Idézet: Lipton - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 20:03
Mindenki máshogy gondolkodik erről.

Én a max elérhető orajel miatt gondolom, hogy a 6400 és a 6600 kb egy kategória. A 6300-as procik jól mennek, de általában nem érik el az említett procik szintjét, mert a 7-es szorzó miatt már elég magas fsb kell.
A 4300 is nagyon jó proci az árához képest, csak a korábbi 6300/6400-as procik magasra tették a mércét, és mindenki 3-3.5 gigát akar.

Max elérhető órajelben szerintem a 6300 pariban lenne a 6400-al, de ahogy te is írod a limit a szorzó. Pont ezért érzem rokon daraboknak mert csak a szorzó a két proci között a különbség és az elvi potenciál azonos, míg az egyikben ez kihajtható a másikban csak nagyon nehezen vagy nem (ram/lap limitek).
A 6600-at a nagyobb cache miatt teszi az intel magasabb kategórába, igaz csak pár százalék a teljesítmény többlet és végülis azonos magon alapul mint a 6300/6400 tehát ilyen szempontból igazad van, de hát itt mégis minden megy, ami a 6300/6400-ban nem.
Az is érdekes, hogy valóban mindenki 3,5ghz-et akar, míg valójában szinte senki sem hajtja annyin, mert ott már meleg van, a többség a 3,2Ghz-et preferálja.
Arra leszek kíváncsi, hogy majdan az újabb steppinges allandelek milyenek lesznek. Most lehet, hogy gyengébbek tuningban a 4300-ak, később ki tudja, igazából én most sem értem miért megy gyengébben.