HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 09. 17:58

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 12:56

6680... sajna eleg kiforratlan keszulek, idebent is szivunk veluk eleg sokat data teszteknel :p

Viszont eladni ugye marha jól el tudták, mikor arról volt szó, kipróbálni a 3G-t csak mostanfelé lehet 1-1 üzletben, ahol hasít is a rózsaszín kártyás cuccal.

Ott megnézegettem, hogy mekkora ping van, merre megy a trace, letöltés ugrál-e, erre rámszóltak, hogy csak 2 adott weboldalon belül szabad kolbászolni vele. Én meg mondtam, hogy ok, így még tán meggyőzhettek volna a vásárlásról, de akkor vegyük tárgytalannak a dolgot :-)

Az meg csak gyakorlatban jut az embernek eszébe, ha sms jön be, akkor egy pillanatra dobja a sessiont, oszt OTP mobil bankja marhára nem működik. Lassan mondjuk lesz lefedettség is, de aki emlékszik a 2 évvel ezelőtti hírekre, mikor csak a belváros magasságában ment, ott is elég nyögvenyelősen, hát ja, simán nem fogom elhinni itt a megabiteket.
Make love not Wor.

#22 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 10. 09:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 17:58

Viszont eladni ugye marha jól el tudták, mikor arról volt szó, kipróbálni a 3G-t csak mostanfelé lehet 1-1 üzletben, ahol hasít is a rózsaszín kártyás cuccal.

Ott megnézegettem, hogy mekkora ping van, merre megy a trace, letöltés ugrál-e, erre rámszóltak, hogy csak 2 adott weboldalon belül szabad kolbászolni vele. Én meg mondtam, hogy ok, így még tán meggyőzhettek volna a vásárlásról, de akkor vegyük tárgytalannak a dolgot :-)

Az meg csak gyakorlatban jut az embernek eszébe, ha sms jön be, akkor egy pillanatra dobja a sessiont, oszt OTP mobil bankja marhára nem működik. Lassan mondjuk lesz lefedettség is, de aki emlékszik a 2 évvel ezelőtti hírekre, mikor csak a belváros magasságában ment, ott is elég nyögvenyelősen, hát ja, simán nem fogom elhinni itt a megabiteket.

azert mostanra mar elegge kiforrott a technologia.. a minap pecsett voltunk, egy 3.6-os globetrottert dugtam fel a notesznak, utkozben jobbeggyen az asszony kenyelmesen elnetezgetett.. kilohusz felett mar problemas, tehat autopalyan felejtos a dolog :)
aztan meg pecsett is jott stabilan 100-120K-val kertvaros panelban, szoval szerintem egyben van a dolog.
az otp-s dolog fura igy elso nekifutasra, mert velem is elofordult mar hogy basztattak netezes kozben (6230i), de nekem siman tartasba rakta a GPRS-t, aztan a hivas vegen vissza az egesz, ugyanaz a session, ugyanaz az ip...

Szerkesztette: b0rZ 2007. 05. 10. 09:16 -kor

-= ZenészHUB :: the one and only =-

#23 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 09:03

Idézet

72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#24 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 09:57

Bezonyam :)

#25 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 10:46

Kár, hogy nemigazán lehet még kapni 3G/HSDPA routert elérhető áron, amibe az ember csak berakja a sim-kártyát ...

Szerkesztette: csucsregop 2007. 05. 30. 11:05 -kor

#26 Felhasználó inaktív   Zoley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 14:57

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 9:46

Kár, hogy nemigazán lehet még kapni 3G/HSDPA routert elérhető áron, amibe az ember csak berakja a sim-kártyát ...

Naja, nekem pl marhara kene egy, mert perpill nem tudom osztani a netet es ket gepre kene, mas lehetoseg meg nemvan ott ahol sikerult laknom....

Mondjuk a linksys wrt54g3g szimpatikusan nez ki, bar az arat meg nem neztem itthon...

Edit: kozbe megneztem mennyibe kerul... atyauristen...

Szerkesztette: Zoley 2007. 05. 30. 15:17 -kor

#27 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 15:57

Idézet: Zoley - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 15:57

Naja, nekem pl marhara kene egy, mert perpill nem tudom osztani a netet es ket gepre kene, mas lehetoseg meg nemvan ott ahol sikerult laknom....

Mondjuk a linksys wrt54g3g szimpatikusan nez ki, bar az arat meg nem neztem itthon...

Edit: kozbe megneztem mennyibe kerul... atyauristen...

