HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#121 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 29. 13:17

Hi!

A fenti problémához sajnos nem tudok mit hozzátenni, túlságosan Microsoft közeli a probléma... (nem mintha nem használnék Windows-t is :D )... de ha lehet Macintosh-on kerülgetem Billy cégét mint a forró kását. :p

Néhány killer feature... ha már volt sorry! :D
Exposé: aktiválás után + (alma + TAB) :p

iTunes: Audio trackek behúzása után átnyomja MP3-ba... ez eddig OK is, de az, hogy lejátszás közben összefolyatja a Trackeket az már eléggé LOL!!! :D

:cool:
RDaneel_hu

#122 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 13:40

Expose: F9, majd szimplan nyomkodd a Tab-ot. beszaras :)

#123 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 13:55

idézet:
Ezt írta H.Andras:
Expose: F9, majd szimplan nyomkodd a Tab-ot. beszaras :)[/quote]

:D LOL
RDaneel_hu

#124 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 13:59

Roxio Toast 6.0 és iTunes nem nagyon szeresse egymást - lehetôleg ne nagyon müködtessétek egyszerre a kettöt...
Az nem gáz, ha be van töltve mind a kettö... de nálam MP3 hallgatás közben, üres CD lekérdezés (Toast 6.0) miatt akadt... :(

Fagyott mint atom. :p
RDaneel_hu

#125 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 14:17

Valszeg azert mert a Toast6, meg Jaguarra lett irva, biztos nemsokara lesz frissites.

#126 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 14:31

Mondok meg vicces feature-t.

lopj egy kepet a desktoprol, nyisd meg viewerben, mond neki, hogy full screen, aztan ha barki leul a geped ele, nem tud vele mit kezdeni. :p

IQ tesztnek is jo, hogy mennyhi ido alatt jon ra, hogy Esc-et kell megnyomni :)

#127 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 17:06

MacOS X Panther 10.3 Retail - 37.800 HUF + ÁFA
"Kedvezménnyel G5 tulajoknak - 34.700 HUF + ÁFA !!!!!! :eek:

:mad: :mad: :mad:

Imádom ezt az országot! :D
BTW a fenti dolog "sajnos" nem vicc, utánaérdeklôdtem.
RDaneel_hu

#128 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 10. 29. 17:10

idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:

Hehe... :)
Ne felejtsd el, hogy a Win fejlesztési ciklusa sokkal hosszabb, sok-sok éve az elsô normális Win az XP. A WinME és a 2000 több hozzáértô szerint is csak egy elôrehozott beta volt. Najó a 98 nekem bejött, semmi bajom nem volt vele, csak most már nyugdíjba kellett küldeni.
[/quote]

A WinMEnek zeronullasemmi koze az XPhez. Az a 98 uccso tupirja volt.
A WinNT-2k-XP az irany, ezt amugy mar a 98 idejen megmondta a MS.

idézet:

Jóval több hardware-hez kell igazodni egy Win esetében, imho több benne a hibalehetôség. Szigorúan csak SZVSZ. :)
[/quote]

Egyertelmu. Picit komolyabb cuccokon is elfut a Win, mint a csecsebecse jatekszer G3-G4 + MacOS.
Ha annyira jo lenne az az OSX meg a HW alatta, akkor miert is nem tetszenek kihozni PCre, heh?

Ugyan... vicces.

[/QB][/QUOTE]
Jaguar másfélk éve jött ki durván, szerintem a Panther annyira jó lett, hogy hagyni fogják egy ideig a placcon. :D
Max foltozgatják, javítgatják...
[/QB][/QUOTE]

Az elso OSXet vmi 5-6 evig irtak IMHO. AMit azota latsz, az ugyanaz az a fejlodes, mint a WinNT-Win2k-WinXP - csak a Macnal egyelore nem latszik SEMMI BELSO fejlodes, ugras a verziok kozott, ellentetben a Winnel. Gyorsabb, meg csilivilibb - egyelore ennyi. Illetve most picit visszavettek a csilivilibol: rajottek, hogy huzosan mellelottek az oreg, fostalicska HWek miatt (G3, G4).

