HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel segítség! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel segítség! Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 09. 15:02

FragMaster

Kép
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja.
Link

#362 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 09. 15:25

Sziasztok,

Olyan gondom van, hogy az excelem egyszer csak fogja magát, megvadul és minden léptező billentyűkombinációra (pl. Ctrl + S) beszúrni vagy törölni akar. Ha ujraindítom, meggyógyul, de valamikor megint újrakezdi... Néha elég macerás újraindítani, amikor épp két db 40 MB-os file van nyitva.
Office 2007 Home and Student, magyar.

Ötletetek van? Előre is köszi.
HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#363 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 09. 15:35

Idézet: Delila - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 15:02

FragMaster

Nem jó sajnos, azt írja nem talál megoldást :(
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#364 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 09. 15:41

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 15:35

Nem jó sajnos, azt írja nem talál megoldást :(

Indítás előtt másold le a 3. sorba a képleteket, meg a B2-t (már nem tudom, mivolt az), az A3-ba meg írj akármit, az fog változni. Akár azt is másolhatod. Nálam jó eredményt hozott ki.
Előbb az F3-ra a min 60%-ot írtam, akkor egy halom negatív értéket adott, a fix 60%-kal már tudott kezdeni.
Link

#365 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 09. 15:44

Idézet: Delila - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 15:41

Indítás előtt másold le a 3. sorba a képleteket, meg a B2-t (már nem tudom, mivolt az), az A3-ba meg írj akármit, az fog változni. Akár azt is másolhatod. Nálam jó eredményt hozott ki.
Előbb az F3-ra a min 60%-ot írtam, akkor egy halom negatív értéket adott, a fix 60%-kal már tudott kezdeni.

Megvan a hiba, értéknek csak 60-at írtam be, nem 60%-ot :)
A csatolt kép jött ki így, remélem helyes.

Csatolt fájl:

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#366 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 09. 15:53

Idézet: KoXaMan - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 12:34

elkültem emailbe a linket szerintem ez a legjobb :) és csak akimenet ilyen legyen:

cime évszám. (műfaj)

Elég világosan leírtam, mit várok a makró megírásához. Amit küldtél, nem pont az.
Megpróbáltam kitalálni, mit szeretnél, és úgy írtam meg az új változatot. Remélem, ez már megfelel, mert többet nem bajlódom vele, ha nem veszed a fáradságot ahhoz, hogy rendesen leírd az óhajodat.

Sub BC_oszlop_második()
    For sor = 1 To Range("B65536").End(xlUp).Row
        szöveg = Cells(sor, 2): új_szöveg = ""

'B oszlop
        For betü = Len(szöveg) - 1 To 1 Step -1
            If Mid(szöveg, betü, 1) <> "(" Then
                új_szöveg = Mid(szöveg, betü, 1) & új_szöveg
            Else
                Cells(sor, 2) = új_szöveg: Exit For
            End If
        Next

'C oszlop
        szöveg = Cells(sor, 3): új_szöveg = "": sz = 0
        For betü = 1 To Len(szöveg)
            If Asc(Mid(szöveg, betü, 1)) > 47 And Asc(Mid(szöveg, betü, 1)) < 58 Then
                sz = sz + 1
                'If sz > 4 Then Exit For
            End If
            új_szöveg = új_szöveg & Mid(szöveg, betü, 1)
            If sz = 4 Then Exit For
        Next
        Cells(sor, 3).Select
        Selection.Value = új_szöveg
        Selection.Replace What:=".", Replacement:=" ", LookAt:=xlPart, _
            SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False
        Selection.Value = Selection.Value
   Next
End Sub

Link

#367 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 09. 15:56

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 15:44

Megvan a hiba, értéknek csak 60-at írtam be, nem 60%-ot :)
A csatolt kép jött ki így, remélem helyes.

;)  ;)
Link

#368 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 11. 13:55

Idézet: Delila - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 16:53

Elég világosan leírtam, mit várok a makró megírásához. Amit küldtél, nem pont az.
Megpróbáltam kitalálni, mit szeretnél, és úgy írtam meg az új változatot. Remélem, ez már megfelel, mert többet nem bajlódom vele, ha nem veszed a fáradságot ahhoz, hogy rendesen leírd az óhajodat.

hello, bocs pongyolán fogalmaztam meg a kérésedre a választ.
Itt is mint privátban is megköszönöm a munkád  :respect:  sokat segítettél így is.

#369 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 12:57

Idézet: KoXaMan - Dátum: 2009. jan. 11., vasárnap - 13:55

hello, bocs pongyolán fogalmaztam meg a kérésedre a választ.
Itt is mint privátban is megköszönöm a munkád  :respect:  sokat segítettél így is.

Jó sok feltétel van a küldött fájlodban.
Nem mindegyiket lehet megoldani. Kettőhöz a Magyar Értelmezési Kéziszótár többkötetes változatát kellene bevinni hozzá, az összes előfordulható ragozással egyetemben.

