HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés VI. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#101 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 29. 19:49

Kép

Másfél órája szórakozom vele, ne kíméljetek!
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#102 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 19:50

Én csak kb két percet foglalkoztam vele, mert elkapott az "ihlet". Majd a hétvégén játszok még vele!
Jó ötlet a gauss elmosás is! Ebből is merítek ötletet és a hétvégén megcsinálom ezt is!

#103 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 29. 19:59

Idézet: 7of9 - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 20:49

[IMG]p1120903dhr1.jpg
Másfél órája szórakozom vele, ne kíméljetek!

Először is elismerés a kitartáshoz. :up:
Mindig tetszettek a célratörő, fekete háttér előtt jó megvilágítással készült növényképek. Nem is tudom, legtöbbször a letisztultság jut eszembe, amit sugall és ami kell az elkészítéséhez. Itt szép a kompozíció és a keret kihasználtsága (sem túl kicsi sem túl nagy a téma), jó a "hajfény" a szőrökhöz. Tetszik a ki nem nyílt szirmok szolid, nem hivalkodó "aligvilágítása", ami finoman engedi látni (alig több mint sejteni) a mintákat. Három apró dolog ami zavar: a pár helyen látható PS ecsetnyomok a háttéren, a legközelebbi hajtás éllességtartományon (DOF-on) kívül esése, és a szár elvágása a sarokban. Nagyon kellemesek, mármár erotikusak az ívek, ezeket szépen emeled ki a már említett fekete háttérrel és okos világítással.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#104 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 20:05

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 19:59

mármár erotikusak az ívek

Na most röhögni fogsz, de nekem is pont AZ jutott az eszembe!  :)
Éljen a tavasz és kösz!

#105 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 20:09

Szerintem is jó!
Belinkeltem 2 képet amit én csináltam photoshoppal, de nem én fényképeztem, mert akkor amikor ezeket csináltam nem nagyon voltak virágok! Tavaly meg még nem foglalkoztam virágok fényképezésével!
Itt és Itt

ui: nézzétek meg a többi képet is! Szépen lassan feltöltöm a jobb képeimet is, mert már megbékéltam a picasával!

Szerkesztette: Primary 2007. 03. 29. 20:10 -kor

#106 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 20:10

Idézet: Primary - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 18:38

erre én is rájöttem, de a kérdést akkor máshogy teszem fel:
Kényelmesen eltekerve, úgy hogy nem mozduljon be a kép

ez sokmindentől függ, fókusztávtól, fénytől, helytől... kézből 1/30 jó tud lenni, ha gyorsan tekersz, többet úgysem nagyon tudsz kitartani.

de próbálkozni kell főleg, ez egy ilyen dolog :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#107 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 20:11

Csak érdekli az embert, mert nekem nincs lehetőségem kipróbálni, bár én is próbálkoztam a PS-el!

#108 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 20:16

Idézet: Primary - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 20:09

Szerintem is jó!
Belinkeltem 2 képet amit én csináltam photoshoppal, de nem én fényképeztem, mert akkor amikor ezeket csináltam nem nagyon voltak virágok! Tavaly meg még nem foglalkoztam virágok fényképezésével!
Itt és Itt

ui: nézzétek meg a többi képet is! Szépen lassan feltöltöm a jobb képeimet is, mert már megbékéltam a picasával!

Szerkesztés, élesség, téma oké.

Viszont lenne egy - erősen szubjektív  - észrevételem.
Szóval: a szelektív szintelenítés annyira erős, markáns stb. cucc, ami teljesen fel tud borítani egy képet, sőt gyakran öncélúnak is érzem. Számomra az a fajta eszköz, amit azért használsz, hogy "én is meg tudom csinálni".
Szóval vigyázni vele, szerintem ezekhez a fotókhoz nem kell. Szerintem.

Remélem, értelmesen sikerült leírnom.

#109 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 20:28

Ezeket kb kéthete csináltam, és nem azért mert hogy én is megmutassam a "tehetségem"!
Volt egy elképzelésem és meg szerettem volna valósítani! Hát ez lett belőle!
Fotózok is meg meg fotosopizálok is, de a ps múltam régebbre nyúli vissza (najó nagyon régre nem nyúlhat vissza)! Fotózástól sokszor elmegy a kedvem, mert nincsenek megfelelő cuccaim és sok ötletem nem tudom megvalósítani. Próbálkozok kompakt géppel több kevesebb sikerrel!
Kb 13 éves koromban kezdtem foglalkozni a photoshoppal (előtte Irfanview, XnView, Pixia, Gimp), utána volt egy időszak amikor keményen Delphi-t tanultam (teljesen magamtól) és értem is el dolgokat (Neumann programozói verseny 3. hely). Majd megint foglalkoztam a digitális képfeldolgozással! Fényképezni kb fél éve kezdtem el! Most vok 15.

#110 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 29. 20:32

Idézet: Primary - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 21:28

Fotózástól sokszor elmegy a kedvem, mert nincsenek megfelelő cuccaim és sok ötletem nem tudom megvalósítani. Próbálkozok kompakt géppel több kevesebb sikerrel!

Két megoldást látok:
1. mondd el mit nem tudsz megcsinálni milyen kompakttal, és talán tudunk ötletet adni
2. alakítsd az ötleteidet megvalósíthatóakká
(direkt nem írtam harmadikat)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#111 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 20:39

Idézet: Primary - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 20:28

Ezeket kb kéthete csináltam, és nem azért mert hogy én is megmutassam a "tehetségem"!
Volt egy elképzelésem és meg szerettem volna valósítani! Hát ez lett belőle!
Fotózok is meg meg fotosopizálok is, de a ps múltam régebbre nyúli vissza (najó nagyon régre nem nyúlhat vissza)! Fotózástól sokszor elmegy a kedvem, mert nincsenek megfelelő cuccaim és sok ötletem nem tudom megvalósítani. Próbálkozok kompakt géppel több kevesebb sikerrel!
Kb 13 éves koromban kezdtem foglalkozni a photoshoppal (előtte Irfanview, XnView, Pixia, Gimp), utána volt egy időszak amikor keményen Delphi-t tanultam (teljesen magamtól) és értem is el dolgokat (Neumann programozói verseny 3. hely). Majd megint foglalkoztam a digitális képfeldolgozással! Fényképezni kb fél éve kezdtem el! Most vok 15.

A képet te csinálod, nem a gép, a gép csak egy eszköz.

#112 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 21:12

Idézet: 7of9 - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 20:39

A képet te csinálod, nem a gép, a gép csak egy eszköz.

Makro képeket az lehetlen az én (tesóm) gépemmel, a pana nv-gs280 (amolyan családi cam) csak-csak lehet, de az se valami jó.
Alapvető probléma, hogy nem bírom normálisan beállítani az élességet, az lcd-n nem lehet normálisan látni!
Lehet jobbra ballra nyomogatni a gombokat, az élességet nem nagyon lehet eltalálni!
Az Auto funkció max tájképeknél jó. A "Kiértékelő" (ahogy a canon házatáján mondják) mindent mér csak azt nem amit kéne! Ezért általában Szpot-ra állítom! Másik: a zár idő, itt is csinál minden baromságot!
Képstabilizátor nincs, a vaku szart sem ér! Max érzékenység ISO 800, de már 200-nál is szemcsés.

Kiszoktam vonulni a természetbe és neki állok fénylépezni. Megyek haza és megnézem a képeket, és látom: bemozdult, életlen, sötét, világos, nagy mélység élességről csak álmodni lehet... És ilyen kor leszek ideges hogyha 20 képből alig sikerül valamelyik. És ha messzebre megyek, akkor nem lehet azt csinálni, hogy najó holnap is elmegyek és lefényképezem ugyan azt ugyan úgy. Mostmár van occsó állványom, ezzel kilehet küszöbölni a bemozdulást.

Van egy régi Zenit (tükörreflexes) gépem azzal lehet jókat fényképezni, csak drága előhívatni és kidolgoztani. Negatív szkennerem meg nincs. Feketefehéren szoktam vele fényképezni, mert azt előtudom hívni, és tudok belőle nagyítani! Feketefehér Ilford ISO 100-as tekercsekkel ellát a suli, a fotó szakkör keretében (amit jóformán csak én űzök).

Az meg még rá tett egy lapáttal, hoyg egy "profi" fotós (szerintem nem nagy szám) bemutatót tartott. Az osztály társaim ájuldoztak, hogy milyen jó képek (pedig itt a fórumon lazán jobb képek vannak). utána meg bebe szólogattak, hogy én milyen alacsony szinten fotózok. Na ez mégjobban elvette a kedvem. Aztán megkérdeztem a fotóstól,  hogy milyen géppek nyomul: Canon 1D-vel talán és nem óccsószigma objektívekkel, én meg Canon A530-cal. kis súlykülönbség.

Szerintem a galériámban sincsenek rossz képek! Azért lássátok, be sok képet sokkal sokkal jobban meg lehetett volna csinálni egy normális géppel!

Szerkesztette: Primary 2007. 03. 29. 21:14 -kor

#113 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 21:19

Idézet: Primary - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 21:12

Szerintem a galériámban sincsenek rossz képek! Azért lássátok, be sok képet sokkal sokkal jobban meg lehetett volna csinálni egy normális géppel!

Ugyanaz a kép lett volna, csak a képminőség lenne jobb. Biztos vagy benne, hogy ezek hiányoznak a képeidből? Ezt úgy kérdezem, hogy nem láttam a képeidet.

#114 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 21:27

Idézet: Primary - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 21:12

bemozdult, életlen, sötét, világos, nagy mélység élességről csak álmodni lehet...

