Digitális fényképezés VI. (≠ digitális fényképezőgépek topic)
Elküldve: 2007. 04. 15. 12:43

Elküldve: 2007. 04. 15. 14:17
Elküldve: 2007. 04. 15. 14:33
Elküldve: 2007. 04. 15. 19:42
De sajnos az ég beborult, a nap elkezdett lemenni.
Nem láttam semmi jót, csak sok-sok repcét.
A mai nap nem volt valami sikeres. Pedig olyan lelkesedéssel indultam.
Elküldve: 2007. 04. 15. 21:16

Elküldve: 2007. 04. 16. 08:40
szerk: pontos időpont, helyszín, ilyesmi képlékeny. Megbeszéljük azokkal, akik jönnek.
Szerkesztette: gazdi 2007. 04. 16. 08:40 -kor
Elküldve: 2007. 04. 16. 09:41
Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 12:42
miert nem csinalod meg az elso kepet eloben, digitalis utomunka nelkul?
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2007. 04. 16. 10:18

Elküldve: 2007. 04. 16. 11:58

es azon kivul, hogy a toronyba be kell keredszkedni mi az akadalya?

sajnalom, az a kep tetszik csak, mert a tobbin nagyon zavaro a sok "egyeb", viszont az en izlesemnek ennyi csalas mar nem felel meg. lehet, viszont, hogy ellopom az otletet, es megcsinalom az altalam hozzaferheto golyafeszekkel!

mas:
keresztkerdes az okosokhoz! a fuji 6500-hoz milyen raw atalakitot hasznaljon az ember fia, ha penz nem szamit?

(kicsit pontositom a kerdest: nem kell jol hasznalhato kotegelt feldolgozas, voltakeppen az sem gond, ha egyaltalan nincs. viszont legyen jo a vegeredmeny!) potkerdes: egy-ket alternativa, ami "-10% minosegi szinten belul" van?
Szerkesztette: bogdan 2007. 04. 16. 12:00 -kor
Elküldve: 2007. 04. 16. 12:42
Idézet: Wyco - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 14:32
nem keresek masik hozzaszolast, hanem ide csatlakoznek. a ff-el nekem nincs bajom (meglepo lenne, mi?), de a szinesbol ff-re konvertalassal vannak gondok! az ugyanis NEM a szintelitettseg 0-ra valo allitasa, mert akkor szurke, kontrasztalan kepeket kap az ember.
tessek rendesen, szinszurozve konvertalni, ha mar ff a cel, es biztos vagyok benne, hogy a kepek 80(!)%-a jobb lesz!
Elküldve: 2007. 04. 16. 13:30
amig filmet hasznaltak az emberek, addig alapvetoen ugyebar 2 fele feheregyensuly volt: a napfeny es az izzo. (ok, nemi szinkorrekcio esetleg a nagyitasnal.)
en, amikor digitalissal fenykepezek tipikusan pont ezt a kettot szoktam beallitani. vagy napfeny, es akkor az adott napszak szine is resze a kepnek (naplementeben nem is lehet nagyon massal fenykepezni!), vagy izzo, amikor belso kepeket csinalok, es max a vakura rakok sarga szurot.
ehhez kepest a mai gepeken ezerfele beallitasi lehetoseg (ok, van amikor jol jon..), es vegul ott az "auto", ami azert az esetek 90% kozeli, de nem optimalis eredmenyt ad. jo ez nekunk? (hogy legyen ertelme is a hosszu irasomnak, legalabb egy koltoi kerdest belecsempeszek..

Elküldve: 2007. 04. 16. 13:35
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 12:58

A pap brutális ember, előbb kimondja rám az egyházi átkot, aztán kérdezi csak, hogy mi dolgom a toronyban. :Đ
Idézet
Nem akartam fotóként "eladni" a képet, ezért nem törekedtem az élethű alkonypír kikeverésére. Inkább a - pár éve "divatos" - vektorgrafikák hangulatát akartam elcsípni, a fotó csak a sablont szolgáltatta.
Idézet

Örülök, ha ötletet adtam egy jó fotóhoz, de aztán itt is mutasd meg!

Idézet
Még régebben próbáltam a RawShooter ingyenes változatát, engem Minolta RAW-val próbálva abszolút nem győzött meg (szürkésrózsaszín és szürkészöld lett az egész kép), de érdemes kipróbálni, "szabványosabb" formátumokkal lehet, hogy jó eredményt ad.
Elküldve: 2007. 04. 16. 13:50
Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 13:35

Idézet
Elküldve: 2007. 04. 16. 14:03
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 14:30
amig filmet hasznaltak az emberek, addig alapvetoen ugyebar 2 fele feheregyensuly volt: a napfeny es az izzo. (ok, nemi szinkorrekcio esetleg a nagyitasnal.)
en, amikor digitalissal fenykepezek tipikusan pont ezt a kettot szoktam beallitani. vagy napfeny, es akkor az adott napszak szine is resze a kepnek (naplementeben nem is lehet nagyon massal fenykepezni!), vagy izzo, amikor belso kepeket csinalok, es max a vakura rakok sarga szurot.
ehhez kepest a mai gepeken ezerfele beallitasi lehetoseg (ok, van amikor jol jon..), es vegul ott az "auto", ami azert az esetek 90% kozeli, de nem optimalis eredmenyt ad. jo ez nekunk? (hogy legyen ertelme is a hosszu irasomnak, legalabb egy koltoi kerdest belecsempeszek..

Én is így gondolkozom, ha lenne tárcsa a fehéregyensúlyra, akkor már bemarta volna a rozsda a napfénynél (lévén hogy lámpafénynél nem igazán fényképezek mostanában). 5850K volt, ennyit mond napfényre a 20D (kéretik nem kommentálni, ld. később). Ezt lehúztam 5600-ra és elvettem egy kis zöldet, így született ez a megoldás, de még nem láttam CRT-n. LCD-n őgy látom, hogy megmaradt egy kicsi a késő délutáni fények színéből. Kipróbáltam a csodás AutoWB szörnyet, de csinált nekem egy 3500K-s kék masszát, úgyhogy csaptam a visszavonásra azonnal.
A filmes világban azért meg kell említeni a finom szűrőzést, amit ugyanúgy használtak/használnak a színegyensúly manipulálására.
Elküldve: 2007. 04. 16. 15:19
Idézet: gazdi - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 13:18
Mivel csak most van időm írni és érdemben megnézni a képeket (najó sokat nem nyitok meg, mert minek), ezért én nem venném magamra a "lebaszást". Szerintem az első sokkal jobb volt. Valamiért melegebbek voltak a szinek és én nagyon csipem azt. Ezen már egy picit sötétes a zöld. Nem tudom milyen volt a helyszínen, de ha rám hallgatsz, akkor visszatérsz az előzőhöz. Sokkal inkább egy aranyos állatot mutatott az be, mig a módosítottan "csak egy ürge" van teljesen tárgyilagosan. Mintha megfosztottad volna a képet némi érzelemtől.
Én igy gondolom. Tessék belekötni.... :Đ
Elküldve: 2007. 04. 16. 15:27