HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés VI. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#441 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 21. 20:37

Idézet: Primary - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 18:16

Most teljesen meg vagyok elégedve a gépeim teljesítményével.
De lesz még egy ilyen vonatos kör, csak szorított az idő, és nem volt nálam állvány.

Még van egy tekercs ff negatívom is. Remélem jó lesz, mert sikerült lekapnom a kanyarban egy Intercity-t amit egy Gigant (Asszem V63) húzott

:-))

"Párban" (By+By)

Ja, ez film. De mindegy :-) .

Csatolt fájl:

Szerkesztette: didyman 2007. 04. 21. 20:38 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#442 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 21. 21:01

Hogyan készült a vonatos kép?
A vonat ok. Az ablak (vagy miabánat) ok. De ahonnan kijön az miért van bemozdulva (jobb szó nem jutott eszembe)?

Az külön tetszik, hogy be lehet látni a kocsiba, és hogy a túloldalról süt a nap.

Szerkesztette: Primary 2007. 04. 21. 21:10 -kor

#443 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 21:04

Idézet: Primary - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 22:01

A vonat ok. Az balak (vagy miabánat) ok. De ahonnan kijön az miért van bemozdulva (jobb szó nem jutott eszembe)?

Az a vonat is mozog, amelyikből a fénykép készült.

#444 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 21:09

Egy ideig nézegettem hogy minek az ablaka lehet.
Így már világos. Én valami épület ablakára gondoltam...

Mit szóltok a képeimhez?
Az a baj, hogy sokat kell várni a vonatra :)

#445 Felhasználó inaktív   Mirko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 22:52

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 20:37

:-))

"Párban" (By+By)

Ja, ez film. De mindegy :-) .

Jó ötlet, jó kép! Nekem tetszik

#446 Felhasználó inaktív   Mirko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 22:54

Idézet: Primary - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 21:09

Mit szóltok a képeimhez?

Nem vedd személyes sértésnek, de ötlettelenek, a képkivágás szinte véletlenszerű, és a technikai megvalósítást is jobban át kéne gondolnod. Ez így nagyon nem jó. A panoráma kísárlet meg egyenesen fórumszennyezés. Akkor sem érdekes ha összejön, de így tényleg nem tudom minek töltöd fel...

#447 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 05:56

Idézet: Mirko - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 22:54

Nem vedd személyes sértésnek, de ötlettelenek, a képkivágás szinte véletlenszerű, és a technikai megvalósítást is jobban át kéne gondolnod. Ez így nagyon nem jó. A panoráma kísárlet meg egyenesen fórumszennyezés. Akkor sem érdekes ha összejön, de így tényleg nem tudom minek töltöd fel...

1., azért töltötte fel, mert ez fórum és mások véleményére kíváncsi - gondolom építőjellegű kritikát vár, nem fikázást...
2., "Nincs rossz kép, csak megkell találni a megfelelő zsűrit!" - Teknős Miklós (Népszabadság, Pulitzer-díjas fotóriporter)

#448 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 06:06

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 5:56

1., azért töltötte fel, mert ez fórum és mások véleményére kíváncsi - gondolom építőjellegű kritikát vár, nem fikázást...
2., "Nincs rossz kép, csak megkell találni a megfelelő zsűrit!" - Teknős Miklós (Népszabadság, Pulitzer-díjas fotóriporter)

Valahol a fikázás is építő jellegű kritika, minden azon múlik hogy reagálja le a kritikát az értékelt - bizony számos olyan embert ismerek akiknek bőven lehetne építő jellegű kritikát írni a szó nemesebb értelmében, de 100% biztos vagyok benne hogy fikázásnak venné (megmondom, főleg nőkről van szó).

Én úgy tartom ha már a fotózzon vagy itt közszemlére bocsájtok egy képet, akkor egyrészt eleve színvonalas alkotásokat igyekszem feltenni (kivétel van persze) másrészről az értékeléseket és maximális toleranciával, tűréssel, és  megértéssel igyekszem fogadni, kiemelni belőle az építő jelleget - és ezt mindenki mástól is elvárom, mert az az elképzelésem hogy a fórum közösségi életébe a sokak által oly kedvelt személyeskedés határait súroló összetűzések nem férnek bele. Ehhez hasonló, követendő színvonalat kicsit nyugatabbra levő fórumokon láthatunk működni, úgyhogy úgyvélem nálunk is működhet.