Habár ez a " A képet te csinálod, nem a gép, a gép csak egy eszköz." megállapítás így nem állja meg a helyét, mert akkor a profik sem nyomulnának a milliós cuccokkal, de valami igazság van benne.
Kicsit tudatosabban kéne fényképezned. "Bemozdult" -> DSLR-rel is be fog, ha nem figyelsz oda a gyújtótávra és a záridőre. "sötét, világos" -> detto, tessék jobban odafigyelni a fénymérésre. Kompaktnál ráadásul van live preview (hisztogrammod nincs véletlenül?).
"Életlen" -> jó, ez már lehet eszközprobléma, bár photoshoppal lehet segíteni rajta. Viszont nem biztos, hogy egy kép nézegetésénél az élesség a fontos, annál inkább a kontraszt, azon viszont hatékonyan segít a photoshop, és a kontraszt az élességre is jó hatással van.
"nagy mélységélesség" -> az van, gondolom a szűk mélységélességre gondoltál. Vannak rá trükkök, hogy lehessen kisebb mélységélességet csinálni, de tény, hogy ez megint eszközfüggő. Tájképeknél viszont nem kell a szűk mélységélesség, sőt!

Pár problémád nem az eszközzel kapcsolatos, próbálj meg jobban odafigyelni, mit csinálsz.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#115 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 21:56

Hisztogrammom nincs.
De ha a lencséken keresztül a valóságot látom akkor már sokkal jobb!
A CCD/CMOS érzékenysége nagyon alacsony, hiába állítják, hogy ISO 800. Ha tárgyakról szeretnék képeket készíteni a stúdiómban (2 gépház oldala :)) akkor ISO 80-100 érzékenységgel csinálom és 8-15 mp Záridővel. Szűk blende (ugye jól mondom) az max F5,6 lehet kb 2x-es zúmnál....

Vásárláson töröm a fejem, csak nem tudok döntani (PDA/Fényképezőgép).
Csak nehéz dönteni mert teljesen más dolog a kettő.
Valamilyen Canon EOS lenne jó használtan és valami objektív. Csak ugye jól szét kell nézni!
Csak a szülők nem nagyon támogatják a "speciális igényeim", meg hobbim. Megugye a hasonlókorú fiatalok hobbija: MSN. Én legalább hasznossal töltöm el az időm!

#116 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 22:06

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 20:32

Két megoldást látok:
1. mondd el mit nem tudsz megcsinálni milyen kompakttal, és talán tudunk ötletet adni

Nem bírok mozgó dolgokat fényképezni, pláne ha gyorsan mozog!
Azt meg végképp elkell felejtenem, hogy fontos esemény örökítsek meg jó minőségben!
Pl utesóm szallagavatóbálján fényképeztem volna egy Sony géppel, de nem sikerült egy jó kép sem, mert mire úgygondolt hogy fényképez, már az alagy heted hét határon járt, ráadásul, ha messzeb vagy távolabb ment életlen lett. Ha meg kézi fókuszra állítom, akkor meg nem bírom követni!
Ezt fel is adtam. Itt álltam rá a videózásra (pana NV-GS280), és itt azért jól esett látni hogy mellettem egy (feltehetőleg) tv-s ugyan azt csinálja amit én egy panasonic HDV-**** kamerával. Szószerint engem sasolt, és ezt nem csak én láttam így...

#117 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 22:07

Valós optikai keresőnél még könnyebb elrontani a fénymérést.
DSLR-ekben is CCD/CMOS van.

PDA vs. Fgép: hát azt csak te tudodhatod, hogy neked mi kell. Én tudom, hogy egy PDA teljesen felesleges nekem.

Kinek a szülei támogatják ezt a drága hobbit? ;)

Az, hogy kinek mi a hasznos, az meg relatív, szóval ne tessék ilyen elhamarkodottan ítélkezni! (mondom ezt amellett, hogy én sem vagyok társasági ember ;))
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#118 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 00:19

hmm.

Kép

Kép

Kép
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#119 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 06:42

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 19:00

A szóban forgó weboldal a DPChallenge, de még folyik a szavazás, kérem ne változtassunk az eredményen.

ez az, ahol a multkor frankon megmondtak, hogy melyik amerikai allamban van a magyar parlament a halaszbastyaval egyetemben??  :Đ
biztos, hogy nekik hiszel?  :rolleyes:  :p
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#120 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 07:08

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 1:19

hmm.

Kép

Kép

Kép

Kinnjártál az alagútfúrógép indító műtárgytnál? Műszaki vezetőd volt, aki elmondja, hogyan működik a gép és miért 110m hosszúak?
Nem egy semmi darab. :) Eddig amikor kint voltam sosem volt nálam fényképezőgép, de egyszer már direkt bekészítem legalább a kompaktot. Jövő héttől meg még érdekesebb képeket lehet készíteni, mert el is fog indulni a csinnadratta után. :)
My photos

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.