HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#321 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 05. 21:56

igen, persze, de azt nezd, hogy Windows alatt az emberek 98 %-a IE-t hasznal, OSX-en ugyanez az arany (marmint a Safarit hasznalok aranya), ezert igy viszonyitva igenis ujdonsag.

[ 2004. február 05.: H.Andras szerkesztette a hozzászólást ]

#322 Felhasználó inaktív   Stephen003 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 23:12

Szia Handras.
Jó hogy itt is látni(hwsw). Xbox megy még vagy már nem csináljátok? Jó kis gépek ezek az A Power pc - k kéne is egy ha kicsit jobban el lenne terjedeve itthon. Esetleg lenne hozzá olyan program ami használhatóvá teszi a windowsos programokat rajta. (Játékok,Divx,)
:)
Intel Core 2 Duo E6750 / Gigabyte  GA-P35-DS3P/
2* 1Gb 800Mhz Geil Black Dragon Ram / Samsung 320Gb Hdd  /  His X800 Gto 256Mb  / Chieftec ház /
Nec 4510A  / Sony Hdm 19 Tft /  Labtec Cordless Desktop / Chieftec 400W

#323 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 23:24

idézet:
Ezt írta Stephen003:
Szia Handras.
Jó hogy itt is látni(hwsw). Xbox megy még vagy már nem csináljátok? Jó kis gépek ezek az A Power pc - k kéne is egy ha kicsit jobban el lenne terjedeve itthon. Esetleg lenne hozzá olyan program ami használhatóvá teszi a windowsos programokat rajta. (Játékok,Divx,)
:)
[/quote]

Hali Xboxal mar nem nagyon, mar minden sarkon lehet kapni, majd ket ev mulva viszont ugyis nekunk lesz elsonek Xbox 2 :)

Jatekok vannak ra, bar joval kevesebb mint Windozerre, Divix viszont csont nelkul megy rajta. Egyszer ugorj be, nezd meg eloben mit tud egy OSX, elsirod magad a gyonyortol :)

Volt most egy par jo sztori. Legutobbi:

Felvettem egy lanyt melozni, es megrettent, hogy hat uristen itt Mac van, es hogy fogja ezt o megtanulni. Leultettem a gep ele, par perc alatt megmutattam neki a dolgokat, aztan csinalta a dolgat egesz nap Excelben, meg wordben, meg emailezett, meg netezett, szoval ugy elvolt.
Hazament, aztan egy ora mulva irt egy mailt:

Basszus itt ulok a gepemen, es most dobbentem ra mekkora rakas fos ez a windows :)

Rdaneel irtam privit, remelem megoldodott a szervergond..

#324 Felhasználó inaktív   Stephen003 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 00:21

Na majd benézek. Kiváncsi lettem. Meg azok a gépek valami eszméletlen gyönyörűek. :)
Ha lenne valami program amivel elindulnának a pc -s játékok akkor nem gondolkodnék a cserén. (munkára amúgy is jobb lehet)
Amúgy a Vga ami ezekben van milyen teljesítménnyel bír mondjuk a mostani 9800Xt vga -hoz képest?
Intel Core 2 Duo E6750 / Gigabyte  GA-P35-DS3P/
2* 1Gb 800Mhz Geil Black Dragon Ram / Samsung 320Gb Hdd  /  His X800 Gto 256Mb  / Chieftec ház /
Nec 4510A  / Sony Hdm 19 Tft /  Labtec Cordless Desktop / Chieftec 400W

#325 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 01:10

a vga ami a macban van, ugyanolyan teljesitmennyel is birhat mint a 9800XT, mivel akar azzal is kerheted. :D

Tom#
Hallowed are the Ori !

#326 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 11:57

idézet:
Ezt írta TomPP:
a vga ami a macban van, ugyanolyan teljesitmennyel is birhat mint a 9800XT, mivel akar azzal is kerheted. :D

Tom#
[/quote]

XT-vel meg nem lehet kerni, de 9800 proval igen.
A Mac nem jatekra valo, bar a legtobb jo jatek kijon ra. Lesz Doom3 is, viszont Half Life 2 nem lesz. Mondjuk engem nem izgat, jatekra ott van az Xbox.