#449 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 06:09

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 6:06

Valahol a fikázás is építő jellegű kritika, minden azon múlik hogy reagálja le a kritikát az értékelt - bizony számos olyan embert ismerek akiknek bőven lehetne építő jellegű kritikát írni a szó nemesebb értelmében, de 100% biztos vagyok benne hogy fikázásnak venné (megmondom, főleg nőkről van szó).

Én úgy tartom ha már a fotózzon vagy itt közszemlére bocsájtok egy képet, akkor egyrészt eleve színvonalas alkotásokat igyekszem feltenni (kivétel van persze) másrészről az értékeléseket és maximális toleranciával, tűréssel, és  megértéssel igyekszem fogadni, kiemelni belőle az építő jelleget - és ezt mindenki mástól is elvárom, mert az az elképzelésem hogy a fórum közösségi életébe a sokak által oly kedvelt személyeskedés határait súroló összetűzések nem férnek bele. Ehhez hasonló, követendő színvonalat kicsit nyugatabbra levő fórumokon láthatunk működni, úgyhogy úgyvélem nálunk is működhet.

Igazad van, csak nem mindegy milyen a "csomagolás"  ;)

#450 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 07:22

Nekem az a tapasztalatom hogy vannak hisztis emberek, akiknek csomagolhatod így meg úgy meg amúgy, ha nem teljesen pozitív kritikát kapnak sértődéssel reagálják le - nos velük azt a gyakorlatot folytatom hogy nem kommentálom alkotásaikat legyen az fotó avagy bármi más - nem fogod kitalálni mi a reakciójuk erre: "Senki nem ír semmit a képeimre, se jót se rosszat, ennyire szarok vagy mi ?"  :cool: Szerencsére ez a fajta reakció inkább a fotózzra és egyéb fórumokra jellemző, a hwsw-re nem.

Ha az ember már fórumozásra adja a fejét - mi több - közszemlére, kritikára bocsájtja alkotását - és itt kihangsúlyozom kifejezetten ezért mutatja be alkotásait - , akkor igenis legyen meg benne az objektív befogadás, tolerancia, türelem és tűrés képessége, tanulni akarás. 

Ellenkező esetben ha kritika hangnemével és tartalmával van elfoglalva és a bosszúba, sértődésbe öli szellemi és testi energiáit - azt hiszem a konklúzió mindenkiben megérlelődött - nem az ő világa a fórum - fotókritikus oldalak többsége - vagy sokat kell még tanulnia.

#451 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 10:09

Idézet: Mirko - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 23:54

Szernintem nem ötlettelen. Én azt a képet tartom ötlettelennek, amin egy másik van leutánozva teljesen. Ami tényleg saját ötlet alapján készül, az nálam ötletes (nem csak az én képeimre gondolok, hanem általában).
Így utólag nézve tényleg van benne sok hiba, de majd (mint említettem) megyek még egy kört, és megpróbálom elkerülni a hibákat.

Első feltöltött képeimre érkezett válaszokból:
qnadam:

Idézet

őszinte legyek a véleményekkel, vagy kíméletes?

