HWSW Informatikai Kerekasztal: Lord Of The Rings Online: Shadows of Angmar - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lord Of The Rings Online: Shadows of Angmar Középfölde MMORPG

#21 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 04. 05:45

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 22:17

Hali!

Lehúztam a clienet. Lejöttek a patchek. Viszont nekem azt írja, hogy az összes szerver offline, mert Ápr.6 pénteken indulnak a szerverek. Akkor te most hogy is játszot? :think:

Azt írta, hogy ő a closed betaval játszott ;) Ez ami most áprilisban lesz, ez már csak a "stress-test", hogy bírják a tömegeket a szerverek. Szvsz....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#22 Felhasználó inaktív   immi77 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 06:25

Ja valahogy így van. Ami az ún. béta az a World Tour, vagy mifene, de én nem azzal játszok, hanem valami zártabb béta, ami már múlt hét óta megy.
.: The day the whole world went away. :.

#23 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 10:44

Idézet: immi77 - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 7:25

Ja valahogy így van. Ami az ún. béta az a World Tour, vagy mifene, de én nem azzal játszok, hanem valami zártabb béta, ami már múlt hét óta megy.

Annyit árulj el, mert nem nagyon találtam rá érdemi infót, hogy ez ilyen instance-es/zónázós jellegü a map/játék mint pl a WoW, EQ2, vagy sameless map van, mint pl a Horizons-ban vagy a Vanguardban?

#24 Felhasználó inaktív   immi77 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 11:34

Bár még a legelején vagyok, de igen vannak instancok, pl. úgy indul az egész kalandozás minden fajnál, hogy egy erősen scriptelt eseményt kell végig csinálni, gondolom ez hivatott lenni a tutorial. Ilyenkor ki is írja, hogy Instance: blablabla... Egyszóval van instance, de persze nem úgy mint a GW, hogy full insta az egész.
Kár, hogy pont most nincs időm belemerülni a játékba, amikor lehet, bár kimerem jelenteni, hogy nem valószínű, hogy meg fogom venni.

A Vanguard még mindig birizgálja a fantáziámat, meg az EQ2 is, ez utóbbit ma kipróbálom, mert abból van trial.

#25 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 15:22

Idézet: immi77 - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 12:34

Bár még a legelején vagyok, de igen vannak instancok, pl. úgy indul az egész kalandozás minden fajnál, hogy egy erősen scriptelt eseményt kell végig csinálni, gondolom ez hivatott lenni a tutorial. Ilyenkor ki is írja, hogy Instance: blablabla... Egyszóval van instance, de persze nem úgy mint a GW, hogy full insta az egész.
Kár, hogy pont most nincs időm belemerülni a játékba, amikor lehet, bár kimerem jelenteni, hogy nem valószínű, hogy meg fogom venni.

A Vanguard még mindig birizgálja a fantáziámat, meg az EQ2 is, ez utóbbit ma kipróbálom, mert abból van trial.

EQ2... Amikor megjelent megvettem, hónapokat játszottam vele. Sajna elég tré volt akkor, egy csomó ökörséget átvettek az EQ1-ből amit nem kellett volna, pl nem volt pvp, a craft gagyi és érdektelen volt, a kereskedelem ótvar (bérelned kellett egy szobát egy fogadóban vagy venni egy házat, ott venni egy bulletin boardot és amit "felraktál" marketre, az addig látszott, amíg abban a szobában álltál... Szal' vagy árultad a cuccaidat, vagy játszottál..... Ráadásul a zónázás is elég idegesítő volt.... Bár azóta megjelent kismillió kiegészítő, talán javult valamelyest. De eddigi tapasztalataim alapján inkább Vanguard mint EQ2.... A Vanguardot csak 1 hete tolom, de kb olyan mint ha mindenhonnan összelopkodták volna a jó részeket... Pl a zónázást nem veszed észre (gyakorlatilag nincs), -mint írtam- a látótávolság gigantikus, a gépigény szintén... :D A questek eddig jópofák, van egy csomó amire eleve odaírja, hogy group-oknak ajánlott (egyedül ott mindíg ki is halok.. :D )Engem elsőre az EQ2-re emlékeztetett, de szigorúan a pozitív része... Kiváncsi vagyok, mennyire fog megragadni. Lassan el kéne döntenem, mert még mindíg kölcsön accal játszom, kezd kínos lenni... :)

#26 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 21:43

Nah. Már baromira várom, hogy nyíljanak a szerverek :D
Még másfél óra :Đ

Kérdés: Melyik szerverre érdemes menni? Valami tapasztalat esetleg, hogy hol vannak magyarok?
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#27 Felhasználó inaktív   immi77 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 07:32

Nem tudom erre a world tour betara vannak e külön szerverek. Amúgy én még magyarral nem találkoztam, a general csatin elég jelentős volt a germán nyelvüek aránya. :) Amúgy én két szervert látok a Stybba, és a Northmoor, na én ez utóbbin vagyok, illetve leszek újra este...

Szerkesztette: immi77 2007. 04. 06. 07:34 -kor

#28 Felhasználó inaktív   immi77 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 07:44

Erősen töröm a fejem, melyik mmo-t játszam a továbbiakban. A WoW-ból kicsit kiábrándultam, de lehet, hogy csak szünetet kellene tartanom... De belevágni meg nem merek másikba, mert azért még idén jön még pár nagy név, kb most ezek vannak a tarsolyban:

- WoW
- Vanguard
- Age of Conan (www.ageofconan.com) lehet jelentkezni a bétára.
- Warhammer Online

Fogas kérdés.  :think:

#29 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 08:16

Warhammer nem lenne rossz bar a video amit en lattam rola hat a graf nem egy nagy szam es a karakter animaciok is eleg laposak. Meglassuk.

#30 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 07:52

Idézet: immi77 - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 8:44

Erősen töröm a fejem, melyik mmo-t játszam a továbbiakban. A WoW-ból kicsit kiábrándultam, de lehet, hogy csak szünetet kellene tartanom... De belevágni meg nem merek másikba, mert azért még idén jön még pár nagy név, kb most ezek vannak a tarsolyban:

- WoW
- Vanguard
- Age of Conan (www.ageofconan.com) lehet jelentkezni a bétára.
- Warhammer Online

Fogas kérdés.  :think:

Gyere Vanguardozni... Közben megvettem én is....  :smoker: Frengrot team pvp szerveren vagyunk, itt a dark oldalon vagyunk egy 65 fős magyar Guildben...  :)

/ON

Nah, tegnap tököltem ezzel a LOTRO-val pár órát, ez elég siralmas :) Zene szinte nuku, a hangok bénák, a karakterek mozgása vicces, a grafika fél fokkal igényesebb mint a WoW-é, egy-két helyszin mondjuk tényleg hangulatos, de összességében elég siralmas.... :( Turbine ezt is nagy sikerrel elrontotta mint a D&D online-t.... :(

#31 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 01:37

Idézet: immi77 - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 20:50

Idő hiányában pár screen kezdésnek:

Korrekt pre-order ajánlat:

149 Euro, és akkor nincsen havidíj? Azt hiszem ez a létező legdrágább játék ma... ;)

A képek alapján, hm, ez a Robin Hood karakter, meg a kicsit rajzfilmes grafika elég messze áll attól a Peter Jackson-féle high fantasy világtól, amit megszeretett az ember.... :rolleyes:

#32 Felhasználó inaktív   immi77 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 10:30

Azért a film látványvilágát nem kell feltétlenül átvennie a játéknak szvsz, ettől eltekintve valóban elég jellegtelen.

#33 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 11:49

Plusz szörnyen "kevés".....  :(

#34 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 10:21

Hmm jó hogy megtaláltam ezt a topicot. Ugyanis erősen gondolkoztam azon, hogy megveszem a LOTRO-t de azok után, hogy végig olvastam a hozzászólásokat, ebben már nem vagyok egyáltalán biztos. A videokat is letöltöttem a lotro weboldalról, megnéztem őket de valahogy elmaradt a "wow ez de kurva jó, akarom most azonnal" érzés de gondoltam, hogy azért ne a videok alapján ítéljük meg a dolgot. A bétárol én lemaradtam, ezért ingame tapasztalatot már nem szerezhetek. Most meg maradtak ezek a hozzászólások. Gyengének tűnik mindezek alapján ez a játék ahhoz hogy beruházzak rá. Mostmár megfogom várni a netes szaklapok tesztjeit is, hátha aztán kiderül, hogy annyira nem is kúrták el turbinék a gammát. Szerettem volna a lotr univerzumban kalandozni, őszinténszólva elég régóta várok egy ilyen rpg-t ezért sem akarom még leirni teljesen. A legjobb az lenne, ha lenne valami trial lehetőség hogy azért ne zsákbamacskát vegyen az ember, hiába a sok teszt, forum, screenshot, in-game video, a saját tapasztalatot semmi sem múlja felül.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#35 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 20:44

Amerikai béta még tart, ha le tudod szedni a kliensprogram kb 4 gigás telepítőjét, még kipróbálhatod. Számomra csalódás volt, nincs hangulata, a mozgásanimációk gyengék, hangeffektek rosszak. Egyedül a törpcsarnokok tetszettek, a többi terület leginkább semmilyen.
Értékelés , sajnos rontja az összképet, hogy az oldal aktívan részt vett a játék reklámozásában (bétakulcsokat osztottak stb)
Live fast... Die Never!

#36 Felhasználó inaktív   Lorienel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 27. 07:07

Ha nem gond én is leírom a véleményem. A játék nagyon jó lett, de mint minden mmo-nál, itt sem lehet az első fél óra után véleményt nyilvánítani. Sokan mondták, hogy nem tetszett nekik a játék, valahogy nem ragadta meg őket. Aztán ahogy túljutottak az első néhány szinten, egyre inkább kezdett kialakulni egy pozitív kép a játékról. Aki azt mondja, hogy nincs hangulata az olvassa el a könyvet, aztán tegyen egy kört a Megyében vagy Breeben, vagy a többi területen. Nagyon is van hangulata, és a grafikája is gyönyörű. Aki próbálta a bétát az talán tudja, hogy ott még nem voltak high textúrák a játékban, azt csak dvd-ről lehet installálni, de szerintem annélkül is nagyon ott van a szeren. Tudom milyen a Wow, Gw, Vanguard, volt szerencsém hozzájuk. Bátran állíthatom, hogy felveszi ezekkel a versenyt. Adni kell neki egy esélyt.
Tizen akárhány szintől elkezdődnek ez igazi, hangulatos fellowship questek, innentől egyre élvezetesebb a játék. 20-től lehet lemerészkedni az első komolyabb instanceba. Nagyon tuti hely, aki már volt ott az tudja miről beszélek. Aki eddig nem tudta kipróbálni az nehéz helyzetben van, de mivel én ott voltam a bétán, most meg a 10napos early accesel a hátam mögött, mondhatom, hogy láttam már annyit belőle, hogy tudjam, nagyon jó játék lett. Az igazi csemege majd a raidek lesznek. A fejlesztők erre gyúrtak rá igazán. Hamarosan kiderül :).

#37 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 08:14

Elhiszem, hogy WoW-on nevelkedett ifjúságnak ez esetleg elég (no offense), de szerencsére itt többen láttunk már más mmo-kat is. A HIRES texturáktól nem lesznek normális hangeffektek, nem lesz normális karakteranimáció, nem lesz benne craft stb...

Gyakorlatilag ez egy LOTR köntösbe bújtatott D&D online.....

