HWSW Informatikai Kerekasztal: Nagykanizsa és környéke XXXII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nagykanizsa és környéke XXXII. oszt' csá... Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 05. 08:23

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 8:03

Yorge! :Đ

Érdekes történetem van, s mivel én nem értek a hálózatokhoz megfelelő szintén, kérem segítsetek kitalálni, mi történhetett.

Tegnap felkeltem a géptől, kimentem teflonáni', s mikor visszaültem, nem volt NET. Mondom biztosan valami kábelhiba, mivel esett az eső. Mielőtt felhívom a T-Onlinet, azért újraindítom a modemet és a router-t, hátha.
Ez megtörtént, nem vezetett célra. Felhívtam őket, mondták, hogy a routerem fenn a hálón, de tiltva van minden port, a 80-as is, így nem csoda, ha nem tudok NET-ezni. Reseteljem a routert.
Megtettem, bekonfiguráltam ahogy kell, és továbbra sem tudtam csatlakozni. Sőt, az Internet konfig oldalon nem tudta elmenteni a felhasználónevet. EEPROM hiba lesz talán. OK, akkor iktassuk ki a routert, nem lesz vezeték nélküli háló, ennyi. Igen ám, de simán modemről sem tudtam csatlakozni. Ekkor újra felhívtam a T-Onlinet. Hosszas tanakodás után mikor rákérdezett az ügyintéző, hogy ugye a routerem most ki van iktatva és én igennel válaszoltam, azt mondta, hogy úgy tűnik, valaki használja a NET-em! :eek:
Kaptam új ügyféljelszót és azt mondotta, hogy max 24 órán belül (ilyen intervallumban osztanak új IP-t) elvileg csatlakozni tudok.
Eljött a reggel, és lőn, most van Internet.

A kérdésem, hogy szerintetek ez hogy fordulhatott elő? A közelben tudtommal csak olyanok laknak, akik egeret is a pajtában láttak... én nem gondolnám, hogy valaki elnyúlta a NET-et. Nem lehet, hogy valamiért lebontódtam, és a router IP-stől 'fentragadt'? :think:

Köszi.

Nah akkor ezért kerestél engem is este :) Sorry ilyenkor le vagyok már halkítva, amikor meg észrevettem már nem akartalak visszahívni késő volt.

#2002 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 08:38

Ja. :) Valami ötlet?

#2003 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 08:40

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 8:03

Yorge! :Đ

Érdekes történetem van, s mivel én nem értek a hálózatokhoz megfelelő szintén, kérem segítsetek kitalálni, mi történhetett.

Tegnap felkeltem a géptől, kimentem teflonáni', s mikor visszaültem, nem volt NET. Mondom biztosan valami kábelhiba, mivel esett az eső. Mielőtt felhívom a T-Onlinet, azért újraindítom a modemet és a router-t, hátha.
Ez megtörtént, nem vezetett célra. Felhívtam őket, mondták, hogy a routerem fenn a hálón, de tiltva van minden port, a 80-as is, így nem csoda, ha nem tudok NET-ezni. Reseteljem a routert.
Megtettem, bekonfiguráltam ahogy kell, és továbbra sem tudtam csatlakozni. Sőt, az Internet konfig oldalon nem tudta elmenteni a felhasználónevet. EEPROM hiba lesz talán. OK, akkor iktassuk ki a routert, nem lesz vezeték nélküli háló, ennyi. Igen ám, de simán modemről sem tudtam csatlakozni. Ekkor újra felhívtam a T-Onlinet. Hosszas tanakodás után mikor rákérdezett az ügyintéző, hogy ugye a routerem most ki van iktatva és én igennel válaszoltam, azt mondta, hogy úgy tűnik, valaki használja a NET-em! :eek:
Kaptam új ügyféljelszót és azt mondotta, hogy max 24 órán belül (ilyen intervallumban osztanak új IP-t) elvileg csatlakozni tudok.
Eljött a reggel, és lőn, most van Internet.

A kérdésem, hogy szerintetek ez hogy fordulhatott elő? A közelben tudtommal csak olyanok laknak, akik egeret is a pajtában láttak... én nem gondolnám, hogy valaki elnyúlta a NET-et. Nem lehet, hogy valamiért lebontódtam, és a router IP-stől 'fentragadt'? :think:

Köszi.

Nem a netedet lopták hanem a balfax T-online DHCP szervere ugyanazt az ip-t osztotta ki neked is mint valaki másnak. Ilyennel már találkoztam UPC-nél. Csak az ügyintézők ehhez nem igazán értenek.

