HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1301 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 19. 12:20

Idézet: ion - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 0:48

De nem ertem, hogy kik es mit klonozhatnanak az x86-as mac-eken :rolleyes:

Arra utaltam, ha portolva lenne az OSX x86-ra, akkor Sanyi bácsi összerakott PC-jén is futna az oprendszer... ergo kissebb lenne az ösztönzô erô, hogy Macintosh hardware-t vegyen. (feltéve, hogy tetszik neki a rendszer)
Ha pedig x86 alapú lenne a Mac hardware, akkor öszintén szólva a külsôt leszámítva semmi különbség nem lenne egy Brand PC-hez képest.
Már most is csak a proci más benne, a többi cucc gyakorlatilag olyan mint egy bármilyen PC-ben.

De meddö a vita, mert szerinted nem az OSX az ösztönzô erô jelenleg, én pedig ezzel messzemenôkig nem értek egyet.
Ha a mostani G5-ösökön valami továbbfejlszetett Classic futna, pont nem érdekelne a Mac.
Inkább Windows Xp-t használnék, mert a Classic-nál még az is jobb, annak ellenére, hogy baromi sok idôt elvesz a tisztán tartása, pofozgatása.
RDaneel_hu

#1302 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:55

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 13:20

Arra utaltam, ha portolva lenne az OSX x86-ra, akkor Sanyi bácsi összerakott PC-jén is futna az oprendszer... ergo kissebb lenne az ösztönzô erô, hogy Macintosh hardware-t vegyen. (feltéve, hogy tetszik neki a rendszer)

Es ha csak ugy lehetne MacOSX-et kapni, ha Sanyi bacsi bebizonyitja egy szamlaval, hogy neki van egy valodi Apple gepe? :) De nem hiszem, hogy ennyire agyon kene bonyolitani ezt. Aki ma megvesz egy Apple gepet, sztem nem foleg az OSX miatt veszi meg, hanem azert, mert megteheti vagy mert sznob (nem en irtam). :) De ha esetleg az OSX-et megis eladnak barmilyen gepre, az is BEVETELT jelenthetne, meg tobb bevetelt. De ezt nem is ertem, miert tagadjatok, hisz az OSX ugyebar "jobb meg szebb", ergo akar jobban el is lehetne adni, mint a Windows-t.
A lenyeg, hogy olyan Apple gep kene, amin az OSX mellett, akarmilyen szentsegtores is, lehet egy Windows vagy barmilyen BSD/Linux. Sokan halasak lennenek ezert. Hisz olcsobb megvenni egy Apple gepet, ami passzol az IKEA butorokhoz, es fut rajta az OSX/Windows, mint ket kulon gepet megvenni.
Es meg ezutan is megoldhato, hogy az OSX ne tamogasson semmilyen mas hardware-t, csak azokat, amiket az Apple beleepit a sajat konfiguracioiba.

Idézet

Ha pedig x86 alapú lenne a Mac hardware, akkor öszintén szólva a külsôt leszámítva semmi különbség nem lenne egy Brand PC-hez képest.
Már most is csak a proci más benne, a többi cucc gyakorlatilag olyan mint egy bármilyen PC-ben.

Miert baj az, ha nem mas architekturan fut? Vitathatatlan, hogy a G5 semmivel sem jobb, mint az x86-os vetelytarsai, amik raadasul sokkal dinamikusabban fejlodnek.

Idézet

De meddö a vita, mert szerinted nem az OSX az ösztönzô erô jelenleg, én pedig ezzel messzemenôkig nem értek egyet.
Ha a mostani G5-ösökön valami továbbfejlszetett Classic futna, pont nem érdekelne a Mac.

Elismerem, nagyon elhamarkodottan irtam, amit irtam, de nem gondolom, hogy az OSX nem osztonzo ero, bar kulon ki is emeltem, hogy szvsz a legfelhasznalobaratabb rendszer, de ez meg nem jelenti, hogy a legjobb is. Es azt sem, hogy azok, akik mac-et vesznek kizarolag emiatt veszik meg. Nem lehet, hogy sokkal tobben vennenek mac-et, ha valoban az OSX lenne az egyetlen osztonzo ero?

Szerkesztette: ion 2004. 11. 19. 13:58 -kor

#1303 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 14:39

Idézet: ion - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 14:55

Nem lehet, hogy sokkal tobben vennenek mac-et, ha valoban az OSX lenne az egyetlen osztonzo ero?

Hááááááát, ha úgy vesszük megvan az a hardware ami miatt csak az Apple konfigurációkon futtatható az OSX: ez pedig a G3/G4/G5-ös proci. :)

Azért én sem állítom, hogy kizárólag az OSX az egyetlen ösztönzô erô egy Mac megvételekor.
Az is mind számít amit leírtál. Nekem is baromira tetszik, jól néznek ki a gépek (kivéve az új iMac - na az egy ... kinézetre :rolleyes: ), és belül is 'számítógép' látszatát kelti szinte mindegyik Apple gép, nem az a "klasszikus" tajvani kábelhalmaz. :)

És mindezekmellett a vásárlóknak biztosan jó lenne, ha eldönthetnék, ki milyen OS-t pakol egy esetleges x86 alapú Apple gépre. Nekünk jó lenne. Üzletileg nekik nem. Ez van.
De azt sem szabad figylemen kivül hagyni, hogy MI most egy számtech fórumon!!! :) elmélkedünk arra vonatkozólag, hogy OSX vagy WinXP vagy x86 or G5. :) Nade... a vásárlók többségének halvány lila gôze sincs arról melyik gépen milyen oprendszer üzelemel, milyen hardware-ek vannak benne stb. Max. netezik, levelezik, Office stb. Ennyi. :)
Nekik tökmindegy mi van, csak m?ködjön.

Az x86 miatt némileg kezdhetünk? :D:D:D aggódni?... nemrég beraktunk egy Mac billenty?zetet valamelyik Win-XP-s gépre, USB portra... a Win pedig szépen intelligesen ki is irta: Apple Keyboard. :) :D

Üdv,
Daneel
RDaneel_hu

#1304 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 16:22

Csak arrol elmelkedek, hogy az OSX talan jobban elterjedhetne es ebbol kifolyolag tobben megvennek, Bill Jobs pedig sokkal gazdagabb lenne, hiszen "jobb", szebb, biztonsagosabb, kereskedelmi szempontbol toketeles vetelytarsa lehetne a Windowsak (es akkor talan az is kiderulne, amennyiben elterjed szeles korben, hogy milyen jo kis virusokat es spyware-eket lehet irni OSX-re). :D

Szerkesztette: ion 2004. 11. 19. 16:24 -kor

#1305 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 17:59

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 11:20

Inkább Windows Xp-t használnék, mert a Classic-nál még az is jobb, annak ellenére, hogy baromi sok idôt elvesz a tisztán tartása, pofozgatása.

Ezzel maximalisan egyetertek en is. Raadasul itt a Tiger, amibe pont belepakoltak azokat a funkciokat, ami nekem mar nagyon kell. Metadatas kereso, core image, automator, a sok kis finomsagrol nem is beszelve.

#1306 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 21:21

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 11:38

Ebben igazad van, de én 1995-röl beszéltem, akkor hol volt még CTP? :cool:
Más: arra azért kíváncsi lennék, hány CTP rendszer van beüzemelve kicsiny hazánkban... szerintem két kezemen meg tudnám számolni.

Hihi, főleg ha csernobilban laksz :D  :D  :D

Viccen kívűl, nem kevés! Sokkal gazdaságosabb mint a CTF (és gyorsabb) de a CTF is, már a közepes méretű nyomdákban (levilágítókban), mint a TIMP pld., na azok is PC alapúak már régóta.

Pld., a Creo Prinergy rendszerének, csak a legalapabb műveleteit végző szervere létezik a OSX-en (ezt egyébként nem értettem miért van így, a bálnavadász (norvég :) ) fószer sem tudta elmondani, hogy miért, csak sejtelmesen mosolygott (mint én, amikor nem tudok valamit)).

Szerkesztette: JonesC 2004. 11. 19. 21:28 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1307 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 21:51

ezert ettek meg a logicot, hogy a modern tucusok macet vegyenek, a 6.0 csak azon van ismet.
meg most ugye az expon beszeltek a jatekokrol is. sztem par mac only game tenne jot az applenak, bar eleg sokba lenne. tudom, hoyg nem jatekra valo, de megis azzal jonnek

amugy ha spyware meg iylesmi nelkuli oprendszert akarsz pc-n azt mar most is megteheted ;)
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#1308 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 21:57

Idézet: ion - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 13:55

akarmilyen szentsegtores is, lehet egy Windows vagy barmilyen BSD/Linux.

hat a bsd-t nemtom, de mintha menne az openbsd meg a netbsd legalabbis ugy emlekszem, viszont linuxot elerhetsz annak osszes programjaval (debian,gentoo,ubuntu,mandrake,ydl). szoval csak win nincs.
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#1309 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 22. 11:11

Idézet: playback - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 22:51

amugy ha spyware meg iylesmi nelkuli oprendszert akarsz pc-n azt mar most is megteheted ;)

Ha a LINUX-ra gondolsz, akkor az rendben is van - csak az a gond, hogy nincs rá QuarkXPress.
És ez nagy gond.
Mint ahogy sok más, kiadványszerkesztést segítô szoftver sem létezik a platformra.
RDaneel_hu

#1310 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 11:48

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 11:11

Ha a LINUX-ra gondolsz, akkor az rendben is van - csak az a gond, hogy nincs rá QuarkXPress.
És ez nagy gond.
Mint ahogy sok más, kiadványszerkesztést segítô szoftver sem létezik a platformra.

De esetleg azzal progival, ami a win-es játékokat futtatja, lehetne quarkot, pshopot, egyebet futtatni.  :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1311 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 12:12

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 12:48

De esetleg azzal progival, ami a win-es játékokat futtatja, lehetne quarkot, pshopot, egyebet futtatni.  :)

Inkább maradok az OSX-nél. :)
RDaneel_hu

#1312 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 14:48

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 12:12

Inkább maradok az OSX-nél. :)

Ja, PC-n egyszerűbb winezni, csak lehetőségként mondtam. Nekem végül is jó lenne az OSX, csak amilyen gép kellene hozzá nekem itthonra, az alsó hangon 650K lenne, esetleg egy új iMac, de az is 400K fölött lenne, úgy ahogy nekem kellene.

Idézet

#1313 Felhasználó inaktív   La Palma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 15:09

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 15:48

Ja, PC-n egyszerűbb winezni, csak lehetőségként mondtam. Nekem végül is jó lenne az OSX, csak amilyen gép kellene hozzá nekem itthonra, az alsó hangon 650K lenne, esetleg egy új iMac, de az is 400K fölött lenne, úgy ahogy nekem kellene.

Hadd kapcsolódjak be a vitába, mint aktív MacOS Classic, X és WinXP felhasználó.

Az OS X elindul már egy G3-ason is. Csodát természetesen nem kell várni tőle, de az XP-t is fel lehet telepíteniegy 400MHz-es penyóra, és hasonló lesz az "élmény". (én 220-éert vettem a használt G4-es iBook-ot és teljesen elégedett vagyok vele. DVD-t persze továbbra is a winxp-s pöcövel írok)

-A Mac nálam egyrészt minőséget jelent. Ha nagyon sok pénzem lenne, akkor SGI-t vennék...
-Másrészt viszont biztonságot. Az XP-s gépemen fut a NAV, a ADWARE és néhanapján azért bekapok egy-egy rosszindulatú támadást. Az iBook-om 3 hónapos folyamatos netezés után nem tapasztaltam bármiféle kémkedést. Hozzá kell tenni, hogy ha a mac os lenne a legnépszerűbb oprendszer (ezzel nem azt mondom, hogy a win a legnépszerűbb :) ), akkor valszeg a mac os-t is támadnák mindenfelől. NEhezebb lenne, de az okosok megtalálnák a módját.
-Harmadrészt: elegem lett abból, hogy egyszerű felhasználó mellett informatikusnak is kellett lennem a winxp mellett. Az X-nél nemtom mi folyik a háttérben, de nem is érdekel, mert fut és nem pedig döcög...

Korábban valaki írta, hogy ha az OS X futna x86-os platformon, akkor nem venne senki Apple hardvert. De erre csak annyi a válaszom, hogy az X előtt is vették az apple hardvereit.

#1314 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 18:29

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 15:48

Nekem végül is jó lenne az OSX, csak amilyen gép kellene hozzá nekem itthonra, az alsó hangon 650K lenne, esetleg egy új iMac, de az is 400K fölött lenne, úgy ahogy nekem kellene.

Visszajön az ára azzal, hogy nem kell baromi sok idôt fordítani magára a rendszerre. (müködik)
Egy winxp pedig hízik, szemetelôdik a registry, virusokat szopsz be, spyware... a rendszernek a tisztántartása idô. :)
Méghozzá nem is kevés.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2004. 11. 22. 19:06 -kor

RDaneel_hu

#1315 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:16

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 18:29

Visszajön az ára azzal, hogy nem kell baromi sok idôt fordítani magára a rendszerre. (müködik)
Egy winxp pedig hízik, szemetelôdik a registry, virusokat szopsz be, spyware... a rendszernek a tisztántartása idô. :)
Méghozzá nem is kevés.

Ne plíz, haddjuk ezt!  :)

Szerintem Te is tudod, hogy ez baromság, úgyhogy hagyjuk.

Maradjunk inkább az OSX-nél, mint témánál. Pl: az OSX is hízik és lassul természetesen. De már kezdésnek is tekintélyes méret? 2.5G, azt hiszem.
A Tiger mekkora (feltelepítve)?

Idézet

#1316 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:33

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 20:16

Maradjunk inkább az OSX-nél, mint témánál. Pl: az OSX is hízik és lassul természetesen. De már kezdésnek is tekintélyes méret? 2.5G, azt hiszem.

Ez nem baromsag, nekem sincs idom baszakodni a rendszerrel, mukodjon. Mindig. Restartolni se kelljen.

Az oprendszer annyi giga amennyit felinstallalsz, kit erdekel :) 1-2-3 az Applikaciok foglalnak sok helyet. iDVD 4 giga, DVD studio 6 giga, Motion 6 giga, stb. Ha ezeket nem hasznalod, akkor 1-2 giga korul van.

OS X nem hizik, marcsak azert sem mert irasvedett a System konyvtarad, csak az Apple szoftverfrissitesei irnak bele, de az minimalis. Gyakorlatilag 5 ev mulva is akkora lesz a System konyvtarad amekkora install utan volt.

#1317 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:01

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:33

Ez nem baromsag, nekem sincs idom baszakodni a rendszerrel, mukodjon. ...

Úúúúúúú!

Kérlek hagyjuk ezt tényleg. Egyetlen megjegyzés, és nem reagálok erre többet. Az adaware-rel és a Nod32-vel (egyébként folyamatosan megy a Nod32) végigsöpörtetek a gépen miközben fórumozok. (utoljára 528 mp volt, írta különben nem tudtam volna). Sosem talál semmit.  És innentôl erre ne pazaroljunk több karaktert.

Idézet

#1318 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 23:30

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:01

Úúúúúúú!

Kérlek hagyjuk ezt tényleg. Egyetlen megjegyzés, és nem reagálok erre többet. Az adaware-rel és a Nod32-vel (egyébként folyamatosan megy a Nod32) végigsöpörtetek a gépen miközben fórumozok. (utoljára 528 mp volt, írta különben nem tudtam volna). Sosem talál semmit.  És innentôl erre ne pazaroljunk több karaktert.

Szerencses ember vagy, hogy nalad mindossze ennyi karbantartast igenyel az XP :)

#1319 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 01:43

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 23:30

Szerencses ember vagy, hogy nalad mindossze ennyi karbantartast igenyel az XP :)

ezt hogy ertsem, hogy restartolni se kelljen ? Valamikor csak ki kell kapcsolnod a gepet.... Valami olyan tulajdonsagara gondolsz itt az OSX-nek amit en nem ismerek... ;)

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1320 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:44

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:16

Óriási tévedés... az OSX nem hízik.
A System mappa Install után 1,04 GB és az azóta sem változott. (MacOSX 10.3)
Fél éve van fent a gépen, elötte a szerver verzió volt, de azt levettem.
Lassulni természetesen lassul, ahogy a vinyóra egyre több adat kúszik fel. :)

Nincs registry, az alkalmazások nem szemetelik tele a rendszert DLL file-okkal, egyáltalán semmit nem írhatnak bele a system mappába!

TomPP: nincs restart semmiféle program insallálása után, ha jól tudom.
Csak akkor kér restartot a gép, ha a rendszert update-eled. :)
Vicc, de még az MS Office is Drag and Drop módszerrel installálódik, és nem kér restartot.  :D
RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.