HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1481 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 07. 12:46

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 13:36

Ok. Veszel ilyen gepet akkor kapsz ilyen posztert. Deal? :)

Tenyleg jo biznisznek tunik.. de akkor szamold mar be a macem (elvegre ez is csak egy powamac..), mondjuk 2-300e huf kornyeken.
Jo lesz, hidd el.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1482 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 12:46

Idézet: TomPP - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 10:42

na es ha a szar a mac ? Gyozd meg H.Andrast, hogy valjon meg a szar gepetol :D :D :D

Tom#

Meg a gondolat is eretnekseg!!! :D

Mostanaban kenytelen vagyok elinditani XP-t a gepemen, mert IE6-al is kell tesztelni egy site-ot, es komolyan mondom a hajamat tepem a kurv@ XP-tol.. :)

#1483 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 12:53

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 13:46

Meg a gondolat is eretnekseg!!! :D

Mostanaban kenytelen vagyok elinditani XP-t a gepemen, mert IE6-al is kell tesztelni egy site-ot, es komolyan mondom a hajamat tepem a kurv@ XP-tol.. :)

Az XP az egesz fejlett. Van benne automata hibajelenteskuldo is, meg fegyaskor automata ujraindito, tisztara mint a 98 csak csomo cukorral meg nem kell resetelni, meg anyazos leveleket irni. Szerintem jo, es olcso is. Ha nem linuxot hasznalnek, akkor biztos windowsom lenne.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1484 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 15:04

amuyg tenyleg vannak mar jo pc hazak, amik megkozelitik a mac hazat letisztultsagban es designben (itt most nem a villogo fenycsovesre gondolok :) ), es meg is van az aruk, 50 es folotte
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#1485 Felhasználó inaktív   La Palma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 07. 15:43

Idézet: Nimrod - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 12:27

Igen, mondhatjuk. De tapasztalatból tudom, hogy nincs olyan, hogy felhasználóbarát, mert egyeseknem még egy TV kezelése is nehézséget okoz.

És már bocsánatod kérem, de nem én kezdtem a flame-elést, csupán reagáltam de közben nem szídtam a Mac-et. Szvsz nézze meg, próbálja ki mindenki mind a PC-t, mind a Mac-et és utána döntsön, hogy mit szeretne. De az viszont súlyos hiba, ha a PC-t egy szintre hozzuk a win-nel. Inkább egy Linuxos PC-t kell összevetni egy Mac-el.
Mac-hez pedig sajnos nem volt még szerencsém az ára miatt, csak működés közben láttam élőben párszor.

Lényeg: aki gépet vesz, döntse el mire használná, hogy tudja ezt PC-n és Mac-en megoldani és utána vegye meg azt, amelyik jobban bejön neki.

Flame OFF.

Magam sem akarok flame-et.
Az asztalomom itt van egy WinXP PC álló Acorp házzal (csúnya)  elég régi (1300MHz) procival, fél giga rammal, cd író dvd író, mittoménmégmi...
Amikor felraktam rá az XP-t, elég gyors volt (anno 2-3 éve, nem emléxem). Telepítette, uninstalláltam, sokmindent, többször. Ez azt eredményezte, hogy a reg adatbázis bizony megdagadt... A gép olyan lassú, hogy egy outlook megnyitására fél percet kell várni...
Ma már csak szinte rajzolásra használom. Mivel az összes adatom, levelem, munkáim ott vannak, nem akarom újratelepíteni, mert az jó két nap lenne... és valahogy azért mégiscsak működik
Aztán egyszer bekattantam, mert elegem lett a abból, hogy adawere, meg antivírus, meg backdoor és a spórolt pénzemből és az eladott pc-s laptopom árából vettem egy féléves G4-es iBook-ot. Ez azért jó, mert jó (üvegtigris). Azóta a rajzoláson kívül mindent ezen a gépen csinálok. No virus, no fagyi...
Megjegyzem, valóban nem volt tulságosan olcsó a gép, de ha ma el akarnám adni, akkor nem sokkal olcsóbbért megvennék (10-15%-kal). Ugyanez egy hasonló árkategóriájú pc-s laptopnál jó esetben 25%! És ez is számít.
Egyszer ki kellene próbálnod egy Mac-et. Nem bánnád meg. És ha a híresztelések igazak, talán nem is lesz olyan drága az új jövevény (ma már a többi mac sem a gazdaggyerekek kiváltsága)

#1486 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 17:25

en ha belegebedek is veszek egy G5-ot... Muszaj kiprobalni milyen igazi hardveren cocoa-t programozni...

