HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei IV. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 12. 18:10

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 18:07

Nézd, Kínában már 3 éve működött Shenzhenben (lehet, hogy már korábban is, csak én láttam akkor). Kis rádiós lap, mint a ma oly elterjedt munkahelyi beléptetőkártyák többsége.
A beszálláskor az érvényesítőgép 20-30 centis távolságból képes azonosítani a kártya tulajdonosát (tehát még csak ki sem kell venni a táskából, elég felé tartani, már kész is a kezelés) SEMMIFÉLE lassulást nem okoz.

Na de álljunk meg egy kicsit, nálunk az alap-megközelítés hibádzik. Hiszen nem akar mindenki fizetni az utazásért. Ameddig ez a felfogás, addig minden megoldás rossz lesz, mert kiszűrné az olyanokat, akik nem hajlandók fizetni...

Így van. A sima papíros-mágnescsíkos rendszer is csak extrém helyzetekben lassítja a forgalmat, tapasztalataim szerint.

#22 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 18:11

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 19:05

Aztan a chipkartyas belepteto rendszerrel is az lesz, mint a focipalyakra telepitendo belepteto rendszerekkel.  :o 

Ugyanez a gond a befele menet is. Ott veszik elo a berletet az ellenorok elott es nem elotte 8-10mrel.. Aztan persze, hogy torlodik a sor lefele menet egy mozgolepcson.  :omg:  Arrol meg nem beszelve, hogy akik meg vitatkoznak a mozgolepcso elott az ellenorokkel meg a secu emberrel nem veszik eszre magukat, hogy  feltartanak kis millio embert.  :rolleyes:

Azért szégyen, hogy egy harmadország (a többiek szerencsére képesek gondolkozni) büszke arra, hogy az ellenőrök nem rendelkeznek hatósági jogkörrel, így nem csinálhatnak SEMMIT, ha nincs Nálad bérlet/jegy vagy egyéb. Sem vissza nem tarthatnak, sem semmi egyéb. Sőt, eléd sem állhatnak, tehát a fizikai erőszakkal azt sem akadályozhatják meg, hogy belépj a BKV magánterületére.

Mekkora állatság már???
Gondolkoztál már ma?

#23 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 18:21

o, a bkv ellenorei mar elkerhetik a szemlyit vagy vmi azonositasra szolgalo igazolvanyt nem?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#24 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 18:23

Idézet: charlie - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 19:21

o, a bkv ellenorei mar elkerhetik a szemlyit vagy vmi azonositasra szolgalo igazolvanyt nem?

Meg mindig nem.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#25 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 18:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 19:11

Azért szégyen, hogy egy harmadország (a többiek szerencsére képesek gondolkozni) büszke arra, hogy az ellenőrök nem rendelkeznek hatósági jogkörrel, így nem csinálhatnak SEMMIT, ha nincs Nálad bérlet/jegy vagy egyéb. Sem vissza nem tarthatnak, sem semmi egyéb. Sőt, eléd sem állhatnak, tehát a fizikai erőszakkal azt sem akadályozhatják meg, hogy belépj a BKV magánterületére.

Mekkora állatság már???

Persze, mert az emberi jog elorebb van, mint egy vallalat bevetele.  :o

Tudja vki, hogyan epul fel a BKV, mint vallalat? Hany ember dolgozik ott irodai munkaban? Egyaltalan mennyire vizfeju a ceg? :think:

#26 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 18:27

akkor az csak terv volt?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#27 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 18:30

Idézet: charlie - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 18:57

magneskartyas rendszer kell ide keremszepen.
aknek van ilyen csipes mittomen milyen berlete az egy automatikus ajto/kar fele megy, bedugja, ha jo tovabmehet, ha nemjo labonvagja, meg secperc ott teremnek az ellenorok, hogy elvigyik...

sot, nemis kifele, hanem befele kell ellenorizni, igy a torlodasok is elkerulhetoek.

Par topikkal korabban mar beraktam a moszkvai beleptetot:

Papir alapu jeggyel megy, rajta magnescsik.
Van 1, 2, 5, 10, 20 alkalomra szolo jegy, ezek elso hasznalattol megadott idon belul hasznalandoak fel, utana mar nem ervenyes. (pl. 2-es jegy max 2 napig jo)

Ha bedugod a jegyet a toled _jobbra_ levo lyukba, akkor ranyomja a jegy hatara, hogy hol/mikor hasznaltad, aztan mehetsz.
(Ha meg a toled balra lyukba dugod, akkor joool terdenvag, es kirohog a biztonsagi or+metrorendorok, hogy te hulye turista, teee...)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 12. 18:35 -kor

#28 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 12. 18:31

http://www.nol.hu/bu...st/cikk/442547/

Bakker, ezek a bal...ok komolyan gondolják, hogy a város egyetlen, kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkező pályaudvarát is megfosztják ezektől a lehetőségeitől. Istenem. :(

#29 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 19:20

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 19:11

Mekkora állatság már???

a bkv állami tulajdonú zrt, vagyis tied, enyém, övé. mondjuk amennyibe az m4 fog kerülni, biztos bemegyek megnézni/gyönyörködni, és nem veszek jegyet......szerintem kifizettem.
:(
Business as usual. We fucked up everything.

#30 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 19:39

Idézet: charlie - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 19:21

Nem hát.
Sőt, még arra sem kényszeríthet, hogy megvárd, ameddig rendőrt hív.
Ő közli, hogy rendőrt hív, Te meg közlöd vele, hogy jó, Te meg mész haza...

Bazári az egész...
Gondolkoztál már ma?

#31 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 19:42

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 20:20

a bkv állami tulajdonú zrt, vagyis tied, enyém, övé. mondjuk amennyibe az m4 fog kerülni, biztos bemegyek megnézni/gyönyörködni, és nem veszek jegyet......szerintem kifizettem.
:(

Arra nem gondoltál, hogy a taxi is igazán járhatna állampolgári jogon?

És a Malév miért nem?
Legalább havonta 1 EU-n belüli út. Naaaaaa, annyi igazán beleférne az adódba, nem?
Gondolkoztál már ma?

#32 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 19:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 18:52

Itt a probléma. Ezért lassú.

Szövegértés egyes. :(

Pillanat = Azon időintervallum, amíg az ellenőr agyáig eljut, hogy ő most tulajdonképpen szeretne tőlem valamit, vagy legalább is valami reflex-szerű megnyilvánulással tudatja, hogy ő is a világon van. Jellemzően kevesebb idő, mint hogy egyáltalán lassítanom kellene.

#33 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 19:46

Idézet: keton - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 19:31

Bakker, ezek a bal...ok komolyan gondolják, hogy a város egyetlen, kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkező pályaudvarát is megfosztják ezektől a lehetőségeitől. Istenem. :(

Na, ilyenkor merül fel az emberben a kérdés, hogy mit követett el, hogy pont ebbe az időbe kellett beleszületnie...
Gondolkoztál már ma?

#34 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:01

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 20:44

Szövegértés egyes. :(

Pillanat = Azon időintervallum, amíg az ellenőr agyáig eljut, hogy ő most tulajdonképpen szeretne tőlem valamit, vagy legalább is valami reflex-szerű megnyilvánulással tudatja, hogy ő is a világon van. Jellemzően kevesebb idő, mint hogy egyáltalán lassítanom kellene.

Nem inkabb a te agyadig jut el az a bizonyos reflex szeru gondolat, hogy elobb veszed elo a berletet, mint szokas?  :think:  Nekem elso blikkre ugy tunt, hogy te joo melyen lenezed az ellenort.

#35 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:06

Idézet: keton - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 19:31

Ma volt alkalmam látni a terveket.  :rolleyes:  Teljesen ki vagyok akadva. :(  Egyik munkatársammal próbáltuk kiokoskodni, hogy hogy lehet teljesíteni azt a kijelentést, hogy villamossal el lehet érni a kormányzati negyedet. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. :think:
Az érdekelne a leginkább, hogy a főcsarnokot lehet-e az egyszerű utasnak használnia és hol lesznek a jegypénztárak. Egyébként ez már külföldön is "divatba jött."  :omg:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#36 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:13

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:01

Nem inkabb a te agyadig jut el az a bizonyos reflex szeru gondolat, hogy elobb veszed elo a berletet, mint szokas?  :think:  Nekem elso blikkre ugy tunt, hogy te joo melyen lenezed az ellenort.

Lehet, hogy az irónikus stílusom miatt többen itt ezt hiszik rólam, de ez nem igaz. Azt is sejtem - vagy legalább is remélem - hogy amikor agyatlanul teszik a dolgukat, akkor az azért történik így, mert pontosan erre kaptak utasítást.

Egyébként jellemzően azért nem szoktam mindig előkapkodni a bérletem, mert valami miatt szinte soha nem kérik tőlem a bérletet. Talán a külsőm, talán az öltözködésem, talán a hozzáállásom teszi nem tudom, de tény, hogy ha egyedül találkozom az ellenőrökkel, akkor általában simán átsétálhatok közöttük, de pedig társaságban, akkor én vagyok az, akitől semmit sem kérnek.

#37 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:19

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:06

Egyik munkatársammal próbáltuk kiokoskodni, hogy hogy lehet teljesíteni azt a kijelentést, hogy villamossal el lehet érni a kormányzati negyedet.

Aluljaro? (marmint ami westend es a nyugati teri aluljarot koti ossze) Nem surun utazok vonattal, de a mi vonataink eleve a kulso reszrol indultak, nem emlekszem pontosan hany vagany megy be az epuletbe, de szvsz ki lehet birni azt a kis setat... es ha jol ertem csak annyi valtozas lesz hogy az osszes kintrol indul majd. Ja, es a Musée d'Orsay is gyonyoru... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#38 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:25

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:13

Egyébként jellemzően azért nem szoktam mindig előkapkodni a bérletem, mert valami miatt szinte soha nem kérik tőlem a bérletet. Talán a külsőm, talán az öltözködésem, talán a hozzáállásom teszi nem tudom, de tény, hogy ha egyedül találkozom az ellenőrökkel, akkor általában simán átsétálhatok közöttük, de pedig társaságban, akkor én vagyok az, akitől semmit sem kérnek.

Igen, az nekem is feltunt mar, hogy a hajlektalanokat nem nagyon vegzaljak... :Đ

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#39 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:27

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:06

Egyik munkatársammal próbáltuk kiokoskodni, hogy hogy lehet teljesíteni azt a kijelentést, hogy villamossal el lehet érni a kormányzati negyedet. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. :think:

Mi lenne?

Nyugati felol ott a 4-6, Lehel ternel meg a 14.

#40 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 12. 20:30

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:27

Mi lenne?

Nyugati felol ott a 4-6, Lehel ternel meg a 14.

Hogy kotned ossze a kettot? Ha vesszuk Samott otletet, akkor az uj villamosvagany vegig megy a westendben hosszaban, a fobejarat alatt be, es hatul a wc-nel ki.  :Đ

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó