HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   _kisember_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 01. 18:24

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 9:37

Az allomanycserelo alkalmazas?  :omg:

Igen, az egészen pontosan az. ;) Gondolj csak bele mit takar a protokol, és akkor mire szolgálhatnak az erre épülő alkalmazások.
Egyébként meg az a céljuk, hogy ne töltsenek ezerrel, és nem az, hogy x alkalmazást ne futtasson a user.

Idézet: Krinyo

Az nincs, de van mondjuk EDGE, ami még mindig jobb. Mobilnal meg nem veletlenul elmeleti a maximum, sokmindentol fugg ugye, itt nincs kihuzott rezdrot...

Itt spec. barátnőmék házára gondoltam, mert náluk csak a dombtetőn van térerő, EDGE-ről nem hallottak még a faluban.

#62 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 18:52

Hali!

Én a T-nél vagyok 2006 augusztus 23 óta. Option usb-s modemet használok, eleinte 1GB-s, majd váltottak 2GB-ra, mátol meg 5GB-ra. A sebbességgel általában nincs gondom, van hogy szakadozik, van hogy lecsökken a tizedére, de ez még kibirható. A problémám ott kezdődik, hogy ha a G-Mailt (iwiw.hu, miwiz.hu, freemail.hu, stb.) meg akarom nézni (nem a nyitó lapot, hanem a leveleimet) csak korlátozott funkciókkal jön be a dolog, az is csak akkor ha kikapcsolom a java-t. Bementem T-hez, hibajelentés felvesz, majd jön a válasz: a wap beállitásokkal lehet gond. Ekkor odahivtam egy szervizest, állitsa már be, legyen olyan kedves, ha kitalálták ezt a wap hülyeséget. Ő is olyan bambán nézett a válaszra mint én. Mindegy. Kihozott egy másik ugyanolyan gyártmányt, azzal sem megy. Kihozott egy Huawei modemet, azzal is ugyanaz a probléma. Az egyik havernek van pcmcia adatkártyája, bevittem magammal, hogy nem én vagyok a hülye, és megmutattam, hogy azzal gyönyörűen müködik. Erre a válasz: nem tudak mit kezdeni a modememmel, biztos a gépemmel van valami gebasz. Csak kiváncsiságból ezekután bevonultam a Pannonhoz, ha lehet próbáljuk már ki a gépemmel mindkét modemet. Mondanom sem kell, csont nélkül működik. Lassan a fogyasztóvédelemnél fogok kikötni azt hiszem.

Lehet hülyeséget kérdezek, de a T neme nyúl bele a szoftba? Esetleg valaki valami megoldással nemm tudna szolgálni?

Ata

U.I.: Vistával nem müködik, megkérdeztem a T-t mikor lessz driver, nem tudja.

Szerkesztette: attila007 2007. 06. 01. 18:55 -kor

Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#63 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 19:58

Kép

Ezt most mertem. XIII. kerulet szele, majdnem a IV.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#64 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 21:43

Szóval nem lehet tudni, hogy FTP esetén is él-e a korlátozás... :confused:
Rhino666

#65 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 10:51

Nem el. Az nem allomanycserelo halozat.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#66 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 06. 02. 11:27

Remélem ez a verseny csak folytatódni fog!
Lassan megengedhet magának az ember egy "mobilos" netet is!
DC 4ever!!!

#67 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 15:46

Egy-két éve én is dilemmáztam, hogy melyik irányba fog folytatódni a fejlesztés. Laptoppal, PDA-val, esetleg telefonnal, illtve vezetékesen. Úgy látom, ezmost is aktuális, a határok még nem mosódtak el teljesen, és igazán jó univerzális (internet telefon) eszközök még nincsenek.Persze kérdés az, hogy kellenek-e ilyenek egyáltalán, vagy párhuzamosan is jól megférnek egymás mellett.

Szerkesztette: zoli62 2007. 06. 02. 16:15 -kor

"Légy szerény mint én..."

#68 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 06. 02. 16:10

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 15:46

Egy-két éve én is dillemáztam, hogy melyik irányba fog folytatódni a fejlesztés. Laptopp-al, PDA-val, esetleg telefonnal, illtve vezetékesen. Úgy látom, ezmost is aktuális, a határok még nem mosódtak el teljesen, és igazán jó univerzális (internet telefon) eszközök még nincsenek.Persze kérdés az, hogy kellenek-e ilyenek egyáltalán, vagy párhuzamosan is jól megférnek egymás mellett.

Szerintem pár éven belül a vezetékes szolgáltatók nagy bajban lesznek!
Minden lehetséges lesz vezeték nélküli technikával is!
Ha árban is megközelítik a konkurenciát, akkor érdekes helyzet alakul ki!
Előbb utóbb mindenki vezetéknélküli rendszert fog használni, ha pedig elérünk nagyobb sebességeket  nem túl drágán, akkor akár már pl tv-zhetünk is róla!
A vezetékes telefonnak szvsz már nem lesz értelme!
DC 4ever!!!

#69 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 09:20

Idézet: beers - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 17:10

Szerintem pár éven belül a vezetékes szolgáltatók nagy bajban lesznek!
Minden lehetséges lesz vezeték nélküli technikával is!
Ha árban is megközelítik a konkurenciát, akkor érdekes helyzet alakul ki!
Előbb utóbb mindenki vezetéknélküli rendszert fog használni, ha pedig elérünk nagyobb sebességeket  nem túl drágán, akkor akár már pl tv-zhetünk is róla!

A "vezetékes" technológia nem megy ki a divatból.
A vezeték nélküli technológiának is megvannak a maga korlátai, stabilitásban nem véletlen, hogy a vezetékes infrastruktúra nagyobb teljesítményt.
Én inkább úgy tudom elképzelni, hogy párhuzamosan fog a kettő egymás mellett futni, mivel eltérő céllal fogják mind2-t alkalmazni a felhasználók.

#70 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 09:36

Idézet: beers - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 17:10

Szerintem már több éve olvastam azt, hogy márpedig a vezetékes telefon egyre inkább presztízskérdés, főleg cégeknél. És lehet is benne valami, mert ismeretlenül én jobban megbízom egy olyan cégben, akinek látom a vezetékes számait, főleg ha az mondjuk egy ISDN, vagy valami, több számmal. Persze nem ez a legfőbb szempont, de a sok kis apróság közül az egyik.

#71 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 09:39

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 10:20

Én inkább úgy tudom elképzelni, hogy párhuzamosan fog a kettő egymás mellett futni, mivel eltérő céllal fogják mind2-t alkalmazni a felhasználók.

Attól függ mire akarják használni, mert adatforgalomra már üveget húznak be egy csomó helyre. A vezeték nélküli telefonálás az teljesen stabil, vzeteék nélküli "rendes" mikrós netek is durván bírnak teljesíteni, ezen aztán net+telefon is jöhet.

A sima drótnak lassan leáldozik, Tcom sem nagyon mer 2 megánál nagyobb béreltet kiajánlani, inkább behúzza az üveget, mert az tuti.
Make love not Wor.

#72 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 09:48

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 10:36

Szerintem már több éve olvastam azt, hogy márpedig a vezetékes telefon egyre inkább presztízskérdés, főleg cégeknél. És lehet is benne valami, mert ismeretlenül én jobban megbízom egy olyan cégben, akinek látom a vezetékes számait, főleg ha az mondjuk egy ISDN, vagy valami, több számmal. Persze nem ez a legfőbb szempont, de a sok kis apróság közül az egyik.

Fenéket.Én Neóról hívlak v. Megafone-ról v. akár klipről arról is látni fogod a számomat.És én is látom a Tiedet a hívószámkijelzős telefonomon akár melyiket hívod is.
Ma már a VoIP annyira megbizható, hogy nagyon gyorsan ki fogja ütni a hagyományos vezetékest.Amúgy a régi vezetékes számok hordozhatók és esetleg fogalmad sincsen róla, hogy az a cég aki hívott már VoIP-ot használ.............

Ilyen szempontból nem fognak kimenni a divatból a vezetékes telefonok (számok).Azonban tudomásul kell venni, hogy minden konvergálódik.Nézd meg a Vodafone szolgáltatását.Meglévő mobil előfizetésed mellé akár kaphatsz vezetékes számot is amin elérnek téged.Pedig mégsem vezetékes......... :)

#73 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 10:04

Idézet: trec - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 10:48

Fenéket.Én Neóról hívlak v. Megafone-ról v.

Ma már a VoIP annyira megbizható, hogy nagyon gyorsan ki fogja ütni a hagyományos vezetékest.Amúgy a régi vezetékes számok hordozhatók és esetleg fogalmad sincsen róla, hogy az a cég aki hívott már VoIP-ot használ.............

Azért a 21-es körzetet megismerjük, de az "annyira megbízhatót" én még nem erőltetném. Ráadásul ahol cégnél bent van 10 ISDN stzám, meg kisközpont, azt elég nehéz voipon megoldani, mert nincs kifelé uplink.

A komoly voip szolgáltatók megint másfélék, mint pld. az Etel, de ahhoz is kell Tcom ISDN :-D
Make love not Wor.

#74 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 10:08

Idézet: trec - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 10:48

Fenéket.Én Neóról hívlak v. Megafone-ról v. akár klipről arról is látni fogod a számomat.És én is látom a Tiedet a hívószámkijelzős telefonomon akár melyiket hívod is.

Jaj, nem ilyen láthatóságra gondoltam... Hanem arra, hogy ha keresek egy céget, megtalálom neten, jobban bízom benne, ha a kapcsolat menü alatt nem csak egy mobil van, hanem mondjuk 2 vezetékes meg egy fax, jellemzően olyan számokkal, amik isdn-re utalnak. Így gondolom a presztízskérdést...

#75 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 13:01

Még Straub is azt nyilatkozta tavaly, hogy hosszabb távona VOIP szolgáltatások lesznek a meghatározóak.

#76 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:55

és a P2P mérés hogy fog menni? nálunk (wifi ISP) nagyon frankón meg volt csinálva a mérés, priorizálás QoS meg minden, erre a uTorrent meg más is elkezdte titkosítani a protokollt/forgalmat hogy a szolgáltatók ne blokkolják (mi nem tettük csak ugyanmár tudjon 50 user webezni amellett hogy másik 2 elviszi a full sávszélt) így persze a RouterOS nem ismeri fel a forgalmat. figyelni fogja hogy ha egy user 20-50 portnál többet használ (p2p nyit ugye sok kapcsolatot), akkor az valszínű p2p, vagy kinevez pár portot (80,25,stb) amik korlátlanok lesznek és ha én mondjuk 34567es porton indítok HTTP szervert akkor már az is P2Pnek fog számolódni?

VPNnel meg mit kezd? berakok az adatparkba 100Mbitre havi ~20ért egy gépet és meghirdetem az ismerőseimnek, egy rakás ember tolhatja VPNen keresztül a P2Pt, és a voda nem lát belőle semmit mert ugye titkosított! mostmár elvileg engedi ahogy olvastam...

#77 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:59

Igen, a forgalompriorizálások érdekes kérdések lesznek.

#78 Felhasználó inaktív   port 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 06:21

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 22:55

Szerintem ez az a pont, amikor érdemes elgondolkodni mobil VoIP-ban. Még nem számoltam utána, hogy mennyi és milyen irányú telefonálással térülne meg (ha megtérülne), csak így hirtelenjében ez jutott az eszembe. Persze igazából a T-mobile forgalmi korlátai sem befolyásolják a VoIP használatát, elég magasan van a léc.

Tegnap óta használom ezt a netet és egyenlőre rendben találom. Gyors (1-1.5M) és olcsóbb, mint az ADSL:)
Egyetlen negatívuma, hogy a tömörítés miatt a képek minősége rosszabb - de ez (a tömörítés) kikapcsolható.

#79 Felhasználó inaktív   port 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 06:33

Ja és mindezt 1 Ft.-ért  :cool:
Remélem nem fog lassulni később sem...

#80 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:04

Idézet: port - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 7:21

Tegnap óta használom ezt a netet és egyenlőre rendben találom. Gyors (1-1.5M) és olcsóbb, mint az ADSL:)
Egyetlen negatívuma, hogy a tömörítés miatt a képek minősége rosszabb - de ez (a tömörítés) kikapcsolható.

Szerintem akkor lesz az igazi, ha felhúzzák 7,2-re ezt is.Kíváncsi vagyok akkor mi lesz a realítás.Van itt olyan akinek esetleg 7,2-vel megy elvi síkon a T-Mobilos net ?Mik a tapaszatalatok ?

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.