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1487 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 17:41

kicsit kezd divatfikazassa alakulni ez az egesz topic & mac tarsadalom
Per Aspera Ad Astra

#1488 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 17:45

Idézet: La Palma - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 15:43

Magam sem akarok flame-et.
Az asztalomom itt van egy WinXP PC álló Acorp házzal (csúnya)  elég régi (1300MHz) procival, fél giga rammal, cd író dvd író, mittoménmégmi...
Amikor felraktam rá az XP-t, elég gyors volt (anno 2-3 éve, nem emléxem). Telepítette, uninstalláltam, sokmindent, többször. Ez azt eredményezte, hogy a reg adatbázis bizony megdagadt... A gép olyan lassú, hogy egy outlook megnyitására fél percet kell várni...
Ma már csak szinte rajzolásra használom. Mivel az összes adatom, levelem, munkáim ott vannak, nem akarom újratelepíteni, mert az jó két nap lenne... és valahogy azért mégiscsak működik
Aztán egyszer bekattantam, mert elegem lett a abból, hogy adawere, meg antivírus, meg backdoor és a spórolt pénzemből és az eladott pc-s laptopom árából vettem egy féléves G4-es iBook-ot. Ez azért jó, mert jó (üvegtigris). Azóta a rajzoláson kívül mindent ezen a gépen csinálok. No virus, no fagyi...
Megjegyzem, valóban nem volt tulságosan olcsó a gép, de ha ma el akarnám adni, akkor nem sokkal olcsóbbért megvennék (10-15%-kal). Ugyanez egy hasonló árkategóriájú pc-s laptopnál jó esetben 25%! És ez is számít.
Egyszer ki kellene próbálnod egy Mac-et. Nem bánnád meg. És ha a híresztelések igazak, talán nem is lesz olyan drága az új jövevény (ma már a többi mac sem a gazdaggyerekek kiváltsága)

Ellenpelda: PC-t is lehet ugy hasznalni XP-vel, hogy ne kelljen felni az adware / spyware cuccoktol (szoftver kerdes), meg hogy ne kelljen 3 hetente ujratelepiteni (esz kerdes), es ehhez megcsak nem is kell gurunak lenni, csak oda kell figyelni kicsit. Az en gepemen kb 2 es fel eves az XP install (de lehet meg oregebb, nem ott ulok most). Nincs Sp1, SP2, csak par fontosabb frissites, es nemhogy mukodik, de kb ugy szalad a windows mint uj koraban. Persze ehhez hozza tartozik, hogy tudom mi micsoda, es pl nem hobbim a 2 naponta ujabb alfa-beta VGA driver telepites, meg egyeb felesleges turkalas (foleg mukara hasznalom). Beallitottam egyszer, fent van ami kell (a szoftver kornyezet sem nagyon valtozik, az van fent amit tenyleg hasznalok is). Neha meg jatszok is rajta, neten logok gyakorlatilag 24 oraban, aztan megsincs - nem is volt soha - se virus, se spyware, se rendszerosszeomlas, se belassulas. Az OSX persze alapbol "hulyebiztosabb", ugye eleve nincsenek ra virusok, meg nincs IE (ami manapsag a legtobb fejfajast okozza a juzereknek) stb.
-ZsOlTi-

#1489 Felhasználó inaktív   La Palma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 07. 18:12

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 18:45

Ellenpelda: PC-t is lehet ugy hasznalni XP-vel, hogy ne kelljen felni az adware / spyware cuccoktol (szoftver kerdes), meg hogy ne kelljen 3 hetente ujratelepiteni (esz kerdes), es ehhez megcsak nem is kell gurunak lenni, csak oda kell figyelni kicsit. Az en gepemen kb 2 es fel eves az XP install (de lehet meg oregebb, nem ott ulok most). Nincs Sp1, SP2, csak par fontosabb frissites, es nemhogy mukodik, de kb ugy szalad a windows mint uj koraban. Persze ehhez hozza tartozik, hogy tudom mi micsoda, es pl nem hobbim a 2 naponta ujabb alfa-beta VGA driver telepites, meg egyeb felesleges turkalas (foleg mukara hasznalom). Beallitottam egyszer, fent van ami kell (a szoftver kornyezet sem nagyon valtozik, az van fent amit tenyleg hasznalok is). Neha meg jatszok is rajta, neten logok gyakorlatilag 24 oraban, aztan megsincs - nem is volt soha - se virus, se spyware, se rendszerosszeomlas, se belassulas. Az OSX persze alapbol "hulyebiztosabb", ugye eleve nincsenek ra virusok, meg nincs IE (ami manapsag a legtobb fejfajast okozza a juzereknek) stb.

Valóban lehet, de nem kell ahhoz alfabétaomega frivereket feltelepíteni, elég a programokat. Mint olvashattad, nekem is több mint 2 éve fent csücsül az XP és örülök hogy működik (nem gyors...)
Az IE-t (régebbi verzió) meg az OSX telepítőlemezével együtt adják.
Mellesleg baromi mázlista vagy, hogy SP1, SP2 nélkül nincs vírusod. (víruspajzsod gondolom van)

#1490 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 18:45

Idézet: La Palma - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 19:12

Mellesleg baromi mázlista vagy, hogy SP1, SP2 nélkül nincs vírusod. (víruspajzsod gondolom van)

99 és 2003 között használtam PC-t munkára, de mielött egyáltalán csatlakoztam a netre (esetleg egy friss install után) feltelepítettem egy új Norton Antivírust.
Gond sosem volt, nem szoptam be semmit, de azért jöttek rendesen a férgek és blasterek. B)
RDaneel_hu

#1491 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 18:52

Idézet: TomPP - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 18:25

en ha belegebedek is veszek egy G5-ot... Muszaj kiprobalni milyen igazi hardveren cocoa-t programozni...
Tom#

Remélem januárban bejelentik az új PowerMac modelleket, amelyek az új IBM procira épülnek, és ezzel persze a jelenlegi G5-ösök ára megy szépen lefelé.
Ha minden igaz, akkor egy duál 1,8-as ára netto 4 kiló körül lesz, ami már elviselhető.  :cool:
RDaneel_hu

#1492 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:32

en 10 eve hasznalok windozt, 13 eve pc-t (elejen parhuzamosan Amiga), elotte csak Amiga meg azelott Atari ST ;) Ezek MIND a MaC versenytarsai voltak, de a PowerMac G5 es OSX elott nem is gondoltam volna ra, hogy nekem Macintosh kene...

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1493 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:35

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 17:52

Remélem januárban bejelentik az új PowerMac modelleket, amelyek az új IBM procira épülnek, és ezzel persze a jelenlegi G5-ösök ára megy szépen lefelé.
Ha minden igaz, akkor egy duál 1,8-as ára netto 4 kiló körül lesz, ami már elviselhető.  :cool:

Rdaneel: nem figyeled az xms-t? Mar most is 419 a dual 1.8as :)

Egyebkent kizartnak tartom, hogy most januarban bejelentenek uj Powermacet. Talan lesz 2.3 -as, de 3 gigas nem valoszinu. Meg minek :)

#1494 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:36

Idézet: TomPP - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 19:32

en 10 eve hasznalok windozt, 13 eve pc-t (elejen parhuzamosan Amiga), elotte csak Amiga meg azelott Atari ST ;) Ezek MIND a MaC versenytarsai voltak, de a PowerMac G5 es OSX elott nem is gondoltam volna ra, hogy nekem Macintosh kene...

Tom#

En se :)

#1495 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 21:05

Idézet: TomPP - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 21:32

Tom#

Ez való igaz.
Otthonra meg végképp nem kellett volna. (eddig)

De most, hogy van 10.3-as OSX G5-össel karöltve, már otthonra sem gondolkodnék PC-ben. :)
RDaneel_hu

#1496 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 21:07

iMac G5 1.6 GHz 17 inch
Ár: 339000 Ft

Kinéztem ezt... szerintem nekem ez tökéletes lenne. A 2.4ghz-s képest éreznék vaami lassulást??? Meg az 512mb... ???

Még 1x kérdem. Call of Duty tuti van rá? Meg messenger?
macbook air 2014

#1497 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 21:11

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 21:35

Rdaneel: nem figyeled az xms-t? Mar most is 419 a dual 1.8as :)

Egyebkent kizartnak tartom, hogy most januarban bejelentenek uj Powermacet. Talan lesz 2.3 -as, de 3 gigas nem valoszinu. Meg minek :)

Pffff...  :cool:
419 nettoért tényleg korrekt az ár, és főleg amit kaphatsz érte. :)
Kár, hogy pont most az APEH-nak kellett ennyit befizetnem.  :mad: :mad: :p

Én örülnék neki, ha az innováció folytatódna januárban egy 3 gigán induló Antares (970MP) alapú PowerMac család bejelentésével.  :cool:
RDaneel_hu

#1498 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 21:11

Idézet: almighty - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 22:07

Még 1x kérdem. Call of Duty tuti van rá? Meg messenger?

Van.  :cool:
RDaneel_hu

#1499 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 21:13

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 21:11

Van.  :cool:

Akkor jó.
ÉS MSN?
macbook air 2014

#1500 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 21:17

Idézet: almighty - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 22:07

iMac G5 1.6 GHz 17 inch
Kinéztem ezt... szerintem nekem ez tökéletes lenne. A 2.4ghz-s képest éreznék vaami lassulást??? Meg az 512mb... ???

Erre nehezen lehet válaszolni. :)
Kb. egálban lehet a 2,4-es P4-essel, de az OSX valahogy jobban ossza ki a processzeket. (ezt több Win felhasználótól hallottam már!)
Mindenesetre minél több RAM kell bele, én szívem szerint beletennék 1 gigát.

A Call of Duty menni fog rajta, ez biztos! :D
RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »