HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés VI. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1841 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 10. 10:50

Idézet: Lipy - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 7:29

nekem már mindegy.

Különben is ki vagy te ? Nem is ismerlek !!  :cool:  :D  :Đ

#1842 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 11:43

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 11:48

Így már leszedtem.
Nagyon hangulatos sorozat nekem a zene is tetszett. A témákra szedés nekem bejött és a sok "emberkép" az én európai szememnek kellett, mert nekem ők annyira másak, hogy mind érdekes. :respect:

Köszi, és mégegyszer bocs mindenkitől. Igaz azt a 62MB-ot nem nagy durranás leszedni megint, de ha ez valakinek végképp elvette a kedvét, akkor mind1. :rolleyes:

A zene a táncos rész alatt direkt az ami, mivel a Legong tánc képeit lehet főképpen látni és ez a nyekergős muzsika pont annak a zenéje. Az esti táncos képeknél, ahol a tűz is van, az alá meg az ahhoz való emberi hangokat raktam be. Ott nincsen hangszer, csak a férfi kórus adja ki ezeket a fura hangokat, huhognak.  :) Mivel kamera nem volt nálam ezért meg kellett vennem a helyi bandák CD-it, persze jó drágán. Sokat mondok, ha négy dollár volt egy CD, de a vicces az, hogy amig minden más zenekarnak a világon meg lehet venni a CD-jét meg DVD-jét egy dollárért, addig a helyi banda anyagát csak jóval drágábban. Hiába, érdek védelem ott is van.  :)

Hogy ilyen helyekre eljutok? Ahol él lakom, ide elég közel van Bali, kb nyolc óra repülővel. Vannak akciós jegyek is hatvan ezer Ft környékén, de a jellemző a 120 ezer Ft, oda-vissza. Ha már ott vagy, akkor ott annyira olcsó minden, hogy el sem tudod költeni a pénzed. Szállást napi három, négy dollártól lehet kapni és az utazás is olcsó. A sziget egyik oldaláról a masikra kb tíz dolcsi. Nagyon örültem, hogy két barátom Magyarországról csatlakozott hozzám az utolsó majd' két hétben, mivel előtte három hétig egyedül túráztam és mindig más 'backpacker'-ekkel  lógtam. Úgy emlékszem nekik 250e Ft volt a repjegy. Aki ilyen útat tervez, az felejtse el az otthoni irádok ajánlatait, mert tuti nem fogja ugyan ezt megtapasztalni. Ha megvan a rephegy akkor már csak a Lonely Planet kell és onnantól majd minden kialakul.  :D

#1843 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 14:26

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 3:20

Remélem nincs benne "buktató". Pl. kiszámlázzák az 1.350-et a csomagolás+szállításért. :)
Csak azt írják, hogy "díjtalanul kinyomtatunk", és "A nyomatokat 10 napon belül, postán juttatjuk el Önnek."
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1844 Felhasználó inaktív   hegyimorc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 10. 14:55

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 15:26

Remélem nincs benne "buktató". Pl. kiszámlázzák az 1.350-et a csomagolás+szállításért. :)

Buktató nincs benne, de ne A4-es méretű képre számítsatok, hanem egy A4-es méretű lap közepére nyomott  kicsinyítettre. (Bár, ha jól látom ezt azóta már ki is írják)

Szerkesztette: hegyimorc 2007. 09. 10. 14:56 -kor

#1845 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 14:57

Idézet: hegyimorc - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 15:55

Buktató nincs benne, de ne A4-es méretű képre számítsatok, hanem egy A4-es méretű lap közepére nyomott  kicsinyítettre. (Bár, ha jól látom ezt azóta már ki is írják)

A 19x13-as nyomatot olvastam. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1846 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 15:05

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 13:57

A 19x13-as nyomatot olvastam. :)

Én is ezt olvastam...ha jól értem 2db 13X19-es képet kapsz ajándékba...Máshol 1db 13X18-as kép 59 Ft/db. Én éppen ezért kihagyom...ha pl. nagyobb képről lenne szó...de így...

#1847 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 16:33

Idézet: mtubi - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 16:05

Én is ezt olvastam...ha jól értem 2db 13X19-es képet kapsz ajándékba...Máshol 1db 13X18-as kép 59 Ft/db. Én éppen ezért kihagyom...ha pl. nagyobb képről lenne szó...de így...

De az egyiket festővásznon kapom, arra kíváncsi vagyok. :)

#1848 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 19:46

Igazából igenis érdemes megnézni az ipf nyomatot... :)

Adok egy hirtelen feladatot - mi a vitamin ebben a képben ?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1849 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 11:23

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 14:36

..gyerkoc...

engem nem szokott zavarni az eletlenseg: igy kicsiben eszre sem vettem. a tukrozodes igen kreativ es jo otlet, itt valahogy megsem tetszik. ugy tunik oregszem, de klasszikusan megvagva (a tukorkepbol a ful marad) sokkal inkabb tetszik!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1850 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 11:28

Jah, reméltem hogy a kicsinyítés ápol és eltakar, de tévedni emberi dolog megmonda a sün is mikor leszállt a drótkorongról.  :cool:

#1851 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 07:30

Legyen szép napod!
Kép

Hülye simabőrű mit bámul?
Kép

Blur...
Kép

Vakmerő suhanás
Kép
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1852 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 15:36

A Spektrum Fotósuli című sorozatát nézte valaki? Milyen volt? Érdemes letölteni?

#1853 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 09:19

Egyik kép sem érdemes kommentre? :( Legalább az expoközbeni zoomost meg mozdonyról alagutast méltassátok 1-2 szóval pls! :respect2:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1854 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 09:37

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 14:36

A Spektrum Fotósuli című sorozatát nézte valaki? Milyen volt? Érdemes letölteni?

Mivel én abszolút amatőr vagyok, nekem tetszett. A "tanárok" állitólag profi fotósok ( azért állitólag mert én nem ismerem őket). Mindenesetre nekem hasznos volt, főleg a képek "megkomponálásáról" tudtam meg többet. Valószinüleg aki már komolyabban fotózik, annak azért nem nagyon tud újat mondani. 
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#1855 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 10:10

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 10:19

Egyik kép sem érdemes kommentre? :( Legalább az expoközbeni zoomost meg mozdonyról alagutast méltassátok 1-2 szóval pls! :respect2:

lámpa: a szelektív deszat. szerintem itt felesleges, egy világító mosolygó jelzőlámpa már önmagában ki kell hogy emelkedjen a képből, ráadásul nagyon szűkre és szimmetrikusra vágtad. ez így nagyon szájbarágós lett, viszont nem szép, és még csak nem is éles. a háttér nagyon esetleges, és semmit nem tesz hozzá a képhez, inkább a környezetet kéne mutatnia. ja és ferde a lámpa :D

galamb: baloldalt van egy félbevágott galamb, az egész galamb feje kissé beleolvad a fába, a háttérben egy reklámtábla alja és egy lábszár látható.

neon: végülis szép, de csak úgy lóg a levegőben, inkább egy sorozat részeként tudnám elképzelni. ha már belezoomolsz, tekerd a gyűrűt egyenletesen, mert így csíkos lett :)

vonat: _semmi_ nem éles rajta. a vonat darabja (visszapillantó) nem túl szép, nem is nagyon mond semmit, az alagút melletti fényfolt is inkább elviszi a tekintetet. de főleg a teljes életlenség zavaró.
asszem a vonatos topikban van egy hasonló kép nagyon jól megoldva, megpróbálom megkeresni :)

nna itt látszik, hogy amikor mást kell fikázni, akkor mennyire értek mindenhez, aztán élesben meg... :omg: azért remélem építő kritikának veszed :)

szerk: megvan, bár nem ott találtam meg:
Kép
http://www.veronikab...s/underway.html

Szerkesztette: qnadam 2007. 09. 14. 10:21 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1856 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 11:59

Kép
:think:
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1857 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 13:36

Húúvazze, tényelg ferde :D.  Deszarturáltam atöbbit, mert a sok kék/zöld/fehér/piros szín zavaró volt; eredetit tölthetek fel, alig látszódott ez, és a piros is még világított :(  Ezért is vágtam szükre, ha nézed még így is bepofátlankodik 4 tábla, tágabban még több dolog lóg bele...
De töltök fel egy eredetibbet :respect:

Galambból amin egészben van és nincs reklámtábla ott homogén zöld a háttér, amitől az amúgy is galamb(téma) még unalmasabbannk jött le.

Neon: Én elégedett voltam/vagyok az egyenletséggel, a többi ált rosszabb lett, ez a leghomogénebb a kb 15 képből. Elképzelhető hogy még kicsit homogénebbet is lehet, de nekem nem jött össze, pedig óvatosan, egyenletesen tekertem.

Vonatnál a visszapillantó akart éles maradni (szemnek vmi fix), de 70-80nál ezt nehezebb mint gnodoltam. _Első_ ilyen képem, beállításokat is érzésre nyomtam, ahhoz képest büszke voltam rá; sajna nagyban engem is zavar hogy nem lett elég éles a tükör (ami így direkt van benne). Fényfoltra nem tudok semmit, de engem nem is zavar; nem olyan homogén...  Ezt aképet ismerem; de ha meglesed én Desiroval mentem, ezért kellet bekéredzkednem a mozdonyba, mert csak ott volt nyitható ablak; és ha ott letámasztom az ablakkeretre akkor a kép 95%át a tükör tölti ki :D, ezért kellet kézből.

Nem veszem fikázásnak, egyedül a neonos kritikáját érzem erősebbnek a szerintem jogosnál, de hát különbözőek vagyunk, és erre votlam kíváncsi. (Azért már elég soxor próbálkoztam ezzel a technikával képeket csinálni sokféle témáról; és szerintem nem sok jobbat lehet ebből kihozni, de biztos jársz a westend fele, még miniállvány nélkül is megejthetsz egy ilyet ha eszedbejut, legalsó szint középtájt ;) - kíváncsi vagyok hogy más hogy tudja ezt megvalósítani.)

Köszöntem a véleményed :respect: !

#1858 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 20:31

Idézet: 7of9 - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 12:59

Kép
:think:

HDR vagy jó érzékelő? :)

#1859 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 20:46

szerintem polárszűrő
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1860 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa