HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1971 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 13:26

Idézet: Moby - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 12:16

Az meg a winnek hazai pálya, nincs baj a QT-vel, itt csak a kodekkel lesz gond.
Text replacenél is hamár 3rd party sw-k mennek, célszerű lenne keresztplatform dolgokkal előálni, az ok hogy word nem pálya (tényleg nem, pearpc alatt előbb elkészül vele a textedit...), de pl. OO mehetne.

En olyan tesztet szeretnek, hogy adott feladatot mennyi ido alatt tud elvegezni egy atlag user, mindenfele telepites nelkul. A grafikonban ott lesz milyen gep milyen program. Nem verre megy a dolog csak erdekessegnek keszul. Persze latszodni fog, hogy a dual G5 ok, meg a 3 giga feletti G4 ek sokkal gyorsabban vegeznek mindennel, de az is latszani fog, hogy par masodperces kulonbsegek vannak ami elhanyagolhato, illetve, hogy mennyit szamit, hogy epp milyen progival dolgozik az ember.

Edit: Egyebkent oke, hogy hazai palya a QT, de mondjuk ha az Apple tenyleg kijon a H264 kodekkel kolcsonozheto HD filmekkel, akkor PC-n is egyre jobban eloterbe kerul a Quicktime.

Az tetszett, hogy a PearPCn hamarabb megcsinalja a textedit, mint Wordben :D
En gepemen 2 percig szuttyogott a Word.... pfffff

Szerkesztette: H.Andras 2005. 01. 27. 13:28 -kor

#1972 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 13:35

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 13:26

Az tetszett, hogy a PearPCn hamarabb megcsinalja a textedit, mint Wordben :D
En gepemen 2 percig szuttyogott a Word.... pfffff

2 perc? TexPad-el 3 masodperc volt...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1973 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 13:36

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 13:20

Azonos verzioszamu (5.2.1) van mindket platformra... raadasul a QT-t az Apple fejleszti, tobb mint hazaipalya... ;)

Samott

Nem a meglétére gondoltam, van persze, csak ők annyira nem használják, ill tippem szerint lesz az annyira hazai pálya egy pc-nek, mint a QT a macnek. Itt most konkrétan arra gondoltam, hogy QT-s eredmények már vannak ahogy néztem a beszeljukmac-et, aztán majd lehet ezt a dolgon divx-el fordítani :)

Idézet

Sorenson 3 van nektek?

Van persze, adom nemsokára.

#1974 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 13:45

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 12:35

Samott

Textben nekem is 2 masodperc alatt volt. terminalbol meg 0.014 sec :)

Na adjatok szamokat, rakosgatom be a sok eredmenyt grafikonba. :) Kivancsi vagyok a Divixre is, de az meg odebb van.

#1975 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 13:52

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 13:35

Samott

Persze, Andrásék nem tudnak az OS excl. cuccokon kívül olyat előszedni, amire ne lenne kismillió alternatíva winen, viszont ha jól értem ő azt szeretné megmérni, hogy a honi átlaguser, akinek fizikai fájdalmat okoz a google használata is, vagy akár a mancikák a zsigerből lusta rendszergazdival a hátuk mögött mivel találhatják szembe magukat (ok, az enkódolás már más téma, viszont az meg csak szimplán érdekel :) ), ilyen módon én ezt díjazom, lehet hogy az annyira nem álltalános kép, csak engem ver a sors ilyen userekkel, viszont ez engem érdekel. HC user más téma, 3 perc alatt berendezkedek én MAC OS-en, vagy bármin, ez a része annyira nem is izgat, egzakt mérés kivitelezhetetlen..

Szerkesztette: Moby 2005. 01. 27. 13:53 -kor

#1976 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 13:56

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 12:26

Edit: Egyebkent oke, hogy hazai palya a QT, de mondjuk ha az Apple tenyleg kijon a H264 kodekkel kolcsonozheto HD filmekkel, akkor PC-n is egyre jobban eloterbe kerul a Quicktime.

Attol mentsen meg minket az eg, hogy PC-n tobbet kelljen QT-t hasznalni, mint eddig .....  :D  :D  :D

#1977 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 14:03

hat eloszor proba szerencse megnyitottam notepad-del, nehezen de megnyitotta, 2 perc utan, meg az aktualis ablakban latszo szoveg negyedeig sem jutott el, majd kileptem (not responding - error report - stb)... screenshot

Openoffice 9mp alatt ledaralta

P4 2.8 GHz, 1GB RAM, rakat futo app.

Szerkesztette: Macc 2005. 01. 27. 14:08 -kor

PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1978 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 14:11

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 14:45

Textben nekem is 2 masodperc alatt volt. terminalbol meg 0.014 sec :)

Na adjatok szamokat, rakosgatom be a sok eredmenyt grafikonba. :) Kivancsi vagyok a Divixre is, de az meg odebb van.

Terminalbol milyen paranccsal teszed ezt meg? Es miota vagy te terminal guru? Kicsit mar foglalkoznom kene a UNIX-szal... ejj:)))
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1979 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 14:18

QT+sorenson3 XP3200+, 1GB, 55sec.  Nem annyira életszagú, de érdekességnek jó lesz (na majd a divx...), viszont ami érdeklődésre tarthat számot (nálam legalábbis szokik futni): ITunes AAC encoding, ha belefér. Mehet MP3 is, csak arra már nem ezt használnám.

#1980 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 14:36

Idézet: Moby - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 12:52

Persze, Andrásék nem tudnak az OS excl. cuccokon kívül olyat előszedni, amire ne lenne kismillió alternatíva winen, viszont ha jól értem ő azt szeretné megmérni, hogy a honi átlaguser, akinek fizikai fájdalmat okoz a google használata is, vagy akár a mancikák a zsigerből lusta rendszergazdival a hátuk mögött mivel találhatják szembe magukat (ok, az enkódolás már más téma, viszont az meg csak szimplán érdekel :) ), ilyen módon én ezt díjazom, lehet hogy az annyira nem álltalános kép, csak engem ver a sors ilyen userekkel, viszont ez engem érdekel. HC user más téma, 3 perc alatt berendezkedek én MAC OS-en, vagy bármin, ez a része annyira nem is izgat, egzakt mérés kivitelezhetetlen..

Miert ne tudnek elohuzni progikat, itt is van kismillio cucc, es mindenki azt a programot hasznalja az adott feladathoz amelyiket akarja. Ez a text replace eleg erdekesen fog mutatni a grafikonban, epp most csinalom, 0.014 sec es 3 perc kozott birjak elvegezni a feladatot a userek.

#1981 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 14:37

Idézet: Moby - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 13:18

QT+sorenson3 XP3200+, 1GB, 55sec.  Nem annyira életszagú, de érdekességnek jó lesz (na majd a divx...), viszont ami érdeklődésre tarthat számot (nálam legalábbis szokik futni): ITunes AAC encoding, ha belefér. Mehet MP3 is, csak arra már nem ezt használnám.

Koszi, ez realis, nalam a dual 2.5 oson 33 sec volt a Sorenson 3.

Kozben legyen akkor Divx is:

720*480 29.97 fps, 780 kbps fastest encoding

Nalam 11 sec alatt csinalta meg, es 2.6 mega lett a file.

#1982 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 14:39

Idézet: Macc - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 13:11

Terminalbol milyen paranccsal teszed ezt meg? Es miota vagy te terminal guru? Kicsit mar foglalkoznom kene a UNIX-szal... ejj:)))

Fejlodik az ember :)

cd Desktop (ha itt van a letoltott txt file)
time sed s/o/i/ teszt_txt.txt > kicserelt.txt

#1983 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 15:18

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 11:19

Miért, a "PC-s társadalom"-ban nincsenek ilyen emberek? Mindenütt találni ellenszenves emberkéket, ez szgépes platformtól, sőt születéstől, bőrszíntől, hajszíntől, stb. :)  független dolog... EZért még vehetsz Mac-et :)

:offtopic:
Hogyismondjam senki sem kaptalan, de amirol Samott beszel az tendenciozus. Amikor megnyilt az els MACes topik meg anno az iNterNeTTo-n mar az elejen 'fostalicska PC', 'agyatlan debil PC-userek' volt a kezdetben megutott hangnem. El kell mondani es ezt sajnos nem tudjatok tagani, hogy a magyar MAC userek kemeny magjabol sut a PCsek-kel szembeni zsigeri gyulolet. Okaira most nem ternek ki, mert irrevelans. Namost az, hogy ez ellenreakciokat valt ki, hat ez vanik.  Sajat peldamat tudom csak felhozni, leven hogy az elso OSX-es topikot meg en nyitottam anno es jott a kemeny mag engem is betamadni, mert 'nem a megfelelo' iranybol jottem. az hogy anno beszalltam a hintaba es fogadatlan prokatorom is akadt :) okozta a kerdeses topic halalta majd vegul is a bezarasat.

Ami a mini-t illeti. Igenis benne van a pakliban, sot realis problema, hogy bizony 1ev mulva ez a gep komolyan el fog avulni ezt tobben is erezzuk, sot mar ma is keveske arra nezvest, hogy az OSX merre halad. Nota bene engem nem erint a dolog, mert en tudom hogy mi az az 1 darab dolog amire hasznalni fogom, raadasul ugyis batcheket fogok csak rajat futtani, de bizony aki most 2.4Gigas penyarol vagy axp3200+-rol ul at, annak mellbevago lesz a szerenyebb teljesitmeny, hogy nincs 5.1-es audio, nincs spdif in/out, stb, stb, stb...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1984 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 15:25

Idézet: Macc - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 11:27

A higulos megjegyzes-t en a kovetkezokeppen ertelmezem: Most itt van ez a Mac mini, ami valoban az uj Mac-ek alja, es ezt ha tul sok PC-s veszi, foleg olyanok akiknek van egy bika pc-juk, akkor aradni fognak a fikahegyek, hogy milyen szar a Mac... Mert a Mini valoban nem egy eromu.

Nezd szerintem mindenki tudja aki ilyet vesz, hogy egy belepo szintu barebone-t vesz. PCs fronton is vannak ilyenek, transmeta processzoros PCk, VIA epia PCk ezekrol mindenki tudja, hogy a mainstream rendszerek teljesitmenyenek jo ha a harmadat hozzak. Aki szerintem mini-t vesz magyarorszagon az azert teszi, mert valamiert szuksege van egy MAC-re, pl. web designer es tudni akarja, hogy az elkeszitett lapjai mennyire kompatibilisek, stb..
Nem hiszem, hogy Jobs alamai itthon bejonnenek arra nezvest, hogy jovore a inisek vesznek majd egy 700kHUF-os gepet. Nem fognak.

#1985 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 15:27

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 11:31

http://wsmanager.sou...screenshots.php

Hogyne lenne mar virtual desktop OS X ala :) Raadasul itt 3Dben csavarodik mozog at a kovetkezo desktopra, megnezegetheted a videokat.

Mondjuk en nem nagyon hasznalom a virtual desktopot, mert sose tudom hol vannak azok az ablakok amik kellenek. Tigerben nagyon jo lesz a Dashboard, egy gombnyomasra feljon majd egy fullos iroda mindenfele olyan cuccal amit surun hasznalok, szamologep address book, ical, idojaras, szotar, stb.

1. francnak se kell, hogy csavarodjon. ami kell, hogy gyorsan valtson.
2. kezdd el hasznalni, talalj ki tematikus asztalokat. fel even belul leszox az exposerol, hidd el.

#1986 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 15:32

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 13:56

Attol mentsen meg minket az eg, hogy PC-n tobbet kelljen QT-t hasznalni, mint eddig .....  :D  :D  :D

most meee? :D egesz jo mp4-eket csinal az SE k700i-m szamara wav-bol ;) Amugy pCn sajnos tenyleg egy hulladekszoftver a quicktime.

#1987 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 15:37

H.264 szerencsere nem Apple talalmany... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1988 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 15:50

Nalam 21 mp alatt kicserelte az o-t i-re a Word...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1989 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 15:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 16:27

2. kezdd el hasznalni, talalj ki tematikus asztalokat. fel even belul leszox az exposerol, hidd el.

Aki az expose-t hasznalja nem fog a virtual desktopra atszokni, ill nem helyette fogja hasznalni... legalabbis en biztosan nem, mert az expose-val atlatod az osszes ablakod, mig a virtual desktopok kozott kicsit nehezkesebb lehet az atjaras, foleg ha drag'n'drop huzol valahonnan valamit. Mellesleg kicsit mas a 2!

Mindenkinek megvan a maga modszere mit hogyan hasznal.
En peldaul Hide-olom amit eppen nem hasznalok (soha nem minimalizalom), es Alt-tabbal hozom elo. Az eppen hasznalatos 2-3 applikacio kozott meg konnyeden valtasz expozeval.

Eppen ezert nalam valahogy sosem alakul ki akkora kavalkad a dock-on (a sok minimalizalt progi miatt) es nem jelent gondot az alt-tab sem, valamint a desktopomon sincsen nyitva emiatt tul sok ablak, igy nincs is szukseg a virtual desktopra (de azert letoltom, es megnezem:)

#1990 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 16:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 14:27

Probaltam de nem tudtam megszeretni a dolgot, mindig bebuktam amikor mondjuk kipakoltam az irodat egy desktopra, aztan pakolgathattam az ablakokat, mert azon a desktopon epp nem volt megnyitva safari vagy akarmi amibol nezni kellett volna az atszamitando arakat, vagy epp irt valaki ichatben, akkor azt nem lattam, szoval nekem nem jott be.

A 3D-s effektek meg fade-k -et azert szeretem, mert OS X en barmit csinalok mondjuk slideshow, screensaver, virtual desktop, video kipakolasa fullscreenbe vagy vissza, szepen kifadel a cucc, nem csak ugy pattan egy full vilagos kepre. 23"-es monitoron eleg zavaro ejszaka, amikor egy sotet desktoprol belevillan a szemembe egy fullscreen vilagos video. Nekem tetszik ez, de izlesek es pofonok, valaki azt szereti, ha pattognak az ablakok a desktopjan minnel gyorsabban.

mi van Moby es tobbiek ennyire bonyolult a divix konvertalas vagy mi? Aszittem gyorsan meglesztek vele :D -csak viccelek am :)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.