HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 27. 16:19

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. nov. 25., kedd - 14:48

Este 6-7 körül mérd meg, mert akkor terheltebb a hálózat...

Attól függ merre. Mobilnettel most volt egy online videóközvetítésünk, ami 22 órán keresztül ment fel mobilnettel egyhuzamban. Előtte is ment vagy 10-et, de útközben eldobott 50 kockát :-)

Aztán 2 sör közt megfejtettük, hogy hétvégén éjjel valszínű a Westel székház mellett van elég kapacitás, mert a kutya sem dolgozik, de a cellát csúcsidőre méretezik, mert olyan nincs, hogy egy főnöknek ne működjön a valamije.
Make love not Wor.

#1142 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 27. 20:54

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy Bicskén mikor lesz voda 3G?

A tervezeten rajta van, év végére, de mikor legutóbb ott voltunk még csak gprs volt....

Köszi!
István

#1143 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 28. 15:32

Sziasztok!

Most december 31-én lejár a hűségszerződésem az UPC Chello előfizetésemre, s amennyiben nem tudnak valami hűségszerződés nélküli korrekt ajánlatot nyújtani, úgy váltanom kell.

Mennyire jó döntés, ha egy mobilinternet előfizetés mellett teszem le a voksomat?

Nekem nem kell brutális sebesség, a jelenlegi 1 Mbit-es letöltési sávszélesség tulajdonképpen elég. Az viszont fontos, hogy megbízható, stabil és állandó legyen a kapcsolat.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1144 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 28. 15:33

Sziasztok!

Most december 31-én lejár a hűségszerződésem az UPC Chello előfizetésemre, s amennyiben nem tudnak valami hűségszerződés nélküli korrekt ajánlatot nyújtani, úgy váltanom kell.

Mennyire jó döntés, ha egy mobilinternet előfizetés mellett teszem le a voksomat?

Nekem nem kell brutális sebesség, a jelenlegi 1 Mbit-es letöltési sávszélesség tulajdonképpen elég. Az viszont fontos, hogy megbízható, stabil és állandó legyen a kapcsolat.

#1145 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 15:41

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 15:32

Attól függ merrefelé vagy, de sebessége jóval ingadozóbb. Torrentet mobilnetnél kibasszák, meg gigában korlátosra teszik, de állandó kábeles kapcsolatot nem helyettesíti. Most éppen egész jól megy itt nekem az Andrássy út elején, de múlt hét közepén 50 kilobitekkel csorgadozott, mert olyan kedve volt, vagy sok bolond telefonált a cellában.
Make love not Wor.

#1146 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 15:45

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 16:33

Úgy tudom a jelenlegi csomagoknál már nincs hűségszerződés a upc-nél. Az biztos, hogy a mobil internet technológiájából adódóan kevésbé stabil ill. kevésbé állandó mint egy vezetékes megoldás, cserébe viszont mobil. Ha a stabilitás ill. a megbízhatóság a fontos számodra, fix/vezetékes internetet válassz, ha a rugalmasság/mobilitás, mobil netet, ha mindkettő fontos, vezetékes netet használj és vegyél mellé mobilnetet is - valami kissebb csomagot :)
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#1147 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 28. 18:52

Hát, közben a nővérem a pár napja vásárolt ASUS Netbook-jához vásárolt egy VODAFONE korlátlan mobilnetet is. Így össze tudom vetni a kettőt. (Ha az UPC-nél van normális, hűségszerződés nélküli csomag, akkor szerintem maradok náluk.)

Hivatalosan 7,2 Mbit/sec a sebessége, de ahogyan eddig leteszteltem, az alapján éppen most jóval lassabb. (Persze egy hagyományos modemnél gyorsabb; úgy 50-60 Kbyte adatot töltött le másodpercenként. Mint a régi, 384-es ADSL.)

Van is mindjárt pár kérdésem ehhez:

- Az első használatkor miután telepítette magát a VNC program nem akart kapcsolódni a hálózathoz; kiírta, hogy az APN beállításokkal van gond.

Én ezt automatikusra állítottam, de megpróbáltam utána "Egyedi APN beállításokkal" is, amit a modemhez adott gyorstelepítési útmutató alapján írtam be. Ezzel sem kapcsolódott. Aztán visszaraktam automatikusra, s azzal működött.

Párszor újraindítottam, több felhasználói profilból is kipróbáltam, jelenleg működik. De mi okozhatta a fenti hibát? S melyik a helyes beállítás jelen esetben? Mert nem tudtam egyértelműen eldönteni.

- A másik, hogy egyszer a VNC szoftver, a mobil hálózat hibával "elszállt". Szoftverhibáról van szó? Milyen gyakran fordul ez elő? Tekintettel arra, hogy egy gyakorlatilag "szűz", gyári telepítésű Windows XP SP3 Home rendszerről van szó, amire gyakorlatilag még semmi extra nem lett telepítve, furcsálom, hogy az első használat alatt, fél óra elteltével ilyen gond jelentkezik. Ez a Windows SP3 hibája, vagy a VNC szoftver kiforratlan?

-  A harmadik kérdésem pedig arra irányul, hogy kell-e külön telepíteni ezt a HUAWEI E220 USB modemet? Mert az XP (ráadásul nem is rögtön a VNC automatikus települése után) optikai meghajtóként, USB storage-ként ismerte fel.
A modemen van egy telepítő (gondolom a modemé, mert SetupE220.exe a neve), próbáltam elindítani, de nem fut végig a telepítése. Egyáltalán szükség van rá, hogy külön telepítsem a driverét?

(A gyári használati útmutató szerint XP-re egészen máshogy kellett volna települnie a VNC programnak, valami saját felhasználó profil létrehozását kellett volna felajánlania, ahol a modem típusa pontosan megadásra kerül. Ilyen ablakokkal a nővérem - elmondása szerint; ugyanis nem várt meg a modem első használatával, pedig nem nagyon ért a PC-hez - nem találkozott.)

A fenti gondolataitokhoz... nem torrentezem, így ez a korlátozás nem érint, ellenben a jó ping fontos, mert időnként hálózatos játékra is használom a gépet. Ilyen téren mit lehet várni az elvben gyors mobil interneteléréstől?

#1148 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 00:14

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 18:52

- Az első használatkor miután telepítette magát a VNC program nem akart kapcsolódni a hálózathoz

Ááááá, először azt hittem, hogy a http://www.realvnc.com/ cuccra gondolsz :-)

Szóval amikor bedugod a modemet, akkor az maga egy flash meghajtó, azon van a szoftver, meg a driver, bedugáskor települ, aztán arról fut. APN-t meg kézzel beállítod, aztán kész is. Bár ezek szerint sikerült, automatán nem is szabadna működnie :-)

Nekem semmi baj nincs vele, működik rendesen akár 1 napot is egyhuzamban, több megabittel, de van amikor megmakacsolja magát, akkor lecsatlakozik/felcsatlakozik opciót kell csinálni, aztán kész.

Most állandóan terepen melózom, én is egy netbookon tolom ezerrel.
Make love not Wor.

#1149 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 09:55

egyrészt nem garantálnak 7.2mbtet, up to 7.2mbitet csak. szóval ez helyfüggő. én még nem találkoztam 5mbitnél nagyobb sebességgel.

viszont felejtős, mert a ping szar. esténként 150 fölött is lehet magyar szerverekre, de napközben, reggel is csak olyan 80 körűl van ami igencsak gyenge. külföldre meg értelemszerűen még magasabb.
JóSebesség

#1150 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 19:55

Két nap óta használok egy T-Mobile 3G-os csomagot és pozitívan csalódtam. A sávszélesség a tesztek szerint 5 Mbs-t is eléri, de a 4Mbs általában megvan, a stick 7.2-es HSDPA-t jelez. Nemcsak weboldalon mértem, hanem FTP letöltésénél is. Van viszont egy negatívum is. Egy új Vista Business HP laptopon nem jeleníti meg a My T-Mobile és T-Home titkosított oldalakat belépés után. Már mindent kipróbáltam egyesével (bővítmények, viruskezelő, biztonsági beállítások állítása), de a hiba megmaradt. Érdekes, az OTP hasonlóan titkosított oldalára minden további nélkül be lehet lépni. Találkozott már valaki ilyennel?
"Légy szerény mint én..."

#1151 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 20:55

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 19:55

Két nap óta használok egy T-Mobile 3G-os csomagot és pozitívan csalódtam. A sávszélesség a tesztek szerint 5 Mbs-t is eléri, de a 4Mbs általában megvan, a stick 7.2-es HSDPA-t jelez. Nemcsak weboldalon mértem, hanem FTP letöltésénél is. Van viszont egy negatívum is. Egy új Vista Business HP laptopon nem jeleníti meg a My T-Mobile és T-Home titkosított oldalakat belépés után. Már mindent kipróbáltam egyesével (bővítmények, viruskezelő, biztonsági beállítások állítása), de a hiba megmaradt. Érdekes, az OTP hasonlóan titkosított oldalára minden további nélkül be lehet lépni. Találkozott már valaki ilyennel?

Internet Explorer7 a hiba neve  :D

#1152 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 21:07

Idézet: csucsregop - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 20:55

Internet Explorer7 a hiba neve  :D

Firefox szintén zenész.

#1153 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 30. 12:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 0:14

Ááááá, először azt hittem, hogy a http://www.realvnc.com/ cuccra gondolsz :-)

Nem arra gondoltam, de ez a modemhez adott szoftver neve is. (Gondolom... Vodafone Net Connect?  :think: )

Idézet

Szóval amikor bedugod a modemet, akkor az maga egy flash meghajtó, azon van a szoftver, meg a driver, bedugáskor települ, aztán arról fut.

Ez rendben is van, de a - képekkel illusztrált - telepítési útmutató nem egészen egyezett azzal, ahogyan valójában települt.

Ráadásul a meghajtón lévő tartalmat böngészve, elindítottam a modem telepítőjét, de nem megy végig, s nem tudom miért.

Mégegyszer kérdem, hogy egyáltalán kell azt nekem külön telepítenem, ha működik?  :confused:

Idézet

APN-t meg kézzel beállítod, aztán kész is. Bár ezek szerint sikerült, automatán nem is szabadna működnie :-)

Ettől függetlenül azóta is automatán működik. Miközben a magyar nyelvű - szintén képekkel illusztrált - segédletben leírtakkal ellentétben, a megadott címet APN-ként beírva nem működik.

Na ezt rakja össze valaki!  :think: Ezt mi okozza?

#1154 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 30. 12:47

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 9:55

viszont felejtős, mert a ping szar. esténként 150 fölött is lehet magyar szerverekre, de napközben, reggel is csak olyan 80 körűl van ami igencsak gyenge. külföldre meg értelemszerűen még magasabb.

Akkor az tényleg felejtős az én esetemben.

Azóta egyébként megnéztem, van olyan UPC csomag, amire áttérhetek, s nem kell hűségszerződést kötni (már a TV-s csomagjaikhoz sem... talán túl sok előfizetőt veszítettek a DigiTV/Kábel miatt?).

Más kérdés, hogy arra azért "ügyeltek", hogy a jelenlegi csomagnál azért csak drágább 900 forinttal a legolcsóbb Chello csomag. Szóval nem úszom meg költségnövekedés nélül a váltást.  :reklamacio:

De mivel kell internet, ezért nincs más lehetőségem.

#1155 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 13:13

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 17:09

Tud valaki valami konkrétumot, hogy a T-Mobile korlátlan internetje menyire korlátlan?
Torrent/file cserélők , nagy mennyiségű adat le és feltöltés, stb.

A T-Mobilenál van korlátlan?

#1156 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 15:16

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 14:50

Igen, van.
5GB vagy a fölötti csomagoknál lehet igénybe venni, +1000/hó -ért a korlátlan opciót.
De engemet a technikai része érdekelne:
- sebesség,
- korlátozások,
- tiltott softwarek
- tiltott protokolok
- tiltott portok

Sajnos nem publikus.

#1157 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 16:19

Idézet: Hassan - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 13:13

A T-Mobilenál van korlátlan?

Harapdálom a kefét, mert én egy nappal a hír megjelenése előtt vállaltam be egy évet a Pannonnál. Egyébként úgy látom hogy 1 év hűség esetén elengedik az 1000 Ft-ot, tehát 5790 Ft marad az 5 GB-os csomag.

#1158 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 21:31

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 17:09

Tud valaki valami konkrétumot, hogy a T-Mobile korlátlan internetje menyire korlátlan?
Torrent/file cserélők , nagy mennyiségű adat le és feltöltés, stb.

Szerintem pont annyira, mint a többinél.
A technológia továbbra sem alkalmas nagymennyiségű adat fel/ le töltésére.
Hiába nem írják, hogy akármit nem szabad, de pl. vodánál sem hasít a rapidshare.com érdekes módon... Pedig az ugye nem p2p.

#1159 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 13:29

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 15:50

Igen, van.
5GB vagy a fölötti csomagoknál lehet igénybe venni, +1000/hó -ért a korlátlan opciót.
De engemet a technikai része érdekelne:
- sebesség,
- korlátozások,
- tiltott softwarek
- tiltott protokolok
- tiltott portok

Pannonál van Éjjel-nappalom: VPN, RDP, torrent(titkosítva, random porttal megy, eddig nem vettem észre, hogy lenne sebességkorlátozás).
Konkrétan milyen port érdekel?

#1160 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 09:25

Ma este 19:30-kor a HírTV-én a Panaszkönyv című műsorban a Vodafone mobil netszolgáltatásáról lesz szó:
http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_pe...=1&i_where_tv=1

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.