HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#4641 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 10. 15. 01:23

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 10. 14. 07:00

Piftuka, hol írtám nekem levelet? Egyik levelezőmben sem találom :-(

Az általam ismert, és legutóbb használt email címedre írtam.

Amennyiben azóta új címet használsz, kérlek, privát üzenetben írd meg nekem, és akkor elküldöm ismét a levelemet!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#4642 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 26. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 10. 13. 18:23

Kedves Piftuka,

először is köszönöm a hosszú választ. Sokmindent letisztáztunk azóta didyvel, bár lehet, hogy az én szempontomból nem eleget még. Egyáltalán nem tartom magamat megfellebezhetetlen tápszagértőnek -- mondjuk úgy, hogy az átlagnál jobban érdekel a téma.

Nincsen ezzel semmi baj. Vagyunk még így ezzel sokan, úgy vélem.

Viszont milyen téren maradtak benned kérdések?

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 10. 13. 18:23

Tisztában vagyok azzal is, hogy az OCZ se gyárt aranyat -- ahogy látom, sajnos más termékekben se. Mivel rég volt, ezért csak emlékeztetlek, hogy a választásomnál meghatározó volt a sok molex (mert a régi gépeimben sok régi cucc van és olyat akartam, amit bármelyikbe egyből betehetek).[..]
A bolt ügyében meg irtam PÜ.-t Neked. Meg kell mondjam, rajtuk én is csodálkoztam, nem is kicsit! Egyelőre ennyit tudok válaszolni, köszönöm még egyszer.

Én pedig azzal vagyok tisztában, hogy miért esett a választásod erre az OCZ tápegységre. Mindössze arra próbáltam rámutatni - ha már a különféle online rovatok teszjeit és fórumait hoztad fel a Seasonic ellenében -, hogy bizony az általad választott OCZ tápegység (a belsejében található Great Wall "alap" miatt) abszolút a "nem mind arany, ami fénylik" kategóriába tartozik.

Én például 1000 alkalomból ezerszer a Seasonic-ot választanám. És az általam talált tesztek miatt Great Wall PSU-val szerelt tápegységet akkor sem építenék a számítógépembe, ha fizetnének érte.

Mindazonáltal maximálisan egyetértek veled abban, hogy egy 15.000-25.000 (vagy még drágább, mert feltételezem, az 1200 Watt-os Sparkle sem lehet olcsó) forintos tápegységek esetében nem szabad elnézőnek lenni még a gyalázatosan ronda és igénytelen forrasztással szemben sem, nemhogy azzal, hogy a drága tápegység a számítógép egyéb alkatrészeit is veszélyezteti.

Ettől függetlenül a minőségellenőrzéssel kapcsolatos véleményed tényleg tájékozatlanságra vall. Didyman kifejtette, hogy miért, így ebbe nem megyek bele.

Ami az AQUA-t illeti... Annyira nem meglepő a dolog, mert a tapasztalataim szerint sajnos a legtöbb online webáruház (ill. hagyományos, értékesítő térrel rendelkező üzlet) ugyanígy jár el.

Anno az FSP Aurum tápegységek esetében volt ez igazán számottevő. Mert hány számítástechnikai webáruház is működik napjainkban? Nem számolom össze, de csak 2!!! (a HWSW féle Gépbolt, és a PCX.hu) értékesítette ezeket a tápegységeknek a jogszabályoknak megfelelően. (Tehát a fogyasztói szerződés keretében a fogyasztó felé továbbadták az 5 év gyártói jótállást.)

A Prohardver-en ezzel kapcsolatban elég sokat beszélgettünk a fórumokon. Ott a legtöbb ember azonnal az Ipon-t hozza fel példaként, "etalonként", és sokak elmondása szerint nagyon korrektek a garanciális ügyintézés során. (Hasonlókat lehet egyébként az AQUA-ról is elmondani.) Ugyanakkor az említett FSP Aurum tápegységet csak 2 év jótállással adták.

Nagyon komoly probléma jelenleg kis hazánkban, hogy nem csak a vásárlók (fogyasztók) zöme teljesen tájékozatlan a hatályos fogyasztóvédelmi jogszabályokkal, jogokkal és kötelezettségekkel kapcsolatban, hanem a forgalmazók (kisker üzletek) is.

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 10. 13. 20:17

Upsz, az első a legfájóbb: ezt pont nem találtam, pedig egy egész délelőttöt a neten lógtam ezügyben akkoriban, a fenébe! Ha ezt előbb látom, lehet másképp döntök, de már megtörtént...

Igaz, nekem az 550-es van, azt is néztem ki, de arról sajnos csak azt találtam, amit akkoriban belinkeltem:
[..]
Valami különbség csak lehet a kettő közt, de minden esetre, aligha jó ómen, az biztos.

Őszintén szólva, ha a nagyobb sem bírja a terhelést stabil feszültségértékekkel, akkor a kisebből sem nézek ki semmi jót.

Ugyanakkor nem kell elkeseredned, mert ha nálad is ilyen problémákat produkál, akkor az teljes jogalapot jelent egy garanciális cserére.

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 10. 14. 08:58

Nem, én attól már rég elszakadtam, meg nem is erről beszélek. Csak arra szerettem volna rámutatni, hogy azért, mert egy teszten megbukott tápnak"not so great" a forrasztása, az messze nem jelenti azt, hogy júzerként Te is olyat kapnál -- legalábbis nem feltétlen. Jóslásokba lehet persze bocsátkozni (valszeg nagyobb az esélye), de ha most belenéznék az új OCZ-mbe, a garimnak máris annyi lenne...

Belenézni nem is kell, de ha úgy teszel, ahogyan fentebb javasoltam, vagyis megnézed a feszültségértékeket, akkor máris okosabb leszel. Állítom, hogy a garancialevél (is) kitér a megengedett, maximális eltérés mértékére.

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 10. 14. 08:58

És olyat se írtam soha (legalábbis nem emlékszem rá), hogy 10 Seasonicból 9 hibás lenne -- ezt asszem Piftuka állította. Nyilván én szedtem be a fogalmazásgátlót, elnézést.

Már megbocsáss, de... :-)

Te írtad:

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 09. 20. 08:55

Pillanat. A Seasonic-mítoszt nem ÉN építettem -- túl kicsi pont vagyok én ahhoz... Kép

Viszont rengeteg tesztet, meg newegg-értékelést olvasgattam. Elsősorban a negatívakat persze, merthogy az a jó májam. Ott 10-ből 9 azzal kezdi, hogy 'a pichbe, bedöglött, pedig ez egy SeaSonic!'. Bedöglött, igen! A lemez nem nálam akadt el, szerintem...

Az egy dolog, hogy te a fenti megállapítást egy, (ha jól értem) a kizárólag hibás Seasonic tápegységekkel foglalkozó fórumról szerezted, de hát ha 10 felhasználóból 9-nek "bedöglik" a tápegysége, akkor az nem azt jelenti, hogy 10-ből 9 hibás? :-)

#4643 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 27. 06:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2013. 10. 26. 20:32

Már megbocsáss, de... :-)

Te írtad:

Az egy dolog, hogy te a fenti megállapítást egy, (ha jól értem) a kizárólag hibás Seasonic tápegységekkel foglalkozó fórumról szerezted, de hát ha 10 felhasználóból 9-nek "bedöglik" a tápegysége, akkor az nem azt jelenti, hogy 10-ből 9 hibás? :-)

Kedves, Piftuka,

én azt írtam, hogy a newegg-en 10 negatív értékelésből 9 azzal kezdi, hogy...

Ez szerintem messze nem ugyanaz, aminek Te értelmezted, hogy 10 Seasonicból 9 hibás lenne, szvsz.

A többit meg már bőven túlbeszéltük. További szép napot kívánok...

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#4644 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 27. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 10. 27. 06:52

én azt írtam, hogy a newegg-en 10 negatív értékelésből 9 azzal kezdi, hogy...

Ez szerintem messze nem ugyanaz, aminek Te értelmezted, hogy 10 Seasonicból 9 hibás lenne, szvsz.

De, éppen azt jelenti! :-)

Ha egyszer egy fórumon 10-ből 9 ember azt írja, hogy hibás a Seasonic tápegysége, az pontosan azt jelenti, hogy 10 Seasonic tápegységből 9 hibás.

Ne haragudj, de te egy a hibás tápegységekkel kapcsolatos fórumot arra használtál, hogy alátámaszd, mennyire rossz a Seasonic tápegység, mert lám... milyen magas a meghibásodási aránya.

Semmi gond ezzel... leírtad a véleményedet. (Más kérdés, hogy továbbra sem tartom jó ötletnek, ha valaki tápegységet akar vásárolni, akkor csak azokat a fórumokat bújja, amelyek a meghibádodott darabokkal foglalkoznak.)

Viszont no offense, de ha ezt valaki a szemedre veti, akkor utólag legalább ne próbálj kihátrálni, és azt mondani, hogy "nem így volt"!

#4645 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 27. 09:59

NEM fórum. A newegg egy amerikai webáruház. Árucikkeket értékelnek a vásárlók, 1-től 5 csillagig. Én se offenzolok, azt hittem ismered. Gyártóknak adott a lehetőség, hogy válaszoljanak a vevők értékeléseire és kb. ennyi.

Már csak azért is érdemes a negatív értékeléseket tanulmányozni, mert egy gyártóról sokat elmond, hogy mit is válaszol? Persze sokszor olyan is előfordul, hogy egyáltalán semmit -- ez esetben ugye, ez is egyfajta információ.

Szerkesztette: Macikák 2013. 10. 27. 10:08 -kor

#4646 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 27. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 10. 27. 09:59

NEM fórum. A newegg egy amerikai webáruház. Árucikkeket értékelnek a vásárlók, 1-től 5 csillagig. Én se offenzolok, azt hittem ismered. Gyártóknak adott a lehetőség, hogy válaszoljanak a vevők értékeléseire és kb. ennyi.

Már csak azért is érdemes a negatív értékeléseket tanulmányozni, mert egy gyártóról sokat elmond, hogy mit is válaszol? Persze sokszor olyan is előfordul, hogy egyáltalán semmit -- ez esetben ugye, ez is egyfajta információ.

Az ilyen felületek ideális tömegmanipulációs felületek.
Értékelhető (biztos) információ (tudás) birtokában nem sokan vannak. Az egyedi felhasználók nincsenek közöttük.

#4647 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 10. 27. 21:09

NEM fórum. A newegg egy amerikai webáruház. Árucikkeket értékelnek a vásárlók, 1-től 5 csillagig.

Naja, csak senki nem megy vissza 1 év múlva csillagozni, hogy megdöglött. Amikor lestem az ilyeneket, akkor átlagos fórumos buta júzerek is írogattak, összehasonlítási alap nincs, élete első GPS-e/tabletje/mindegy mi cucca, de az nagyon jó és kész és elégedett.
Make love not Wor.

#4648 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 28. 01:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 10. 27. 23:09

Naja, csak senki nem megy vissza 1 év múlva csillagozni, hogy megdöglött..

Ó, dehogyisnem! Kedves Jahno, nem lestél eléggé! Én láttam ugyanattól a vásárlótól 5-egg után 1-et és el is ragozta, hogy miért...

Azért ellentmondásos ez az egész (és erről hajnalig lehetne irkálni), mert ugye miközben mi is válltig azt ragozzuk, hogy EGY példányból nehogy már levonj valamit átlagfelhasználóként egy egész SZÉRIÁRA vonatkozólag (miért, mert csak!), eközben a tesztelők pontosan ezt CSINÁLJÁK! Oké, itt megint lehet rágni a gumicsontot, hogy design flaw meg tököm tudja (ez akár még találhat is), de most az, hogy wei-wu-wei hogy forrasztott hétfő reggel, avagy esetleg csang-kaj-sek péntek délután? Ez szerintem már a totál lutri... Megtervezik jueszében aztán médincsájna az egész foshalom onnét x-ezer km-re, és innét szerintem, olyan nagyon nincs is már mit tovább ragozni...

Szerkesztette: Macikák 2013. 10. 28. 02:00 -kor

#4649 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 30. 07:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 10. 28. 01:57

Ó, dehogyisnem! Kedves Jahno, nem lestél eléggé! Én láttam ugyanattól a vásárlótól 5-egg után 1-et és el is ragozta, hogy miért...

Azért ellentmondásos ez az egész (és erről hajnalig lehetne irkálni), mert ugye miközben mi is válltig azt ragozzuk, hogy EGY példányból nehogy már levonj valamit átlagfelhasználóként egy egész SZÉRIÁRA vonatkozólag (miért, mert csak!), eközben a tesztelők pontosan ezt CSINÁLJÁK! Oké, itt megint lehet rágni a gumicsontot, hogy design flaw meg tököm tudja (ez akár még találhat is), de most az, hogy wei-wu-wei hogy forrasztott hétfő reggel, avagy esetleg csang-kaj-sek péntek délután? Ez szerintem már a totál lutri... Megtervezik jueszében aztán médincsájna az egész foshalom onnét x-ezer km-re, és innét szerintem, olyan nagyon nincs is már mit tovább ragozni...

Csakhogy gép forraszt. Pont azért, hogy Wei wu Wei pillanatnyi hangulata ne szóljon bele a dologba.
Az újtojáson hiába pedálozol egy visszatérő személlyel, nem az a jellemző, hogy a régi vevő visszatér keresgélni a terméket, és minősíti. Az sem fog soha visszajönni, akinek évek múlva tökéletes a tápja, hogy megerősítse a tartósságát. Akkor meg minek törődni is ezzel? A gyártás után rövid időn belül előforduló durva hibákat le lehet szűrni, ha vannak, aztán slussz.
Az egy felhasználó-egy tapasztalat dolog kapcsán te kevered a tapasztalat szót az általános véleménnyel. És ez a baj mindig, a "van egy ilyen tápom és tönkrement" helyett "ez a gyártó szar, többet nem veszek tőle semmit, másnak sem ajánlom" megmondások jönnek. Pedig az előbbiből tényleg lehetne kvázi objektíven megítélni, az utóbbinál meg nem szokás hozzátenni, hogy azért, mert nekem volt egy szar.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4650 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 30. 07:54

Persze sokszor olyan is előfordul, hogy egyáltalán semmit -- ez esetben ugye, ez is egyfajta információ.

Ami nettó hülyeség. Hivatalos állásfoglalásokat nem webáruházak fórumain szokás tenni, erre van a gyártónak saját weboldala, fóruma, terméktámogatása.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4651 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 30. 16:32

Persze, didy. Amit Te írsz az is mind igaz és én is tudom --- alapesetben!

Mert láttam én olyan tesztet, ahol bizony-bizony láthatólag KÉZZEL volt utánforrasztva a cucc, ráadásul elég durva "minőségben" (hardOCP-n van egy olyan, asszem, csak nincs idegem megkeresni, de ha belebotlok, posztolom).

Szupport fórum kérdését aláírom, de emelett megmézem a newegg-et is, mert csak. Hogy mennyire is objektívak az ott olvasható értékelések? Ezen el lehet elmélkedni persze, aztán nézd meg utána a pcx.hu-t, ahol az egekbe dícsérik a Codegeneket... Kép

Még annyit a fogyasztóvédelemhez, hogy USA-ban (tudom, mivel éltem ott) a fogyasztói jogok azért valamicskét jobban állnak, mint idehaza. Ha ott azt mondja egy vevő hogy "ilyet többé sose", az messze komolyabb verdiktnek számít, mint itt. Itt maximum körberöhögnek, ott meg majdnem biztos, hogy aki ezt mondja, be is tartja, rendszerint.

#4652 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 05. 09:36

Kézi forrasz egyáltalán nem meglepő és nem baj, nagy áram, mozgó dolgoknál.

#4653 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 29. 10:15

Sziasztok,

elegendő-e az alábbi konfighoz a meglévő (Chieftec GPS 550 AB-A) tápom?

GA P35 DS3L
C2D E6420 2,13@3,0ghz
4GB ram, 4 modulban
3 winchester, 1 DVD
760 GTX OC

speckó szerint 360 W-ot tud a 12 V ágon - 3 x 18 A.

A táp 5 éves.

előre is köszönöm a választ.

szerk: ha kevés mit ajánlotok helyette? köszi:-)

Szerkesztette: abraham 2013. 12. 29. 10:16 -kor

"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

COD MW2 in game:[HWSW]EBI

#4654 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 29. 15:15

Bőven elegendő. :cool2:
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#4655 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 29. 16:04

Köszi!
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

#4656 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 29. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: abraham - Dátum: 2013. 12. 29. 16:04

Köszi!

Érdemes elvégezni rajta egy felülvizsgálatot, karbantartást.
Minimum tisztítás és szemrevételezés (kondenzátorok és forrasztások).
Érdemes a ventillátor csapágyak újrazsírzását is megejteni.

#4657 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 30. 07:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 12. 29. 16:32

Érdemes elvégezni rajta egy felülvizsgálatot, karbantartást.
Minimum tisztítás és szemrevételezés (kondenzátorok és forrasztások).
Érdemes a ventillátor csapágyak újrazsírzását is megejteni.

Lökhárítókat meg újrakrómoztatnj, gumikat felfújni, ilyenek
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#4658 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 30. 08:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 12. 30. 07:29

Lökhárítókat meg újrakrómoztatnj, gumikat felfújni, ilyenek

Az igazán gondosak a szemmértékük úja nikkelezését is megejtik.

#4659 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 30. 08:45

Ok koszi
Nem talalom a guminyomas allito szelepet tud valaki segiteni?
☺oFf off
"  - Pokeas

#4660 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 06. 16:41

Hátha van valakinek ötlete.
Van egy nyomoronc SFF házban egy FSC Esprimo aminek füstöl a tápja, de működik. (Az egyik induktivitás túlmelegszik, már szépen kezd barnulni a lakk.) A táp típusa dps-250ab-8a vagy ahogy FuSiéknál hívják s26113-e512-V50. Gondoltam, megoldom ideiglenesen egy másik táppal a gondot, még ha nem is fér be a házba. De másik táppal nem indul. Más is szívott már ilyennel pl. itt és itt.
Tud valaki valamit arról, hogy más táppal miért nem indul el a Siemens alaplap és egy "mezei" táp rábírható-e arra, hogy mégis.

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.