Az adataid frissítése után a Nyomt_lista nevű makrót kell elindítanod, ami másodperceken belül átteszi a kigyomlált adatokat a Nyomtatás lapra.

A makrók írása időigényes, komoly szellemi munka, ezért háborogtam a pontatlan, hiányos megfogalmazásaid miatt. Ha szívességet vársz valakitől, illik úgy kérni, hogy minél kevesebb terhet jelentsen a választ adónak.

Megpróbálom csatolni az xls-t, ha nem jön össze, küldd el privátban az e-mail címedet.
Link

#370 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 14:21

Helo,

Villamkerdes. Talaltam egy jo makrot a neten ami egesz jol megfelel a celjaimnak, de csak majdnem :)
Az a lenyeg hogy az adott worksheetek adott range-jeiben cserelje a formulakat value-re

Ezt talaltam:

Sub Range_With_One_Or_More_Areas_Example_2()
    Dim smallrng As Range
    For Each smallrng In Range("A1:C10,E12:G17").Areas

'If you want to run the code on a selection with one or more
        'areas you can useFor Each smallrng In Selection.Areas

With smallrng
            .Value = .Value
        End With
    Next smallrng
End Sub

Azt szeretnem hogyha meg lehetne irni, h mondjuk a kisnyul munkalapon A1:A200 es B3:D5, a kismalac munkalapon X2:Z3 stbstb lenne a cserelendo terulet, lehetoleg mindezt egyszerre h elvegezze.
Vki meg tudna csinalni a modositasokat?
Koszi elore is!

egyebkent source: http://www.rondebruin.nl/values.htm

ps: a munkalapok neveben elofordul a & jel es szokoz is, nemtom ezeket mennyire szereti a rendszer...

Szerkesztette: Wyco 2009. 01. 12. 14:40 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#371 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 15:33

Idézet: Delila - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 13:57

Jó sok feltétel van a küldött fájlodban.
Nem mindegyiket lehet megoldani. Kettőhöz a Magyar Értelmezési Kéziszótár többkötetes változatát kellene bevinni hozzá, az összes előfordulható ragozással egyetemben.

Az adataid frissítése után a Nyomt_lista nevű makrót kell elindítanod, ami másodperceken belül átteszi a kigyomlált adatokat a Nyomtatás lapra.

A makrók írása időigényes, komoly szellemi munka, ezért háborogtam a pontatlan, hiányos megfogalmazásaid miatt. Ha szívességet vársz valakitől, illik úgy kérni, hogy minél kevesebb terhet jelentsen a választ adónak.

Megpróbálom csatolni az xls-t, ha nem jön össze, küldd el privátban az e-mail címedet.

köszönöm és privátba ment az email cím. Amúgy van digitális értelmező kéziszótáram  :D , de erről csak annyit jut eszembe hogy sokat akar a szarka , de nem bírja a .. :p szóval ez mar tényleg túlzás lenne. Szerintem. Amúgy még annyi észrevételként hogy amikor:

Az adatok mező elkészültével amikor a nyomtatás lapra kerülnek a dolgok a "nyomt_list" macroban ki lehetne a szűrni amiből 2 vagy 3 van tehát az azonosakat hogy ne 3 legyen egymás alatt hanem csak 1  illetve ha mar macró akkor abc sorrendbe rendezze az összes adatot a nyomtatási lapon.

Útolag ennyi.
A 2. macronál amit írtál és használtam, használat közbe merültek fel ezek a dolgok amiket fentebb leirtam.

üdv koxaman  :respect:

Szerkesztette: KoXaMan 2009. 01. 12. 15:34 -kor

#372 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 17:26

Idézet: KoXaMan - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 15:33

Az adatok mező elkészültével amikor a nyomtatás lapra kerülnek a dolgok a "nyomt_list" macroban ki lehetne a szűrni amiből 2 vagy 3 van tehát az azonosakat hogy ne 3 legyen egymás alatt hanem csak 1  illetve ha mar macró akkor abc sorrendbe rendezze az összes adatot a nyomtatási lapon.

Útolag ennyi.

Már szóltam a hiányos megfogalmazásokról, az "utólag"-okról. A rendezés egy kattintás, önállóan is megcsinálhatod.

A küldött adatok között nem találtam két egyformát. A következő adagnál meg tegyél be egy oszlopot a Nyomtatás lapra, ami a darabteli függvényt tartalmazza, és szűrd 1-re a nyomtatás előtt.

Ez a sültgalamb esete.
Link

#373 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 22:28

Enyemre vki vmit? :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#374 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 11:19

Idézet: Wyco - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 22:28

Enyemre vki vmit? :)

Kicsit fentebb (talán egy oldal) van egy olyan kód, ami értéket cserél, eredetileg az enyém, de Delila sokat reszelt rajta. Kicsit kell játszani a területekkel, de azt meg az általad betett kódból ki lehet szedni. Ha nagyon nem megy, segítek.

