Apple Mac OS X
Elküldve: 2004. 02. 10. 15:48
Bonyolult dolog ugyan, de a "privát üzenet" nevű funkció pont az ilyesmi levezetésére van kitalálva.
[ 2004. február 10.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 10. 15:59
Nem voltak ilyen nyers és faragatlan üzenetek.
(Ezt biztos kint tanulta)
2* 1Gb 800Mhz Geil Black Dragon Ram / Samsung 320Gb Hdd / His X800 Gto 256Mb / Chieftec ház /
Nec 4510A / Sony Hdm 19 Tft / Labtec Cordless Desktop / Chieftec 400W
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:00
idézet:
Ezt írta Stephen003:
Istenem de nyugodt is volt a fórum egy hónapig T2K nélkül.
![]()
Nem voltak ilyen nyers és faragatlan üzenetek.
(Ezt biztos kint tanulta, "jó" modort meg elfelejtette )[/quote]
[ 2004. február 10.: Stephen003 szerkesztette a hozzászólást ]
2* 1Gb 800Mhz Geil Black Dragon Ram / Samsung 320Gb Hdd / His X800 Gto 256Mb / Chieftec ház /
Nec 4510A / Sony Hdm 19 Tft / Labtec Cordless Desktop / Chieftec 400W
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:01
idézet:
Ezt írta ventata:
Miután letörölted a nyálad a monitorrol, amit az imént összeköpködtél a fröcsögésed közben, ne felejtsd el bevenni a nyugtatóidat...[/quote]
Bar nem nekem szolt, azert megert egy TG-t. Nem mintha sokat rontott volna az atlagodon...
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:03
idézet:
Ezt írta T2k:
a Windows 100 EVE HARDVERESEN GYORSITOTT!
[/quote]
Igaz, ez alapban is benne pl. az Xp-ben, de már Me-ban is (pl xp-> asztal jobb katt->tulajdonságok->speciális->hibaelhárítás->hardvergyorsítás). Sőt az nvidia nview-ben van ablak gyorsítás (gondolom az ati-nál is van).
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:06
De azert az elegge meglepo, hogy ezt nem tudjatok...
Krinyo
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:07
idézet:
Ezt írta KaLeun:
Igaz, ez alapban is benne pl. az Xp-ben, de már Me-ban is (pl xp-> asztal jobb katt->tulajdonságok->speciális->hibaelhárítás->hardvergyorsítás). Sőt az nvidia nview-ben van ablak gyorsítás (gondolom az ati-nál is van).[/quote]
Hát nemtom, de nekem még az S3 fénykorából maradtak ilyen emlékeim, amikor már a jobbfajta kártyákat "Windows Accelerator"-nak árulták. Jah, ez még a Win3.x idején volt...
Szerk: Krinyó megelőzött...
[ 2004. február 10.: Do-It-Yourself szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:15
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Emberek, a 2D megjelenites Windows 3.x ota hardveresen gyorsitott... ebben igaza van T2k-nak, bar a stilusa persze szokas szerint minosithetetlen.
De azert az elegge meglepo, hogy ezt nem tudjatok...
Krinyo[/quote]
Krinyo persze ez igy van, de ezt nem neveznem hardveres gyorsitasnak.. Ennyi erovel mokusok is tekerhetnek benn a kereket a windowsban, es azt is hivhatnak hardveres gyorsitasnak.![]()
Amirol en beszeltem ha jol emlekszem, az a direct3d-s gyorsitas ami majd a Longhornban lesz 2006-ban, es ezt most tudja az OSX. realtime arnyekok, ossze vissza csavarodo ablakok, es erre a videokartyat hasznalja. En errol beszeltem, ezt meg lehet nezni a Longhorn videokban.
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:20
Krinyo
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:22
idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:
Hát nemtom, de nekem még az S3 fénykorából maradtak ilyen emlékeim, amikor már a jobbfajta kártyákat "Windows Accelerator"-nak árulták. Jah, ez még a Win3.x idején volt...
Szerk: Krinyó megelőzött...
[ 2004. február 10.: Do-It-Yourself szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ez csak példa volt. (pl.)
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:29
idézet:
Ezt írta H.Andras:
Amirol en beszeltem ha jol emlekszem, az a direct3d-s gyorsitas ami majd a Longhornban lesz 2006-ban...[/quote]
vagy mégsem
![]()
break
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:30
idézet:
Ezt írta Krinyo:
De akkor legyszi nevezd neven a dolgokat es akkor nem lesz felreertes. Nem ultem meg Panther elott, fogalmam sincs mire kepes. De ezek szerint masnak sem.
Krinyo[/quote]
Mert nem vagy kepes bejonni hozzam HDTV demora.. Meg akkor Panthernezegetesre is gyere!
(es utana Krinyo eladja a PC-jet, es vesz egy Mac-et)
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:34
idézet:
Ezt írta 147break:
vagy mégsem
![]()
break[/quote]
Vazze Break ne idegesitsel mar fel!
