HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 21. 11:17

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 10:55

régebben láttam a pannonnál valami napijegyet, ami minimális forgalmat, és azon felül 10Kbyte-onkénti árazást kínált, ami azért az utonállás minősített esete (10Kb, az ész megáll, a XXI. században).

A vodafone-nál 1,2 Forint 10 Kbyte. Szerintem tűrhető tarifa emailezéshez. Én leveleket rendszeresen szoktam nézni rajta és néha egy-egy egyszerűbb weboldal és havonta 200-500 Ft között fizetek érte. Nekem megfelel.

#902 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 21. 11:27

Idézet: NAron - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 12:17

A vodafone-nál 1,2 Forint 10 Kbyte. Szerintem tűrhető tarifa emailezéshez. Én leveleket rendszeresen szoktam nézni rajta és néha egy-egy egyszerűbb weboldal és havonta 200-500 Ft között fizetek érte. Nekem megfelel.

végül is egy hétvégi 2x5 órás webezés/baromkodás akkor kb. meg is van 1 küvecsből? Teljesen jó, a végén még csak ezért veszek egy Voda számot, mert modem az van. Hümm, elgondolkoztató, mert így most a havi 5ezres csomagon szoktam lógni.
Make love not Wor.

#903 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 12:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 11:27

végül is egy hétvégi 2x5 órás webezés/baromkodás akkor kb. meg is van 1 küvecsből? Teljesen jó, a végén még csak ezért veszek egy Voda számot, mert modem az van. Hümm, elgondolkoztató, mert így most a havi 5ezres csomagon szoktam lógni.

Hát, nem tudom. Minden nap 20 órát van fent a neten az egyik gépem (ADSL), negyedóránként odaülök felváltva az asszonnyal pár perc erejéig, melóra használjuk, guglizunk, én fórumozok is, jön ajánlatkérés vagy meló 10-20 megás, megcsinálom feltöltöm ftp-re, semmi különös, szóval lájtos használat, és éjfélre lazán meglesz a 300 mega forgalom....

Szerkesztette: Miki2 2008. 05. 21. 12:20 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#904 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 12:22

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 13:17

Hát, nem tudom. Minden nap 20 órát van fent a neten az egyik gépem (ADSL), negyedóránként odaülök felváltva az asszonnyal pár perc erejéig, melóra használjuk, guglizunk, én fórumozok is, jön ajánlatkérés vagy meló 10-20 megás, megcsinálom feltöltöm ftp-re, semmi különös, szóval lájtos használat, és éjfélre lazán meglesz a 300 mega forgalom....

De én hétvégi eseti használatról írtam. Legfeljebb megnézem az otthoni forgalmam, de én odahaza napi 8-10 órát remote melózok, fel-le töltögetek, asszony is, meg netes játszik, meg júzerek gépét updatelem, így többnyire ki szoktam jönni a kábeles nettel havi 5 gigából.

Mobilnetnél tanyán nekem úgyis lassú, átlag 10 mega/óra a forgalmam, ha HWSWzem, Indexet nyomkodok, remote meló, estébé.
Make love not Wor.

#905 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 12:47

Idézet: NAron - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 10:17

Hát igen, de ha ezzel megnézek egy két oldalt, amin a "szolgáltató" jópár flash reklámot is elhelyez, akkor azért nagyon gyorsan növekszik az adatmennyiség  (nem is beszélve arról, hogy a spam miatt a levélforgalom is sok lehet, mert a szűrők ellenére is átjöhetnek, aztán ha valaki megdob egy néhány megás csatolmánnyal, akkor már nagyon brutális ára lesz).

Ez kb 100 Ft/MB-os ár (ami százszorosa az előfizetéses árnak), és ma már munka kapcsán is simán kaphat az ember többmegás csatolmányt.

Nemrég olvastam, hogy az sms (kb. 140byte) ára jóindulattal ötszöröse annak, amennyiért a hubble űrteleszkópról hozzák az adatokat. Elég röhejes.

#906 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 12:52

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 13:47

Nemrég olvastam, hogy az sms (kb. 140byte) ára jóindulattal ötszöröse annak, amennyiért a hubble űrteleszkópról hozzák az adatokat. Elég röhejes.

Ezt meg merre olvastad? Végül is Hubblét össze kellett rakni, utána "ingyé" megy. De nekem földi távközlési cuccom van, ott 2milliósköltséggel lehet rendes frekin pontpont kapcsolatokat létesíteni, oszt akkor még ott az üzemeltetés is. GSM cella nem olcsó, mérnök sem, valamit sakkozni kell.
Make love not Wor.

#907 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 11:52

Ezt meg merre olvastad? Végül is Hubblét össze kellett rakni, utána "ingyé" megy. De nekem földi távközlési cuccom van, ott 2milliósköltséggel lehet rendes frekin pontpont kapcsolatokat létesíteni, oszt akkor még ott az üzemeltetés is. GSM cella nem olcsó, mérnök sem, valamit sakkozni kell.

http://science.slashdot.org/article.pl?sid...419204&from=rss

((ha lesz pár szabad percem elmorzsolok néhány könnycseppet a mobilszolgáltatól sanyarú helyzetén))

Szerkesztette: erdeklodo 2008. 05. 21. 13:04 -kor

#908 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:10

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:02

http://science.slashdot.org/article.pl?sid...419204&from=rss

((ha lesz pár szabad percem elmorzsolok néhány könnycseppet a mobilszolgáltatól sanyarú helyzetén))

Tőkések szeretnének pénzt látni, ami kicsit több, mint a banki kamat. Innentől kezdve nem értünk hozzá, de lehet egy országos távközlés napi szinten rugdalása évente akár több is lehet, mint a Hubble. Nem tudom, körbe kell járni. Csak ugatni könnyű.
Make love not Wor.

#909 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:12

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:02

Megnéztem, miért nem számol át akkor egy adatátviteles kapcsolatot, hogy mondjuk havi 5-6ezer pénzből Xˇ2 gigabyteot is lehet forgalmazni? Egyik másik Voda ügyfelem simán veri a 100 gigás nagyságrendet, hubble meg 166 dollár/megabyte adattal termel, ami majdnem 30ezer forint. Csókolom, ennyiből 100 gigákat lehet letolni mobil nettel.

Szóval attól függ, merről nézzük, meg merre akarjuk megmagyarázni.
Make love not Wor.

#910 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:53

Alapvetoen hulyeseg ez az osszehasonlitas. :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#911 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 22:56

Kelenföld PU közelében most Vodanet, meg PGSM, ami néha 250 kilobyte/sec, néha meg szakad, mint állat. Faszkivan. Bár majd egyszer win alól is kipróbálom, ezek most kósza linuxosak, ugyanúgy szakadt 8 ker Horánszky utcában is, de ott legalább volt wlan, meg sör.
Make love not Wor.

#912 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 10:28

Basszus, mire jöttem rá  :smoker: Vettem egy dominós sticket, beállítottam 5 gigára, és gondoltam, ha nem jön értesítés a forgalmi határ elérésekor, az sem problem, majd észreveszem, ha nem tudok fellépni a netre. Igen ám, de a számlán csak jóval több pénzt tudok tartani 5700 ft-nál, mivel nem lehet mondjuk 5700 vagy 6 ezer forintot rátölteni. Tehát minden hónapban veszélybe kerül az 5700 ft feletti egyenleg.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#913 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 10:35

Ez pontosan igy van. :) Viszont kapsz SMS-t a forgalomrol...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#914 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 11:50

Lecseréltem a Novatel Merlin XU870es pcexpress kártyámat Novatel Merlin EU870D-re (belső, mini pci). Sokkal jobb, stabilabb, tisztább, szárazabb érzés  :D  Nem hittem volna, hogy ennyi különbség van. Gondolom a noti saját antennája sokat dob a dolgon.

#915 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 12:15

Kipróbáltam HSDPA-képes telefonomat WiFI-n. 2230/279 Kbs átlagot tudott kihozni magából.
"Légy szerény mint én..."

#916 Felhasználó inaktív   arnyekxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 12:19

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 10:55

Szia

régebben láttam a pannonnál valami napijegyet, ami minimális forgalmat, és azon felül 10Kbyte-onkénti árazást kínált, ami azért az utonállás minősített esete (10Kb, az ész megáll, a XXI. században).

A mobil napijegy szerintem most is van a pannonnál
http://www.pannon.hu/egyeni/szolgaltatasok...fonon/napijegy/
és a 10Mb amit ad 190ft-ért az simán elég egy nap netezgetésre. Telefonnal pl opera minivel véresre böngészheted magad ennyiből, és pc-n is elég egy napra ha felteszed a pannon InternetExpresz progit ami tömöritve küldi le az oldalakat, kiszedi a flasht az oldalakból, meg a képeket is tudja állitható minöségben tömöriteni. Persze letölteni meg nagy csatolt file-os emileket nem kell vele leszedni meg nem kell youtube-nézni de én pl simán el voltam anno a 200 (vagy 500, már nem emlékszek mi volt amikor kirugtak a 2k wapról)Mb-os panda csomaggal egy hónapot ugy, hogy orrvérzésig forumoztam meg olvastam a zindexet, az asszony meg wapos cseten lógott a másik gépen meg a Tbird 10percenként nézegette a levelezésünket. Szvsz egy bkv jegy árának 70%-a elfogadható ár azért, hogy egy napig az ember kötöttségek nélkül online lehessen ott is ahova nem tudta az adsl drótját magával vinni. Ráadásul a pandánál van mindenhol edge is, amivel ott is gyorsabb a net a sima gprs-nél, ahol nincs 3G

#917 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 12:24

Idézet: arnyekxxx - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 13:19

és a 10Mb amit ad 190ft-ért az simán elég egy nap netezgetésre. Telefonnal pl opera minivel véresre böngészheted magad ennyiből,

Azért ez így necces, ha laptoppal netezek, akkor gyérebb sebességnél 10 mega/órára elég, attól függ mit csinál az ember. Telefonom adatforgalma most 25 mega, ebben alig pár óra lehet, mert csak HÉVen szoktam nyomkodni, meg nyilván nem minden nap.

Mobilnetes már érdekesebb, eleve ha megabitekkel jön, akkor ez ember ezt-azt lerángat, meg refresheli a fórumot, meg még 3 hsz. Ha lassabban jön, akkor nem bír olyan információéhes lenni :-)
Make love not Wor.

#918 Felhasználó inaktív   arnyekxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 13:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 12:24

Azért ez így necces, ha laptoppal netezek, akkor gyérebb sebességnél 10 mega/órára elég, attól függ mit csinál az ember. Telefonom adatforgalma most 25 mega, ebben alig pár óra lehet, mert csak HÉVen szoktam nyomkodni, meg nyilván nem minden nap.

Pannonos IExpresszes nettel nyomod? Az adatfogyasztás tényleg függ a felhasználástól, de nekem  böven elég volt a napi 10Mb (letiltott flashel meg reklámszűréssel, közepesre állitott képminöséggel) pedig eléggé HC forumozgattam akkoriban. Emellett expresszel még gyors is, igazábol alig gyorsabb megnyitni egy oldalt adsl-el vagy most voda 3Gvel mint anno az edge-es IEx-es pannonnal. Az index cimlapot lehozta kb 100KB-ban. Opera minivel meg telefonon ugyanez van vagy 20-30kb.
Jut eszembe, nemrég volt a magyaropera blogon egy leirás, amivel pc-n lehet nagyképenyőn használni az operaminit. Persze fapados a "nagy" böngészőkhöz képest, de minimális adatforgalommal tud dolgozni.

#919 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 11:51

Üdv!

T-mobilos pcmcia kártyához van valakinek vista-s drivere? Vagy link vagy valami?
Amit kaptam hozzá gyári programot, stb, az feltelepül, de amikor elindítom, semmi , bejön a kis ablak és teljesen üres, nem reagál a wi-fi re sem, üres, ezért gondoltam, hátha van valakinek használható vezérlője hozzá...  :respect:

#920 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 12:23

Helló! Volna egy olyan kérdésem, hogy ki lehet-e kapcsolni a vodafone mobil internetnél ezt a marhaságot, hogy homályosan jeleníti meg alapból a képeket és "SHIFT+R"-t kell nyomni, hogy kititsztítsa?! Olvastam utána különféle helyeken, írták, hogy ez egy tömörítő eljárás miatt van, viszont a felsorolt megoldásokat vagy nem igazán értettem meg, vagy nem működtek. Tudtok erről valamit? Nekem erre a tömörítésre semmi szükségem és ki szeretném kapcsolni! Előre is köszi a segítséget!

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.