A munkanapok neveiben bármi lehet, amit elfogad az excel, mert a VBA idézőjelek közé teszi és string-ként kezeli.
HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#375 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 22:20

egyelore nem vagyok okosabb, a

For Each smallrng In Worksheets("Sheet2").Range("A2:B3"), Worksheets("Sheet3").Range("A3:C3")

nem jo neki :D

Szerkesztette: Wyco 2009. 01. 13. 22:20 -kor

#376 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 11:31

Idézet: Wyco - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 14:21

For Each smallrng In Range("A1:C10,E12:G17").Areas

Szerintem egyrészt hiányzik a ".Areas" a végéről, másrészt ha jól látom, kicsit más szintaktikával adja meg, lehet, hogy kicsit simogatni kell a lelkét. Például ha jól látom, munkalaponként tudja a range-eket, tehát lehet, ho gymunkalaponként egymás után kell a smallrng-t megállapítani és futtatni a ciklust.
Most épp újrahúzza magát az excel, de ha befejezte, megpróbálom megnézni mélyebbről is. :)

#377 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 11:40

Areas-sal se ment neki sajna, bar minthogy alap szinten se ertek a makrokhoz, ezert lehet en szurtam el vmit :)

#378 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 12:37

Idézet: Delila - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 18:26

Már szóltam a hiányos megfogalmazásokról, az "utólag"-okról. A rendezés egy kattintás, önállóan is megcsinálhatod.

A küldött adatok között nem találtam két egyformát. A következő adagnál meg tegyél be egy oszlopot a Nyomtatás lapra, ami a darabteli függvényt tartalmazza, és szűrd 1-re a nyomtatás előtt.

Ez a sültgalamb esete.

szia köszi az exel fájlt de nem tudom hogy kell sorba a macrokat inditani :(

AB oszlop kitisztítja de Az adatlapot de utánna felirás nyomt lapra hibát ir ki a scriptben
A kezdet nevü macro számomra semmi láthatót nem csinál utánna a nyomt_list macrot inditom az megcsinája a dolgat de a nyomtatási lapon
igy jön ki: Ask the Dust 2006  Kárhozott szeretők [imdb: 5.7] (dráma, romantikus)
pedig en így szeretnlm: Ask the Dust 2006 [imdb:5.7] (dráma, romantikus)

Ugyhogy nem tudom mi a sorrend vagy valami rossz lenne alapbol mindig amit küldtél azt használom meg törlöm a  nyomtatási lapot illetve az ideiglenest is.

üdv koxaman

#379 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:04

Idézet: KoXaMan - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 12:37

szia köszi az exel fájlt de nem tudom hogy kell sorba a macrokat inditani :(

AB oszlop kitisztítja de Az adatlapot de utánna felirás nyomt lapra hibát ir ki a scriptben
A kezdet nevü macro számomra semmi láthatót nem csinál utánna a nyomt_list macrot inditom az megcsinája a dolgat de a nyomtatási lapon
igy jön ki: Ask the Dust 2006  Kárhozott szeretők [imdb: 5.7] (dráma, romantikus)
pedig en így szeretnlm: Ask the Dust 2006 [imdb:5.7] (dráma, romantikus)

Ugyhogy nem tudom mi a sorrend vagy valami rossz lenne alapbol mindig amit küldtél azt használom meg törlöm a  nyomtatási lapot illetve az ideiglenest is.

üdv koxaman

CSAK a Nyomt_lista makrót kell indítanod, ahogy ezt előbb már megírtam. Ez a makró hívja a többi szubrutint olyan sorrendben, ahogy kell.
A Kezdet pl. a B oszlop celláinak elejéről veszi ki (ahol van) a [REQ] -t. Ezt is a Nyomt_lista indítja, nem kell külön hívnod.
Amit példának hoztál fel, azt nem lehet Excelben megoldani. Ahhoz a makrónak fel kellene ismernie, melyik szövegrész angol, és melyik magyar nyelvű. Ehhez kellene betáplálni az értelmező szótárat.
A másik, amit nem lehet megcsinálni, hogy az angol abc-vel írt magyar szövegeket áttegye ékezetes, a magyar helyesírásnak megfelelő írásmódba. Szótár nélkül honnan tudja a gép, melyik o betű helyett írjon ó-t, ö-t, vagy ő-t?
Link

#380 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:35

Idézet: Wyco - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 11:40

Areas-sal se ment neki sajna, bar minthogy alap szinten se ertek a makrokhoz, ezert lehet en szurtam el vmit :)

Változókba vedd fel a különálló területeket – beleértve a munkalapok nevét is –, és a változók átadásával hívd meg a For Each-es sorokat.
A Csere: és az Adatok: a sor elejére kerüljenek.

Sub Érték()
    GoTo Adatok

Csere:
    Sheets(lapnév).Select
    For Each cv In Worksheets(lapnév).Range(terület)
        Range(cv.Address) = cv.Value
    Next
    Return

Adatok:
    lapnév = "Munka1": terület = "C10:G20": GoSub Csere
    lapnév = "Munka3": terület = "A5:C20": GoSub Csere
End Sub

Link

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.