HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés VI. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1861 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 14. 23:15

hogyan használjunk érdekes fényeket rosszul :D

Kép

(jah, meg a hiányzó retus. viszont canon s50-nel készült.)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1862 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 17:37

bppb-re írtam pár sort a fotómarathonról, ide is bebököm, hátha valakit érdekel:

nnos. mivel a 10. téma után jöttem rá, hoögy kimaradt az ötödik (lúúúzer...), és kötött a sorrend (hazajönni, exifet buherálni meg olyan kicsinyes dolog lenne), ezért itt vagyok. ezek voltak a témák:

1. rajtam a sor(szám)
2. mindig veled
3. egy kicsi mozgás mindenkinek kell!
4. állati
5. kukucs, ki van ott?
6. sósat, chipset, ropogósat
7. repül a lapbda (sic!)
8. vigyázz rám!
9. közlekedünk
10. kell egy csapat
11. miénk itt a tér!
12. képes történelem
13. kétkeréken
14. az ajtók záródnak!
15. már csak emlék...
16. nyaljuk a fagylaltot
17. esküvő - holtodiglan, holtomiglan...
18. mesterségem címere
19. ha budapest, akkor...
20. szépül a város
21. amit nem értek
22 nem vagyunk egyformák
23. egészségedre!
24. ráadás

szóval voltak jó témák meg olyanok is, amik nem igazán tetszettek.

az indulócsomagban volt egy 512es integral márkájú memóriakártya (cfből is többnyire ez volt, de van aki sandisket kapott, van aki csak 256os agfát, állítólag kicsit későn szerezték be és elfogyott... de a feladathoz sztem egy 64es is elég lett volna :) , xdből olympust osztottak), 4 duracell ceruzaelem, egy kártya a rajtszámmal, egy passtartó (nikonos vagy danubiusrádiós), epson reklámprosi, a zacsi amiben le kellett (volna) adni a kártyát (később visszaadják), egy neckermanos felfújható strandlabda, meg egy zacsi chips.
induláskor lehetett venni péksütiket + ásványvizet, utóbbit később is, ezenkívül a passzel 400ért lehetett állatkertbe menni.
a regisztrációs pultok 400ig voltak kiírva, tehát annál kicsit kevesebben lehettünk, én a 007-tel a lista tetején voltam, azt mondták, hogy előttem csak tesztjúzerek voltak :D

#1863 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 19:46

Konkrétan nekem ebből nem jött le miről is szólt ez az egész, ha pár szóban összefoglalnád... :)

#1864 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 23:00

Idézet

A Fotomarathon egy verseny, amely magában foglalja a szórakozás és a fotografálás
örömét. Részt vehet benne mindenki, akinek egy analóg filmes, vagy digitális
kamera van a kezében. A startnál minden résztvevô kezéhez kap egy 24 témából
álló feladattervet, amit legfeljebb 12 óra leforgása alatt kell a fotógráfia eszközeivel és
kifejezôerejével megfogalmaznia, vagyis lefényképeznie egy tekercs filmnegatívra,
vagy memóriakártyára, és minden motívumot a kiírás témaköreinek megfelelô
sorrendben. A feladat lényege, hogy a felvételeket pontosan a megadott témák
sorrendjében kell elkészíteni, és minden téma csak egy képkockán szerepelhet.

http://www.fotomarat...rathon_2007.pdf
http://www.fotomarat...ir/tartalom/253

#1865 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 08:53

24órás monti versenyen tekertünk hétvégén, közben párszor kattant a fényépező is... építő jellegű kritikákat várok :respect:

Kép

Kép

Kép

Kép
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1866 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 17. 10:21

Egy kis csatazaj tőlem és egy kis csend a páromtól aki pénteken fogta először kezébe a gépemet.

Kép

Kép

szerk: ja igen, mi is szívesen vesszük a kritikát. :)

Szerkesztette: gazdi 2007. 09. 17. 10:28 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1867 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 10:21

az 1. es 3. erdemi a szamomra. az 1. nagyon szepen van megcsinalva. a 3. sajnos tul sotet hatterileg: jobb lett volna egy lassabb zarido, hogy a hatter vilagosabb lehessen... persze ki tudja, hogy megvalosithato lett-e volna.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1868 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 17. 10:28

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 9:53

24órás monti versenyen tekertünk hétvégén, közben párszor kattant a fényépező is... építő jellegű kritikákat várok :respect:

1: Szépen kivitelezett svenk apró, szőrszálhasogatható zavarokkal de kiváló élességgel, pózzal, arckifejezéssel. Korrekt!
2: Szimpla durrbele kép egy kívülállónak.
3: Ahogy bogdan is mondta, a háttér lehetne világosabb. Ezen kívül kompozícióval-vágással lehetne egy kis plusz dinamikát adni neki.
4: Vagy beletettem volna a kamerát, vagy megvártam volna amíg leengedi, így a kettő között kicsit céltalan a kép illetve zavaró a kamera pántja. Ja, és ha a copfot le is vágtad, a koponyába nem feltétlenül kellett volna belemetszeni.
Egyszóval az első tetszik. :up:

#1869 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 10:36

Akkor a lámpák már pici csíkot húztak (nem nagyot, de pont hülyén néz ki).
Közben leesett hogy a hangulatot azoknak nem tudom átadni akik nem voltak ott; de igyexem normális képeket lőni. Nem is csináltama többivel sem utómunkáka csak azt a pici vízszintestől eltérést korrigálgattam ált (meg szín vagy fény, vágni szinte sose vágtam). A svenkelés újdonság volt számomra (most próbáltam először), úgyhogy nem sok lett belőle jó, de ami jó lett az tetszik. Hja, ND8 nélkül nehéz is lett volna idáig nappal... :)

3. tipusú képnél vannak néha ppicit világosabbak is, mikor értek a vakumezőbe attól függ; van egy kis szórás benne. Köszi a véleményt! Ha van másnak is ne tartsta magában, és jut eszembe hogy kimaradt egy kép: :Đ (Tom hogy nem nagy szám, csak ezt az 5öt töltöttem fel tegnap...)

Kép

gazdi: Mikor mértem akkor közelebb volt 5 centivel a kamera hozzá; mire exponáltam előrébb emelte vmiért :(  :respect:

Ja, és ne felejtsük hogy az erdőben még (tök) sötét volt a 3. képnél, ezt elfeljtettem mondani. (Rohantam a gépért amint kész lettem a köreimmel hogy még sötétben csinálhassak egy pár képet...)

Vágást így?:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: MC Pite 2007. 09. 17. 10:45 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1870 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 17. 11:46

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 11:36

Vágást így?

Én valahogy így csinálnám.

Csatolt fájl:

#1871 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 11:58

Hmm, nekem  álló téma ellenére itt most jobban tetszik a fekvő kép, ill ilyen világosan nem érződik még hogy a hegy mögött ébredezett a napocska; azaz 'az erdőben még inkább éjszaka volt'...  :respect:
Ill a többiek ált ennyire sem dőltek, mert épp egy emelkedő tetjén volt ez a kanyar, szal ált 10 km/h alatt jöttünk itt; így azokat hiába döntöm nem lesz túl élethű...

Csatazajos képnél olyan mintha élesség a vizen lenne, és mindig a vízcseppekre terelődik a figyelmem...
A Csendes pöpec (viszont balra/fentre többet hagynék; bár lehet hogy ez csak nekem szimpi így)!

#1872 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 17. 12:11

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 12:58

Csatazajos képnél olyan mintha élesség a vizen lenne, és mindig a vízcseppekre terelődik a figyelmem...
A Csendes pöpec (viszont balra/fentre többet hagynék; bár lehet hogy ez csak nekem szimpi így)!

Az zajosnál az élesség valóban előrébb van kicsit, mint kellene, de nem ennyire; a támadó jobb szárnyának töve és vége még bőven elég éles szerintem. Itt inkább a kacsák bemozdulása életleníti őket (1/500 nem volt elég gyors hozzájuk).
A csendesnél a tükrözűdés a téma, ennek megfelelően lett vágva magasságban. Balra nem volt a vízen érdekes tükröződés (mint a jobb oldalon), ezért nem hagytunk többet. No meg nem is nagyon lett volna miből. :)

#1873 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 12:31

a baromi gyors (setalva leelozom..) bringas nekem is fekvoben tetszik jobban. igaz lehet, hogy jobbrol meg egy picit vagnek, es a "hajnali napot" nem vagnam ki a kepbol. konyorgom, legalabb egy pici vilagossag legyen a hatterben. ;) (igaz ha feljebb tobbet hagy az ember lehet, hogy a jobbra tobb vagas mar nem allja meg a helkyet.)

ellenben -- sajnos -- azt kell, hogy mondjam, ennyit nem er meg ez a kep, hogy vacakolj vele. jo ez igy is, ugy is. szep emlekkep. nem kiugro, hogy sokat foglalkozz vele. tessek szepeket loni, azzal lehet milimeterezni a vagason, stb, stb..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1874 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 14:50

Ahhha :). Akkor címmel utaljatok sztem a dupla nyakra mert nem jött le;de így már más :).

Azért is vágtam fent többet mert ott sok üres volt, meg azért mert úgy nem hiáynoljátok a fényt mikor az erdőben még gyk éjszaka volt ;).
Persze, persze, nem kiállításra viszem, de pl sose jutott volna eszembe hogy levágjam azt a kis fényt magamtól mert tudom hogy milyen sötét volt ott; de ti csak a képet látjátok; így tudtok segíteni hgoy mi jó/mi nemjó benne inkább! :respect:

Itt szépet és sokat kell lőni, hisz lehetőleg mindenki szeretne magára találnia majd feltöltendő galériá(k)ban; így utómunkát is éréssel végzek 500képen, mert ma már fenn kéne legyenek...
(vszínű 2 galéria lesz, a jobban sikerült általánosabbak, meg a kevésbé jobbak, caspattl kapcsolatosak, stb egy algalériában)
Elég lohasztó mikor tekersz rengeteget, láttál 20 fotóst, megnézed mindnek a rengeteg képét, és egyen se vagy rajta :(. Úgyhogy itt a minőség meleltt a mennyiség is kell; de végülis külön könyvtárban még talán értelmük is van így. (Ezt jólmegaszontam, de remélem érthető nagyjából...)

#1875 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 18:13

Ha már sport fotó én is teszek ide egy párat. A hétvégén itt kecskeméten volt egy kis sárdobálás.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
Kép
Kép
Kép

Amúgy, ha most belegondolok ez volt az első sportfotózásom.

#1876 Felhasználó inaktív   ajaxon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 17. 18:34

Az utolsó bitang jó szerintem.

#1877 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 22:35

jaja, az utolsó kép baromi jó, nagyon tetszik!

#1878 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 23:31

az nekem is nagyon :) :up:

Kép

#1879 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 09:39

Facák!

#1880 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 10:18

Kösz a bíztatást  :)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92