HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1321 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 10:13

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:16

De már kezdésnek is tekintélyes méret? 2.5G, azt hiszem.
A Tiger mekkora (feltelepítve)?

Ugye nem mondod komolyan, hogy manapság, amikor 320 gigás vinyókat tesznek egyesek a gépükbe, akkor ez probléma:rolleyes: :D
RDaneel_hu

#1322 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:08

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 9:44

Óriási tévedés... az OSX nem hízik.
A System mappa Install után 1,04 GB és az azóta sem változott. (MacOSX 10.3)
Fél éve van fent a gépen, elötte a szerver verzió volt, de azt levettem.
Lassulni természetesen lassul, ahogy a vinyóra egyre több adat kúszik fel. :)

Nincs registry, az alkalmazások nem szemetelik tele a rendszert DLL file-okkal, egyáltalán semmit nem írhatnak bele a system mappába!

TomPP: nincs restart semmiféle program insallálása után, ha jól tudom.
Csak akkor kér restartot a gép, ha a rendszert update-eled. :)
Vicc, de még az MS Office is Drag and Drop módszerrel installálódik, és nem kér restartot.  :D

Ez egy eleg nagy csusztatas. A Norton Systemworks meg LittleSnitch meg hasonlo okossagok szepen telehanyjak 3rdparty kernelmodulokkal a rendszeredet. Persze nem ugy mint a windows, de tulzas hogy nem nyulhatnak a system-be a programok.

#1323 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:58

Idézet: Goodman - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:08

Ez egy eleg nagy csusztatas. A Norton Systemworks meg LittleSnitch meg hasonlo okossagok szepen telehanyjak 3rdparty kernelmodulokkal a rendszeredet. Persze nem ugy mint a windows, de tulzas hogy nem nyulhatnak a system-be a programok.

Opsz... a Nortont tényleg elfeledtem. :think: Sorry.
Ha jól tudom, akkor a Tiger-hez már nem csinál Systemworks-t a Symantec.
Ez volt az utolsó... ugyanis épeszü ember nem rakja fel a Pantherre. :)
RDaneel_hu

#1324 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 15:12

Ez mekkora LOL :)

Mindössze 20 ember akarta elcserélni iPod-ját

A Creative akciójának keretében bárki becserélhette iPod-ját (régi modelleket is) egy új Zen Micro-ra egy szingapúri vásáron. A jelentkezôk azonban nem tolongtak: mindössze 20an éltek a lehetôséggel. Az Apple elleni PR-hadjárat újabb elemeként a Creative sorsolást fog tartani, melynek keretében 20, a Creative igazgatója által dedikált Zen Micro-t lehet nyerni. A symplification.com reakciója: "Tiszteletteljes javaslatunk: a U2 tagjainak lézerrel gravírozott aláírásai talán alkalmasabbak lennének e célra." :)

http://www.symplification.com/node/105

Az Apple elleni harcra egyébként 175 millió dollár kölcsönt vett fel a Creative, 5 éves futamidôre:

http://www.forbes.com/home/feeds/ap/2004/1.../ap1666751.html

#1325 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 15:55

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 16:12

Ez mekkora LOL :)

Mindössze 20 ember akarta elcserélni iPod-ját

A Creative akciójának keretében bárki becserélhette iPod-ját (régi modelleket is) egy új Zen Micro-ra egy szingapúri vásáron. A jelentkezôk azonban nem tolongtak: mindössze 20an éltek a lehetôséggel. Az Apple elleni PR-hadjárat újabb elemeként a Creative sorsolást fog tartani, melynek keretében 20, a Creative igazgatója által dedikált Zen Micro-t lehet nyerni. A symplification.com reakciója: "Tiszteletteljes javaslatunk: a U2 tagjainak lézerrel gravírozott aláírásai talán alkalmasabbak lennének e célra." :)

http://www.symplification.com/node/105

Az Apple elleni harcra egyébként 175 millió dollár kölcsönt vett fel a Creative, 5 éves futamidôre:

http://www.forbes.com/home/feeds/ap/2004/1.../ap1666751.html

Ezek szerint nem a Zen Microból befolyt összegekbôl fogják törleszteni.  :rolleyes: :D
RDaneel_hu

#1326 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 19:52

restart : azt hittem a deep sleep tert vissza... ilyen infokat valamiert szokatlanul nehezen talalok meg az apple oldalan...

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1327 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 13:30

Sziasztok srácok!
Egyáltalán nem vagyok otthon mac ill osx témában de most úgy tűnik szükségem lesz a tudásra!
Ha minden jól megy ingyen birtokomba kerül egy imac G3 vagy egy powermac G3 (még nem tudni melyik kerül selejtezésre)
A lényeg az hogy valszeg második számú itthoni gépnek beállítom! Ahogy elnéztem imacet nem igazán fogom bővíteni talán powermacet (néztem mintha szabvány ram slotok ill pci is lett volna benne!)
A kérdésem az lenne hogy ezeken a hardwareken milyen oprendszert lehet futtatni (gondolom osx vagy bsd) de pl: osx tetszik de nem tudom hozzáférhető-e hardware nélkül esetleg a már meglévő 9-es os fejleszthető-e!
Röviden ez érdekelne ill ha nem pofátlanság itt megkérdezni (nem akarok új topicot kereső meg nem sokat segített) mivel érdemes imacet powermacet bővíteni és legfőképpen milyen ingyenes cucc van rá? Amiről tuti tudom hogy meg van véve rá az az Os9 ill a quark. Ez köllet nekünk az újsághoz a többit nem vágom de minden érdekel!
A segítséget előre is köszönöm szépen!

Üdv

#1328 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:53

Idézet: Xero - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 13:30

Sziasztok srácok!
Egyáltalán nem vagyok otthon mac ill osx témában de most úgy tűnik szükségem lesz a tudásra!
Ha minden jól megy ingyen birtokomba kerül egy imac G3 vagy egy powermac G3 (még nem tudni melyik kerül selejtezésre)
A lényeg az hogy valszeg második számú itthoni gépnek beállítom! Ahogy elnéztem imacet nem igazán fogom bővíteni talán powermacet (néztem mintha szabvány ram slotok ill pci is lett volna benne!)
A kérdésem az lenne hogy ezeken a hardwareken milyen oprendszert lehet futtatni (gondolom osx vagy bsd) de pl: osx tetszik de nem tudom hozzáférhető-e hardware nélkül esetleg a már meglévő 9-es os fejleszthető-e!
Röviden ez érdekelne ill ha nem pofátlanság itt megkérdezni (nem akarok új topicot kereső meg nem sokat segített) mivel érdemes imacet powermacet bővíteni és legfőképpen milyen ingyenes cucc van rá? Amiről tuti tudom hogy meg van véve rá az az Os9 ill a quark. Ez köllet nekünk az újsághoz a többit nem vágom de minden érdekel!
A segítséget előre is köszönöm szépen!

Üdv

OSX-et lehet rá rakni, csak k***a lassú lesz, bár szvsz gyorsabb mint a 9-es OS.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1329 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:56

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 15:53

OSX-et lehet rá rakni, csak k***a lassú lesz, bár szvsz gyorsabb mint a 9-es OS.

Utána néztem és ugy veszem ki hogy a régebbi kiadások gyorsabbak! Őszintén szólva nem tom milyen holnapra megtudom de ha pl a leguccsó előtti (színe alapján cska ez lehet) akkor is van 500Mhz-ünk és max 1 giga ram! Erre állítólag már bátran fölrakhatom! ill néztem hogy sima Eide csatis winyó is belemyg 120 gigáig! Egyenlőre csak érdeklődöm kinek vna vele tapasztalata ill érdekelnének reviewek és képek róla bőven!
:)
Üdv

#1330 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 16:04

Idézet: Xero - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 15:56

Utána néztem és ugy veszem ki hogy a régebbi kiadások gyorsabbak! Őszintén szólva nem tom milyen holnapra megtudom de ha pl a leguccsó előtti (színe alapján cska ez lehet) akkor is van 500Mhz-ünk és max 1 giga ram! Erre állítólag már bátran fölrakhatom! ill néztem hogy sima Eide csatis winyó is belemyg 120 gigáig! Egyenlőre csak érdeklődöm kinek vna vele tapasztalata ill érdekelnének reviewek és képek róla bőven!
Üdv

Boot után közvetlenül, gyorsabbak a régebbi OS-es, de egy pár óra használat után baromi lassú lesz. A másik probléma a régi OS-ekkel, hogy nem készül rájuk semmi program, csak OSX-re. Ha Mac, akkor csak OSX. én úgy vagyok vele.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1331 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 16:13

Nos megtudtam hogy 2001-es modell tehát 400 és 700 Mhz között lehet és max 1GB memória..

Üdv

#1332 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 24. 16:39

Idézet: Xero - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 16:56

Üdv

Ha régebbi iMac lesz (G3-as), akkor szinte biztos, hogy firmware update kell hozzá: LINK
Rózsaszínnel jelöli a 10.3-as OSX-el inkompatibilis masinákat. (mindössze 3 fajta van belôle, de azért nem árt vigyázni :cool: )

10.2-es elvileg kevesebb RAM-ot igényel, ellenben jóval lassabb mint a Panther (10.3.x)... ha van elég memória, akkor mégis próbálkozz meg a 10.3-assal. :) Megéri.
A régebbi Classic OS-eket én sem javaslom, az elérhetô programkínálat miatt sem.

Üdv
RDaneel_hu

#1333 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 17:22

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 16:39

Ha régebbi iMac lesz (G3-as), akkor szinte biztos, hogy firmware update kell hozzá: LINK
Rózsaszínnel jelöli a 10.3-as OSX-el inkompatibilis masinákat. (mindössze 3 fajta van belôle, de azért nem árt vigyázni :cool: )

10.2-es elvileg kevesebb RAM-ot igényel, ellenben jóval lassabb mint a Panther (10.3.x)... ha van elég memória, akkor mégis próbálkozz meg a 10.3-assal. :) Megéri.
A régebbi Classic OS-eket én sem javaslom, az elérhetô programkínálat miatt sem.

