Excel segítség!
Elküldve: 2009. 01. 09. 15:25
Olyan gondom van, hogy az excelem egyszer csak fogja magát, megvadul és minden léptező billentyűkombinációra (pl. Ctrl + S) beszúrni vagy törölni akar. Ha ujraindítom, meggyógyul, de valamikor megint újrakezdi... Néha elég macerás újraindítani, amikor épp két db 40 MB-os file van nyitva.
Office 2007 Home and Student, magyar.
Ötletetek van? Előre is köszi.
Elküldve: 2009. 01. 09. 15:35
Idézet: Delila - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 15:02
Nem jó sajnos, azt írja nem talál megoldást
Elküldve: 2009. 01. 09. 15:41
Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 15:35
Indítás előtt másold le a 3. sorba a képleteket, meg a B2-t (már nem tudom, mivolt az), az A3-ba meg írj akármit, az fog változni. Akár azt is másolhatod. Nálam jó eredményt hozott ki.
Előbb az F3-ra a min 60%-ot írtam, akkor egy halom negatív értéket adott, a fix 60%-kal már tudott kezdeni.
Elküldve: 2009. 01. 09. 15:44
Idézet: Delila - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 15:41
Előbb az F3-ra a min 60%-ot írtam, akkor egy halom negatív értéket adott, a fix 60%-kal már tudott kezdeni.
Megvan a hiba, értéknek csak 60-at írtam be, nem 60%-ot
A csatolt kép jött ki így, remélem helyes.
Csatolt fájl:
-
solver.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2009. 01. 09. 15:53
Idézet: KoXaMan - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 12:34
cime évszám. (műfaj)
Elég világosan leírtam, mit várok a makró megírásához. Amit küldtél, nem pont az.
Megpróbáltam kitalálni, mit szeretnél, és úgy írtam meg az új változatot. Remélem, ez már megfelel, mert többet nem bajlódom vele, ha nem veszed a fáradságot ahhoz, hogy rendesen leírd az óhajodat.
Sub BC_oszlop_második()
For sor = 1 To Range("B65536").End(xlUp).Row
szöveg = Cells(sor, 2): új_szöveg = ""
'B oszlop
For betü = Len(szöveg) - 1 To 1 Step -1
If Mid(szöveg, betü, 1) <> "(" Then
új_szöveg = Mid(szöveg, betü, 1) & új_szöveg
Else
Cells(sor, 2) = új_szöveg: Exit For
End If
Next
'C oszlop
szöveg = Cells(sor, 3): új_szöveg = "": sz = 0
For betü = 1 To Len(szöveg)
If Asc(Mid(szöveg, betü, 1)) > 47 And Asc(Mid(szöveg, betü, 1)) < 58 Then
sz = sz + 1
'If sz > 4 Then Exit For
End If
új_szöveg = új_szöveg & Mid(szöveg, betü, 1)
If sz = 4 Then Exit For
Next
Cells(sor, 3).Select
Selection.Value = új_szöveg
Selection.Replace What:=".", Replacement:=" ", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False
Selection.Value = Selection.Value
Next
End Sub
Elküldve: 2009. 01. 11. 13:55
Idézet: Delila - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 16:53
Megpróbáltam kitalálni, mit szeretnél, és úgy írtam meg az új változatot. Remélem, ez már megfelel, mert többet nem bajlódom vele, ha nem veszed a fáradságot ahhoz, hogy rendesen leírd az óhajodat.
hello, bocs pongyolán fogalmaztam meg a kérésedre a választ.
Itt is mint privátban is megköszönöm a munkád
Elküldve: 2009. 01. 12. 12:57
Idézet: KoXaMan - Dátum: 2009. jan. 11., vasárnap - 13:55
Itt is mint privátban is megköszönöm a munkád
Jó sok feltétel van a küldött fájlodban.
Nem mindegyiket lehet megoldani. Kettőhöz a Magyar Értelmezési Kéziszótár többkötetes változatát kellene bevinni hozzá, az összes előfordulható ragozással egyetemben.
Az adataid frissítése után a Nyomt_lista nevű makrót kell elindítanod, ami másodperceken belül átteszi a kigyomlált adatokat a Nyomtatás lapra.
A makrók írása időigényes, komoly szellemi munka, ezért háborogtam a pontatlan, hiányos megfogalmazásaid miatt. Ha szívességet vársz valakitől, illik úgy kérni, hogy minél kevesebb terhet jelentsen a választ adónak.
Megpróbálom csatolni az xls-t, ha nem jön össze, küldd el privátban az e-mail címedet.
Elküldve: 2009. 01. 12. 14:21
Villamkerdes. Talaltam egy jo makrot a neten ami egesz jol megfelel a celjaimnak, de csak majdnem
Az a lenyeg hogy az adott worksheetek adott range-jeiben cserelje a formulakat value-re
Ezt talaltam:
Sub Range_With_One_Or_More_Areas_Example_2()
Dim smallrng As Range
For Each smallrng In Range("A1:C10,E12:G17").Areas
'If you want to run the code on a selection with one or more
'areas you can useFor Each smallrng In Selection.Areas
With smallrng
.Value = .Value
End With
Next smallrng
End Sub
Azt szeretnem hogyha meg lehetne irni, h mondjuk a kisnyul munkalapon A1:A200 es B3:D5, a kismalac munkalapon X2:Z3 stbstb lenne a cserelendo terulet, lehetoleg mindezt egyszerre h elvegezze.
Vki meg tudna csinalni a modositasokat?
Koszi elore is!
egyebkent source: http://www.rondebruin.nl/values.htm
ps: a munkalapok neveben elofordul a & jel es szokoz is, nemtom ezeket mennyire szereti a rendszer...
Szerkesztette: Wyco 2009. 01. 12. 14:40 -kor
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2009. 01. 12. 15:33
Idézet: Delila - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 13:57
Nem mindegyiket lehet megoldani. Kettőhöz a Magyar Értelmezési Kéziszótár többkötetes változatát kellene bevinni hozzá, az összes előfordulható ragozással egyetemben.
Az adataid frissítése után a Nyomt_lista nevű makrót kell elindítanod, ami másodperceken belül átteszi a kigyomlált adatokat a Nyomtatás lapra.
A makrók írása időigényes, komoly szellemi munka, ezért háborogtam a pontatlan, hiányos megfogalmazásaid miatt. Ha szívességet vársz valakitől, illik úgy kérni, hogy minél kevesebb terhet jelentsen a választ adónak.
Megpróbálom csatolni az xls-t, ha nem jön össze, küldd el privátban az e-mail címedet.
köszönöm és privátba ment az email cím. Amúgy van digitális értelmező kéziszótáram
Az adatok mező elkészültével amikor a nyomtatás lapra kerülnek a dolgok a "nyomt_list" macroban ki lehetne a szűrni amiből 2 vagy 3 van tehát az azonosakat hogy ne 3 legyen egymás alatt hanem csak 1 illetve ha mar macró akkor abc sorrendbe rendezze az összes adatot a nyomtatási lapon.
Útolag ennyi.
A 2. macronál amit írtál és használtam, használat közbe merültek fel ezek a dolgok amiket fentebb leirtam.
üdv koxaman
Szerkesztette: KoXaMan 2009. 01. 12. 15:34 -kor
Elküldve: 2009. 01. 12. 17:26
Idézet: KoXaMan - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 15:33
Útolag ennyi.
Már szóltam a hiányos megfogalmazásokról, az "utólag"-okról. A rendezés egy kattintás, önállóan is megcsinálhatod.
A küldött adatok között nem találtam két egyformát. A következő adagnál meg tegyél be egy oszlopot a Nyomtatás lapra, ami a darabteli függvényt tartalmazza, és szűrd 1-re a nyomtatás előtt.
Ez a sültgalamb esete.
Elküldve: 2009. 01. 12. 22:28
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2009. 01. 13. 11:19
Idézet: Wyco - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 22:28
Kicsit fentebb (talán egy oldal) van egy olyan kód, ami értéket cserél, eredetileg az enyém, de Delila sokat reszelt rajta. Kicsit kell játszani a területekkel, de azt meg az általad betett kódból ki lehet szedni. Ha nagyon nem megy, segítek.
A munkanapok neveiben bármi lehet, amit elfogad az excel, mert a VBA idézőjelek közé teszi és string-ként kezeli.
Elküldve: 2009. 01. 13. 22:20
For Each smallrng In Worksheets("Sheet2").Range("A2:B3"), Worksheets("Sheet3").Range("A3:C3")
nem jo neki
Szerkesztette: Wyco 2009. 01. 13. 22:20 -kor
Elküldve: 2009. 01. 14. 11:31
Idézet: Wyco - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 14:21
For Each smallrng In Range("A1:C10,E12:G17").AreasSzerintem egyrészt hiányzik a ".Areas" a végéről, másrészt ha jól látom, kicsit más szintaktikával adja meg, lehet, hogy kicsit simogatni kell a lelkét. Például ha jól látom, munkalaponként tudja a range-eket, tehát lehet, ho gymunkalaponként egymás után kell a smallrng-t megállapítani és futtatni a ciklust.
Most épp újrahúzza magát az excel, de ha befejezte, megpróbálom megnézni mélyebbről is.
Elküldve: 2009. 01. 14. 11:40
Elküldve: 2009. 01. 14. 12:37
Idézet: Delila - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 18:26
A küldött adatok között nem találtam két egyformát. A következő adagnál meg tegyél be egy oszlopot a Nyomtatás lapra, ami a darabteli függvényt tartalmazza, és szűrd 1-re a nyomtatás előtt.
Ez a sültgalamb esete.
szia köszi az exel fájlt de nem tudom hogy kell sorba a macrokat inditani
AB oszlop kitisztítja de Az adatlapot de utánna felirás nyomt lapra hibát ir ki a scriptben
A kezdet nevü macro számomra semmi láthatót nem csinál utánna a nyomt_list macrot inditom az megcsinája a dolgat de a nyomtatási lapon
igy jön ki: Ask the Dust 2006 Kárhozott szeretők [imdb: 5.7] (dráma, romantikus)
pedig en így szeretnlm: Ask the Dust 2006 [imdb:5.7] (dráma, romantikus)
Ugyhogy nem tudom mi a sorrend vagy valami rossz lenne alapbol mindig amit küldtél azt használom meg törlöm a nyomtatási lapot illetve az ideiglenest is.
üdv koxaman
Elküldve: 2009. 01. 14. 14:04
Idézet: KoXaMan - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 12:37
AB oszlop kitisztítja de Az adatlapot de utánna felirás nyomt lapra hibát ir ki a scriptben
A kezdet nevü macro számomra semmi láthatót nem csinál utánna a nyomt_list macrot inditom az megcsinája a dolgat de a nyomtatási lapon
igy jön ki: Ask the Dust 2006 Kárhozott szeretők [imdb: 5.7] (dráma, romantikus)
pedig en így szeretnlm: Ask the Dust 2006 [imdb:5.7] (dráma, romantikus)
Ugyhogy nem tudom mi a sorrend vagy valami rossz lenne alapbol mindig amit küldtél azt használom meg törlöm a nyomtatási lapot illetve az ideiglenest is.
üdv koxaman
CSAK a Nyomt_lista makrót kell indítanod, ahogy ezt előbb már megírtam. Ez a makró hívja a többi szubrutint olyan sorrendben, ahogy kell.
A Kezdet pl. a B oszlop celláinak elejéről veszi ki (ahol van) a [REQ] -t. Ezt is a Nyomt_lista indítja, nem kell külön hívnod.
Amit példának hoztál fel, azt nem lehet Excelben megoldani. Ahhoz a makrónak fel kellene ismernie, melyik szövegrész angol, és melyik magyar nyelvű. Ehhez kellene betáplálni az értelmező szótárat.
A másik, amit nem lehet megcsinálni, hogy az angol abc-vel írt magyar szövegeket áttegye ékezetes, a magyar helyesírásnak megfelelő írásmódba. Szótár nélkül honnan tudja a gép, melyik o betű helyett írjon ó-t, ö-t, vagy ő-t?
Elküldve: 2009. 01. 14. 14:35
Idézet: Wyco - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 11:40
Változókba vedd fel a különálló területeket – beleértve a munkalapok nevét is –, és a változók átadásával hívd meg a For Each-es sorokat.
A Csere: és az Adatok: a sor elejére kerüljenek.
Sub Érték() GoTo Adatok Csere: Sheets(lapnév).Select For Each cv In Worksheets(lapnév).Range(terület) Range(cv.Address) = cv.Value Next Return Adatok: lapnév = "Munka1": terület = "C10:G20": GoSub Csere lapnév = "Munka3": terület = "A5:C20": GoSub Csere End Sub

Súgó
A téma zárva.