Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone
Elküldve: 2008. 04. 04. 22:35
Korabban is hasznaltam linux alol 3g, a telefonom BT-n keresztul volt a modem. Most megnezzuk ez a stick mit tud. Rozsadombon 2.2 mbit down, 350kbit up, ami azert szamit jonak, mert ide allati sok allomas fellat es a telefonok kapkodjak a fejuket, hogy melyikhez is beszeljenek. Holnap kiprobalom milyen menet kozben.
Elküldve: 2008. 04. 06. 07:57
Idézet: adam.k - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 23:35
Korabban is hasznaltam linux alol 3g, a telefonom BT-n keresztul volt a modem. Most megnezzuk ez a stick mit tud. Rozsadombon 2.2 mbit down, 350kbit up, ami azert szamit jonak, mert ide allati sok allomas fellat es a telefonok kapkodjak a fejuket, hogy melyikhez is beszeljenek. Holnap kiprobalom milyen menet kozben.
szia
Uhu 2.0 alatt probaltam beuzemelni, de nem sikerult.
Amugy itt egy jo leiras, hogyan is kelll csinalni, de az UHU egesz mas (/include konyvtar pl mashol van, mint a hso11 - make fileben) ezert nem megy fel nekem, vagy valamit benazok.
Otlet esetleg van ????
Itt egy megoldas:
VMZ VMZ is offline
First Cup of Ubuntu
Beans: 1
Lightbulb Re: How-to-install? Option iCON 225 3g-usb-datamodem
Here's my messy guide
It's what I did with Kubuntu 7.04..
Use a cellphone to disable PIN-request from the SIM. Probably it can be enabled afterwards (didn't try to, so dunno if works...).
sudo -s -H
mkdir option
cd option
wget http://asuseee.free..../icon225.tar.gz
tar zxf icon225.tar.gz mkdir
./install.sh
gedit conninfo.ini
"# APN=" --> "APN=internet.saunalahti" or "APN=internet"
("# PIN=” --> “PIN=blahblahblah“) ...if PIN-request is enabled.
mkdir usb
cd usb
download file from http://www.pharscape....download&id=28 and save to "usb"-folder
tar zxf hso-udev.tar.gz
make
make install
cp hso.udev /etc/udev/rules.d/z20_hso-udev.rules
udevcontrol reload_rules
cd ..
mkdir hso
cd hso
download file from http://www.pharscape....download&id=30 and save to "hso"-folder
tar hso-1.1.tar.gz
make
make install
cd ..
stick in your stick
dmesg | grep hs ---> if you get something like "HSO: Found Network port hso0", then it's probably ok.
exit
sudo ./connect.sh up
!!! yippekayee !!!
sudo ./connect.sh down
THE END
Elküldve: 2008. 04. 06. 08:00
Idézet: adam.k - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 23:35
Egy sebesseg meres letoltesnel !!!
Supeeeerrr !!
Csatolt fájl:
-
maxSpeed.JPG (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2008. 04. 06. 08:07
Idézet: Zolien - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 17:18
Z
Idorendbe:
gprs= 64 kb/s
edeg= 384 kb/s (de: Es most simens es nokia csinal egy ojat, hogy megtuningolja majd az edeg-t 3,6 ra vagy tobbre)
Umts= 3,6 Mb/s
HSDPA= 7,2 Mb/s
HSUPA= 14 Mb/s vagy tobb lesz majd, ha joltudom
Aztan vannak meg ennel gyorsabbak is, de az meg csak kiserleti jellegggel.
Szerintem ez a fajta internet a jovo, bar akadhat meg problema (biztonsagi, technikai). En mar kb 7-8 eve ezt papolom.
Elküldve: 2008. 04. 06. 08:19
Elküldve: 2008. 04. 06. 08:56
Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 9:19
Umts is 2-3mbit/seccel megy.
Elküldve: 2008. 04. 06. 13:58
Idézet: adam.k - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 12:17
mi és mivel?
Elküldve: 2008. 04. 06. 20:57
Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 9:56
Ne terjesszuk a hulyeseget.
UMTS alatt a nep alap 3G-t ert, ami maximum 384/64 kbit/s-ra kepes. Ami ennel gyorsabb, az mar HSPA technologia, HSDPA es HSUPA.
Tehat ha egy telefon mellett csak annyi szerepel, hogy UMTS/3G, es nincs kiemelve, hogy HSDPA-ra is felkeszitve, akkor az maximum 384 kbit/s-mal fog letolteni es 64 kbit/s-mal feltolteni, ennel tobbet nem tud.
Koszonom a figyelmet.
Elküldve: 2008. 04. 06. 21:34
Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 20:57
UMTS alatt a nep alap 3G-t ert, ami maximum 384/64 kbit/s-ra kepes. Ami ennel gyorsabb, az mar HSPA technologia, HSDPA es HSUPA.
Tehat ha egy telefon mellett csak annyi szerepel, hogy UMTS/3G, es nincs kiemelve, hogy HSDPA-ra is felkeszitve, akkor az maximum 384 kbit/s-mal fog letolteni es 64 kbit/s-mal feltolteni, ennel tobbet nem tud.
Koszonom a figyelmet.
Szerintem se terjesszük
Ezt a doksit érdemes elolvasni hogyan fejlődött az UMTS a Release99-től (ami egyébként maximum 2Mbit/s-et tud lefelé - igaz ebben az esetben tudtommal egy felhasználó elviszi az összes kódot a cellán) a HSPA-ig (Release 6):
http://www.tu-ilmenau.de/site/sst/fileadmi...4_UMTS-HSPA.pdf
(Az más kérdés, hogy az operátorok Rel99 esetén maximum 384 kbit/s-es bearert engedélyeznek, hogy több felhasználó is hozzáférhessen a cella erőforrásaihoz. A feltöltési sebesség pedig több paramétertől függ, nem egyértelműen 64 kbit/s.)
Elküldve: 2008. 04. 06. 21:39
Elküldve: 2008. 04. 07. 07:21
Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 21:57
..
Ezt akkor mond a Novatel cégnek is. Merlin xu870-es kártyája redszeresen umts kapcsolatot jelez és eközben bőven 1mbit fölött megy.
+ Pannon is azt írja az umts-éről, hogy max 2mbit.
Szerkesztette: pgyafi 2008. 04. 07. 07:26 -kor
Elküldve: 2008. 04. 07. 08:01
Kozben utanna neztem. Valoban az alap az, amit irtok.
UMTS=384 kb/s
Vagy elvileg lehetne tobb is??
Irja itt az idezetbe valaki. Bar szerintem itt mar a HSxPA, vagy egyebb technologiakat sejtem mogotte.
idezet:
"""""""""Az UMTS a TDMA (Time Division Multiple Access) időosztásos eljárást használja, ami azt jelenti, hogy több mobiltelefon osztozhat adott frekvencián.
Az UMTS beígért átviteli sebessége 20 Mbit/s, ezt azonban nem tudja mindenütt elérni. A házfalak miatti zavaró tükröződések az adatcsomag küldésének megismétlését okozhatják, ennek megfelelően azután csökken a sebesség. Ezért a vételi területet több cellára osztják.
A házi és pikócellában, vagyis a házban és körzetében, 2 Mbit/s a garantált sebesség, mert itt feltételezik az UMTS stacionárius felhasználását. A mikro- és makrocella a városokat és környezetüket definiálja. Itt 384 Kbit/s a garantált sebesség, mivel ezen a területen a felhasználók mozognak, még ha csak lassan és többnyire gyalog is. A globális cella gyorsan mozgó résztvevőket, vagy olyan félreeső területeket tételez fel, amelyeket műholdon keresztül látják majd el, és itt minimum 114 Kbit/s-os sebesség garantált. A megadott átviteli sebességek minden cellában a garantált minimumot jelölik, ez jó esetben nagyobb is lehet.
""""""""""""""""
No es itt egy doksi is, amit talaltam, persze a Google-val sokat talalni meg.
http://kom.aau.dk/~o...hesis_Oumer.pdf
Vegul is mindegy hogy milyen a technologia, a lenyeg, hogy elvezheto legyen az internetezes.
Ugy gyarapudnak a mobil megoldasok, mint a kertemben a sok rugyezo fa igy tavasszal.
Ki is megyek. Szippantok a jo virag illatbol.
Kellemes napot mindenkinek.
Elküldve: 2008. 04. 07. 08:18
Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 8:21
Asszem azon alapul a felreertes, hogy a HSPA is UMTS...
Elküldve: 2008. 04. 07. 08:26
Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 9:18
külön jelzi, hogy milyen kapcsolat van éppen:
- gprs
- edge
- umts
- hsdpa
Elküldve: 2008. 04. 07. 11:38
Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 13:58
jah, a lenyeg. 6.3 mbit, westel wnw usb stick
Elküldve: 2008. 04. 07. 16:43
http://gigaom.com/2008/04/06/gut-check-sta...ss-data-market/
Idézet
Lassan közelíti a mobil 3G ügyfelek száma a vezetékes szélessávú előfizetők számát.
Elküldve: 2008. 04. 10. 11:15
Elárulná valaki, h a voda mobilnete miért passzív?
Netről nem lehet rákapcsolódni a mobilnetes gépre, mintha csak egy router mögött lenne portforward nélkül. Pedig publikus IP címe van.
Kifelé minden ok, de rá-connect-elni nem lehet semelyik porton se.
Tud erről valaki valamit?
Elküldve: 2008. 04. 10. 11:18
Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 11:15
Elárulná valaki, h a voda mobilnete miért passzív?
Netről nem lehet rákapcsolódni a mobilnetes gépre, mintha csak egy router mögött lenne portforward nélkül. Pedig publikus IP címe van.
Kifelé minden ok, de rá-connect-elni nem lehet semelyik porton se.
Tud erről valaki valamit?
A vodával eleve nem kell szóba állni... aztán nincs meglepetés...
Be is baszna ha a HSDPA modemen lógó gépeket nem lehetne elérni (ssh-vnc-logmein kapcsolattal)!!!
Elküldve: 2008. 04. 10. 11:33
Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 11:18
Jó, hát nem én kötöttem velük szerződést, hanem egy ismerősöm. Ő választotta ezt, ennyi.
Idézet
Pedig nem lehet!!
Itt volt a notija az ismerősömnek, felmentem netre vele, saját gépemen meg chello van, a notira feltettem egy progit, ami a 4800-as TCP porton figyelt, és nem tudtam rákapcsolódni az asztali gépemmel!!
Direkt minden tűzfalat ki is kapcsoltam, és hiába!
Fordítva, a notival a chello-s gépemre rá tudtam kapcsolódni akármelyik porton.
És ugyanezen a porton a chello-val bárhova tudtam eddig connect-elni!
Szal úgy néz ki, mintha minden bejövő portot blokkolna a voda!!

Súgó
A téma zárva.