HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 31. 18:09

Én csak annyit tennék hozzá hogy ez is olyan lesz mint anno a GPRS. Mindenki veszi majd mint a hülyegyerek akinek nincsen lehetősége ADSL vagy csak sznobságból jobban néz ki ha parkban ölében egy laptoppal netezik. A hálózat gyorsan használhatatlan lesz és a nagy VÖRÖS gyorsan korlátoz majd!!! Nem élek álomvilágban tom hogy ennek csomagnak meg vannak számlálva a hónapjai :) Kivánom minden vidékinek akinek nincsen lehetősége ADSL re hogy ne legyen igazam!!!!!

#42 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 18:18

Idézet: Robi19 - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 19:09

Én csak annyit tennék hozzá hogy ez is olyan lesz mint anno a GPRS. Mindenki veszi majd mint a hülyegyerek akinek nincsen lehetősége ADSL vagy csak sznobságból jobban néz ki ha parkban ölében egy laptoppal netezik. A hálózat gyorsan használhatatlan lesz és a nagy VÖRÖS gyorsan korlátoz majd!!! Nem élek álomvilágban tom hogy ennek csomagnak meg vannak számlálva a hónapjai :) Kivánom minden vidékinek akinek nincsen lehetősége ADSL re hogy ne legyen igazam!!!!!

Talán tanultak a korábbiakból.A technika óriásit fejlődött pár év alatt is.Én bízom benne, hogy tényleg megbízható jó szolgáltatás lesz.
(valahol olvastam, hogy igazából komoly optikai háttérhálózat kell a jó HSDPA-hoz.Ha ez megvan nincs gond)

#43 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 18:28

Hümm, hümm, hümm.

USB-s csoda megy Linux-szal? Budapest-Veszprém vonaton mi az ábra? Szerk. Utánanéztem, a Huawei E220 megy Linux-szal. A T is ilyet árul?

Szerkesztette: bean 2007. 05. 31. 18:40 -kor

#44 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 18:43

Idézet: Robi19 - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 19:09

Én csak annyit tennék hozzá hogy ez is olyan lesz mint anno a GPRS. Mindenki veszi majd mint a hülyegyerek akinek nincsen lehetősége ADSL vagy csak sznobságból jobban néz ki ha parkban ölében egy laptoppal netezik. A hálózat gyorsan használhatatlan lesz és a nagy VÖRÖS gyorsan korlátoz majd

RTFA. P2P korlát: 5G.

#45 Felhasználó inaktív   Zoley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 20:38

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 8:26

szolgaltato nem tud segiteni?

Jo kerdes, a webshopja alapjan nem.... ott meg az elso kerdes feltevese elott szetneztem.

#46 Felhasználó inaktív   _kisember_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 20:59

Idézet: pluszminusz - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 16:52

Ez a mondat hogy

"Így az új csomagok már ott is reális alternatívát nyújthatnak a valamivel gyorsabb internetezésre, ahol a vezetékes telefonra kapcsolt analóg modemen kívül semmilyen más lehetőség nincs."

Sajnos sok helyen még vezetékes infrastruktúre (analóg vonal) sincs vagy csak nyomokban. ...

Na igen, tipikusan az ilyen helyken van HSDPA...  :bolond:

Idézet

A Vodafone összesen 40 településen teszi elérhetővé a harmadik generációs hálózaton nyújtott HSDPA technológiát, mely rögtön 3,6 megabit/s-os elméleti maximális letöltési és 384 kbit/s-os feltöltési sebességet nyújt majd az előfizetőknek.

Bírom az elméleti maximumokat, EZ alapján pl úgy tűnik, hogy senki nem tudja megközelíteni, biztos gyakorlatilag próbálkoztak. ;) 

#47 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 21:55

Idézet

"Az indulást egy akcióval is megtámogatja a harmadik szolgáltató, az Internet Szabadon akcióban most havi fix 5000 forintos összegért -- lényegében -- forgalmi korlát nélküli csomagot is kínál a Vodafone -- ilyet senki más sem kínál jelenleg a piacon."

Szerintem ez az a pont, amikor érdemes elgondolkodni mobil VoIP-ban. Még nem számoltam utána, hogy mennyi és milyen irányú telefonálással térülne meg (ha megtérülne), csak így hirtelenjében ez jutott az eszembe. Persze igazából a T-mobile forgalmi korlátai sem befolyásolják a VoIP használatát, elég magasan van a léc.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#48 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 31. 21:59

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 22:55

amikor érdemes elgondolkodni mobil VoIP-ban. Még nem számoltam utána, hogy mennyi és milyen irányú telefonálással térülne meg

Érdekes lenne, de néha vannak dugulások, meg szép késleltetések. Amúgy jó ötlet lenne, mobilokra mostanság amúgy is durva dolgok fognak kijönni a piacra.
Make love not Wor.

#49 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 23:50

Milyen durva dolgokra gondolsz? Áremelkedés terjeng a levegőben? :)
"Légy szerény mint én..."

#50 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 00:20

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 0:50

Milyen durva dolgokra gondolsz? Áremelkedés terjeng a levegőben? :)

Szoftverügyileg gondoltam, meg mindenféle megoldásokra.
Make love not Wor.

#51 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 03:53

Ja igen. Szerinted sebességügyileg, gyakorlatban jól fedett területeken milyen értékek érhetők el?

Egyébként át lehetne nevezni a címet egyszerűen Mobil internetre, vagy Mobil internet Magyarországon-ra mert eredetileg csak a Pannonról szólt  a téma.
Nagy verseny várható, mit gondoltok róla? Például a Vodafone Start csomagja fajlagosan a legolcsóbb, igaz, korlátozva van, mert csak havidíjas előfizetéshez rendelhető meg. Pannonnál és T-Mobile-nál is drágább a forgalomarányos nem átalánydíjas  internet csomag tarifája. Generálni fog ez is olyan versenyt, mint amilyen a másodperc alapú  csomagok eltűnése idején volt?

Szerkesztette: zoli62 2007. 06. 01. 03:57 -kor

#52 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 08:14

Idézet: _kisember_ - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 20:59

Bírom az elméleti maximumokat, EZ alapján pl úgy tűnik, hogy senki nem tudja megközelíteni, biztos gyakorlatilag próbálkoztak. ;)

Hát, igen, a Voda szépen elsunnyogta a 3G kiterjesztést, úgy látszik a koncesszióhosszabítás feltételéül szabott mobil szélessáv fejlesztési kötelezettség jegyében mégiscsak muszáj valamit villantani neki is.
Nem politika, de ezt a GKM passzírozta ki belőlük, és nem a piac. A piactól a Voda maradt volna BUdapest belvárosi 3G szolgáltatónak, ahogy eddig.

#53 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 08:42

Idézet

...az állománycserélő alkalmazások használata esetén az összforgalom nem haladhatja meg a havi 5 gigabájtot...

Ez FTP letöltésre is igaz? :confused:
Rhino666

#54 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 09:36

Idézet: _kisember_ - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 21:59

Az nincs, de van mondjuk EDGE, ami még mindig jobb. Mobilnal meg nem veletlenul elmeleti a maximum, sokmindentol fugg ugye, itt nincs kihuzott rezdrot...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#55 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 09:37

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 9:42

Ez FTP letöltésre is igaz? :confused:

Az allomanycserelo alkalmazas?  :omg:

#56 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 09:39

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 4:53

Ja igen. Szerinted sebességügyileg, gyakorlatban jól fedett területeken milyen értékek érhetők el?

A Globetrotter programja 1,5-1,6 megabit/s-os maximumokat szokott jelezni, eddig barhol probaltam Bp-en...

Krinyo

#57 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 14:38

Westel is bekeményített a Vodás lépésre, ma reggel vettem 2 kártyát csak netezni, belépés 780 forint, aztán szerződésen még a 2 gigás csomag van, ami már 5 gigás forgalmat engedélyez, dec 31-ig ráadásul féláron.
Make love not Wor.

#58 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 14:54

Mindhárom szolgáltatót megkérdeztem a tehcnikai és egyéb paraméterekről, a T-nél adtak legrészletesebb felvilágosítást:
Nagyjából ennyi: Nincs különbség aközött, hogy modemmel, vagy adatkártyávalé használod. A netto letöltési sebesség kb. 200 Mb/s-al kevesebb, névleges 3,6-nél. T-nél Budapesten már bárhol elérhető, vidéken a nagyobb városokban, bár nem egyértelműen eza terjeszkedési tendencia. Olyan helyeken is fejlesztik a hálózatot, ahol van vezetékes is. Firmware frissítés nagyobb (7,2) sávszélesség elérésére még nem elérhető az eszközökre. Forgalmi korlátozás porttiltás nincs. Opcioban nincs lehetőség a modem, vagy kártya 0 FT-ért való megvásárlására a T-Mobile-nál, pedig ez érdkelt volna. Az eszközöknél be lehet állítani kisebb sebességet. Gyakorlatilag dinamikus IP alapú, különösebb beállítás (proxy, felhasználó, jelszó) bem szükségesa gépen.Utcaszinten meg tudják mondani a lefedettséget, előfizetéskor erről is tájékoztatnak, T-Pontokban kipróbálható. Gyakorlati tapasztalat mástól, Pesten kb. 1,5 Mb/s elérhető adatkártyával.

#59 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 15:02

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 9:37

Az allomanycserelo alkalmazas?  :omg:

Attól függ, milyen ellenőrzéssel dolgoznak. :think:
Rhino666

#60 Felhasználó inaktív   Zoley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 18:19

A vodanal birtam venni kulso antennat is, nincs nagyon ragyogyitva a logo, szal le is kaptam vmi 3sec alatt :) A mobility manager szerint cca 15-20% a nyereseg, a vilag vege utan 2 utcaval raadasul es mindossze 6kHUF volt. Kesobb irok egyeb tapasztalatot is, de szigoruan csak ping/edge temaban, mert hspda meg 10km-en belul sincs.... Ha mar annyit nyerek ezzel, hogy vegre kidobhatom a hulladek c336-om (amivel eddig neteztem), mar megerte.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.