezd nagyobbá válni a szemében. Ha még túráztatja is magában, akkor képes kitölteni akár a teljes látóterét is (ezzel a kizárólagos valóságává válva).
Csoportosan művelve a túráztatást és az alapra egymást erősítően ráképzelegve csudi dolgok tudnak születni.

Ebben igazad van és nem is vitatom! De más az elmélet, és a gyakorlat megint más. Mert mindenképp cumi, ha bedöglik egy cuci... Kép

Kiszerelni, gariztatni, vagy csak amúgy javíttatni, hát ez senkinek se jó. Nekem még valóban viszonylagos szerencsém volt.

Szerkesztette: Macikák 2013. 09. 20. 17:53 -kor

#4625 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 09. 21. 07:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 09. 20. 16:48

Nem aggódok. Már egyszer írtam didynek azt hiszem, amikor erről volt szó, hogy akinél betojik egy adott HW, őt baromira nem érdekli a statisztikai szórás, hogy dehát amúgy ezeknek XY százaléka teljesen jó, igaz? Ez alól pedig jómagam se vagyok kivétel... Kép
Igen, és ez -ne haragudj, nem személyesnek szánom- hülyeség. Pont egy HW-es témákat gyakran olvasgató, nem éppen hozzá nem értő embertől ez teljesen érthetetlen hozzáállás.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4626 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 21. 07:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2013. 09. 20. 17:09

Üdv!
Hát eddig bírta a tápom, most 6 év után megadta magát. Ránézésre kb semmi sem látszik benne, viszont indulni azt nem akar. Első tünet az volt, hogy standby-ból feléledt ugyan a rendszer, de fél perc után merevre vagy az egész. Aztán később egyre romlott a helyzet, a végére már hidegen se indult. Ventik felpörögnek 1 másodpercre de ennyi. Utolsó egy évben elég sokat használtam a standby módot 10-12 órákra, ez esetleg okozhatta? Terhelés alatt nem volt vele gond, amíg ment.
Lehet valamit kezdeni vele? Javítás után eladó lenne, mert vettem helyette egy FSP Raider 550W-os tápot.

Készenlét primer oldalán egy pártíz mikrós kondi a bűnös.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4627 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 21. 07:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 09. 20. 10:05

Még annyit, ha már szóba került a garanciális kártalanítás, hogy a bolt 3 év garanciát vállalt arra a tápra, aminek a dobozán ott virult az 5 év, uh. ez se túl sokon múlt, pár hónapon. Tehát, ha úgy nézzük, még örülhetek, hogy úgymond endes volt a tápom és ilyen "hamar' adta be a kulcsot.

Vonatkoztassunk el attól, hogy ez miért így volt, de ha kifutok a 3 évből, akkor már a cumi jóval nagyobb, mert akkor bizony RMA-ztathattam volna vissza a saját, drága pénzemen Hollandiába, a CORSAIR-lerakatba. Tudom-tudom, ez már senkit se érdekel, egyéni szociális probléma, pont. Ami viszont érdekesebb, hogy a cseredarab OCX-re már megkaptam az 5 év garanciát, összhangban a dobozán lévő felirattal, ugyanott... Kép

Ezzel részemről a témát végleg befejeztem, további szép napot!

Igen, és az a másik kedvencem, hogy a Corsair VX450 és a Seasonic közé párhuzamot tesz az olvasó. Holott a kettő nem egyenlő! A Corsair VX450 egy részegységét szállítja a Seasonic. A többi a Corsair bűne, ők találták ki, hogy legyen ilyen kurva csendes.. Ami miatt gyakori a forraszok törése, félvezetők túlterhelése. A garancia kapcsán nem értem a problémádat, neked a kereskedővel volt majdnem problémád, nem a gyártóval.

#4628 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 21. 07:28

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 09. 21. 09:20

Igen, és ez -ne haragudj, nem személyesnek szánom- hülyeség. Pont egy HW-es témákat gyakran olvasgató, nem éppen hozzá nem értő embertől ez teljesen érthetetlen hozzáállás.