#327 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 07. 14:41

idézet:
Ezt írta H.Andras:
Felvettem egy lanyt melozni, es megrettent, hogy hat uristen itt Mac van, es hogy fogja ezt o megtanulni. Leultettem a gep ele, par perc alatt megmutattam neki a dolgokat, aztan csinalta a dolgat egesz nap Excelben, meg wordben, meg emailezett, meg netezett, szoval ugy elvolt.
Hazament, aztan egy ora mulva irt egy mailt:

Basszus itt ulok a gepemen, es most dobbentem ra mekkora rakas fos ez a windows :)

Rdaneel irtam privit, remelem megoldodott a szervergond..
[/quote]

Ááááá... tehát vele cseteltem az iChat-vonalon (a nick H.András volt). :cool:
Anita? :D :cool:

ON

Jah megoldódott, Ferdike is segített idôközben - nagyon köszi Neked is. :)
RDaneel_hu

#328 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 02. 10. 04:43

idézet:
Ezt írta H.Andras:
Miert, mi bajod ezzel? Az XP beepitett bongeszoje ennek a felet sem tudja alapbol, az OSX-nek pedig ez a sajat beepitett bongeszoje.

Mondjuk a tabbed browsingot, es a beepitett google-t mar fel eve is tudta, azt kar volt kiemelni, inkabb az uj download managert emeltem volna ki. Biztos meg a regi Safaris hirbol maradt benne a HWSW-n a hir vege.
[/quote]

Opera, Mozilla, Netscape, AOL, FireBird, Galeon, asszem Earthlink is - hogy hirtelen csak parat mondjak.

Az uj download manager mitol is emlitesre melto? (Mielott hulyesegeket beszelsz, szolok: itt ul egy G4 a PCm mellett, pontosan tudom, mi volt es lett a Safari.)

[ 2004. február 11.: giotto, aki meg mindig melot keres szerkesztette a hozzászólást ]

#329 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 04:45

idézet:
Ezt írta H.Andras:

A Mac nem jatekra valo, bar a legtobb jo jatek kijon ra.
[/quote]

:p LOL
Szeretem ezt a dumat: "nem jatekra valo..." :D

BTW, a legtobb jatek nem jon ki ra... (Ha esetleg fogalomzavarban szenvedsz, kerdezd meg eloszor, mi az a 'legtobb"...)

#330 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 04:53

idézet:
Ezt írta TomPP:

Tom#
[/quote]

Kerni - azt lehet.

Utana meg majd irsz ra magadnak BIOSt - ugyanis NINCS Machez 9800XT, ofkoz.

(Birom ezeket a mekkmestereket... :D miert van az, hogy egy atlagos mekk-hasznalo sik sotet meg a sajat hwhez is? :D Lasd aandras es a gyorsitas vs mac vs win kerdeset... :D)

#331 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 13:09

idézet:
Ezt írta T2k:
Idezett hozzaszolas torolve...[/quote]

Fejezd mar be ezt az undorito tenyerbemaszo stilust!

Mielott undorito dolgokat irsz, nezz utana, en is ezt szoktam tenni:

"While other operating systems hope to introduce comparable technology in late 2004, Panther has it now. Quartz Extreme uses a supported graphics card built into your Mac to relieve the main PowerPC chip of on screen calculations. This dramatically improves system performance, making Panther much more responsive."

Az egesznek utananezhetsz bovebben:

[url="http://"http://www.apple.com/macosx/features/quartzextreme/"]http://www.apple.com.../quartzextreme/[/url]

A lenyeg amirol szo volt: Hogy az imadott windowsodban SEMMILYEN desktop gyorsitas nincs, OSX alatt meg mar tavaly ota van. Windowsban majd 2006-ban lesz. Ennyi.

[ 2004. február 11.: giotto, aki meg mindig melot keres szerkesztette a hozzászólást ]

#332 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 13:10

idézet:
Ezt írta T2k:

:p LOL
Szeretem ezt a dumat: "nem jatekra valo..." :D

BTW, a legtobb jatek nem jon ki ra... (Ha esetleg fogalomzavarban szenvedsz, kerdezd meg eloszor, mi az a 'legtobb"...)
[/quote]

Ha neked igy jobban tetszik... Kotozkodj nyugodtan egyebkent, csak nem tom mi ertelme.

#333 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 13:13

idézet:
Ezt írta T2k:

Az a bajunk vele, kedves jo sik forumtars, hogy barmilyen mas INGYENES bongeszo 100 eve tudja ezt.

Opera, Mozilla, Netscape, AOL, FireBird, Galeon, asszem Earthlink is - hogy hirtelen csak parat mondjak.

Az uj download manager mitol is emlitesre melto? (Mielott hulyesegeket beszelsz, szolok: itt ul egy G4 a PCm mellett, pontosan tudom, mi volt es lett a Safari.)
[/quote]

Nem mondod! Csak tudod en kiprobaltam mindet aztan maradtam az Explorernel, mert az osszes egy rakas fos. Ezenkivul mint irtam a gyari beepitett bongeszok osszehasonlitasarol volt szo, mivel az emberek 90 %-a, vagy 95 vagy akarmennyi, tokmin1, az oprendszer beepitettt bongeszojet hasznalja.

T2K: egyre nevettsegesebb dolgokba kotsz bele, es egyre undorito stilusban, de nem baj csinald csak, egyszer majdcsak orokre kibannolnak innen :)

#334 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 13:42

Na hosszú idô után visszaolvastam ezt a topicot - korábban ugyan megfogadtam, hogy ide többet nem jövök vissza, most mégis beírok ide. Títútáuzend beteg. Nagyon beteg. Az ilyen faszikat kezelni szokták. Nem tudom mibôl fakad ez az óriási frusztráltsága és miért gy?löli betegesen a mac-et és minden mac-est (akiket elôszeretettel mac melegnek nevez - valószínüleg azért mert ô egy AMD meleg). Mindenesetre szánalomra méltó. Azért csak kibújt a szög a zsákból - bevallja, hogy van mellette egy G4-es gép. Gondolom baromira frusztrálja ez is. De van erre egy jó megoldás. Elteszi maga mellôl a G4 -et visszafordul kedvenc AMD processzoros pécéjéhez és örül neki. Ezt a topicot meg inkább ne olvasgassa - egyrészt magát kíméli ugyanis beteges gy?lölete is hisztis kitörései is valószínüleg megritkulnak, másrészt nem kell olvasgatnia senkinek a hülyeségeit.
Úgyhogy títútáuzend nyiss magadnak egy amdmeleg topicot és oda fossad a baromságaidat, másoknak ("mac melegeknek", mac kedvelôknek és érdeklôdôknek) hagyd meg ezt a topicot. Ne hányj ide. Nagyon gusztustalan.

na befejeztem, lehet fikázni, visszaidézni a mondataimat rám fordítva.
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#335 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 13:53

idézet:
Ezt írta H.Andras:
Nem mondod! Csak tudod en kiprobaltam mindet aztan maradtam az Explorernel, mert az osszes egy rakas fos.[/quote]
Miért?

#336 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 14:18

idézet:
Ezt írta KaLeun:

Miért?
[/quote]

Nem tom, nem emlekszem, csak arra, hogy nem tetszett, meg hulyesegeket csinaltak. Fontmeretek nem voltak jok, csomo inkompatibilitas, Linux alatt Konquerrortol majdnem megorultem, mert egyszeruen nem voltam kepes megmondani neki, hogy ne allitgassa mar at allandoan a fontmeretket a kulonbozo site-okon, allandoan nyomkodnom kellett a betumeretezes gombjat. Meg ha jol emlekszem a Windowsban egy csomo progi alapertelmezettkent az IE-t nyitotta meg, es nem lattam ertelmet, hogy ket bongeszot hasznaljak.
Termeszetesen a Safarival is vannak inkompatibilitasi problemak, de eddig ezzel szivtam a legkevesebbet.

#337 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 15:06

idézet:
Ezt írta H.Andras:
Fejezd mar be ezt az undorito tenyerbemaszo stilust!

