Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 13:20
Arra utaltam, ha portolva lenne az OSX x86-ra, akkor Sanyi bácsi összerakott PC-jén is futna az oprendszer... ergo kissebb lenne az ösztönzô erô, hogy Macintosh hardware-t vegyen. (feltéve, hogy tetszik neki a rendszer)
Es ha csak ugy lehetne MacOSX-et kapni, ha Sanyi bacsi bebizonyitja egy szamlaval, hogy neki van egy valodi Apple gepe?

De nem hiszem, hogy ennyire agyon kene bonyolitani ezt. Aki ma megvesz egy Apple gepet, sztem nem foleg az OSX miatt veszi meg, hanem azert, mert megteheti vagy mert sznob (nem en irtam).

De ha esetleg az OSX-et megis eladnak barmilyen gepre, az is BEVETELT jelenthetne, meg tobb bevetelt. De ezt nem is ertem, miert tagadjatok, hisz az OSX ugyebar "jobb meg szebb", ergo akar jobban el is lehetne adni, mint a Windows-t.
A lenyeg, hogy olyan Apple gep kene, amin az OSX mellett, akarmilyen szentsegtores is, lehet egy Windows vagy barmilyen BSD/Linux. Sokan halasak lennenek ezert. Hisz olcsobb megvenni egy Apple gepet, ami passzol az IKEA butorokhoz, es fut rajta az OSX/Windows, mint ket kulon gepet megvenni.
Es meg ezutan is megoldhato, hogy az OSX ne tamogasson semmilyen mas hardware-t, csak azokat, amiket az Apple beleepit a sajat konfiguracioiba.
Idézet
Ha pedig x86 alapú lenne a Mac hardware, akkor öszintén szólva a külsôt leszámítva semmi különbség nem lenne egy Brand PC-hez képest.
Már most is csak a proci más benne, a többi cucc gyakorlatilag olyan mint egy bármilyen PC-ben.
Miert baj az, ha nem mas architekturan fut? Vitathatatlan, hogy a G5 semmivel sem jobb, mint az x86-os vetelytarsai, amik raadasul sokkal dinamikusabban fejlodnek.
Idézet
De meddö a vita, mert szerinted nem az OSX az ösztönzô erô jelenleg, én pedig ezzel messzemenôkig nem értek egyet.
Ha a mostani G5-ösökön valami továbbfejlszetett Classic futna, pont nem érdekelne a Mac.
Elismerem, nagyon elhamarkodottan irtam, amit irtam, de nem gondolom, hogy az OSX nem osztonzo ero, bar kulon ki is emeltem, hogy szvsz a legfelhasznalobaratabb rendszer, de ez meg nem jelenti, hogy a legjobb is. Es azt sem, hogy azok, akik mac-et vesznek kizarolag emiatt veszik meg. Nem lehet, hogy sokkal tobben vennenek mac-et, ha valoban az OSX lenne az egyetlen osztonzo ero?
Szerkesztette: ion 2004. 11. 19. 13:58 -kor