Idézet: Delila - Dátum: 2010. 11. 22. 15:28
Nagyszerű! és elárulod, vagy megtartod magadnak?
A nagy titok:
1. Mobil modem COM portját 5 alá kell vinni. XP magától jól helyezi be, pl. ha van 2 COM portja a gépnek, akkor az XP felveszi COM3 kimenő / COM4 bejövőnek, de ha mondjuk a mobilgyártó driverére hagyatkozol (spec. itt a Nokiáról van szó), akkor az képes belőni COM13 vagy akár afölé is...
//ezzel szívatott meg engem//
Ebben az esetben az eszközkezelőben át kell állítani a portot mondjuk COM2-re, ha csak egy portja van a gépnek, COM3-ra, ha van kettő, ill. egy olyan portra, ami fizikailag szabad. Windows nyavalyoghat, hogy a port foglalt, nem kell megijedni / foglalkozni vele. (Ha úgy sincs semmi más fizikai dolog a porton, nincs mi gondot okozzon)
2. Excel makróba ezt kell beépíteni:
CMD_parancs ="CMD /C" 'Windows NT4.0 után. Windows 9x esetén:CMD_parancs ="COMMAND /C"
AT_Parancs = "ATD" ' vonalas modem esetén lehet "ATDT" kell, mobil rendszerint csak ATD
ModemPort= "COM3:"
Telefonszám=<egy telefonszám>
'Telefonszám végére kell egy ;, ez jelöli a mobil számára, hogy hanghívás van.
'Ha nincs ; adathívásnak veszi, nem bontja a gép <-> mobil kapcsolatot!
Parancs = CMD_parancs & " ECHO " & AT_Parancs & Format(Telefonszám) & "; >" & ModemPort
Init = Shell(Parancs, 1)
Ennyi. Ahhoz képest mennyit szívtam vele, gondolhattam volna a megoldásra
Valamikor régen, még vonalas modemmel működött, és akkor tisztában voltam, hogy a DOS
csak 4 COM portot támogat. És a CMD végülis virtuális DOS gépet emulál.
Valahogy elfelejtettem.
Persze lehet bűvészkedni a Tapi32.dll-el, vagy a mobil saját beépülőivel, de mind bonyás, és egyik sem maradéktalan. Ez egyszerű, nagyszerű, sallangmentes, és működik
Szerk: de hülyén színezi a kódot a fórummotor!
Szerkesztette: hkpk 2010. 11. 26. 14:53 -kor