Mielott undorito dolgokat irsz, nezz utana, en is ezt szoktam tenni:

"While other operating systems hope to introduce comparable technology in late 2004, Panther has it now. Quartz Extreme uses a supported graphics card built into your Mac to relieve the main PowerPC chip of on screen calculations. This dramatically improves system performance, making Panther much more responsive."

Az egesznek utananezhetsz bovebben:

[url="http://"http://www.apple.com/macosx/features/quartzextreme/"]http://www.apple.com.../quartzextreme/[/url]

A lenyeg amirol szo volt: Hogy az imadott windowsodban SEMMILYEN desktop gyorsitas nincs, OSX alatt meg mar tavaly ota van. Windowsban majd 2006-ban lesz. Ennyi.
[/quote]

a Windows 100 EVE HARDVERESEN GYORSITOTT!

Erted, baratom? GYORSITOTT!!!!!!!! ERTED??? Mar akkor az volt, amikor a mekkmesterek a 8-as OSsel szivtak!

Az a baj veled, hogy total nem ertesz ahhoz, amirol okoskodni probalsz - baratom, tanuld mar meg: NEM ELEG, HOGY OSSZEOLVASOL MINDEN SZ@RT MINDENFELE.

PS: Ezzel a szintu rettento tajekozatlansagoddal csak HULYESEGEKET TUDSZ TERJESZTENI - mint ez a gyorsitas a MacbenJegyezd meg baratom: A MACEN KIVUL EDDIG MINDEN MAS OPRENDSZERNEK GYORSITOTT VOLT MAR AZ ABLAKKEZELESE IS.
E_R_T_E_D???

Attol, hogy osszeolvastal vmit a Longhornrol, masik vmit a Macrol, ne hidd aztm hogy ertesz az egeszbol barmit. :D

Stop spreading FUD, outsider lamer.

#338 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 15:12

idézet:
Ezt írta ventata:
Na hosszú idô után visszaolvastam ezt a topicot - korábban ugyan megfogadtam, hogy ide többet nem jövök vissza, most mégis beírok ide. Títútáuzend beteg. Nagyon beteg. Az ilyen faszikat kezelni szokták. Nem tudom mibôl fakad ez az óriási frusztráltsága és miért gy?löli betegesen a mac-et és minden mac-est (akiket elôszeretettel mac melegnek nevez - valószínüleg azért mert ô egy AMD meleg). Mindenesetre szánalomra méltó. Azért csak kibújt a szög a zsákból - bevallja, hogy van mellette egy G4-es gép. Gondolom baromira frusztrálja ez is. De van erre egy jó megoldás. Elteszi maga mellôl a G4 -et visszafordul kedvenc AMD processzoros pécéjéhez és örül neki. Ezt a topicot meg inkább ne olvasgassa - egyrészt magát kíméli ugyanis beteges gy?lölete is hisztis kitörései is valószínüleg megritkulnak, másrészt nem kell olvasgatnia senkinek a hülyeségeit.
Úgyhogy títútáuzend nyiss magadnak egy amdmeleg topicot és oda fossad a baromságaidat, másoknak ("mac melegeknek", mac kedvelôknek és érdeklôdôknek) hagyd meg ezt a topicot. Ne hányj ide. Nagyon gusztustalan.

na befejeztem, lehet fikázni, visszaidézni a mondataimat rám fordítva.
[/quote]

Moderatorok?

Emberunk obviously flat hulye a temahoz, igy ahhoz hozzaszolni nem tud, marad tehat a behanyas - muszaj az OFFot elnezni?

#339 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 15:36

Títútauzend!

Miután letörölted a nyálad a monitorrol, amit az imént összeköpködtél a fröcsögésed közben, ne felejtsd el bevenni a nyugtatóidat.

Szánalomra méltó beteg ember vagy. Sajnállak. De fôleg azokat, akik kénytelenek téged IRL elviselni.
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#340 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 15:40

Lol :)

tudod mit vazzeg t2k, akkor elvezd azt a "hardveresen gyorsitott" windowsos ablakkezelest :)
Azert egyszer majd nyiss mar egy askmanagert, es nezd meg, hogy mennyi CPU-dat eszi meg amikor egy ablakot elkezdessz huzogatni jobbra ballra a kepernyon :)

Ezt a csavot! mar csak rohogni tudok rajta :)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.