És ehhez add hozzá a HSDPA kártya árát is, mi kell a routerbe....

#28 Felhasználó inaktív   pluszminusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 30. 16:52

Ez a mondat hogy

"Így az új csomagok már ott is reális alternatívát nyújthatnak a valamivel gyorsabb internetezésre, ahol a vezetékes telefonra kapcsolt analóg modemen kívül semmilyen más lehetőség nincs."

Sajnos sok helyen még vezetékes infrastruktúre (analóg vonal) sincs vagy csak nyomokban. ...

#29 Felhasználó inaktív   Zoley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 21:19

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 14:57

És ehhez add hozzá a HSDPA kártya árát is, mi kell a routerbe....

Az mar megvan, van egy gtmax-om.... Tenyleg, valaki nem tudja, hogy lehet-e itthon (vagy egyaltalan valahol) kulso antennat kapni hozza? Mert hat a terero sem epp fenyes nalam es google baratom se hozott hasznalhato talalatokat (illetve egyet de, ott viszont amcsi frekikhez igazitott antennak vannak...).

#30 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 21:51

Idézet: Zoley - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 21:19

Az mar megvan, van egy gtmax-om.... Tenyleg, valaki nem tudja, hogy lehet-e itthon (vagy egyaltalan valahol) kulso antennat kapni hozza? Mert hat a terero sem epp fenyes nalam es google baratom se hozott hasznalhato talalatokat (illetve egyet de, ott viszont amcsi frekikhez igazitott antennak vannak...).

ITT nézted már?

#31 Felhasználó inaktív   Zoley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 23:29

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 20:51

ITT nézted már?

Koszi a linket, nehany e-mail utan kiderul, hogy zold agra tudok-e vergodni veluk, mert a kinalatban epp nincs semmi olyan ami nekem kene.... de hatha tudnak hozni :)

#32 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 08:55

speedshop.hu a legnagyobb mobil alkatreszbolt online, szerintem tuti van kulso antennajuk. Persze hogy UMTS-re alkalmas van-e, az jo kerdes.

PS: nincs, csak 900/1800-as... :(

#33 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 09:26

szolgaltato nem tud segiteni?

#34 Felhasználó inaktív   mz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 31. 12:57

Ennek a mobilos internetnek szerintem az lenne a lényege, hogy lehúzok vidékre az erdő közepére, aztán ott is tudok dolgozni. Budapestet hiába fedik le, itt a drótos, 10 megás kapcsolat, ez bőven elég.

Az erdő közepén viszont nemhogy a 3G, de sokszor a GPRS is csak betegesen megy. Úgyhogy ez a szolgáltatás számomra értéktelen. :confused:

A legjobb, hogy pár hónapja felhívtak a témobiltól, aztán végigkérdeztek valami felmérés alapján. Biztos jó sok pénzt költöttek a felmérésre, csak éppen azt felejtették el megkérdezni, hogy mire akarom használni a szolgáltatást és hol.  :D

#35 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 15:10

Idézet: mz - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 13:57

Biztos jó sok pénzt költöttek a felmérésre, csak éppen azt felejtették el megkérdezni, hogy mire akarom használni a szolgáltatást és hol.  :D

Én hasonlókat mondtam, de gondolom látták az adatforgalmam, mert nekem elsőnek a videótelefonálst próbálták erőltetni. Akkor mondtam a srácnak, hogy lazuljon már kicsit, az adatforgalmas cucc is kvázi használhatatlan ha arról nézem :-)

Ember meg nekiállt velem vitatkozni, hogy az 5110-el nem netezhettem, mert nincs benne modem. Hádenekem ne magyarázza már meg, peremkerületeken szakad a letöltés, videótelefonálást had ne röhögjem ki belvárosban is (igen, kipróbáltuk többféle cuccal) nem lehet róla OTP bankolni, térképen ráböktem merrefelé jártam a múlt héten, ott egyiken volt szélessáv, de amennyiért 26 megát letöltöttem, annyiért 1 évre kapok ADSL-t ott helyben azonnal...

Aztán csodálkozik, ha fákkolok? Telefonom sem volt anno occsó, 3G-vel olya is, amilyen, a BT nem bírja, de erre is csak vonogatják a vállukat. Bezzeg mikor el kellett adni, akkor ez tudott mindent. Majd vegyek 3G kártyát, csak most csak nekem 90ezer, mit ha fejőstehén lennék. Költsek évi jó 200ezres nagyságrendt mobilos netre, évi 5 giga adatforgalommal?

Mindegyik mehet a sunyiba, belvárosban usernél még lehetne gépet is telepítgetni, elvégre lehet gyorsabb, mint hazavinni/visszavinni, de mikor FTP stailan gyors, örülök ezerrel, majd megáll, lassul, ennyi. Le kell bontani, meg vissza? Áááááá. De legalább kocsmából be lehet fejezni a céges melót :-)
Make love not Wor.

#36 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 15:39

Idézet

#37 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 15:46

Idézet

Majd vegyek 3G kártyát, csak most csak nekem 90ezer, mit ha fejőstehén lennék. Költsek évi jó 200ezres nagyságrendt mobilos netre, évi 5 giga adatforgalommal?

En megereztem ezt az egeszet, mert mult penteken vettem adatkartyat, T-Mobile-nal. 10e penz volt a web'n'walk 3,6 kartya ket ev garival, ket ev huseggel a sim-re, egy ev huseggel a net 600-ra, ami kozben net 2G lett, melyre meg fel evig felarat, kevesebb, mint 3e-et fizetek. Hat en tokre nem erzem ugy, hogy fejostehen lennek. Ha ket evvel ezelott valaki azt mondja, hogy ennyi penzert jutok hamarosan 7,2/1,45-ot elmeletben tudo mobil nethez, korberohogom...

Es nyilvan nincs mindenhol HSDPA/3G, de szerencsere egyre tobb helyen van. En fokent a fovarosban mozgok, ahol akad...

Krinyo

#38 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 15:55

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 16:46

En megereztem ezt az egeszet, mert mult penteken vettem adatkartyat, T-Mobile-nal. 10e penz volt a web'n'walk 3,6 kartya ket ev garival,

Annyiért én is vennék akármit, de márnem merek. A marketingje nagyobb volt mindig, mint a cucc maga, a piros 3G-s bigyó cefetül hasított a Westendes bevásárlóközpontban.

A kártyát 2006 októberének elején még 40 pénzért adták volna, amibe 2 év hűség, elég combos havidíj, beszámított tökömpontok, meg minden lett volna. Előtte tavasszal volt 90 összeg, amiből tán 30-40-et kellett volbna befizetni, majd maradékot 1-2 éves futamidővel lelakni. Erre így már mindenki azt mondta volna, nézzenek a hátára. Többinek utánajárok, lehet azóta verseny van, csak ez a mondvacsinált 3G is már kezdett az agyamra menni, amikor készüléket el kell adni, akkor ígérnek mindent, ha 1 év múlva nem működik, akkor már régi darab, vannak újabb modellek, meg különben is az vacak BT-s, vegyek kártyát az már jobb.
Make love not Wor.

#39 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 16:11

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 16:46

Es nyilvan nincs mindenhol HSDPA/3G, de szerencsere egyre tobb helyen van. En fokent a fovarosban mozgok, ahol akad...

Mióta Fonera lettem, azóta pláne tudok akármerre netezni, inkább a puszta közepén, meg olyen helyen kellene ránézni, ami júzernek extrasürgős, akkor nekem zsebből elő kell venni bármit. Mondjuk egy pinget a béreltvonalas routerre elenged az ember bármiről, de néha érdekesebbeket is kell csinálni, ha városban vagyok akkor minden sarkon van net.

Aztán ízlések meg pofonok, másik topikon meg valaki folyton vonatozik kerestzbenkasban az országban, Neki megint másra van szüksége. Ez olyan, mint PDAról netezni, meglepődtem, mert Tcom tudakozónak telefonra optimalizálva pillanat alatt lejön az oldala, de egy Index már necces, HWSWnél altopikot nem lehet nyitni meg hozzászólni, OTP előző verziós oldala a proci miatt fél órát csorgott lefelé. Miben micsoda, aki pont nem ezt nézegeti, hanem csak a Tcom tudakozót, az persze meg van vele elégedve.
Make love not Wor.

#40 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 18:00

Egyebkent a Bluetooth tenyleg vacak erre, az max. 3G-re eleg egy jobb, esetleg 2.0-as adapterrel. HSDPA-hoz mar keves, ahhoz mar USB kapcsolat vagy kartya kell. De ezt tekikent illik tudni. :)

En tobb telefonnal probaltam 3G-t, USB-vel es Bluetooth-szal is, eddig is ugy hasznaltam, sosem volt vele kulonosebb gond, az altalanos szivasokat leszamitva, amikor a hulye bluetooth stack megmakacsolta magat... de errol nem a telefon es a mobilszolgaltato tehetett.

Krinyo

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.