Nem mondom, van egy két hangulatos helyszín benne, de nagyon sajnálom, hogy így elcseszték.... :(

#38 Felhasználó inaktív   Lorienel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 10:25

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 8:14

Elhiszem, hogy WoW-on nevelkedett ifjúságnak ez esetleg elég (no offense), de szerencsére itt többen láttunk már más mmo-kat is. A HIRES texturáktól nem lesznek normális hangeffektek, nem lesz normális karakteranimáció, nem lesz benne craft stb...

Gyakorlatilag ez egy LOTR köntösbe bújtatott D&D online.....

Nem mondom, van egy két hangulatos helyszín benne, de nagyon sajnálom, hogy így elcseszték.... :(

Te így látod, mert belenéztél egy kicsit. Én meg játszom a Vanguardal meg ezzel is, van összehasonlítási alapom. A craftinggal egyetértek, gyenge, nem olyan mint a VG-ben, de ha már a Wow szóbakerült, akkor azt hozzátehetjük, hogy annál sokkal jobb.
A hangokkal nem tudom mi a gond. A zenei aléfestések jók, a hengefektek szintén. Pl. mikor egy ork péncélján csattan a kardod, nagyon eltalálták azt az efektet. A vg-s efektekkel, zenével összehasonlítva nem tudom mi a gond. Bár lehet én vagyok botfülű.
Karakteranimáció. Ebben igazad lehet. Nekem is furcsa volt eleinte. Szerintem itt csak a futás, sétálás animációját kellene tuningolni, az tényleg egyedi lett. A harc közbeni mozgásfázisok viszont teljesen rendben vannak.  De ha már it tartunk (nem kötözködni akarok) VG-ben is vannak érdekes dolgok. Láttad már hogyan ágaskodik a ló? :)
A lovas minden csipőmozgás nélkül oldja meg a feladatot. Vagy szegény clericem úgy áll harc közben mintha be akarna tojni.... :) Kicsit az is illúzió romboló a VG-ben, hogy van egy hatalmas város, ahol sokszor néhány npc-n kívül mást nem találsz. Ha viszont összeverődik egy pár ember, akkor az FPS zuhan a béka segge alá. Ezze függ össze, hogy VG-t félkész állapotban adták ki. Még most is foltozzák (pl. karakterek fejfedője még egy darabig nem lesz létható), elsősorban a bugok kijavításán fáradoznak a készítők. Ja és asszem még mindig nincsenek benne raidek. Ezek majd később kerülnek a játékba.

De ne fikázzuk egymást. Aki igazi MMO-t keres, megvan hozzá a vasa, annak jelenleg a Vanguard a nyerő. Aki pedig könnyedebb lélegzetvételű, de igényes játékot keres annak nagyon jó választás a LOTRO.  Én abba a hibába estem, hogy kipróbáltam mindkettőt, dönteni meg nem tudtam :).
A korábbi hozzászólésommal is csak azt akartam sugallni, hogy pár órás próba után talán korai elitélni egy MMO-t. És elfogultan sem szabad lehúzni valamit.

#39 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 11:51

Idézet: Lorienel - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 11:25

Te így látod, mert belenéztél egy kicsit. Én meg játszom a Vanguardal meg ezzel is, van összehasonlítási alapom. A craftinggal egyetértek, gyenge, nem olyan mint a VG-ben, de ha már a Wow szóbakerült, akkor azt hozzátehetjük, hogy annál sokkal jobb.
A hangokkal nem tudom mi a gond. A zenei aléfestések jók, a hengefektek szintén. Pl. mikor egy ork péncélján csattan a kardod, nagyon eltalálták azt az efektet. A vg-s efektekkel, zenével összehasonlítva nem tudom mi a gond. Bár lehet én vagyok botfülű.
Karakteranimáció. Ebben igazad lehet. Nekem is furcsa volt eleinte. Szerintem itt csak a futás, sétálás animációját kellene tuningolni, az tényleg egyedi lett. A harc közbeni mozgásfázisok viszont teljesen rendben vannak.  De ha már it tartunk (nem kötözködni akarok) VG-ben is vannak érdekes dolgok. Láttad már hogyan ágaskodik a ló?
A lovas minden csipőmozgás nélkül oldja meg a feladatot. Vagy szegény clericem úgy áll harc közben mintha be akarna tojni.... Kicsit az is illúzió romboló a VG-ben, hogy van egy hatalmas város, ahol sokszor néhány npc-n kívül mást nem találsz. Ha viszont összeverődik egy pár ember, akkor az FPS zuhan a béka segge alá. Ezze függ össze, hogy VG-t félkész állapotban adták ki. Még most is foltozzák (pl. karakterek fejfedője még egy darabig nem lesz létható), elsősorban a bugok kijavításán fáradoznak a készítők. Ja és asszem még mindig nincsenek benne raidek. Ezek majd később kerülnek a játékba.

De ne fikázzuk egymást. Aki igazi MMO-t keres, megvan hozzá a vasa, annak jelenleg a Vanguard a nyerő. Aki pedig könnyedebb lélegzetvételű, de igényes játékot keres annak nagyon jó választás a LOTRO.  Én abba a hibába estem, hogy kipróbáltam mindkettőt, dönteni meg nem tudtam .
A korábbi hozzászólésommal is csak azt akartam sugallni, hogy pár órás próba után talán korai elitélni egy MMO-t. És elfogultan sem szabad lehúzni valamit.

Végre egy korrekt vélemény  :smoker: (még ha nem is értünk mindenben egyet) Egyébként nem csak belenéztem, a bevezetést teljesen végignyomtam utána pedig elég sokat kalandoztam/derítettem fel a mapot. Sajna a futás/sétálás animáció kulcsfontosságú, mert azt látod a legtöbbet :) A zenék között "elvártam" volna a filmből átvenni néhány dallamot, sokat dobna a hangulaton szvsz :) Ha pedig nem hallod a minőségbeli/mennyiségbeli különbséget a LOTRO és a VG hangjai között akkor tényleg botfülű vagy ;) Egyébként nem vagyok elfogult de ami kevés 2007-ben egy mmorpg-től az kevés. Sajna nem ez az első mmorpg amit kiadtak, szal' az elődei feltették a lécet amit szvsz ez a produktum nem tud leverni. ;) Nyilván a VG-ben is vannak még hiányosságok (lvl50 után még elég üres a game), valamit a grafikai engine egy 8850GTX-et is megfektet, valamint a caravan sincs még kész, hát ez van :) Pletykálják, hogy a Sigil-t (a VG fejlesztői) megveszi a SOE (Sony Online). Ez remélem sok plusz pénzt jelent és nem a VG elsorvasztását. Egy szó mint száz, a LOTRO nem az a game amiért havonta fizetnék ;) Egyébként mondom nézd meg a mmorpg.com-on, hogy' áll a D&D online ott megláthatod, hány embernek mire elég ez a játéktartalom amint a D&D Online nyújt... ;)

#40 Felhasználó inaktív   Lorienel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 12:15

Ezzel semmi gond, kipróbáltad, neked nem jött be. Nekem abból van elegem, hogy valaki 2óra teszt után képes lefikázni egy mmo-t. Egy újságban (nem írok címet), jelent meg egy Vanguard teszt, szépen lehúzták,  mindezt arra alapozva, amit kb. lvl10-ig tapasztaltak.... Vanguard is egy olyan játék, amit szerintem úgy lvl20 körül kezd izgalmassá válni. Biztos van amit rövid idő alatt is meglehet tapasztalni, de egy ennyire complex gamét biztos, hogy nem lehet korrektül értékleni (hogy ne csak a LOTRO-t védjem  :cool:  :cool: ).
De az igazi kedvenceim az XYZ-game szar a wow a király....

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó