Elküldve: 2008. 11. 28. 18:52
Hát, közben a nővérem a pár napja vásárolt ASUS Netbook-jához vásárolt egy VODAFONE korlátlan mobilnetet is. Így össze tudom vetni a kettőt. (Ha az UPC-nél van normális, hűségszerződés nélküli csomag, akkor szerintem maradok náluk.)
Hivatalosan 7,2 Mbit/sec a sebessége, de ahogyan eddig leteszteltem, az alapján éppen most jóval lassabb. (Persze egy hagyományos modemnél gyorsabb; úgy 50-60 Kbyte adatot töltött le másodpercenként. Mint a régi, 384-es ADSL.)
Van is mindjárt pár kérdésem ehhez:
- Az első használatkor miután telepítette magát a VNC program nem akart kapcsolódni a hálózathoz; kiírta, hogy az APN beállításokkal van gond.
Én ezt automatikusra állítottam, de megpróbáltam utána "Egyedi APN beállításokkal" is, amit a modemhez adott gyorstelepítési útmutató alapján írtam be. Ezzel sem kapcsolódott. Aztán visszaraktam automatikusra, s azzal működött.
Párszor újraindítottam, több felhasználói profilból is kipróbáltam, jelenleg működik. De mi okozhatta a fenti hibát? S melyik a helyes beállítás jelen esetben? Mert nem tudtam egyértelműen eldönteni.
- A másik, hogy egyszer a VNC szoftver, a mobil hálózat hibával "elszállt". Szoftverhibáról van szó? Milyen gyakran fordul ez elő? Tekintettel arra, hogy egy gyakorlatilag "szűz", gyári telepítésű Windows XP SP3 Home rendszerről van szó, amire gyakorlatilag még semmi extra nem lett telepítve, furcsálom, hogy az első használat alatt, fél óra elteltével ilyen gond jelentkezik. Ez a Windows SP3 hibája, vagy a VNC szoftver kiforratlan?
- A harmadik kérdésem pedig arra irányul, hogy kell-e külön telepíteni ezt a HUAWEI E220 USB modemet? Mert az XP (ráadásul nem is rögtön a VNC automatikus települése után) optikai meghajtóként, USB storage-ként ismerte fel.
A modemen van egy telepítő (gondolom a modemé, mert SetupE220.exe a neve), próbáltam elindítani, de nem fut végig a telepítése. Egyáltalán szükség van rá, hogy külön telepítsem a driverét?
(A gyári használati útmutató szerint XP-re egészen máshogy kellett volna települnie a VNC programnak, valami saját felhasználó profil létrehozását kellett volna felajánlania, ahol a modem típusa pontosan megadásra kerül. Ilyen ablakokkal a nővérem - elmondása szerint; ugyanis nem várt meg a modem első használatával, pedig nem nagyon ért a PC-hez - nem találkozott.)
A fenti gondolataitokhoz... nem torrentezem, így ez a korlátozás nem érint, ellenben a jó ping fontos, mert időnként hálózatos játékra is használom a gépet. Ilyen téren mit lehet várni az elvben gyors mobil interneteléréstől?
"If i could fly, like the king of the sky..."
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."