Idézet

te akartad tongue_2.gif

1. kompozíció? az autó fénye sem túl hangsúlyos ilyen világosban.
2. letetted a canont a zenit elé és megnyomtad a gombot, pedig a szembevakuzás sem jó, meg ez a látószög sem.
3. ezt a képet szinte mindenki ellövi párszor
4. az ötlet jó, csak szűkebb blendével (nem tudom, hogy az a530on állítható-e), és szűkebb vágással, meg egy kicsit aláexponálva volna jó
5. az ötlet szintén jó, de a kivitelezés... túl világos, a ló összes vége le van vágva, a horizont brutálisan ferde.
6. jópofa kép, csak a ló kifelé néz a képből, meg a füle le van nyisszantva, de egyik sem olyan veszedelmes probléma
7. szép. ezt is kicsit sötétebbre lőttem volna, meg talán alulról vágnék egy kicsit. a víz meg kifolyik jobboldalt biggrin_2.gif (esetleg ha kicsit fentebbről készíted a képet, akkor a stég vagymi nem olvad egybe a víz és part határával, de ebben nem vagyok biztos)
8. az ötlet itt is jó, csak picit világos. az ilyen sziluetteknél nem előnyös, ha a modell el van fordulva, mert ettől sokkal kövérebbnek látszik, mint valójában.

mindez persze szubjektív és szőrszálhasogatós vélemény volt.

Ezek a hozzászólások építő jellegűek, és ebből sokat tanultam, akármilyen szőrszál hasogatós is volt.

A képeknél igazából nem arra vagyok kíváncsi, hogy neked meg neked bejön-e, hanem arra ,hogy elmond mit lehetne jobban csinálni, és máshogy. Mert ebből, hogy a technikai megvalósítást jobban átkéne gondolni, ettől nem lettem jobb, de ha leírod mit nem csináltam jól, vagy mit csinálja másként, akkor valószínűleg legközelebb nem követem el ugyanazokat a hibákat

Szerkesztette: Primary 2007. 04. 22. 10:10 -kor

#452 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 22. 10:26

Idézet: Primary - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 11:09

A képeknél igazából nem arra vagyok kíváncsi, hogy neked meg neked bejön-e, hanem arra ,hogy elmond mit lehetne jobban csinálni, és máshogy. Mert ebből, hogy a technikai megvalósítást jobban átkéne gondolni, ettől nem lettem jobb, de ha leírod mit nem csináltam jól, vagy mit csinálja másként, akkor valószínűleg legközelebb nem követem el ugyanazokat a hibákat

Nem irányíthatjuk, hogy hogyan fényképezz. Te tudod (ugye tudod?) hogy mit akarsz megmutatni egy helyszínből, amit sokféleképpen lehet megcsinálni. Ha elkezdünk olyasmiket mondani, hogy "itt alul kellett volna exponálni" meg "itt tágabb mélységélesség kellett volna", akkor egyrészt nem lesz egyetértés közöttünk, másrészt azok már nem a te képeid lennének. (Ennél árnyaltabb a helyzet, vannak képek, és itt nem csak vagy nem elsősorban a te képeidre gondolok, amikre egyértelmű tanács adható, de ezek a képek általában a kuka kategóriába esnek.)
Gondolkozz azon, hogy mit és hogyan akarsz közölni a képeiddel, ezt jelentik a rövid értékelések, amiket nem fogadsz el feljebb. Ilyen értelemben szerintem a leghasznosabbak, én is szeretnék ilyeneket (is) kapni, bár tudom, hogy a hozzászólások hiánya is ezt jelenti legtöbbször.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#453 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 13:58

Kép

We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#454 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 14:15

:respect:

Ez üt. :)

#455 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 15:13

Ott van rendesen :)
Csak az a különbség, hogy a suzukik benzinnel mennek, a kissrác pedig kenyérgőzzel.

Szerkesztette: Primary 2007. 04. 22. 15:21 -kor

#456 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 22. 20:14

Félve teszem be ezt a képet Savage motorosa után, de meg kell mondanom, hogy kimondottan jó volt az alcsúti kiruccanásunk. :)

Kép

#457 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 20:17

IXUS-panorama, meg Photoshop (merge, szinek, bw)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#458 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 20:30

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 21:14

Félve teszem be ezt a képet Savage motorosa után, de meg kell mondanom, hogy kimondottan jó volt az alcsúti kiruccanásunk. :)

Jöhet több is, sajna én nem tudtam elmenni :(

#459 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 22. 21:11

Idézet: saen - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 21:30

Jöhet több is, sajna én nem tudtam elmenni :(

Na jó, még egyet.
Kép

#460 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 21:16

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 22:11

Na jó, még egyet.

mégmég
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (125 Oldal)