Direct3D desktop vagy ablak gyorsitas!!! Nem jatekok alatti 3D gyorsitas mert az mar 8 eve letezik termeszetesen. Mi hoztuk be az elso 3DFx-es Orchid kartyakat az orszagba, tisztaban vagyok a DirectX-el..![]()
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:36
Idézet: Ez írta H.Andras:
"uses a supported graphics card ... to relieve the main ... chip of on screen calculations."
Ha ezt fogadjuk el definíciónak, az először S3 által támogatotta Win 3.x-es windows gyorsítás (GDI gyorsítás) is hardveres gyorsítás (mint ezt fentebb már írták). GPU használat valóban csak a Longhornban van tervezve, bár az tudtommal inkább 2005 mint 2004.
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 05. 00:43 -kor
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:40
idézet:
Ezt írta H.Andras:
Mert nem vagy kepes bejonni hozzam HDTV demora.. Meg akkor Panthernezegetesre is gyere!
(es utana Krinyo eladja a PC-jet, es vesz egy Mac-et)[/quote]
Ez utobbi garantaltan nem fog megtortenni, az elobbi meg meglesz, de csak a korhaz utan...
Nem felejtettem el az invitalast, majd elek is vele nemsokara.
[ 2004. február 10.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:52
Esetleg nem kell ez valakinek jelkepes osszegert? Total mukodokepes a konfig.
Krinyo
Elküldve: 2004. 02. 10. 17:02
A gepedet esetleg elcserelhetjuk a Dual G5-osomre is, az antik ugyis tobbet er. de azert meg gondolkozom rajta
mac.hu apronetjeben biztos el lehet passzolni, van aki gyujti ezeket.
[ 2004. február 10.: H.Andras szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 10. 17:10
idézet:
Ezt írta H.Andras:
Krinyo persze ez igy van, de ezt nem neveznem hardveres gyorsitasnak.. Ennyi erovel mokusok is tekerhetnek benn a kereket a windowsban, es azt is hivhatnak hardveres gyorsitasnak.![]()
Amirol en beszeltem ha jol emlekszem, az a direct3d-s gyorsitas ami majd a Longhornban lesz 2006-ban, es ezt most tudja az OSX. realtime arnyekok, ossze vissza csavarodo ablakok, es erre a videokartyat hasznalja. En errol beszeltem, ezt meg lehet nezni a Longhorn videokban.[/quote]
Kedves H.Andras, nos alfa csatornas ugyek minden tovabbi nelkul lehetsegesek lesd pl textpad 4. Az hogy az Explorer konzervativ es nem hasznalja egy dolog. Ha ilyesmit akarsz nagyon PCn latni akkor a KDE 3.x korul nezelodj linux alatt. Amugy - szerintem - sok haszna nincs. A w2k-ban megjelent, az egermutato drop shadowja egy vizualisan hasznos feature. Az osszes tobbinek sok ertelmet nem latom. Amugy leteznek winekre mindenfele 3-D VirtualReality explorer-replacement desktopok amikben adatkesztyuvel is kurkaszhatsz. Aranyos, csecse kb 1 hetig oromkodsz, miutan rajossz arra, hogy nem igazan segitik a valos munkavegzest.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 02. 10. 17:19
idézet:
Ezt írta H.Andras:
Meg mindig varunk szeretettel
A gepedet esetleg elcserelhetjuk a Sual G5-osomre is, az antik ugyis tobbet er. de azert meg gondolkozom rajta
mac.hu apronetjeben biztos el lehet passzolni, van aki gyujti ezeket.[/quote]
Mac levlistan fentvagyok, majd bedobom a kozosbe... de ez mar off, befejeztem.
Krinyo
Elküldve: 2004. 02. 10. 17:41
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Kedves H.Andras, nos alfa csatornas ugyek minden tovabbi nelkul lehetsegesek lesd pl textpad 4. Az hogy az Explorer konzervativ es nem hasznalja egy dolog. Ha ilyesmit akarsz nagyon PCn latni akkor a KDE 3.x korul nezelodj linux alatt. Amugy - szerintem - sok haszna nincs. A w2k-ban megjelent, az egermutato drop shadowja egy vizualisan hasznos feature. Az osszes tobbinek sok ertelmet nem latom. Amugy leteznek winekre mindenfele 3-D VirtualReality explorer-replacement desktopok amikben adatkesztyuvel is kurkaszhatsz. Aranyos, csecse kb 1 hetig oromkodsz, miutan rajossz arra, hogy nem igazan segitik a valos munkavegzest.[/quote]
Egyetertunk, nem mindig hasznos a csicsa, egyelore nem vagyom 3D reality-re, de az Expose-t imadom mert az tenyleg nagyon meggyorsitja a munkat. Persze, tudom van mar winexpose is, de az olyan is.. Egyebkent en szeretem az arnyekolt ablakokat, mert ranezesre egybol latszik melyik az aktiv ablak. Amit nem szeretek, ha szamol a CPU, es a desktop megjelenitese egy csomo CPU idot elzabal.

Súgó
A téma zárva.