HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei IV. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:58

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 20:54

Hááát nehezen tudom elkepzelni az egeszet..  :think:

http://maps.google.com/?ie=UTF8&z=18&ll=47...005021&t=h&om=1

Baloldalt, ahova a WECC árnyéka vetül, na az a villamos helye.

#62 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:01

Idézet: keton - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:55

Egyet mondj meg nekem. Egy rengeteg pénzbe kerülő beruházásnak miért az lesz a vége, hogy azoknak, akik valóban használják a Nyugati pályaudvart, szarabb lesz? A Nyugatiból egy szupi pályaudvart lehetne csinálni, teljesen jó adottságokkal rendelkezik, sokkal jobbakkal, mint bármi más Budapesten. Ha a rengeteg elszórt pénzből jutna némi mag a pályaudvar bizberének cseréjére is, akkor simán lehetne fogadni sokkal több vonatot a csarnokba, nem csak ki a francba, mint most. A Nyugatinak egy kincse, hogy a csarnokból néhány lépéssel már a villamoson lehetsz. Most ezt készülnek megszüntetni, ahelyett, hogy rájátszanának erre az előnyre. A tömegközlekedők leginkább az átszállások számától, és az átszállási kapcsolatok minőségétől pártolnak át az egyéni közlekedésre. Most is kapnak majd egy jó okot.

Teljesen egyet értek veled. :up:
De ne bántsd a Nyugati bizberét, mert az egy jó oktató állomás mivel szinte az összes fajta megtalálható az állomáson. :pokeas2:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#63 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:03

Idézet: keton - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:58

Nekem is azt mondta a munkatársam, akivel ma filóztunk a Nyugatin, hogy ki van hagyva a hely neki és pont be lehet hozni.
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 

#64 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 19:07

A beszálláskor az érvényesítőgép 20-30 centis távolságból képes azonosítani a kártya tulajdonosát (tehát még csak ki sem kell venni a táskából, elég felé tartani, már kész is a kezelés) SEMMIFÉLE lassulást nem okoz.

"képes azonosítani a kártya tulajdonosát " részhez:

Arcképet néz vagy félreértem? Arra gondolok, h hogyan lesz az azonosítva, h tényleg a jogos tulajdonos használja?

Vagy pofonegyszerűen van kivédve és nincs olyan, h bérlet, hanem vehetsz X utazási viszonylatot, ha bárki használja, 1 alkalom ugrik ? :think: 
Ciciman is on borda

#65 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:05

Egyet mondj meg nekem.

Nem ertek a dologhoz, nem tudom miert csak 4 vagany megy be... en csak azt latom, hogy a negativ oldalon mindossze annyi van, hogy negy vagany a koruttol tavolabb kerul, es nem a palyaudvaron hanem egy aluljaron keresztul lehet majd megkozeliteni oket. A metrotol nem kerulnek tavolabb (ha jol emlekszem a westend feloli vegen is van aluljaro a metro fele) Ha cserebe kapunk egy uj kulturalis kozpontot (legyen az kiallitohely vagy fellepohely) akkor megeri... persze uj plazara nincs szukseg.

Samott

Szerkesztette: Samott 2007. 04. 12. 21:08 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#66 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:11

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:54

Hááát nehezen tudom elkepzelni az egeszet..  :think:

Pedig anno volt olyan látványterv, amin ott volt a 2 pár villamossín.
Ciciman is on borda

#67 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:13

Idézet: keton - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:58

Ahha.. Szoval akkor a parkolo+buszpalyaudvar kombo megy a levesbe?  Zsufoltsag rulez.  :think:  :omg:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#68 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:18

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 22:13

Ahha.. Szoval akkor a parkolo+buszpalyaudvar kombo megy a levesbe?  Zsufoltsag rulez.  :think:  :omg:

Parkoló megy, buszpályaudvar marad. Vagy a buszpályaudvar is kimegy a kormányzati negyedhez és csak a taxisok maradnak.
Ciciman is on borda

#69 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:20

Idézet: Samott - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:05

Nem ertek a dologhoz, nem tudom miert csak 4 vagany megy be... en csak azt latom, hogy a negativ oldalon mindossze annyi van, hogy negy vagany a koruttol tavolabb kerul, es nem a palyaudvaron hanem egy aluljaron keresztul lehet majd megkozeliteni oket. A metrotol nem kerulnek tavolabb (ha jol emlekszem a westend feloli vegen is van aluljaro a metro fele) Ha cserebe kapunk egy uj kulturalis kozpontot (legyen az kiallitohely vagy fellepohely) akkor megeri... persze uj plazara nincs szukseg.

Samott

Egy új kulturális központnak miért az az ára, hogy naponta több tízezer emberrel kicseszünk? Szerintem nagyjából 10 perc gondolkodással lehetne találni még legalább öt alkalmas helyet a belvárosban, ahol anélkül adhatna értéket az itt élőknek, hogy másokkal meg kitoljon.
A négy vágány nem sok, de a jelenleginél sokkal több vonatot lehetne rajtuk pörgetni, ha az állomási technológia ezt lehetővé tenné.

#70 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:21

A Nyugatiból egy szupi pályaudvart lehetne csinálni, teljesen jó adottságokkal rendelkezik, sokkal jobbakkal, mint bármi más Budapesten.

Kormányzati negyed rátelepülése a páyaudvarra jobban árt szvsz, mint a 4 vágányrövidítés.
Ciciman is on borda

#71 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:23

Idézet: keton - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 22:20

A négy vágány nem sok, de a jelenleginél sokkal több vonatot lehetne rajtuk pörgetni, ha az állomási technológia ezt lehetővé tenné.

Akkor is, ha a tárolóvágányok jelentősen csökkennek? (kérdezem, mert nem tudom a választ)
Ciciman is on borda

#72 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:28

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:13

Lehet építeni felüljárót is például. A mostani autós helyére is akár, vellanyosnak.

#73 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:33

Idézet: fram - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:23

Akkor is, ha a tárolóvágányok jelentősen csökkennek? (kérdezem, mert nem tudom a választ)

Erre én sem tudok pontos választ adni. De józan paraszti ésszel gondolkodva, nyilvánvalóan nem. Az elővárosi vonataink mindenesetre már készen állnak, hiszen mind vagy motorvonat, vagy vezérlőkocsis szerelvény, tehát a fordításuk nem okoz gondot.

#74 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:37

Idézet: fram - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 22:03

"képes azonosítani a kártya tulajdonosát " részhez:

Arcképet néz vagy félreértem? Arra gondolok, h hogyan lesz az azonosítva, h tényleg a jogos tulajdonos használja?

Vagy pofonegyszerűen van kivédve és nincs olyan, h bérlet, hanem vehetsz X utazási viszonylatot, ha bárki használja, 1 alkalom ugrik ? :think:

Elnézést, félreérthető volt.

Itt is előjön a magyar gondolkodás, hogyan lehetne ügyeskedni, mi lenne, ha az apa a gyerek diákbérletével utazna, mennyit lehetne spórolni.

Na kérem, ameddig EZ nem változik nálunk, addig nincs értelme ilyen újításnak.
Ugyanis kint eszébe nem jut SENKINEK, hogy csaljon.
Egyszerűen alapból becsületesek az emberek.

És FIGYELEM, NEM a fejlett nyugatról beszélünk, hanem Kínáról!!!!!

Japánban sem jut eszébe senkinek a másik fejére állni.
SŐT!
Ha betegek/taknyosak, akkor azonnal teszik az arcuk elé a szájkosarat (legalábbis mi annak neveztük el most a turnén, amit a sok gézmaszkos emberkén láttunk), hogy ne fertőzzenek meg MÁSOKAT!!!
Itthon meg? Tüsszentenek bele a másik arcába...
Meg azzal a kézzel, amibe tüsszentett (jobb eset, hogy a szája elé tette a kezét!), fogja is meg egyből a kapaszkodót a buszon/villamoson/metrón...
Gondolkoztál már ma?

#75 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:50

Idézet: fram - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 22:11

Pedig anno volt olyan látványterv, amin ott volt a 2 pár villamossín.

Anno én még utaztam is naponta ott villamossal, ahol most nem.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#76 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:53

Egyet mondj meg nekem. Egy rengeteg pénzbe kerülő beruházásnak miért az lesz a vége, hogy azoknak, akik valóban használják a Nyugati pályaudvart, szarabb lesz? A Nyugatiból egy szupi pályaudvart lehetne csinálni, teljesen jó adottságokkal rendelkezik, sokkal jobbakkal, mint bármi más Budapesten. Ha a rengeteg elszórt pénzből jutna némi mag a pályaudvar bizberének cseréjére is, akkor simán lehetne fogadni sokkal több vonatot a csarnokba, nem csak ki a francba, mint most. A Nyugatinak egy kincse, hogy a csarnokból néhány lépéssel már a villamoson lehetsz. Most ezt készülnek megszüntetni, ahelyett, hogy rájátszanának erre az előnyre. A tömegközlekedők leginkább az átszállások számától, és az átszállási kapcsolatok minőségétől pártolnak át az egyéni közlekedésre. Most is kapnak majd egy jó okot.

Főként biztonsági okokról van szó.
Nem kizárt, hogy tényleg Rp-Úpestig, vagy Rendezőig visszabontják a síneket.
A Kormányzati negyedet egy vonatnyi "anyaggal" rendesen el lehet bontani.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#77 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:55

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 21:35

Azért arra kíváncsi lennék, hogy hogy kötik össze a 4-6-ost a 14-es villamossal. :think:
Olyat is hallottam, hogy lebontják a Váci út és a körút kereszteződésében a felüljárót és a 47-49-es vonalat meghosszabbítják a Lehel térig. Na ezt én nem hiszem, hogy megvalósulna.
Inkább a 14-es villamossal ügyeskednek majd valamit.
Mindenesetre a Nyugatiban nagyon kevés vágány marad.  :eek:  Tároló vágány szinte alig.

Vannak ilyen törekvések, bár ha a villamost a Szabadság-hídon meg akarják szüntetni, akkor nem tudja a bal kéz, hogy mit akar a jobb.

#78 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:58

Idézet: fram - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 22:18

Parkoló megy, buszpályaudvar marad. Vagy a buszpályaudvar is kimegy a kormányzati negyedhez és csak a taxisok maradnak.

A kormányzati negyed alatt biztosan lesz mélygarázs.
Amúgy meg a Nyugati melletti parkolóval úgy is kezdeni kell valamit.

#79 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:59

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 22:55

Vannak ilyen törekvések, bár ha a villamost a Szabadság-hídon meg akarják szüntetni, akkor nem tudja a bal kéz, hogy mit akar a jobb.

Ezt nem értem én sem. De sajnos egyelőre csak az elbontandó illetve az új vágányokat tartalmazó terveket láttam. A környék kialakítása ezen még nem szerepelt.  :think:

#80 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 22:02

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 22:37

Elnézést, félreérthető volt.

Itt is előjön a magyar gondolkodás, hogyan lehetne ügyeskedni, mi lenne, ha az apa a gyerek diákbérletével utazna, mennyit lehetne spórolni.

Na kérem, ameddig EZ nem változik nálunk, addig nincs értelme ilyen újításnak.
Ugyanis kint eszébe nem jut SENKINEK, hogy csaljon.
Egyszerűen alapból becsületesek az emberek.

És FIGYELEM, NEM a fejlett nyugatról beszélünk, hanem Kínáról!!!!!

Japánban sem jut eszébe senkinek a másik fejére állni.
SŐT!
Ha betegek/taknyosak, akkor azonnal teszik az arcuk elé a szájkosarat (legalábbis mi annak neveztük el most a turnén, amit a sok gézmaszkos emberkén láttunk), hogy ne fertőzzenek meg MÁSOKAT!!!
Itthon meg? Tüsszentenek bele a másik arcába...
Meg azzal a kézzel, amibe tüsszentett (jobb eset, hogy a szája elé tette a kezét!), fogja is meg egyből a kapaszkodót a buszon/villamoson/metrón...

Én úgy látom, reális a veszélye.
---
Egészségügyi maszk.
Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5