Az pedig, hogy a routereden nem látszik a 80-as port a T-online felől és nem tudsz netezni az :lol:

:omg: ekkora marhákat. Hát mi a faxnak lenne nyitva nálad a 80-as port? Te nem vagy webszerver. Pont ezért használsz tüzfalas routert, hogy ne legyen nyitva a port és ne tudjanak betörni a gépedre.

Support... Istenem.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#2004 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 08:42

Csatlakozom Brianhez, sztem se lopták a neted, csak a Tré Online szervere baszakodott veled....

#2005 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 08:50

Kellemes volt, na. :omg:
Köszi fiúk. :D  Mindenesetre arra jó volt, hogy beleástam magam a dologba, biztonságosabbá tettem a WIFI-t, megváltoztattam a router adminnevét/jelszavát, stb. Legközelebb ha ilyen lesz, akkor már tudom, hogy mi van. :)

Ui.: az meg külön vicces volt, direkt megkérdeztem az ügyintézőt, hogy most azonnal nem tudnának-e egy új IP-t kiosztani, és azt mondta hogy nem. :) Szerintem lehetséges. Szerintetek?

#2006 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 08:53

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 9:50

Kellemes volt, na. :omg:
Köszi fiúk. :D  Mindenesetre arra jó volt, hogy beleástam magam a dologba, biztonságosabbá tettem a WIFI-t, megváltoztattam a router adminnevét/jelszavát, stb. Legközelebb ha ilyen lesz, akkor már tudom, hogy mi van. :)

Ui.: az meg külön vicces volt, direkt megkérdeztem az ügyintézőt, hogy most azonnal nem tudnának-e egy új IP-t kiosztani, és azt mondta hogy nem. :) Szerintem lehetséges. Szerintetek?

Szerintem is azért kellett várnod egy éjszakát mert nem bírtak új IP-t adni.

Egyébként ha valaki megtudja a felhasználóneved, jelszavad az nem csak az utcából hanem bármely T-online ADSL-ről tudja lopni a neted.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#2007 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 08:56

Sziasztok, szép napot, ballagósat. :) Lease time beállítás függő, mikor kapsz új IP-t. Nálam pl hetekig ugyanaz van. Meg lehetett beragadt IP is, ilyennel is találkoztam már. "Feljebb" is válaszoltam neked.

Szerkesztette: zoli62 2007. 05. 05. 09:03 -kor

"Légy szerény mint én..."

#2008 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 09:00

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 9:53

Szerintem is azért kellett várnod egy éjszakát mert nem bírtak új IP-t adni.

Egyébként ha valaki megtudja a felhasználóneved, jelszavad az nem csak az utcából hanem bármely T-online ADSL-ről tudja lopni a neted.

Ja, ez nyilvánvaló...
Neked is köszi Zoli! :)

#2009 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 09:00

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 9:50

Ez egy automatizált folyamat, szal az ügyintéző csaj nem tud belenyúlni, csak a rendszergarázda.

#2010 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 09:07

Ahham...
Mondjuk ugye ennél a routernél (meg gondolom másiknál is) be lehet állítani, mennyi időnként legyen új IP - nyilván egy bizonyos tartományon belül. Alapértelmezett 1 óra, sokat szoptam mire rájöttem, miért szűnik meg óránként a NET 10 másodpercekre. :) ) Most a max. van beállítva, azaz 6nap - 23óra - 59perc. :)

#2011 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 09:10

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 10:07

Ahham...
Mondjuk ugye ennél a routernél (meg gondolom másiknál is) be lehet állítani, mennyi időnként legyen új IP - nyilván egy bizonyos tartományon belül. Alapértelmezett 1 óra, sokat szoptam mire rájöttem, miért szűnik meg óránként a NET 10 másodpercekre. :) ) Most a max. van beállítva, azaz 6nap - 23óra - 59perc. :)

A routernél hiába állítod be, nem fog változni az ip-d. Csak lebont meg felcsatlakozik újra. 24 óránként kapsz új ip-t a szolgáltatódtól.

#2012 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 09:12

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 10:10

A routernél hiába állítod be, nem fog változni az ip-d. Csak lebont meg felcsatlakozik újra.

Vettem észre. :D

Idézet

24 óránként kapsz új ip-t a szolgáltatódtól.

Most mán' ezt is tudom. :up:

#2013 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 09:15

Tudsz mindent ;)  :cool:

#2014 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 09:18

Gyakorlatilag mára már egy értelmetlen dolog az IP csere. Például sok hálózat. nem vesz át dinmaikus IP_ről levelet, ha saját küldő szervert használsz. Egyes szolgáltatók már nem is használják.
"Légy szerény mint én..."

#2015 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 09:24

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 10:15

Tudsz mindent ;)  :cool:

Hehe. :Đ

#2016 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa