HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Trebitsch 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 07. 22:11

Párhuzamosan... Hát a fene tudja. Ahhoz olyan telefon kellene, amelyik hsdpa modem is, meg telefon is egyszerre, olyanom meg nincs.  Ha kiveszem a kártyát és átteszem egy mezei telefonba (olyanom van :), akkor telefonálni tudok vele.
A modem (Huawei E220, USB-s) jól működik, és nagyon könnyű telepíteni, legalábbis XP alá. Ötletes módon beletettek egy flahdrive-ot is, és azon van a driver, meg a kezelőprogram. Bedugod, megnézi föl van-e már installálva, és ha még nincs, akkor beizzítja egy drive-nak a flash-ét, és telepíti amit kell. Nagyjából négyszer kell leütni az entert, ennyiből áll a telepítés. (Feltéve, hogy az USB port képes elegendő áramot adni, ami telepítéskor pont sok kell, mert ugye a flashdrive is, meg a modem is, meg még a rádiós része is onnan kapja az energiát. Notebookomra csak külső, saját tápos USB HUB-bal sikerült. Asztali gépre fölment anélkül is.)
A sebesség elméletileg 3.6 Mbps le, és 384 kbps föl. Ennyit még nem mértem, a maximum 2.8M/300k volt, de összesen fél napja használom... :)
Az optimalizáló programjával tudok nagyobbat is mérni, és tényleg javít valamennyit, de az persze becsapós kicsit. Akkora feltöltési sebesség messze nincs, mint amennyit mutat. (Lásd utolsó kép, amit betettem.) De hogy javít valamit a dolgokon, azt az ftp serverre föl/letöltés is mutatja.

#102 Felhasználó inaktív   Trebitsch 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 22:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 22:06

Gigabyte. Gigabit az a sebesség, gigabyte meg az adatmennyiség.

Khm. :)
A sebesség, az gigabit/sec (= Gbps), vagy gigabájt/sec, de azt nem tudom, hol használják.
Hogy a lüke Voda bitben vagy bájtban méri ezt az 5 gigát, ami adatmennyiség, azt még nem sikerült kiderítenem. Egy szőke nőtől vettem a modemet (nagyon csinos és kedves volt, amúgy :)), és szerintem a vodafone.hu-t is ő csinálta.

#103 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 08. 07:20

Akinek számlásan van ilyen nete, az megnézné nekem, hogy mi szerepel a számlán és milyen SZJ számmal?  Írtam pannonnak, de nem sikerül erre válaszolniuk már jó pár hete...
Sajna pannnon a mobil adat50 csomagot nem internetnek számlázza, így mások az adózási vonzatai.
(Az internetnek kedvezőbb lenne, mint a beszélgetésnek.)

#104 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 08:01

Idézet

Az optimalizáló programjával tudok nagyobbat is mérni, és tényleg javít valamennyit, de az persze becsapós kicsit. Akkora feltöltési sebesség messze nincs, mint amennyit mutat. (Lásd utolsó kép, amit betettem.) De hogy javít valamit a dolgokon, azt az ftp serverre föl/letöltés is mutatja.

Erdemes hasznalni, meg ha a kepeket nem is tomoritteted le vele, az egyebeket szepen becsomagolja. Sokkal takarekosabban tudsz banni az 5 gigabajtnyi adatkorlattal.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#105 Felhasználó inaktív   Celtis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 08:41

Idézet: Trebitsch - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 21:46

5 ezerért 5 Gigabit letöltés, 1 éven belül.
Veszel egy Vitamax kártyát, és az egyenlegét ötezer forintos egységekben adatforgalomra használod.  Át kell állítani SMS-sel, és utána 5000 Ft-ért 5 Gigabitet tudsz letölteni. A letöltött adatmennyiség arányában fogy a Vitamaxról az egyenleged. Egy éven belül el kell használni, addig érvényes a kártya, hacsak nem töltesz rá újabb pénzt. Mint a beszélős pre-paid kártyáknál.

Lehet, hogy csak én értem félre, de a leírásodból úgy tűnik, mintha egyszeri 5000Ft-ért kapnál 5GB adatmennyiséget, amit egy éven belül kell/lehet letölteni. Ez persze nagyon jó lenne, de valójában az 5000Ft az opció havidíja, függetlenül a letöltés mennyiségétől.

#106 Felhasználó inaktív   Trebitsch 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 08:50

Az még sokkal jobb lenne, ha forgalomfüggetlen hsdpa netet adnának 5 ezerért, de tartok tőle, hogy nem így van.
Legalábbis elég egyértelműnek tűnik, hogy a Vodafone Connect Now nevű kis szoftverecskéje a bájtokat (remélem igaza van krinyonak) méri, nem az időt.
Hogy mekkora időtartamon, tehát 1 hónap vagy 1 éven belül kell/lehet elhasználni ezt az 5 gigabájtot, ebben most kicsit elbizonytalanodtam. Egy hónap múlva tutit tudok majd mondani.
(Amúgy senki nem tud semmit az egészről a Vodánál se, mert elsejétől van ez az egész dolog, még nem ismeri senki.)

#107 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 09:59

Idézet: Trebitsch - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 9:50

Hogy mekkora időtartamon, tehát 1 hónap vagy 1 éven belül kell/lehet elhasználni ezt az 5 gigabájtot, ebben most kicsit elbizonytalanodtam. Egy hónap múlva tutit tudok majd mondani.
(Amúgy senki nem tud semmit az egészről a Vodánál se, mert elsejétől van ez az egész dolog, még nem ismeri senki.)

VitaMAX feltöltőkártyás Internetes csomagok Díjszabása
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#108 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 10:22

Ne hordjunk mar ennyi baromsagot ossze. Fel lehet keresni a szolgaltato weboldalat es megnezni. Link az elozo postban.  :omg:

Az 5000 ft termeszetesen 1 honapra szol (oda van irva, opcio havi dija) es 5 GB adatmennyiseg van benne (havidijban foglalt forgalom). A GB gigabajt es nem gigabit. Ha tobbet akarsz tolteni, pluszban kell fizetni ezen felul. Van "korlatlan" (idoben es letoltott adatmennyisegben) HSDPA a Vodanal (masnal nincs), az is havi 5e ft, de 2 evre fixen le kell szerzodni, es a korlatlansag P2P forgalomra (allomanycserelok, pl. bittorrent) nem vonatkozik. Minden masra igen.

Ezeket mindenki tudja, ha elolvassa a szolgaltato weboldalat es a nalunk is megjelent hireket.  :reklamacio:

Kulonosen bosszanto ez a tudatlansag, ha olyan ir a temarol marhasagokat, aki maga is elofizetoje a szolgaltatasnak. El sem olvasod, hogy mire fizetsz elo???  :think:

Krinyo

#109 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 08. 10:30

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 11:22

Kulonosen bosszanto ez a tudatlansag, ha olyan ir a temarol marhasagokat, aki maga is elofizetoje a szolgaltatasnak. El sem olvasod, hogy mire fizetsz elo???  :think:

Megvezi mert occsó, meg húdejó.
Make love not Wor.

#110 Felhasználó inaktív   Trebitsch 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 13:06

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 10:22

Ne hordjunk mar ennyi baromsagot ossze. Fel lehet keresni a szolgaltato weboldalat es megnezni. Link az elozo postban.  :omg:

Az 5000 ft termeszetesen 1 honapra szol (oda van irva, opcio havi dija) es 5 GB adatmennyiseg van benne (havidijban foglalt forgalom). A GB gigabajt es nem gigabit. Ha tobbet akarsz tolteni, pluszban kell fizetni ezen felul. Van "korlatlan" (idoben es letoltott adatmennyisegben) HSDPA a Vodanal (masnal nincs), az is havi 5e ft, de 2 evre fixen le kell szerzodni, es a korlatlansag P2P forgalomra (allomanycserelok, pl. bittorrent) nem vonatkozik. Minden masra igen.

Ezeket mindenki tudja, ha elolvassa a szolgaltato weboldalat es a nalunk is megjelent hireket.  :reklamacio:

Krinyo

Nyugi. :)

Ötezerér nem fogok olyan nagyon sokat keresgélni, az tuti. :)
Hogy meddig él a szolgáltatás... A belinkelt árlistájuk szerint tényleg egy hónap, azt láttam, viszont a 1270 szerint ameddig él a kártya (feltöltés nélkül 1 év) addig kell elhasználni róla az egyenleget, adatmennyiségre is. Nem szedik le 1 hónap elteltével, ha maradt valamennyi. 
A gigabájt meg leginkább abból derült ki, hogy lemértem.  Az, hogy nagy B-vel írták, még nem tuti, sőt.
Tényleg 5 gigabájt, és nem 5 gigabit. :)

#111 Felhasználó inaktív   Trebitsch 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 13:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 10:30

Megvezi mert occsó, meg húdejó.

Meg mert nem kell töbévi jobbágyságot fogadnom, ha ki akarom próbálni.
Hogy húdejó azt nem feltétlenül mondanám - de használható. Ötezerér egy próbát mindenképp megért.  :cool:

#112 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 15:42

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 11:22

hát igen...
Hányszor belefutottam már olyanba, amikor kiderült, hogy a "tájékoztatás nem teljeskörű" - csak ezt éppen nem jelezték a honlapon... Pannon erre azt írta, mindent nem lehet kiirni; a közlemény/ászf tartalmazza a tutit.

#113 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 16:10

Idézet: Trebitsch - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 13:06

Nyugi. :)

Ötezerér nem fogok olyan nagyon sokat keresgélni, az tuti. :)
Hogy meddig él a szolgáltatás... A belinkelt árlistájuk szerint tényleg egy hónap, azt láttam, viszont a 1270 szerint ameddig él a kártya (feltöltés nélkül 1 év) addig kell elhasználni róla az egyenleget, adatmennyiségre is.

féloff:
Hogy a kártya meddig "él" (azaz, meddig lesz feltölthető), az "egy dolog". Intenzíven csodálkoznék, ha az 5eFt nem "időszaki" díj  (5eFt/30 nap) lenne a szolgáltatásra. Eddig minden vodás NET csomag így működött. Sőt, a Vitamax márkájú kártyák évi fenntartási költsége eleve legalább 12500Ft volt , mert a feltöltött összegek "aktív" kártyaélettartamot csak 90, 180 és 360 napig hosszabbítanak meg. Vodafone.hu-n kint van az ászf, abban lehet kotorni az egyes feltöltéshez rendelt konkrét élettartamok után, én csak a 360 naposhoz valót írtam be, de a rövidebb időkhöz tartozó feltöltések fajlagosan rosszabbak, kártyaélettartam hosszabítás szempontjából.
Ha valaki vesz egy kártyát, és 5eFt-vel feltölti, majd aktiválják rajta ezt az csilivili net csomagot, akkor valszleg 1 hónapig marad aktív, utána újra le akarják vonni az 5eFt-t, ha nem lehet, leveszik a szolgáltatást.
Ha mégis egészen másképp lenne, akkor sokan megköszönnék azt a vodafone.hu-val kezdődő linket, ahol ezt leírják...
Szerk:Hogy a 1270 mit mond az a hivatlos ászf-hez képest szinte mindegy.

Szerkesztette: llamada 2007. 06. 08. 16:11 -kor

#114 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 23:56

Ezt elkuldtem T-Mobile-os ismerosnek is, nektek is bemasolom, ha esetleg valakinek szinten problemaja lenne azzal, hogy a Globetrotter kartyakhoz kapott Mobility Manager szoftver kerdes nelkul belerondit a noteszgep WLAN-kezelesebe. Az oruletbe kergetett, ugyhogy kutattam egy kicsit megoldas utan.

Idézet

Nem hagyott nyugodni a dolog, így egy kis kutatással a végére jártam
ennek a Mobility Manager - WLAN-kezelés problémának. Sajnos az Option
weboldalán található "tudásbázisban" - merész dolog így nevezni :) -
csak valamelyik korábbi változathoz volt megoldás, de könnyen rá
lehetett jönni az újabb, tőletek is letölthető szoftverhez illő
kulcsra. Amennyiben esetleg valaki más is hozzátok fordulna ezzel a
problémával -- vagy az ügyfélszolgálathoz, esetleg érdemes lenne ezt
tippként közzétenni a weboldalon is -- itt a tuti a Mobility Manager
eddigi legutolsó változatához. :)

A szoftver WLAN-kezelése a konfigurációs XML állományba felvitt új
kulccsal tiltható le. Ez az állomány a My Documents/ "a neved" /Local
Settings/Application Data/GlobeTrotter
Mobility Manager könyvtár alatt található Windows XP operációs
rendszer esetén  Properties.xml néven. Ezt az állományt kell
szerkeszteni (akár sima jegyzettömbbel) azután, hogy kiléptünk a
programból.

A Properties,xml-ben keressük meg a Wlan nevű részt és írjuk át a
szekciót erre, akár teljesen törölve a jelenleg ott található
kulcsokat, adatokat:

<Wlan>
<WlanSupport>false</WlanSupport>
</Wlan>

és mentsük el az állományt. Indítsuk el a Mobility Managert, ha
pontosan ezt írtuk be (kisbetű-nagybetű is számít!), akkor ettől
kezdve nem foglalkozik többet a program a noteszgépünk
WLAN-adapterével és szoftverével, nem szól bele annak működésébe.

További előny amellett, hogy végre minden úgy marad, ahogyan korábban
volt, hogy maga a MM szoftver is felgyorsul. A felület is átváltozik,
kisebb méretű lesz, illetve az adatkártya ki- és bekapcsolása is
gyorsabb lesz, csupán néhány másodpercre csökken. A WLAN-kezelés ezt
is teljesen megbolondította korábban.

Az Option oldalán találtam még leírást a kapcsolódási történetet
megjelenítő felületen feltüntetett, engedélyezett havi adatmennyiségek
átírásával kapcsolatban is - az alap 100+100 megabájt egy kicsit kevés
a 2 gigás csomaghoz :) -, de azokat a kulcsokat egyelőre nem tudtam
működésre bírni az 5.1-es változat alatt. Az interneten keresve
egyébként az előző, igen egyszerű hack sem található meg sehol. Ahhoz
képest, hogy igen sokan használják ezeket az adatkártyákat, ez elég
meglepő.

#115 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 07:33

Valaki világosítson fel: a gprs adat  meg a hsdpa adatátvitel nem "ugyanaz"? Olyan értelemben, hogy a pannonnál vannak gprs adatcsomagok (1.5gb 13eFt) meg vannak internet csomagok (3gb 6900Ft).
Van "internet hozzáférés"  meg van "internet mobiltelefonon".

A hsdpa  -ha éppen nem elérhető- akkor nem váltogat vissza umts-re meg gprs-re?

#116 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 07:58

De. Ilyen szempontbol ugyanaz.

#117 Felhasználó inaktív   Shirko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 17:59

Sziasztok!

Az alábbi problémám van a HSDPA netemmel:
Az utóbbi napokban rengetegszer megszakad a netem, miközben a modem ,és a windows ezt nem veszi észre. Érdekesség, hogy itt újpesten még nem láttam olyat a modememen, hogy türkizkék LED mellett ment volna a net, amikor jó a kapcsolat nekem mindíg zölden világít, viszont a sebesség nem gprs, hanem 3.5G.
Ez ellentétben áll a modem leírásával látszólag. Van amikor éppen üresjárat van, mert böngészek, akkor átmegy türkizbe, de ha forgalmazok visszavált zöldre. Ez lenne a legkisebb gond, csakhát ez a visszaváltás sokszor nem sikerül.
Azt kérdezném, találkozott már valaki ezzel a jelenséggel rajtam kívül, és tudott-e tenni valamit a szakadások ellen, illetve mi okozhatja ezt?
A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv.

#118 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 18:10

Idézet: Shirko - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 18:59

Sziasztok!

Az alábbi problémám van a HSDPA netemmel:
Az utóbbi napokban rengetegszer megszakad a netem, miközben a modem ,és a windows ezt nem veszi észre. Érdekesség, hogy itt újpesten még nem láttam olyat a modememen, hogy türkizkék LED mellett ment volna a net, amikor jó a kapcsolat nekem mindíg zölden világít, viszont a sebesség nem gprs, hanem 3.5G.
Ez ellentétben áll a modem leírásával látszólag. Van amikor éppen üresjárat van, mert böngészek, akkor átmegy türkizbe, de ha forgalmazok visszavált zöldre. Ez lenne a legkisebb gond, csakhát ez a visszaváltás sokszor nem sikerül.
Azt kérdezném, találkozott már valaki ezzel a jelenséggel rajtam kívül, és tudott-e tenni valamit a szakadások ellen, illetve mi okozhatja ezt?
A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv.

ha nálad minden lehetséges hibát kizártál, hívd az ügyfélszolgálatot............

#119 Felhasználó inaktív   Shirko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:11

Idézet: trec - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 17:10

ha nálad minden lehetséges hibát kizártál, hívd az ügyfélszolgálatot............

Milyen lehetséges hibákra gondolsz konkrétan?

A Vodafone Connect Now programmal csatlakozom. A kapcsolatot az építi fel.
A modem 1- és két USB-s verzióval is ki lett próbálva, különböző portsebességek mellett is: USB 1.1 , 2.0 /Fullspeed, 2.0/ HiSpeed.
Ugyanazon vason de  VMWare virtuális gépen is, de a probléma fennáll.
Van még ötleted mi lehet a hiba nálam?
A modem lehet [félig rossz]?

Üdv!

#120 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 22:01

Nemtudom mennyire izgatná a GVH-t az, hogy a Vodafone korlátlan netet hírdet (forgalomdíj mentest) 5 Gb adatkorláttal. Mindenestre én megkérdezem. Legalábbis a reklámjuk alkalmas a fogyasztók megtévesztésére.

Szerkesztette: Socket 2007. 06. 15. 22:02 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7