Nincs ezzel baj. Mas felfogas: evekig ultek az elso verzion, kozben lecsuszott a market share a beka valaga ala. Kijott az OSX, akkor meg inkabb kiderult, amit addig is tudtak: fos a hw. Most van uj HW, most megint ahhoz fogjak fazonirozni az OSt. We'll see it... :D

idézet:

Longhorn? :) Hehe...
Biztosan jó lesz, legalább olyan jó mint az XP.
A grafikai felülettel imho sosem fogják utolérni az Apple-t, azzal Jobsék már nagyon elmentek.
[/quote]

Hulyeseg. Gondolod, nem tudna BARKI, akar egy linuxos ceg csinalni egy hasonlot? Ugyan... mar a prioritas! Itt nem az a legfobb szempont, mint az Apple-nel, hogy debil/sznob/outsider userek teszik ki a customer base 90 szazalakat es nekik kell vmivel eladni a cuccot, raadasul horribilis osszegert, haromszoros aron - itt egy ELKEPESZTOEN szeles hwpalettat kell tamogatnod, brutalis teljesimenyu gepektol az oregecske vasakig, raadasul nemegyszer igenigen felkeszult userekkel es FELIG-MEDDIG OPEN HWHATTERhez.

Ezt SOHA nem birja utanacsinalni egy Mac-szintu cegecske - igy hat maradnak a csilivilinel. :) Az az o szintjuk, nincs ezzel semmi baj, mehehe.

idézet:

De ezt pl. az öcsémnek magyarázhatod, aki a fullos AMD-s PC-jén a lehetô legjobban lebutítja az XP-t. Ízlések és pofonok.
[/quote]

Szokas dolga. Amugy engem kifejezettenm idegesitenek mar az Xp animalt szarjai is, nem, hogy a Mac animalt f@szsagait kelljen nezegetnem.

Van, aki ezert vesz gepet: lasd HAndras. Neki ez a csilivili tetszik lelke rajta.
En inkabb jatszom, dolgozom a gepen. :D

idézet:

Ennek ellenére nagyon bejön a Panther egyszer?sége, nagyon cool, hogy visszavettek a csili-viliböl.
Üdv
[/quote]

Ezt akartam mondani: ez kifejezettenelonyos szamomra. De lehet, ez csak azetr volt, hogy a regebbi, fos G3, G4 cuccokon is elkocogjon vhogy.

#129 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 17:18

idézet:
Ezt írta H.Andras:
Hat a 190 realisabb mar :) A 200 feletti pontokhoz gondolom kikapcsoljak a dockot, Findert, meg mindent amit csak lehet.

Kozben nezegettem a Longhorn videokat, meg screenshotokat. Haaat... Lesznek benne animalt ablakok, meg brushed metal kinezetu ablakok, meg mindaz amit most tud az OSX. De 2006-ban jelenik meg? Mi a jo istent csinal a Microsoft????

[url="http://"http://www.neowin.net/staff/creamhackered/longhornbuild4051/ie.jpg"]internet explorer screenshot[/url]

Hogy a rakban nez ez ki??

2001 oktoberben jelent meg az XP, 2002 marciusban a Jaguar. XP semmi jelentos update, csak 1 service pack, a Panther meg most jott ki ugyebar, es 2006-ig meg tuti megjelenik a 10.2.4. Azert ez igy eleg durva szerintem, foleg ha azt nezzuk, hogy a microsoft harmad evente tisztan 2.3 milliardokat kaszal dolcsiban persze, tehat meg akar fejlesztesekre is kolthetnenek... Velemenyek? lehetoleg ne flame legyen.
[/quote]

:rolleyes:

Edes tudatlansag... megint dol az emberbol a hulyeseg... :rolleyes:

PS: Baratom: ha vmihez nem ertesz, akkor inkabb aruld, de ne okoskodj. Tudod: ahogy a hangfalakkal is teszed. :p

#130 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 17:48

Azt az utolso sort igazan kihagyhattad volna. Me' nem birod ki szemelyeskedes nelkul? Megint egymasnak estek, aztan bezarjak ezt az almas topikot is.
-ZsOlTi-

#131 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 18:01

idézet:
Ezt írta T2k:
Ha annyira jo lenne az az OSX meg a HW alatta, akkor miert is nem tetszenek kihozni PCre, heh?[/quote]

Áááááá... akkor Te voltál aki ezt beírta a MacRumors fórumba! :D :D

""I want mac osx 10.3 on windows. Why don't they make it ?"

