HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#401 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:06

idézet:
Ezt írta H.Andras:
kb akkor menne csodbe az Apple, amikro megcsinalnak x86 gepekre az OSX-et. Gondold csak at miert :)[/quote]

Ha arra gondolsz, hogy emiatt OSX-el installált HP vagy DELL gépeket vennének mindenhol... akkor tévedsz. :)
RDaneel_hu

#402 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:07

idézet:
Ezt írta Emvy:

Vajon miert...
(hint: linux, elterjedtseg, stb. )
[/quote]

? Az Apple a gepen fogja meg a lovet, nem az ahhoz tartozo OS-en...

Ki venne meregdraga Mac-et, ha rateheti egy olcsobb PC-re az OS-t? Azt is warez verzioban. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#403 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:12

idézet:
Ezt írta Krinyo:
? Az Apple a gepen fogja meg a lovet, nem az ahhoz tartozo OS-en...
Ki venne meregdraga Mac-et, ha rateheti egy olcsobb PC-re az OS-t? Azt is warez verzioban. :D

Krinyo
[/quote]

Hehe... :) Krinyo ez igaz, de világpiaci viszonylatban nem sokat jelent, hogy itt a balkánon ki fog warez OSX-et installálni a dzsunka PC-re. :D
Merthogy nyugaton ez nem szint, nem ez a mentalitás...

A Mac mint hardware is lehet jó alternatíva, hiszen stabil és impozáns.
És nem utolsósorban (jelenleg) gyors is.
RDaneel_hu

#404 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:35

idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:

Ha arra gondolsz, hogy emiatt OSX-el installált HP vagy DELL gépeket vennének mindenhol... akkor tévedsz. :)
[/quote]

Nem erre gondoltam. Hanem midnenki letoltene a dzsunka PC-jere a netrol, es ugyanolyan megbizhatatlan lenne mint a windows.. Es az is biztos, hogy a gepeladasi az Apple-nek a 0-hoz kozelitenenek nagyon hamar. Ha lett volna PC-s OSX, nagy valoszinuseggel en se vettem volna G5-ost, hanem lehuztam volna a netrol, aztan felraktam volna a PC-mre, es elveztem volna az Aqua feluletet...

#405 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:37

idézet:
Ezt írta H.Andras:

Mostantol itt is hivhatjuk oket igy is, en csak azert vitatkoztam, mert meg sehol nem talalkoztam G1-G2 megnevezessel :)
[/quote]

Nem tulzottan meglepo, tekintve a tenyt, hogy par honapja van Mekk az asztalodon, de maris ugy probalod eloadni, mintha halvany fogalmad lenne roluk...

Ventata detto: szinten fogalma nem volt arrol, hogy bevett szokas a regieket a G-terminologiaval illetni...

Hiaba, ezek azok az 'elharcosok', akik jol felkeszultek a temajukban... :D Megjegyzem, vhol otthon, vmelyik closet melyen hentereg egy NuBus-os PPCm ill. egy masik, egy 9500-as PPCm, ami egy fullos media100 rendszer.
Emellett van Powerbook 520c-m (volt a sima 520 is (az meg ff :)!), de azt odaajandekoztam egy mekkmeleg koreai baratomnak-kollegamnak, amikor nemreg hazatelepult), az aztan elhihetetlen egy darab... :D

Ennyit talan arrol, hogy ki mit latott Macbol ill. a MacOSbol. Szamomra mindossze a Jaguar maradt ki igazabol, azt atugrottam, en mar egybol a Pantherrel probalkoztam a G4en is (lassu is mint a tetu, bar a Jaguar meg sokkal lassabb lett volna rajta.)

#406 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:45

idézet:
Ezt írta T2k:

Nem tulzottan meglepo, tekintve a tenyt, hogy par honapja van Mekk az asztalodon, de maris ugy probalod eloadni, mintha halvany fogalmad lenne roluk...

[/quote]

Most oszinten te hanyszor hallottad eletedben a G1-G2 elnevezest?

Mas: Mikor veszel dual G5-ost? :)
igazad volt allat gyors es ez eri meg legjobban az arat. Mondjuk ezt tavaly osszel is elismertem :)

#407 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:56

idézet:
Ezt írta ventata:

Hogy mi a jó a MACben?
Ülj le elé és megtudod. Érdekes, hogy arról írtok, hogy mennyi szívás van a pécékkel - persze a MACel is lehet szívni, de tizedannyit.
Azért jó, hogy nem bôvíthetô találomra, meg nem lehet széttúrni az egészet, mert így nem veszélyezteti semmi a stabilitását. Mert atomstabil. Ha belenyúlsz, akkor lehet, hogy nem lesz az. Ki van tesztelve - úgy dobják piacra. Persze, ennek ellenére mégis hiba van benne, akkor visszahívják az adott sorozatot (mint az autóknál) lásd iBook.
A hardvert és a szoftvert ugyanaz fejleszti - így biztos, hogy nem lesz kompatibilitási hiba.
Ja és nem biztos, hogy mindenki arra vágyik, hogy egy nyitott oldalú kábeldzsungeles, lógó vincseszteres gép mellet üljön és azon gondlokodjon, hogy épp mikor melyik hátsóajtón figyel be valami spyware program, vagy virus. Ja mert ugye OSX-re alig van vírus. A pécéhez képest legalábbis szinte mérhetetlenül kevés. Jót röhögtem, amikor ez a mydoom örület volt és a MAC-re való hatása annyi volt - technikai fórumok és szaklapok szerint is - hogy annyit vesz észre ebbôl a mac felhasználó, hogy beléassul az internet. Hogy miért? mert a fertôzött wines gépek leterhelik a hálót. Na ennyi.

célgép grafikára és technofil sznoboknak - na ez is hülyeség. Én pl. napi 14-16 órában programozásra használom ezt a "célgépet". Nekem jobban bejön, mint a korábbi pécém. Biztos technofil sznob vagyok.
[/quote]

Alapvetően nem értetted meg, amit írtam, és alapvetően nem igaz, amit mondasz. Az IBM PC-k túlnyomó többségét ugyanúgy adják el, mint a Maceket: egyben. Az emberek túlnyomó többsége soha nem fogja felnyitni a dobozt. Azt te sem gondolod bebizonyítani, hogy hardware szinten bármivel is stabilabb lenne egy Mac, mint egy x86 alapú gép? Ugyanígy az OEM-ek által összerakott gépekkel sincsenek kompatibilitási gondok, érdekes is lenne.

Az is érdekes, hogy a felhasználók tudatlanságát és elővigyázatlanságát, és a Mac alacsony elterjedségét, mint a Mac erényét hozod fel. Kicsit gondold át. Legfeljebb annyi leszűrhető, hogy Mac elé nagyobb idióták is leültethetők, mert rajtuk kívül álló okok miatt sokkal kevésbé veszélyesek a saját gépükre.

Az is érdekes, hogy programozásra neked jobb a Mac. Mit fejlesztesz? Platformfüggetlen kód? Mert ha igen, akkor egy valag pénzt elpazaroltál, illetve esetleg olcsón szart sikerült venned. Persze nem hiába a Mac használók a leghangosabbak, a kognitív feszültséget le kell vezetni valahogyan. Ha máshogyan nem, hát úgy, hogy megpróbálnak véleményvezetőkké avanzsálni, csak hát mint bebizonyosodott, ehhez nincs meg a tudásuk.

#408 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:22

idézet:
Ezt írta H.Andras:
Es az is biztos, hogy a gepeladasi az Apple-nek a 0-hoz kozelitenenek nagyon hamar. Ha lett volna PC-s OSX, nagy valoszinuseggel en se vettem volna G5-ost, hanem lehuztam volna a netrol, aztan felraktam volna a PC-mre, es elveztem volna az Aqua feluletet...[/quote]

András nézz már meg egy brand PC-t belülrôl és egy G5-öst.
Nem hiszem el, hogy nem látod a különbséget.

A G5-ös úgy van összerakva, (és a régebbi G4-esek), hogy 5 évig, vagy akár tovább is m?ködjön. Jó... tudom 3 év után a kutyának sem kell, de akkor is.

Nekem nem volt olyan PC-m, se brand, sem általam összerakott, amivel 2 éven belül semmi gond ne lett volna hardware-szinten.
OK az összerakott cuccok engem is minôsíthetnek :D, de a brand meghibásodásoknál ezt nem tudom elfogadni. Jó... support van OK. :)

És ez a szembeötlô különbség már a legelsô G3-asoknál is jelen volt.
Egyszerüen össze volt rakva a cucc...

Nyiss ki egy HP vagy egy DELL cuccot és nézz bele... nem fogsz örülni a látványnak. :(
RDaneel_hu

#409 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:25

idézet:
Ezt írta special:

Alapvetően nem értetted meg, amit írtam, és alapvetően nem igaz, amit mondasz. Az IBM PC-k túlnyomó többségét ugyanúgy adják el, mint a Maceket: egyben. Az emberek túlnyomó többsége soha nem fogja felnyitni a dobozt. Azt te sem gondolod bebizonyítani, hogy hardware szinten bármivel is stabilabb lenne egy Mac, mint egy x86 alapú gép? Ugyanígy az OEM-ek által összerakott gépekkel sincsenek kompatibilitási gondok, érdekes is lenne.

Az is érdekes, hogy a felhasználók tudatlanságát és elővigyázatlanságát, és a Mac alacsony elterjedségét, mint a Mac erényét hozod fel. Kicsit gondold át. Legfeljebb annyi leszűrhető, hogy Mac elé nagyobb idióták is leültethetők, mert rajtuk kívül álló okok miatt sokkal kevésbé veszélyesek a saját gépükre.

Az is érdekes, hogy programozásra neked jobb a Mac. Mit fejlesztesz? Platformfüggetlen kód? Mert ha igen, akkor egy valag pénzt elpazaroltál, illetve esetleg olcsón szart sikerült venned. Persze nem hiába a Mac használók a leghangosabbak, a kognitív feszültséget le kell vezetni valahogyan. Ha máshogyan nem, hát úgy, hogy megpróbálnak véleményvezetőkké avanzsálni, csak hát mint bebizonyosodott, ehhez nincs meg a tudásuk.
[/quote]

Nos teljesen igazad van. Egy valag pénzt elpazaroltam egy olyan gépre, ami nem igazán szokott lefagyni, és hülye is vagyok a számítógépekez, fôleg a machez - nem véletlen hogy ezen programozok. Természetesen olyan kliens-szerver architekturában programozom, aminek tök mindegy, hogy milyen kliens csatlakozik rá - ezért is használom ezt a szar macet hozzá. Nagyon szar nekem. Jaj milyen rossz nekem. Kimaradok az állandó vírus updatebôl, és az is nagyon szar, hogy nem kell hetente újabb hibajavításokat letölteni az oprendszeremhez. Igazad van, a vindózos világ minden finomságából kimaradok. Persze ha akarok elindítok egy WinXp-t a szar macemen és miden fut rajta (ja igen a 3Dfx-et használó játékok nem - tényleg szar ügy) ami egy pécén, ugyanis pécés programokat tudok rá installálni. Ha akarok...

Neked nagyon jó, hogy ugyanezt nem tudod megtenni a pécéddel - azaz nem tudsz rá OSX-et installálni, nem tudod futtatni rajta se az iDVD-t se FinalCut-ot, csak hogy két alap példát mondjak. De sebaj. Neked jobb. Örülj a pécédnek. Én meg szomorkodom tovább azon, hogy ezt a szar macet választottam. És egy rakás pénzt is kidobtam.

"Persze nem hiába a Mac használók a leghangosabbak, a kognitív feszültséget le kell vezetni valahogyan." ugye te is AMD-t használsz?
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#410 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:36

idézet:
Ezt írta ventata:
Szerintem nem a winnel van a baj, hanem azzal, hogy sokan csak túlhúzott, összetákolt óóóóccssitott dzsunka alkatrészekböl épített pécén futtatják és csodálkoznak, hogy állandóan összeomlik. Az apple egyik nagy elônye, hogy nem lehet összarakni, csak "gyárilag" van. És nem gagyi alkatrészekbôl rakják össze. Egyébként a márkás pécéken a winnel sincs sok gond. De manapság az olcsóság a lényeg és nem a minôség. Aki pedig olcsón vásárol, az vásárol drágán...[/quote]

MUhahahaha... LOL!

...

Es meg a joember elhiszi, hogy hihhhhetetlenul ert vmihez...

Oreg, eletedben lattal mar belulrol BARMILYEN G4-est? A letezo LEGCSUMPIBB cuccok vannak benne, elarulom neked, te ...

Ez aztan mar tenyleg hihetetlen... es ez a figura vauvau nekem, hogy nem ertek a Machez.... :eek: LOL! :D :D

A forumszabalyzat megsertese miatt szerkesztve

giotto

[ 2004. február 15.: giotto szerkesztette a hozzászólást ]

#411 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:37

idézet:
nem tudod futtatni rajta se az iDVD-t se FinalCut-ot, csak hogy két alap példát mondjak.[/quote]

Van helyette ezer mas. A szoftverellatottsagot szerintem ne piszkaljuk :)

Krinyo

#412 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:43

... megint kezdôdik a PC vs Mac flame? :D

Nemá'... skacok ennél értelmesebbek vagyunk. :p
RDaneel_hu

#413 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:43

A forumszabalyzat megsertese miatt szerkesztve

giotto

[ 2004. február 15.: giotto szerkesztette a hozzászólást ]

#414 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:48

idézet:
Ezt írta Krinyo:

A szoftverellatottsagot szerintem ne piszkaljuk :)
[/quote]

:D :D :D :D :D

#415 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:49

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Van helyette ezer mas. A szoftverellatottsagot szerintem ne piszkaljuk :)

Krinyo
[/quote]

Kétségtelen, hogy sokkal szerényebb a szoftverellátottság mint pécére. De ezt senki sem tagadja.
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#416 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:51

T2k: ezt itt es igy ne folytatsd, mert megint nem lesz jo vege. Lecci.

Krinyo

#417 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:54

Ami az egyeb hwt illeti: ketsegtelenul vannak NAGYON JO Apple cuccok - telitalalat volt pl. az iPod. Az egyszeruen ugy volt akkoor a maximum, ahogy megjelent - kesz. :cool:

Hasonloan ugyes huzas toluk, hogy 16:9-es 20" TFT van a kinalatukban mar $1200 korul - ami mondjuk nem olcso, nem is a legjobb minosegu TFT mara (tessek vetni egy pillantast a Dell 2001FPre - beszaras!), de WIDE! Es nem $2-3000, mint a tobbi bazi dog!

#418 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:56

idézet:
Ezt írta Krinyo:
T2k: ezt itt es igy ne folytatsd, mert megint nem lesz jo vege. Lecci.

Krinyo
[/quote]

Roger.
Csak kisse erosnek tunik mar, amit eload. (Mellesleg egy napig nem reagaltam semmilyen debil szovegere, de azopk azota is megvannak...)

#419 Felhasználó inaktív   [rook] 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 11. 16:58

[url="http://"http://www.macosrumors.com/"]Egy február elsejei hírecske:[/url]
One of the biggest Mac OS X 10.4 features: Linux? ...

One of our oldest sources has reported in on the beginning stages of this process, and the first item on his bullet list: Linux. Mac OS X 10.4 will more closely merge the Apple experience with that of Linux in several key ways that will visible to users as well as developers. Panther already implements a number of Linux APIs, but Apple hopes to make 10.4's adoptions higher-profile and therefore mirror (rather than cannibalize, we can hope!) Linux's success in creating an "opening wedge" into the Windows world.

Ez most valami olyat fog jelenteni, mint a Safari indulása: alaposan megcsiszolgatják az átemelt linuxos forráskódot és kész?

#420 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 17:09

idézet:
Ezt írta [rook]:
[url="http://"http://www.macosrumors.com/"]Egy február elsejei hírecske:[/url]
One of the biggest Mac OS X 10.4 features: Linux? ...

One of our oldest sources has reported in on the beginning stages of this process, and the first item on his bullet list: Linux. Mac OS X 10.4 will more closely merge the Apple experience with that of Linux in several key ways that will visible to users as well as developers. Panther already implements a number of Linux APIs, but Apple hopes to make 10.4's adoptions higher-profile and therefore mirror (rather than cannibalize, we can hope!) Linux's success in creating an "opening wedge" into the Windows world.

Ez most valami olyat fog jelenteni, mint a Safari indulása: alaposan megcsiszolgatják az átemelt linuxos forráskódot és kész?
[/quote]

bezony. az egesz OSX koncepico ugy 1996-ban indult es 2000 magassagaban lett off-the-shelf. Egy modern oprendszert 4 ev alatt 'roll your own' elven keptelenseg kifejleszteni. A linuxhoz ugy kellet kb 8 ev es a mac teljes r&D osztalyanak a nagyon soxotosa...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »