HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1501 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 21:18

Idézet: almighty - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 22:13

ÉS MSN?

MSN for MacOSX
RDaneel_hu

#1502 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 21:23

Idézet: almighty - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 22:07

Még 1x kérdem. Call of Duty tuti van rá? Meg messenger?

- Call of Duty
- Call of Duty: United Offensive

(ezek vannak OSX alá is, bár gondolom a multi részére ugrasz  :cool: )
RDaneel_hu

#1503 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 21:24

Az jó. Az azért fontos nekem mert csak azzal jáccok. De még azzal is csak ritkán....
macbook air 2014

#1504 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 21:25

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 21:23

- Call of Duty
- Call of Duty: United Offensive

(ezek vannak OSX alá is, bár gondolom a multi részére ugrasz  :cool: )

Csak arra.
macbook air 2014

#1505 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 21:26

Úristen. Ez maga a tökély. :up:
macbook air 2014

#1506 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 21:29

Idézet: almighty - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 22:24

Az jó. Az azért fontos nekem mert csak azzal jáccok. De még azzal is csak ritkán....

Jómagam pedig már csak Q3-mal... OSX alól. :p
OSP mód persze, butított grafikával.  :cool:

ON
RDaneel_hu

#1507 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 21:30

Idézet: almighty - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 21:13

Akkor jó.
ÉS MSN?

van, de google is van...
Per Aspera Ad Astra

#1508 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 21:38

La Palma:

Idézet

... Az IE-t (régebbi verzió) meg az OSX telepítőlemezével együtt adják..

Rosszul fogalmaztam, tudom, hogy van IE mac-en (5.x), csak ott ugye nem tud kart okozni, akarmilyen szar is :) (Nincs ActiveX meg egyeb okossagok, amik a gondot okozzak a windows vilagban, gondolok itt a bongeszobe es oprendszerbe beepulo spyware, adware vackokra).

Idézet

Mellesleg baromi mázlista vagy, hogy SP1, SP2 nélkül nincs vírusod. (víruspajzsod gondolom van)

Pont ezt magyaraztam, hogy ez nem mazli kerdese. Egy XP-t is lehet jol, biztonsagosan uzemeltetni, es nem torvenyszeru, hogy havonta-fel evente, vagy akar 2-3 ev mulva ujra kell telepiteni, mert belassul, behal, virusos lesz, vagy barmi. (Igen van egy ingynes virusirtom (AntiVir), meg egy szinten ingyenes kis tuzfalam (Kerio).)

Szerkesztette: zZsOlTi 2005. 01. 07. 21:44 -kor

-ZsOlTi-

#1509 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 21:43

Idézet: almighty - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 20:26

Úristen. Ez maga a tökély. :up:

Azert probald ki elotte egy iMacen a call of duty-t, nehogy aztan kideruljon, hogy neked lassu. Sajnos az 5200-as nvidia behatarolja a 3d jatekokat. En senkinek nem ajanlom jatekra az iMacet. Inkabb vegyel egy dual 1.8-ast 4 kiloert, abba olyan videokartyat teszel amilyet csak akarsz, es hasznalod hozza a regi monitorodat.

#1510 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 22:11

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 22:43

Azert probald ki elotte egy iMacen a call of duty-t, nehogy aztan kideruljon, hogy neked lassu.

Szerintem elégnek kell lennie az iMac-nak is a játékhoz.
Ha jól tudom az egy Quake3 motoros játék (vagy tévesztem a Medal of Honor-ral? :D )

Multiban pedig grafikát butítanak, itt nálam is hiába van duál G5 a melóhelyen, ha meglátnád a Q3 grafikát el***nád magad... de multigammáknál még az ördöggel is szövetséget kötnek 1+ frag-ért. :D :p
Butitott grafika: több freg.
RDaneel_hu

#1511 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 22:13

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 21:11

Szerintem elégnek kell lennie az iMac-nak is a játékhoz.
Ha jól tudom az egy Quake3 motoros játék (vagy tévesztem a Medal of Honor-ral? :D )

Multiban pedig grafikát butítanak, itt nálam is hiába van duál G5 a melóhelyen, ha meglátnád a Q3 grafikát el***nád magad... de multigammáknál még az ördöggel is szövetséget kötnek 1+ frag-ért. :D :p
Butitott grafika: több freg.

Ahaam ertem, ugy mar tutira menni fog :)

De dual 1.8 as meg tobb fps, meg tobb frag nem? :)

#1512 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 22:27

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 23:13

De dual 1.8 as meg tobb fps, meg tobb frag nem? :)

De. :)

A duál g5 1,8-as valóban (jelenleg) a legjobb vétel.
Még az iMac-ekekhez képest is jobb vétel.
RDaneel_hu

#1513 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 22:30

korulneztem nemi neppernel. PMG% 2x2GHz/2GByte RAM/500G HDD/SD/R9K8Pro. Ezt merik 500 penzert. ohne moncsi, kbd es OS. Megeri ez?

Szerkesztette: SFIJ 2005. 01. 07. 22:32 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1514 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 23:03

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 23:30

korulneztem nemi neppernel. PMG5 2x2GHz/2GByte RAM/500G HDD/SD/R9K8Pro. Ezt merik 500 penzert. ohne moncsi, kbd es OS. Megeri ez?

Igencsak megéri.  :cool:
RDaneel_hu

#1515 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 23:47

Nalunk a cegnel a fejlesztok szidjak a Mac-et, mint a bokrot, pedig ok mar nyomulnak rajta egy ideje (10+ eve fejlesztgetik az ArchiCAD-et Mac-re is, Apple partnerek meg minden). Ott egy okot mondtak, amiert meg megtartjak a platformot:

Van sok epitesz, aki szamitogepet ELVBOL nem hasznalt, es szant szandekkal hulye minden ilyenhez. Na ezeket sok banannal oda lehet csalogatni egy Mac-hez, es jokora erofeszitesek aran ossze bir kattingatni egy modellt. Annyira sotet egy bagazs, hogy tobbre mar nem is kepesek. Multkor kinaiak jartak nalunk, es bazzeg szabalyosan bepanikolt a csaj egy HP munkaallomas lattan. Kinn volt az asztalon cirka 4 ikon (My computer, Recycle Bin, Network Neighbourhood, ArchiCAD 9.0). Es nem tudta elinditani az ArchiCad-et.  :D  :D. Odaultettek egy G5-hoz (desktopon nagyjabol hasonlo komplexitas) es elinditotta! Akibol ennyi jozan esz es altalanositasi kepesseg hianyzik, az mar onveszelyes kategoria. Az azota mar halistennek kihalo egygombos eger jol mutatja az ertelmi szinvonalat. Es az ilyenek rajzanak a Mac platform korul.

A vas egyebkent allat. Bar a procit kiveve tok dzsunka hardver, a haz jol ki van alakitva belulrol, probaltak jol megoldani a szellozest, amennyire en lattam a kabelezes is igenyesebb egy kicsit.

A programozasa allitolag remalom, az OSX elotti peldanyok instabilak, benak az API-k, rohadt gyenge a memoriamanagement. Az uj verzion mar van nemi javulas, de ahogy az egyik kollega mondta: nem veletlen, hogy brutalis CPU ellenere nagyjabol egy szinten mozog a teljesitmenye egy felsokategorias PC-vel.

Summa summarum: kovetve az esemenyeket - outsiderkent -, ennyi penzt egy ilyen gepre nem adnek ki.

#1516 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 00:49

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 0:47

Nalunk a cegnel a fejlesztok szidjak a Mac-et, mint a bokrot, pedig ok mar nyomulnak rajta egy ideje (10+ eve fejlesztgetik az ArchiCAD-et Mac-re is, Apple partnerek meg minden). Ott egy okot mondtak, amiert meg megtartjak a platformot:

Van sok epitesz, aki szamitogepet ELVBOL nem hasznalt, es szant szandekkal hulye minden ilyenhez. Na ezeket sok banannal oda lehet csalogatni egy Mac-hez, es jokora erofeszitesek aran ossze bir kattingatni egy modellt. Annyira sotet egy bagazs, hogy tobbre mar nem is kepesek. Multkor kinaiak jartak nalunk, es bazzeg szabalyosan bepanikolt a csaj egy HP munkaallomas lattan. Kinn volt az asztalon cirka 4 ikon (My computer, Recycle Bin, Network Neighbourhood, ArchiCAD 9.0). Es nem tudta elinditani az ArchiCad-et.  :D  :D. Odaultettek egy G5-hoz (desktopon nagyjabol hasonlo komplexitas) es elinditotta! Akibol ennyi jozan esz es altalanositasi kepesseg hianyzik, az mar onveszelyes kategoria. Az azota mar halistennek kihalo egygombos eger jol mutatja az ertelmi szinvonalat. Es az ilyenek rajzanak a Mac platform korul.

A vas egyebkent allat. Bar a procit kiveve tok dzsunka hardver, a haz jol ki van alakitva belulrol, probaltak jol megoldani a szellozest, amennyire en lattam a kabelezes is igenyesebb egy kicsit.

A programozasa allitolag remalom, az OSX elotti peldanyok instabilak, benak az API-k, rohadt gyenge a memoriamanagement. Az uj verzion mar van nemi javulas, de ahogy az egyik kollega mondta: nem veletlen, hogy brutalis CPU ellenere nagyjabol egy szinten mozog a teljesitmenye egy felsokategorias PC-vel.

Summa summarum: kovetve az esemenyeket - outsiderkent -, ennyi penzt egy ilyen gepre nem adnek ki.

Áááh. Testvír! Egy helyen dolgozunk.  :cool:
Állandóan összefutok valakivel :).

Fejlesztőként megerősíthetem a fejlesztésről modnottakat. Az Apple rosszabb az M$-nél. A CodeWarrioros fejlesztés és debuggolás egy pain-in-the-ass. Kő és balta az M$ DevStúdióhoz képest.

LOL amit írtál a kínai csajról.

A vasról. Valóban állat!!! És nagyon nem dzsunka hardver! Nemrég a kezembe fogtam egyet a azokból a ventikből, amik a dualG5-ben párban húzzák át a levegeőt. Hááát. Eszméletlen!!!!! A PC-khez kapni baromi drágán mindenféle exotikus nevű márkás ventiket, de azok soha nem lesznek ilyenek. Olyan zárt ipari csapágyazása van, olyan robosztus csapágyház stb., nincs egy nm kotyogása se, hogy tyű!

Gondoljatok csak bele: ha lefagy a G5 (mert bizony ilyen is voltmár nem egyszer), akkor ez a kettő szépen lassan fölpörög. Nagyon lassan 5 percen keresztül pörögnek fel, és a szemben ülő munkatársam gépe miatt a végén már lobogott a gatyám a szélben!!! Az igen!

Mostmár az is pirospont, hogy BSD van a szívében. Néha előveszem a Terminált, szépen be van konfigolva fekete alapon borostyánzöldre, mint a régi herkules monitorok, és élvezem, hogy majdnem Linux.

Csak az OSX... csak azt tudnám feledni...
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#1517 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 08. 06:56

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 0:47

Akibol ennyi jozan esz es altalanositasi kepesseg hianyzik, az mar onveszelyes kategoria. Az azota mar halistennek kihalo egygombos eger jol mutatja az ertelmi szinvonalat. Es az ilyenek rajzanak a Mac platform korul.

Ez így nagyon sarkos.  :cool: :D

Fejlesztői szemszögből biztos igazatok van, (nem értek hozzá), a Classic-OS időkből én is sok panaszt hallottam a programozóktól...
Remélem azóta valamennyit változott a helyzet.

A tök dzsunka hardware-rel pedig vitatkoznék.
Szerinted mi a dzsunka benne? :) Vagy totál átlagosra gondoltál?

Az alaplap biztosan nem átlagos, a proci sem, a ventillátorok sem, a táp sem az, a RAM-ok sem.
Marad a VGA kérdés, a DVD író és a vinyók.
Ezek a cuccok valóban nem a legerősebb és legtutibb minőségű cuccok, de azért egy átlagos PC boltban vásárolt műanyag és alumínium házas "Acorp" stuffba belepakolt HW-knél jobbak.
(hovatovább, szerintem a Pioneer DVR-06-os, a SATA-s Seagate vinyó, és a Radeon 9600 Pro sem olyan gagyi hardware manapság)

Legalábbis amire kell, arra tökéletesen jó... munkára.
Akinek pedig erősebb kell az vagy kicserélteti vásárlás előtt... vagy ha rosszabbul akar járni akkor maga teszi meg miután megvette a vasat.

De azért dzsunkának nevezni a cuccot, ez így eléggé LOL. :D
RDaneel_hu

#1518 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 07:46

egyreszt a 6800 ami a g5-ben van nem stock gyartmany, nem a szokvany DDL ;)

fejlesztoi cuccokkal eleg sok minden valtozott (igaz en meg csak emulator alol hasznalom PCn) a Classic OS az egy fostalicska. Ennel rosszabbat nem tudok mondani ;)

a codewarrior nem alkalmazasfejlesztesi kornyezet, hanem egy C++ fordito es IDE.  Kulonben fapados.
az apple az xcode-t nyujtja (ingyen), az mar dofi szerintem... A BSD unix miatt viszont valogathatsz fejlesztoi cuccokban... Meg Java Builder is van, raadasul ha akarod, az X11-et is felteheted. Az tetszik nekem, hogy az OS egy BSD unix, de X11 nelkul ;) Raadasul ugy is hasznalhatod, hogy az OSX csak egy alkalmazas a BSD unix folott.

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1519 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 08:41

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 21:43

Azert probald ki elotte egy iMacen a call of duty-t, nehogy aztan kideruljon, hogy neked lassu. Sajnos az 5200-as nvidia behatarolja a 3d jatekokat. En senkinek nem ajanlom jatekra az iMacet. Inkabb vegyel egy dual 1.8-ast 4 kiloert, abba olyan videokartyat teszel amilyet csak akarsz, es hasznalod hozza a regi monitorodat.

524000ft :(
Mindegy. Úgy is csak álmodozok soha nem lesz nekem ilyenem ...
macbook air 2014

#1520 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 11:18

Idézet: almighty - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 7:41

524000ft :(
Mindegy. Úgy is csak álmodozok soha nem lesz nekem ilyenem ...

Van az mar 400-ert is, meg nyaron megint lejjebb fognak csuszni az arak. Single 1.6-ost is tudok 300-ert, az is bovitheto.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.