:cool: :D
RDaneel_hu

#132 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 18:30

idézet:
Ezt írta T2k:
Hulyeseg. Gondolod, nem tudna BARKI, akar egy linuxos ceg csinalni egy hasonlot?[/quote]

Nem. És éppen ez a vicc. :cool:

Ha valaki(k) már régóta ezt is fontosnak tartották egy OS esetében, akkor ott folyamatos lesz a fejlödés. Abban igazad van, hogy az Apple-nél kicsit fordított a priorítás. :) És ez nem annyira jó.

De vegyük figyelembe, hogy aki(k) Apple cuccot vesznek, azok nagyrészt a grafikus felhasználok közül kerülnek ki. :cool: És ott ugye... ez is fontos.

Hidd el, jó érzés látni egy grafikusnak egy ennyire összeérett designt, ahol passzol egymáshoz az oprendszer, a gép stílusa, és a vállalat médiákban megjelentetett arculata. A Win világában is így van, de csak az XP óta kezdik kapizsgálni. Billyék is fontosnak tartják, nem véletlenül fejlödött ennyit a Win, amikor kijöttek az XP-vel. :)

Pl. a Panther ablak fejléceit a G5 szinvilágához igazították.
Persze hiába hasonlítgatom egy olyan cég termékeit a nagy többséggel szemben, aki egymaga gyártja a HW-t és a SW-t.

a részletek... a részletek :)

Valaki csak ezekre figyel...
Én sem örültem amikor az 5 csillagos kastélyhotel éttermében a textil szalvétát nem keszty?ben igazította meg a pincér. :)
RDaneel_hu

#133 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 19:21

idézet:
Ezt írta T2k:

:rolleyes:

Edes tudatlansag... megint dol az emberbol a hulyeseg... :rolleyes:

PS: Baratom: ha vmihez nem ertesz, akkor inkabb aruld, de ne okoskodj. Tudod: ahogy a hangfalakkal is teszed. :p
[/quote]

Ohh, mar megint a szemelyeskedes, nem is tudtam ki hianyzik. :)

Esetleg konkretumokat is irhatnal neha..

#134 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 19:31

idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:

Áááááá... akkor Te voltál aki ezt beírta a MacRumors fórumba! :D :D

""I want mac osx 10.3 on windows. Why don't they make it ?"

:cool: :D
[/quote]

Biztos nem o volt, T2K szerint egy rakas szar az OSX :D

#135 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 20:53

idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:

Nem. És éppen ez a vicc. :cool:
[/quote]

BARKI tudna. A dolog NEM FORRADALMI SEMMIBEN, pusztan ok erre adtak elsosorban, a sw MILYENSEGE es MINOSEGE helyett.

[/QUOTE]
Ha valaki(k) már régóta ezt is fontosnak tartották egy OS esetében, akkor ott folyamatos lesz a fejlödés.
[/QUOTE]

Csusztatsz: NEM 'IS', hanem ez A LENYEG naluk. Eppen ezert TOTAL URES TIPPELGETES amit csinalsz.

idézet:

Abban igazad van, hogy az Apple-nél kicsit fordított a priorítás. :) És ez nem annyira jó.
[/quote]

Nem kicsit. Es nem forditott. EZ VOLT MINDIG IS A PRIORITAS - az elso valtozas talan ez a Panther lesz. Meglatjuk.

idézet:

De vegyük figyelembe, hogy aki(k) Apple cuccot vesznek, azok nagyrészt a grafikus felhasználok közül kerülnek ki. :cool: És ott ugye... ez is fontos.
[/quote]

Ugyan... ez is egy kozkeletu marhasag. Pontosan latom, kik vesznek Macet idekint.
Amit te mondasz... pontositom: JO RESZUK, DE NEM TULNYOMO RESZUK. Tetszik erezni a kulonbseget?

idézet:

Hidd el, jó érzés látni egy grafikusnak egy ennyire összeérett designt, ahol passzol egymáshoz az oprendszer, a gép stílusa, és a vállalat médiákban megjelentetett arculata.
[/quote]

Hidd el, szonyu latni egy 3D animacios cegnel, hogy micsoda fostaliga, hasznalhatatlan cucc egy dual G4 egy dual Xeonhoz viszonyitva, rossz nezni, hogy hiaba qrvara csilivili az OS kinezete, ha egyszer buzi lassu es idonkent varatlanul megfagy. (NEM a jelenlegirol beszelek, hanem az elso OSXrol.)
Ezert nem voltak itt Macek napoknal tovabb: az osszeset visszazavartam a a pics@ba, mert megbizhatatlannak bizonyultak eles termelesben.

idézet:

A Win világában is így van, de csak az XP óta kezdik kapizsgálni.
[/quote]

MEGINT csusztatsz (ez ragados? :confused: Hagyd meg HAndrasnak, o a nagy ebben...): a Win vilagaban NEM IGY VAN, ott csak SOKADIK SZEMPONT a kinezet. Mellesleg a Win != PC, felhivom a figyelmedet.

idézet:

Billyék is fontosnak tartják, nem véletlenül fejlödött ennyit a Win, amikor kijöttek az XP-vel. :)
[/quote]

? Hulyeseg. Nekik volt eszuk, hogy megvartak, elobb a HW jojjon fel es csak utana foglalkoztak ilyesmivel. Mindezt ugy, hogy NAGYSAGRENDEKKEL NAGYOBB FELADAT ILYEN HWPARKRA OST IRNI, mint UGYANARRA A PAR GEPTIPUSRA. Es az Apple-nek vmiert megis evekbe telik egy verzio.

idézet:

Pl. a Panther ablak fejléceit a G5 szinvilágához igazították.
[/quote]

Edes jo RDaneel: kit erdekel, ha a belseje meg mindig problemas lesz? :rolleyes: (FYI: Nem allitom! Mindossze kerdezek vmit.) Elso a belbecs, mukodjon, utana johet a kulcsin.

idézet:

Persze hiába hasonlítgatom egy olyan cég termékeit a nagy többséggel szemben, aki egymaga gyártja a HW-t és a SW-t.
[/quote]

Hat ez a masik: az Apple a maga 1-2 szazalekos piaci reszesedesevel nem tenyezo. Nulla. Igy aztan azt csinal, amit akar, annak a par fanatikusnak barmit meg lehet magyarazni ugyis.
Ok nagyon szep KINEZETU oprendszetr csinalnak - bravo, elhiszem, en nem kerek belole.

Nekem egy oprendszer eloszor mukodjon, stabilan, gyorsan es ha ez megvan, johet a csicsa.

idézet:

a részletek... a részletek :)
[/quote]

Bezony: oda kellene figyelni rajuk, mielott sommasan itelkezel, irogatsz.

idézet:

Valaki csak ezekre figyel...
Én sem örültem amikor az 5 csillagos kastélyhotel éttermében a textil szalvétát nem keszty?ben igazította meg a pincér. :)
[/quote]

Kar, hogy [b]az Apple a G5 elott max egy videki fogado szinvonalat utotte meg a gepeivel, mindossze a kocsmaros viselkedett ugy es az arlap mutatta azt, mintha egy otcsillagos helyre ternel be.

#136 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 20:54

idézet:
Ezt írta zZsOlTi:
Azt az utolso sort igazan kihagyhattad volna. Me' nem birod ki szemelyeskedes nelkul? Megint egymasnak estek, aztan bezarjak ezt az almas topikot is.[/quote]

FYI: en igazsagot irok - neki ez az, ami ritkan megy.
Azaz neki szolj eloszor, ne nekem vezenyeljunk.

#137 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 20:57

idézet:
Ezt írta H.Andras:

Ohh, mar megint a szemelyeskedes, nem is tudtam ki hianyzik. :)

Esetleg konkretumokat is irhatnal neha..
[/quote]

LOL! :D
Latod, meg annyit sem tudsz, hogy felismerd, mitol hulyeseg, amit irsz.

Ezert kellene inkabb kerdezned, nem nyilatkoznod.

Gy.k: olvasd el UJRA, amit itt eloszor irtam RDnek.

#138 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 22:22

idézet:
Ezt írta T2k:

FYI: en igazsagot irok - neki ez az, ami ritkan megy.
Azaz neki szolj eloszor, ne nekem vezenyeljunk.
[/quote]

OK, szolok neki is! Andras, hulyeseget irtal, szegyelld magad! :)

Az, hogy igazsagot irsz -o meg esetleg nem- az egy dolog, meg is mondtad neki "szepen" a hozzaszolasod elso soraban. A masodik sort nem ertettem -tudod, vele, a boltjaval meg a hangszoroival kapcsolatban-, hogy miert is kellett?

Ui: Vezenyel a fene neked - veszekedni meg plane nem fogok -, csak bokte a szemem, de mar bevettem a gyogyszerem.. :)

[ 2003. október 29.: zZsOlTi szerkesztette a hozzászólást ]
-ZsOlTi-

#139 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 23:53

idézet:
Ezt írta T2k:

LOL! :D
Latod, meg annyit sem tudsz, hogy felismerd, mitol hulyeseg, amit irsz.

Ezert kellene inkabb kerdezned, nem nyilatkoznod.

Gy.k: olvasd el UJRA, amit itt eloszor irtam RDnek.
[/quote]

Szerinted.
En a velemenyemet irom le. Szerintem jobb oprendszer az OSX, mint az XP, ezert is valtottam. Az meg, hogy azert jobb e mert egyszerubb dolguk van a kevesebb szamu hardwer miatt, mellekes. A Microsoft azt ugatja, hogy huuu mennyi penzt tud kolteni a windows fejlesztesere, akkor ne 2006-ban jojjon mar ki a Longhorn, ami egyelore ugy nez ki pont annyit fog tudni, mint most a Panther. Persze lehet, hogy kurva jo lesz, meg uberkiraly dolgokat beleraknak, de per pill amit en lattam belole, az egy rakas gagyi, brushed metal szeru internet explorerel... [url="http://"http://www.neowin.net"]www.neowin.net[/url] toltsd le a videokat, csodalatos micsoda feature-ok vannak a Longhornban, csak ugy lobog az uberkiraly szamologep a desktopon :)

"Hat ez a masik: az Apple a maga 1-2 szazalekos piaci reszesedesevel nem tenyezo. Nulla."

ha mar a reszleteknel tartasz: az usaban 5% a reszesedese, vilagpiacon pedig 3 % :)

#140 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 00:09

T2K

bocs, csak most olvastam el a fenti hozzaszolasod, este valamiert elkerulte a figyelmem. Nincs is semmi bajom a hozzaszolassal, ez a te velemenyed a Longhorn vs OSX temaval kapcsolatban.
Mar csak azt nem ertem, hogy en miert irtam hulyeseget. Szerintem jobb az OSX mint a windows, es nem erdekel, hogy a windowsnak milyen hardwereken kell elfutnia, oldjak meg, tudjam hasznalni. Ne okozzon problemat a bluetooth tamogatas, egy DV kamera csatlakozasa, egy DVD film menujenek az elkeszitese, az 5.1-es hang, es ne lassuljon mar be az oprendszer 3 nap utan, mert telerakja magat mindenfele szemettel, a rengeteg virusrol, es online updaterol nem is beszelve.

"Van, aki ezert vesz gepet: lasd HAndras. Neki ez a csilivili tetszik lelke rajta.
En inkabb jatszom, dolgozom a gepen."

En pontosan ugyanezt teszem, de a jatek elhanyagolhato, ha nagyon jatszani akarok ott az Xbox, vagy a Gamecube, de rohadtul nincs idom arra se. A csillivillirol mas a velemenyunk, nekem baromira bejon az OSX designja, es nekem fontos, hogy mit bamulok napi 5-6-8-10 oran keresztul. Nem arrol akarlak meggyozni, hogy hasznalj Mac-et, sot semmirol nem akarlak meggyozni, csak en ugy latom, hogy egy csomo ember ezen a sargolyon jobban jarna, ha windows helyett osx-et hasznalna. Eddig ahany ember bejott, az le volt hidalva ettol a geptol, es ez nem veletlen. Az is teny, hogy ahany ember bejott ide, eleteben eloszor latott eloben Mac-et... Az is teny, hogy a legtobben sokkot kaptak az aratol, de az uzlettarsam akinek a cege windowsos progikat fejleszt, mostanaban fog venni egy Powerbookot... :)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.