Én se annak szántam -- a júzereknél ezt tapasztalom... Kép

Volt egy oldal (kerestem a linket, de nem találom), ahol 10 üzletet figyelnek USA-ban, hogy miből mennyit is visznek vissza. Ilyen közvéleménykutatás-szerű, nem reprezentatív a statisztika, úgymond. Ott meg azt kritizálják a HSZ-okban, hogy miért csak tíz bolt? Istenem, ez alighanem ilyen. Te darabszámban biztos a 100-szorosát látod annak, amit én -- ez számomra sose volt kérdés... Kép

#4629 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 21. 08:07

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 09. 21. 09:26

Igen, és az a másik kedvencem, hogy a Corsair VX450 és a Seasonic közé párhuzamot tesz az olvasó. Holott a kettő nem egyenlő! A Corsair VX450 egy részegységét szállítja a Seasonic. A többi a Corsair bűne, ők találták ki, hogy legyen ilyen kurva csendes.. Ami miatt gyakori a forraszok törése, félvezetők túlterhelése. A garancia kapcsán nem értem a problémádat, neked a kereskedővel volt majdnem problémád, nem a gyártóval.

Igen. Ezzel a CORSAIR-support álláspontját támasztod alá, mert ők is féltéglával döngetik a mellyüket, hogy a CORSAIR nem= SeaSonic. Logikus is, mert az OEM-lényege ugye épp az, hogy megváltoztatják a referencia-dizájnt. Ha nem így lenne, nem lenne miről beszélni... Kép

Ezen kívül olyat is olvasgattam CORSAIR-fórumokon, hogy bezzeg a Seasonic-okban jobban vannak rögzítve a cuccok, tekercsek, kondik, stb. Ez így valóban a CORSAIR bűne, hogy a Te szavaiddal éljek, már ha igaz, persze. Önhibámon kívül, meg persze dühömben is, már végigolvastam a fél CORSAIR-fórumot. Időm volt, mert betegen voltam itthon. Elismerem, hogy tegnap picit bepöccentem és ezért elnézést is kérek.

Innentől azért válik elméletivé az eszmefuttatás -- legalábbis ami az esetemet illeti -- mert a megfejtést végül is nem közölték, hogy konkrétan mi is okozhatta a hibát (design flaw, vagy csak vacak alkatrész). Elismerték hogy hibás, és ennyi, velem ennyit közöltek.

Gyakorlatban annyit írnék emlékeztetőként, hogy nálam pontosan az ellenkező hiba lépett fel, mint Pietrosznál, tehát standby az volt (világított a bill. LED-je, meg az egerem is), viszont a gép már nem kapcsolt be -- tehát még csak ebből se lehet semmiféle párhuzamot levonni.

Gari-ügyben nem volt problémám, mert a 3 éven belül voltam, de ez csak a vak véletlennek volt köszönhető. Első körben ugyanis valóban a bolt a hunyó, hogy miért is nem adta meg az 5 évet, másodszor a CORSAIR-supporton már kb. 500-an írták, hogy miért nekik kell visszapostázni saját pénzükön a hulladékot Hollandiába, uh. ez meg már innét kezdve a gyártó (az ő véleményük szerint, hangsúlyozom). CORSAIR erre azt mondja persze, hogy ez van, sorry... Erre meg ugye többnyire az a viszont válasz, hogy akkor inkább vissza se küldik, mert a postaköltséget kipótolva akkor már inkább vesznek helyette egy másikat -- nem feltétlen CORSAIR-t, természetesen...

Szerkesztette: Macikák 2013. 09. 21. 08:29 -kor

#4630 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 21. 22:34

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 09. 21. 08:21

Készenlét primer oldalán egy pártíz mikrós kondi a bűnös.

Esetleg kép alapján meg tudod mondani melyiket kellene cserélni? Van műszerész a közelben akinek elvileg nem okozna gondot a csere, csak eddig nem mert hozzáfogni :D
De akkor a lényeg az, hogy egy kondi cserével újra működne a táp?
szerk.: Standby módot érdemes használni vagy nyírja a tápot nagyon? Inkább kapcsoljam ki? Vagy esetleg hagyjam bekapcsolva? :D

Szerkesztette: Pietrosz 2013. 09. 21. 22:36 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#4631 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 21. 23:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2013. 09. 22. 00:34

Standby módot érdemes használni vagy nyírja a tápot nagyon? Inkább kapcsoljam ki? Vagy esetleg hagyjam bekapcsolva? :D

Én mindig kikapcsoltam a standby-t, ha nem használtam -- a harmadik, retró-gépemben volt. Átlag 2-3x volt bekapcsolva hetente, uh. tapasztalataim szerint tökmindegy (tekintve, hogy nálam meg más döglött be), de majd didy megmondja a tutit. Ez csak a magam két garasa volt... Kép

#4632 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 22. 11:52

Szerintem te másra gondolsz, én a windows standby módjára gondolok, amikor a ram kap feszültséget, minden más lekapcsol. Nálam viszonylag sokat megy a gép, de most már azért nem 0-24, ezért kell a standby mód, hogy azért mégse menjen mindig, de ne is kelljen mindig mindent elmenteni, bezárni, majd újra megnyitni.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#4633 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 22. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2013. 09. 22. 13:52

Szerintem te másra gondolsz,

Igen, én a hátsó kapcsolóra gondoltam, jó hogy ezt tisztáztuk. Én fogalmaztam pontatlanul és Te helyesen, elnézést!

http://superuser.com...ur-sleep-states

A sleep-módot én nem nagyon használom egyik gépemen se. Köszi!

Szerkesztette: Macikák 2013. 09. 22. 12:34 -kor

#4634 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 06. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 09. 19. 07:29

Én azért annyira nem tartom katasztrofálisnak a HEC-et, de idővel derül ki ez is. Ne felejtsük el, a Codegen legjobb sorozatát is ők gyártották. :-)

Hááát... Igazság szerint számomra ez nem jelent jó referenciát! :-p :Đ
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#4635 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 13. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 09. 19. 08:10

Kedves piftuka, most nem azért, hogy védjem az álláspontomat, de... Kép

1.) Nálam épp nemrégiben dőlt meg a fenenagy Seasonic-mítosz (az elhalálozott Corsair VX450-em OEM-je a Seasonic).

2.) Mennyivel rosszabb egy, úgymond neccesebb OCZ, ha arra meg 5 év a garancia? Ennek az OEM-je a Great Wall.

Kedves Macikák!

Elnézést kérek a kései reagálásért! Most szépen sorrendben válaszolok az általad felvetett kérdésekre, gondolatokra.

Az 1. pontban megfogalmazott gondolatodra Didyman reagált, azt kár tovább boncolgatni. A lényeg, hogy a "belső" gyártója nem felelős azért, ha a "cimkéző" cég átdolgozza a referencia belsőt. Esetleg annyiban, hogy egy idő után a saját érdekük lenne a presztizsüket rontó partnerekkel felbonatni a szerződést.

(Ugyanakkor valószínűleg a Seasonic cégnek kiváló pénzügyi szakemberei vannak, amelyek el tudják dönteni, mikor jön el az a pont, amikor már az egyes partnerek által átdolgozott tápegységek rossz híre több kiadást jelent, mint amennyi bevételt hoz az egyes partnerek részére szállított nagy mennyiségű, eladott tápegység.)

A 2. pontban megfogalmazott kérdésedre a válasz: sokkal.

Íme néhány példa:

OCZ ZT650 elbukik a HARDOCP tesztjén

Az OCZ ZX850-es tesztjében a HARDWARE Secrects komoly problémákra mutatott rá

Sparkle Gold Class 1250 gyatra minőségű forrasztásokkal szerelve

A tény, hogy ezek a tápegységek a névleges teljesítmény alatt teljesítenek, és a fesztültség értékeik terhelés hatására a referenciatartomány megengedett tűrésén kívül esnek, hogy egy drága, 80+ Gold minősítésű tápegység esetében még a forrasztások is botrányosan igénytelen megmutatja, mennyire gyenge minőségű termékeket gyárt a Great Wall.

Azt figyelembe véve, hogy a tápegység stabilitása kiemelten fontos, az elfogadhatatlan feszültség értékek miatt az adott tápot a "veszélyes" kategóriába sorolnám. Mindezek után még véletlenül sem vennék semmit, amit a Great Wall készített.

Nem szabad feledni egy fontos dolgot: a számítógép "lelke" nem a CPU. Az "agya" lehet, de a lelke, a szíve, a motorja egyértelműen a tápegység. Nem az alaplapra, és nem a CPU-ra épül egyetlen konfiguráció sem, hanem a tápegységre.

Ha utóbbi nem stabil, nem megbízható, akkor a konfiguráció többi részegysége egy fabatkát sem ér, a számítógép használata pedig minden egyes bekapcsolt állapotban töltött percben "lutri". A számítógép legtöbb alkatrésze számára.

A merevlemezek különösen érzékenyek a nem megfelelő feszültségértékekre, az instabilitásra, így ha a fent említett OCZ tápegységek használod, ne lepődj majd meg nagyon, ha a számítógépedben lévő HDD-k egymás után elhaláloznak majd.

5 év garancia ide, vagy oda... A választ te add meg... Megéri?

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 09. 19. 08:10

Ami pedig a Thermaltake Berlint illeti, a tesztekben is az szerepel: budget, tehát világmegváltó csodát valóban nem érdemes tőle várni. Ugyanakkor azt se igazán látom be, hogy miért is lenne rosszabb a kategóriájában szereplő más tápoknál? Mert hogy azt se írják...

Lásd az előző válaszomat! Éppen azért rosszabb.

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 09. 20. 08:55

Viszont rengeteg tesztet, meg newegg-értékelést olvasgattam. Elsősorban a negatívakat persze, merthogy az a jó májam. Ott 10-ből 9 azzal kezdi, hogy 'a pichbe, bedöglött, pedig ez egy SeaSonic!'. Bedöglött, igen! A lemez nem nálam akadt el, szerintem...

Kondikról most egy árva bötűt se kárcoltam ide, és azért írtam piftukának, amit, mert nem tudhatom, hogy ő az előző x-oldalt elolvasta-e?

Ez a topic azon kevés szakmai téma közé tartozik, amelyet ezen az immár szinte teljesen halott fórumon még viszonylagos rendszerességgel olvasok. Szóval igen... olvastam az előző oldalakat.

Ami pedig a hozzáállásodat illeti... Elég furcsának tartom, hogy kifejezetten a Seasonic-al kapcsolatos negatív kritikákra keresel csak rá, ráadásul ettől még a "májad is hízik". :rolleyes:

Hozzáteszem, kizártnak tartom, hogy a Seasonic saját tápegységeinek meghibásodási aránya 10-ből 9! Persze egy olyan fórumon, ahol csak a hibás Seasoinc tápokról folyik az eszmecsere, ez az arány nem meglepő, csak annyiban, hogy inkább 10-ből 10-nek kellene lennie.

Mindazonáltal erősen torzítja a statisztikát (nem beszélve a személyes meggyőződésről), ha valaki csak a meghibásodásokról olvasgat, és szerez információt.

Ahogyan Didyman is írta, a legigényesebb gyártó legjobb terméke is meghibásodhat, csak az nem mindegy, hogy ez milyen arányban történik (Seasonic saját termékei esetében a piacon a legalacsonyabb meghibásodási statisztika mellett, ebben biztos lehetsz), valamint az sem mindegy, hogy az a bizonyos hibás táp megvédi-e a számítógép többi alkatrészét a meghibásodástól!

És itt tértünk vissza a lényeghez: emiatt érdemes csak és kizárólag jó minőségű, megfelelő elektronikával és védelmekkel ellátott tápegységet vásárolni.

Aki a fenti elvárással direkt, holmi makacs meggyőződésből szembe megy, az magára vessen.

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 09. 20. 10:05

Még annyit, ha már szóba került a garanciális kártalanítás, hogy a bolt 3 év garanciát vállalt arra a tápra, aminek a dobozán ott virult az 5 év, uh. ez se túl sokon múlt, pár hónapon. Tehát, ha úgy nézzük, még örülhetek, hogy úgymond endes volt a tápom és ilyen "hamar' adta be a kulcsot.

Vonatkoztassunk el attól, hogy ez miért így volt, de ha kifutok a 3 évből, akkor már a cumi jóval nagyobb, mert akkor bizony RMA-ztathattam volna vissza a saját, drága pénzemen Hollandiába, a CORSAIR-lerakatba. Tudom-tudom, ez már senkit se érdekel, egyéni szociális probléma, pont.

Nem, nem, nem, és megint csak nem!

Egyéni szociális probléma a tájékozatlanság, és a tudatlanság.

Úgy vélem manapság senkit nem köteleznek arra, hogy olyan forgalmazótól (kisker üzlet) vásároljon bármit, amely forgalmazó "kerülő utakon" szerzi be az általa forgalmazott terméket, ráadásul a hatályos fogyasztóvédelmi jogszabályokkal sincsen tisztában.

Ugyanis - csak hogy a konkrét terméktípus példájánál maradjunk - a legtöbb (ha nem az összes) márkás tápgyártó/"cimkéző" rendelkezik hazai importőrrel (nagyker), amely természetesen a gyártói jótállást is továbbadja a tőle vásárló forgalmazók felé.

Ugyanakkor ha egyes forgalmazók az árverseny miatt közvetlenül a gyártótól (vagy nem hivatalos nagykereskedelmi partnertől, külföldi áruházból, stb.) szerzik be az általuk forgalomba hozott tápegységeket, akkor legyenek azzal tisztában, hogy a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról ebben az esetben is vonatkozik rájuk, és ezért a gyártói jótállást biztosítaniuk kell. Hogyan? Oldják meg?

A tudatos fogyasztó pedig legyen tisztában azzal, hogy amennyiben szükséges ezt (illetve ennek hiányát) számonkérheti a forgalmazón. (Persze még inkább, korrekt forgalmazónál vásároljon, ne "seftereknél", ha pedig utóbbinál tette, akkor ne panaszkodjon, legfőképp ne az adott termék gyártóját hibáztassa az ilyen és ehhez hasonló fórumokon.)

Egyéb esetben a fogyasztói szerződés semmis.

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 09. 21. 09:07

Gari-ügyben nem volt problémám, mert a 3 éven belül voltam, de ez csak a vak véletlennek volt köszönhető. Első körben ugyanis valóban a bolt a hunyó, hogy miért is nem adta meg az 5 évet, másodszor a CORSAIR-supporton már kb. 500-an írták, hogy miért nekik kell visszapostázni saját pénzükön a hulladékot Hollandiába, uh. ez meg már innét kezdve a gyártó (az ő véleményük szerint, hangsúlyozom). CORSAIR erre azt mondja persze, hogy ez van, sorry... Erre meg ugye többnyire az a viszont válasz, hogy akkor inkább vissza se küldik, mert a postaköltséget kipótolva akkor már inkább vesznek helyette egy másikat -- nem feltétlen CORSAIR-t, természetesen...

Ahogyan fentebb is leírtam, legyél tájékozott, tudatos fogyasztó, és tudd, hogy nem kell neked postázgatnod semmit, mert a gyári jótállást biztosítani, és a fogyasztói szerződés értelmében számodra továbbadni a forgalmazó felelőssége, sőt kötelessége.

Amelyik forgalmazónak pedig ez nem tetszik... hát nem kötelező kereskedelmi tevékenységet folytatni annak, aki nem tudja/nem akarja betartani a jogszabályokat.

Ennyi a lényeg. Remélem, sikerrel válaszoltam az általad feltett kérdésekre! ;-)

/Források:
http://net.jogtar.hu
www.hardocp.com
www.hardwaresecrets.com
www.jonnyguru.com /

Szerkesztette: Piftuka 2013. 10. 13. 13:42 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#4636 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 13. 17:23

Kedves Piftuka,

először is köszönöm a hosszú választ. Sokmindent letisztáztunk azóta didyvel, bár lehet, hogy az én szempontomból nem eleget még. Egyáltalán nem tartom magamat megfellebezhetetlen tápszagértőnek -- mondjuk úgy, hogy az átlagnál jobban érdekel a téma.

Tisztában vagyok azzal is, hogy az OCZ se gyárt aranyat -- ahogy látom, sajnos más termékekben se. Mivel rég volt, ezért csak emlékeztetlek, hogy a választásomnál meghatározó volt a sok molex (mert a régi gépeimben sok régi cucc van és olyat akartam, amit bármelyikbe egyből betehetek). Azt is írtam, hogy az OCZ próba cseresznye alapon volt, még sose volt ilyenem. Ha még gyártott volna VX-et a CORSAIR, talán megpróbáltam volna újra.

Ami a negatív tesztek tanulmányozását illeti: minden más HW-nél is azokat olvasom el először. Természetesen az általad linkelt teszteket is el fogom majd olvasni. Javarészt ugyanazokat az oldalakat lapozgatjuk, ami talán jó. Tesztben elbukott daraboknál szerintem nagy szerepe van a szórásnak (régebben olyat is lehetett olvasni, hogy a gyártók a tesztre felturbózott, kicsicsázott példányokat küldtek ki a tesztelőknek):

Sajnos, itt nagyban bejátszik a minőségellenőrzés is, pontosabban inkább annak a hiánya. Nekieshetek én az OCZ-mnek, szétkaphatom, hogy milyen a forrasztása, csak épp azzal ugrott a garanciám is, persze. Olyan ez, mint az orosz rulett. Javarészt már kevésbé márkákról, meg OEM-ekről van itt szó, hanem arról, hogy kikapjál egyet, ami lehetőleg nem döglik be a garancia lejárta után két héttel (már így is jártam, nem ezzel). Pontosan azért, mert júzer-oldalról ezt a kérdést ugye, csakis garanciavesztés terhe mellett tudod ellenőrizni.

Továbbá, azt se felejtsd el, hogy itt alsó hangon 20-25 ezres tápokról irogatunk éppen -- már csak ezért se kéne, hogy ilyen dolgok történjenek, vagy legalábbis, nem túl gyakran, szvsz. Júzerek ált. a legolcsóbbat veszik, a 15-ezres számukra már "drága" tápegység.

A bolt ügyében meg irtam PÜ.-t Neked. Meg kell mondjam, rajtuk én is csodálkoztam, nem is kicsit! Egyelőre ennyit tudok válaszolni, köszönöm még egyszer.

Szerkesztette: Macikák 2013. 10. 13. 17:50 -kor

#4637 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 13. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2013. 10. 13. 15:40

Upsz, az első a legfájóbb: ezt pont nem találtam, pedig egy egész délelőttöt a neten lógtam ezügyben akkoriban, a fenébe! Ha ezt előbb látom, lehet másképp döntök, de már megtörtént...

Igaz, nekem az 550-es van, azt is néztem ki, de arról sajnos csak azt találtam, amit akkoriban belinkeltem:
http://www.vortez.ne...y_review,1.html
Valami különbség csak lehet a kettő közt, de minden esetre, aligha jó ómen, az biztos.

A forrásokhoz viszont még hozzáteszek kettőt:
http://www.realhardt...vos/Page541.htm
http://www.10stripe....ower-supply.php

Szerkesztette: Macikák 2013. 10. 13. 19:29 -kor

#4638 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 14. 06:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 10. 13. 18:23

Sajnos, itt nagyban bejátszik a minőségellenőrzés is, pontosabban inkább annak a hiánya. Nekieshetek én az OCZ-mnek, szétkaphatom, hogy milyen a forrasztása, csak épp azzal ugrott a garanciám is, persze.
Továbbá, azt se felejtsd el, hogy itt alsó hangon 20-25 ezres tápokról irogatunk éppen -- már csak ezért se kéne, hogy ilyen dolgok történjenek, vagy legalábbis, nem túl gyakran, szvsz.

Ne haragudj, de nagy hülyeségeket írsz.
Minőségellenőrzés: Mindent kizáró minőségellenőrzéshez leginkább elektronmikroszkóp kellene, alkatrésszinten ugye, mert gond azzal van többnyire. És persze egy olyan nyúzópróba, ami hatásait tekintve 3 évet felölel például. Ha ennyire komolyan nem is vesszük, mert egy űrhajó alkatrészeit nem ellenőrzik így, akkor is irreális egy óránként többszáz tápot gyártó gépsoron a végellenőrzést darabonként extra tesztre bővíteni, ez egy 25 ezres táp büdzséjébe sem fér bele. Ezért a minden tápra kiterjedő, egyszerű végellenőrzésen kívül szúrópróba szerű további ellenőrzés lehet, amiből lehet statisztikát alkotni a minőséget illetően. Ez sosem száz százalékos. Tehát, de, igen, egy 25 ezres táppal is történhetnek ilyen dolgok. De megint úgy írod ezt, mintha a te egyszem tönkrement tápod után már gyakran, rengeteg más ilyen táp hibásodna meg. :omg:

#4639 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 14. 06:00

Piftuka, hol írtám nekem levelet? Egyik levelezőmben sem találom :-(

#4640 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 14. 07:58

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 10. 14. 08:00

Ne haragudj, de nagy hülyeségeket írsz.
Minőségellenőrzés: Mindent kizáró minőségellenőrzéshez leginkább elektronmikroszkóp kellene, alkatrésszinten ugye, mert gond azzal van többnyire. És persze egy olyan nyúzópróba, ami hatásait tekintve 3 évet felölel például. Ha ennyire komolyan nem is vesszük, mert egy űrhajó alkatrészeit nem ellenőrzik így, akkor is irreális egy óránként többszáz tápot gyártó gépsoron a végellenőrzést darabonként extra tesztre bővíteni, ez egy 25 ezres táp büdzséjébe sem fér bele. Ezért a minden tápra kiterjedő, egyszerű végellenőrzésen kívül szúrópróba szerű további ellenőrzés lehet, amiből lehet statisztikát alkotni a minőséget illetően. Ez sosem száz százalékos. Tehát, de, igen, egy 25 ezres táppal is történhetnek ilyen dolgok. De megint úgy írod ezt, mintha a te egyszem tönkrement tápod után már gyakran, rengeteg más ilyen táp hibásodna meg. :omg:

Nem, én attól már rég elszakadtam, meg nem is erről beszélek. Csak arra szerettem volna rámutatni, hogy azért, mert egy teszten megbukott tápnak"not so great" a forrasztása, az messze nem jelenti azt, hogy júzerként Te is olyat kapnál -- legalábbis nem feltétlen. Jóslásokba lehet persze bocsátkozni (valszeg nagyobb az esélye), de ha most belenéznék az új OCZ-mbe, a garimnak máris annyi lenne... Meg persze, ugyanúgy előfordulhat az ellenkező irányú történés is, hogyne!

Te se haragudj, de mi ebben a hülyeség? Nem írtam én mikroszkópról, meg ilyenekről, ugyan kérlek! RAM Guy is azt írja a CORSAIR-fórumon, hogy havonta 100-ezer db. tápot adnak el... Kép

És olyat se írtam soha (legalábbis nem emlékszem rá), hogy 10 Seasonicból 9 hibás lenne -- ezt asszem Piftuka állította. Nyilván én szedtem be a fogalmazásgátlót, elnézést.

Szerkesztette: Macikák 2013. 10. 14. 08:21 -kor

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.