Üdv

Annyit tudok biztosra hogy G3-as és 3 éve lett vásárolva! Emellett van egy G4-es is az majd később kerül remélhetőleg a tulajdonomba! :)
a lényeg hogy ahogy elnéztem a G3-at szabványos pc100 vagy 133-as SdRammal tudom bővíteni arra meg hajlandó lennék áldozni! A másik hogy tudom a firm update kell de ha ez megvan akkor a 2001-ben vásárolt cumó szerintetek L megyek vele? mármint pl egy 10.2-essel? Nagyon örülnék a panthernek is de ajándék lónak ne nézd a fogát ugye!
A másik hogy érdekelne minden imac G3 tulaj tapasztalata tippjei!
Az utolsó pedig hogyha megvásárolt (kemény pénzen :D ) softok vannak rajta azokat ingyen lehet upgradelni?  pl : 9-es os-t pantherre? Vagy ez is fizetős játék?  :think:
A válaszokat köszönöm és várom a továbbiakat is!

Üdv

#1334 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 21:38

Uhh most ahogy utána olvastam járhattma nagyon jól és kevésbé! Ha nagyon jól jártam akkor van egy 40 gigás winyóval szerelt akár 256 megás és 5-600Mhz-es gépem, amin vígan fut némi ram bővítéssel egy frankó kis osx és később bővíthető a winyó is!
Nah mostantól addig amíg nálam lesz szívgörcs effektus!
A lényegi kérdésem emgmaradt! Régi os-ről lehet ingyen upgradelni osx 10.3-ra mondjuk (persze ha a hardware uristen is ugyakarja) vagy külön le lehet tölteni?
Várom a válaszokat!

szerk ha a legnagyobb a szerencsém még dvd is van benne! Nah aszem jóisten ma sokszor találkozik velem! :D

Üdv

Szerkesztette: Xero 2004. 11. 24. 21:40 -kor

#1335 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 23:13

Idézet: Xero - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 18:22

softok vannak rajta azokat ingyen lehet upgradelni?  pl : 9-es os-t pantherre? Vagy ez is fizetős játék?  :think:

Fizetös "játék".
RDaneel_hu

#1336 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 00:15

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 23:13

Fizetös "játék".

A játékot erősen idéző jelbe akartam tenni! Tehát ha van egy g4 g3 kulcsom vagy nem is tudom még mi is pontosan a lényeg hogy kemény pénzen vett rendszer meg os meg minden kutya füle azt nem lehet ingyen egy az egyben upgradelni os X-re! Jól vettem ki? :)
Nah de ha ez így van és majd kiderítem hogy az én picikém tud-e ilyen nagymacskát futtatni akkor mennyibe is lenne nekem az evolúció?

szerk: Innen ha jól veszem ki tutkó támogatni fogja a panthert is! A kérdés adott mennyibe fog ez nekem kerülni?

Üdv

Szerkesztette: Xero 2004. 11. 25. 00:17 -kor

#1337 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 00:25

Nos megnéztem 130 dollár lenne! Esetleg ha van még kéznél egy 5 licenszes amit a pantherhez vettek abból 1 licensz ellőhető a pici g3-amra? :)

Üdv

#1338 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 08:27

Idézet: Xero - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 1:25

Nos megnéztem 130 dollár lenne! Esetleg ha van még kéznél egy 5 licenszes amit a pantherhez vettek abból 1 licensz ellőhető a pici g3-amra? :)

Persze.
RDaneel_hu

#1339 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 22:23

tfdvdedit miatt muszaj vennem egy almas gepet. azt szeretnem megtudni, hogy a 175kHUF-os eMAC-ban kb mennyi a kraft OSX alatt, ti. elviselhetetlenul lassu-e?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1340 Felhasználó inaktív   ThEvil 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 23:13

Hi!

Mivel hogy nincs olyan gépem amin futna Mac OS, meg még soha nem foglalkoztam vele (me=Very NewBie  :D ), milyen VMWarehoz hasonló virtuális gépet ajánlanátok ha meg szeretném nézni Mac OS-t?
És melyik verziót lenne érdemes megnézni ? Ezek közül? :

4 tiger 8a294 userdvd dmg 1976 Mb
Mac OS X 10.4 Tiger WWDC Preview 1674 Mb
Mac OS X Panther Final Install Disc ... 491 Mb
MacOSX 10.4 Tiger beta2 8A268 2048 Mb
VTC - Mac OS 9 45 Mb
VTC - Mac OS X Fundamentals 116 Mb
VTC - Mac OS X Panther 211 Mb

Előre is köszi
Life is short play more!

Join the HWSW UD-Team

Téma megosztása: