Excel segítség!
Elküldve: 2009. 01. 14. 15:02
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2009. 01. 15. 16:29
Csatolom h milyen volt-milyen lett
Ra tudnal nezni pls?
kosz!
Csatolt fájl:
-
codeerror1.gif (0byte)
Letöltések:: 24
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2009. 01. 15. 16:38
Idézet: Wyco - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 16:29
Csatolom h milyen volt-milyen lett
Ra tudnal nezni pls?
kosz!
Felnagyítva is nehezen olvasható. Amit ki tudok tapogatni belőle: a lapnévhez "Definition"-t kell írnod, a területhez "D12:D14"-et.
Ha nem sikerül, küldd el.
Elküldve: 2009. 01. 15. 16:46
Idézet: Delila - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 15:38
Ha nem sikerül, küldd el.
Definitiont?
Nem tudok felloni nagyobb kepet mert itt nincs ftp eleresem sajna. Igy marad a 80k limit
Ellenben picit atszabtam kiserltezetes keppen, arra h
Sub Values() GoTo Data Change: Sheets(sheetname).Select For Each cv In Worksheets(sheetname).Range(area) With cv .Cells.Copy .Cells.PasteSpecial xlPasteValues .Cells(1).Select End With Application.CutCopyMode = False Next cv Return Data: sheetname = "Retailer Summary": area = "A1:X200": GoSub Change End Sub
Ezzel el is jut kb E13 aztan 1004-es hibaval elakad. Gondolom az a baja, h az adott cella merged (E13 es F13)
[atirtam angolra a szavakat mert itten nem ertik a magyart ha egyszer mas nez bele tudja mar mirol van szo
Szerkesztette: Wyco 2009. 01. 15. 16:48 -kor
Elküldve: 2009. 01. 15. 17:04
Sub Values() GoTo Data Change: Sheets(sheetname).Select For Each cv In Worksheets(sheetname).Range(area) With cv .Value = .Value End With Application.CutCopyMode = False Next cv Return (a tobbi nem valtozik)
Mar egesz jo, de meg mindig vmit nyafog, masutt. Mindjart belenezek jobban mi az es visszairok
Update: megvan a huba, kifelejtettem egy oszlopnevet valahol
Futtatom tovabb
Szerkesztette: Wyco 2009. 01. 15. 17:08 -kor
Elküldve: 2009. 01. 15. 17:10
Elküldve: 2009. 01. 15. 17:11
Idézet: Wyco - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 17:10
Mitől javult meg?
Szerk.: Látom. Az előző hozzászólásodban írtad.
Egyébként azzal a kicsit egyszerűbb formával is működik, amit én írtam.
Szerkesztette: Delila 2009. 01. 15. 17:18 -kor
Elküldve: 2009. 01. 15. 17:30
Idézet: Delila - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 16:10
Hidd el, nálam működik, amit írtam. Küldd el a fájlt a címemre.
A lap nevét csak tapogattam, mikroszkópom pedig nincs.
Mikroszkop: hat amennyit segitessz itt a forumozoknak lassan mar megerdemled h vegyunk neked egyet halakeppen
Elküldve: 2009. 01. 15. 17:43
Szerkesztette: Wyco 2009. 01. 15. 18:21 -kor
Elküldve: 2009. 01. 15. 18:48
Szoval azt szeretnem h nyisson meg egy filet, futtassa a korabbi kodot, save, zarja be, nyissa meg a masikat, stb.
Amim van:
Sub Values() GoTo Data Change: workbooks.Open Filename:=workbookname, UpdateLinks:=0 Sheets(sheetname).Select For Each cv In workbooks(workbookname).Worksheets(sheetname).Range(area) With cv .Value = .Value End With Application.CutCopyMode = False Next cv Return workbooks(workbookname).Close SaveChanges:=True Data: workbookname = "C:\Documents and Settings\Viktor.Nemeth\My Documents\akarmi.xls": sheetname = "File Customization": area = "A1:X200": GoSub Change workbookname = "C:\Documents and Settings\Viktor.Nemeth\My Documents\akarmi.xls": sheetname = "File Customization": area = "A1:X200": GoSub Change workbookname = "C:\Documents and Settings\Viktor.Nemeth\My Documents\akarmi.xls": sheetname = "File Customization": area = "A1:L200": GoSub Change
vhogy ugy kene, hogy
workbookname = "C:\Documents and Settings\Viktor.Nemeth\My Documents\akarmi.xls": sheetname = "File Customization": area = "A1:X200": GoSub Change
workbookname = "C:\Documents and Settings\Viktor.Nemeth\My Documents\akarmi.xls": sheetname = "File Customization": area = "A1:X200": GoSub Change
workbookname = "C:\Documents and Settings\Viktor.Nemeth\My Documents\akarmi.xls": sheetname = "File Customization": area = "A1:L200": GoSub Change
aztan zarja be, majd
workbookname = "C:\Documents and Settings\Viktor.Nemeth\My Documents\akarmi2.xls": sheetname = "File Customization": area = "A1:X200": GoSub Change
workbookname = "C:\Documents and Settings\Viktor.Nemeth\My Documents\akarmi2.xls": sheetname = "File Customization": area = "A1:X200": GoSub Change
workbookname = "C:\Documents and Settings\Viktor.Nemeth\My Documents\akarmi2.xls": sheetname = "File Customization": area = "A1:L200": GoSub Change
stb....egyelore ott tartok h megnyitja, lefuttat egy cellat (vagy egy adag cellat), elmenti aztan runtime error 9
Elküldve: 2009. 01. 15. 21:14
Idézet: Wyco - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 17:30
Az is elég, ha jól látható a csatolt kép.
Elküldve: 2009. 01. 16. 08:10
csinálnom kell egy olyan programot, ami excel táblából összeszed néhány cella tartalmat, majd átmásolja egy másik tábla (egy "formázott sablon" tulajdonképpen) megadott celláiba, beszúr egy megadott képet a táblába, s elmenti a "kész sablont". Ez egy munkalap, térképpel együtt. A térképet méretezi olyan méretre, hogy lehető legjobban kitöltse a rendelkezésre álló helyet.
Visual Basicben megírtam eddig. A baj csak az, hogy most olyat kértek, hogy mivel sok térképfile van, kicsik, nagyobbak, ezért pl. nagyobbak esetén, mivel az egész térkép meglehetősen zsúfolt (komplett város), lehessen a térképet megjeleníteni, "croppolni", majd a kicroppolt részt beszúrni a munkalapra megfelelően skálázva, mint fentiekben. Szóval croppolni nem tudok. Ebben kérnék segítséget. Annyi sejtésem van, hogy talán új formot kellene csinálni, s oda szúrni a képet. Croppoló algoritmus már van, ami képet nyit, egérrel croppol, majd menti az új képet. Csak VB-ben még formot sosem csináltam (Excelben).
Remélem nem voltam összevissza. :confused:
Elküldve: 2009. 01. 16. 10:44
A két makrót egy külön füzetbe tedd, az hívja majd be a módosítandó füzeteidet. Módosítás után menti, és bezárja mindegyiket, sorban.
Sub Csere() Const MyPath = "E:\Eadat\Excel fórumok\HWSW\" 'Ezt írd át a saját útvonaladra ChDir MyPath Dim füzet$(1) 'Írd át az 1-et eggyel kevesebbre, mint a módosítandó füzeteid száma füzet$(0) = "Első_füzet.xls": füzet$(1) = "Második_füzet.xls" 'Add meg a többi lapod nevét is For a = 0 To 1 'Írd át az 1 -et eggyel kevesebbre, mint a módosítandó füzeteid száma füzet_neve = füzet$(a) Érték füzet_neve 'Itt hívod meg a cserét végrehajtó szubrutint, átadva a füzet_neve változót ActiveWorkbook.Save 'Átírt füzet mentése ActiveWorkbook.Close False 'Átírt füzet bezárása Next End Sub Sub Érték(füzet_neve) GoTo Adatok Csere: Worksheets(lapnév).Select For Each cv In Worksheets(lapnév).Range(terület) Range(cv.Address) = cv.Value Next Return Adatok: Workbooks.Open Filename:=füzet_neve lapnév = "Munka2": terület = "B4:C5": GoSub Csere lapnév = "Munka2": terület = "I9:J10": GoSub Csere lapnév = "Munka3": terület = "C20:E25": GoSub Csere lapnév = "Munka3": terület = "J30:K45": GoSub Csere End Sub
Elküldve: 2009. 01. 16. 10:55
Elküldve: 2009. 01. 16. 11:11
Idézet: Wyco - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 10:55
Nem szerencsés a változóknak olyan neveket adni, amiket utasításnak, parancsnak értelmezhet a makró. Tegyél a név elé, vagy utána valamit kötjellel, vagy alsó kötjellel, ha mások kedvéért átírod a magyar neveket.
Elküldve: 2009. 01. 16. 13:41
remelem most egy ideig nem nyaggatlak ilyesmikkel
Elküldve: 2009. 01. 16. 13:49
Idézet: Delila - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 12:44
Ha egyszer Photoshop/Illustrator kerdesed van es epp nincs mas a kozelben meglelsz
Elküldve: 2009. 01. 25. 18:26
Hogyan tudom az excel egyes celláiban a képlettel, hivatkozásokkal létrehozott értékeket rögzíteni, hogy aztán átmásolva egy másik táblázatba ne hivatkozásként jelenjen meg, hanem konkrét nem változó számként ?

Súgó
A téma zárva.