HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#441 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 02. 11. 21:44

idézet:
Ezt írta H.Andras:
Jo majd kezdem az alapoktol.

Akkor most az alapoktol gondolkozz el, hogy windows alatt hogyan ragnad at magad ezen a desktopon:

ez kep normal melo kozbeni allapotot mutat, ennel meg joval tobb minden szokott futni:

[url="http://"http://www.pixel.hu/xms/PhotoshopScreenSnapz001.jpg"]expose nelkul[/url]

es ilyenkor jo az expose:
[url="http://"http://www.pixel.hu/xms/PhotoshopScreenSnapz002.jpg"]exposeval[/url]

Megneznem win alatt hogy boldogulnal ennyi ablakkal.. De majd biztos leirod, es tanulhatok toled.
[/quote]

Nezd, a problema ott leledzik, hogy amator vagy ebben a mufajban. :)

Kivancsi lennek, hogy mihez kell neked egyszerre 70-80 kep nyitva ALLANDOAN. :D

A tiednel kicsit komolyabb grafikakat csinalunk itt, de ilyen problemaval eddig egyetlen, szerintem total degeneralt koreai kollegam kuzdott - rajta rohogott a ceg egy hetig, amikor valaszul a kerdesemre ('Dong, what the hell is that goddamn chaos on your screen? Are you playing some puzzle or what?') annyit mondott tort angolsagaval, hogy 'everybody has his own style - this is how I work'... a csakonak ki kellett printelnie egy halom kepet egy prospektusunkhoz, erre jott hogy lassu a gep - odamentem es 70 layere volt nyitva es mindig kapcsolgatta, melyik az aktiv, ugy printelt... :D :D :D

Kabe ilyesmi lehet a munkaszervezesed neked is... :D

PS: Amugy ha gondolod, osszehozlak vmi chatre a DTPs brigaddunkkal... :D meselj nekik a Macrol (LOL!) es cserebe biztos elarulnak par PCs titkot... :)

#442 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 21:49

idézet:
Ezt írta ventata:
András, András miért veszed fel a keszty?t? Nem látod, hogy beteg? Hadd pörögjön csak a saját tengelye körül, akkor majd megunja. Ha válaszolgatsz neki azzal csak hergeled. Nem kell...Semmi értelme. Ez a faszi klinikai eset. Súlyos kisebbségi komplexusban szenved és az internet neki az egyetlen terület, ahol kiélheti magát. Valószínüleg nap mint nap megalázzák IRL, vagy saját magát alázza. A cybertér neki az a hely, ahol levezeti a benne felgyülemlett és elfolytott indulatokat. Ne hergeld feleslegesen, mert így is 200-as a pulzusa, aztán majd egyszer úgy felhúzza magát, hogy szétdurran a feje. Nem látod, hogy vörösödô fejjel üvöltözik? Nem kell adni alá a lovat. Hidd el neki teszel jót, ha nem hergeled. Beteg a faszi, nagyon beteg. hagyjad, akkor talán elhúzza innen a belét.[/quote]

Hehehe... :D LOL...

A "programozonk"... aki Macen programoz... ROFTLMAO! :D pusztan mert ott konnyebb neki... :D :D :D aki szerint rettentoen igenyesek a Macben rejlo hwelemek...

Baratom: az egy szep dolog, hogy lelkes vagy, de elobb tajekozodj mar, ki kicsoda a 'scene'-en, mert anelkul ekkora hulyesegekbe szaladsz bele, mint amiket rolam irogatsz... :D szerintem nyugodtan irogass a Mac.hu-ra: ott vannak hozzad meg hakovacshoz hasonlo "szakertok"...

#443 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 11. 21:51

idézet:
Ezt írta Aewyn:

Peace, srácok ;)

András, nincs vmi rosszul beállítva az antialiasing-el kapcsolatban? Tiszta homály az összes font a képen.

Egyébként ez az expose cucc nagyon ütős, mindjárt fel is pakolom linux alá :D
[/quote]

Sajna csak igy tudja kirakni zoomolas kozben. Nyomd fel Linuxra, kivancsi vagyok milyen, valaki irta, hogy van ilyen cucc Linuxra is. :)

#444 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 21:52

idézet:
Ezt írta Aewyn:

Peace, srácok ;)

András, nincs vmi rosszul beállítva az antialiasing-el kapcsolatban? Tiszta homály az összes font a képen.
[/quote]

Meg mes mas gondok is vannak ott, ha jol nezem... ;)

idézet:

Egyébként ez az expose cucc nagyon ütős, mindjárt fel is pakolom linux alá :D
[/quote]

:D Ez jooooo..... :D

#445 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 21:57

idézet:
Ezt írta H.Andras:

Sajna csak igy tudja kirakni zoomolas kozben. :)
[/quote]

Én az expose nélküli képekre gondoltam.

#446 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 21:59

idézet:
Ezt írta T2k:

Nezd, a problema ott leledzik, hogy amator vagy ebben a mufajban. :)

Kivancsi lennek, hogy mihez kell neked egyszerre 70-80 kep nyitva ALLANDOAN. :D

A tiednel kicsit komolyabb grafikakat csinalunk itt, de ilyen problemaval eddig egyetlen, szerintem total degeneralt koreai kollegam kuzdott - rajta rohogott a ceg egy hetig, amikor valaszul a kerdesemre ('Dong, what the hell is that goddamn chaos on your screen? Are you playing some puzzle or what?') annyit mondott tort angolsagaval, hogy 'everybody has his own style - this is how I work'... a csakonak ki kellett printelnie egy halom kepet egy prospektusunkhoz, erre jott hogy lassu a gep - odamentem es 70 layere volt nyitva es mindig kapcsolgatta, melyik az aktiv, ugy printelt... :D :D :D

Kabe ilyesmi lehet a munkaszervezesed neked is... :D

PS: Amugy ha gondolod, osszehozlak vmi chatre a DTPs brigaddunkkal... :D meselj nekik a Macrol (LOL!) es cserebe biztos elarulnak par PCs titkot... :)
[/quote]

Na gondoltam, hogy ilyen nesze semmi fogd meg jol valasz lesz, ebbol sokat tanulhattam mr mindentudo nagykiralytol.

Tanulj meg szamolni, egeszen pontosan 24 kep van nyitva, ez egyaltalan nem sok, es azert nyitok meg ennyit, mert valogatni kell kozuluk, ezen kivul azert is nyitok meg ennyit, mert megtehetem, nem kell 2-esevel 3-asaval allandoan ujra megnyitogatni oket, csak azert, hogy atlathato legyen. Ugyebar az excelbol lehet kozben kiolvasni a cikkszamokat az elnevezeshez, ezen kivul az osszes futo alkalmazasomat atlathatom, peldaul ki irt valamit MSN-en, vagy akarmi. Ja meg ha megnezed a Safariban se veletlenul van nyitva 3 tab, egyikbol huzom le a kepeket folyamatosan, ami megy be Photoshopba, masik egy admin felulet, ahol toltom fel a kesz kepeket, 3. ahol latom a vegeredmenyt.
Da ha te ezt a melot egyszerubben meg tudod csinalni, akkor csinald meg nyugodtan, legalabb nem nekem kell majd ezzel tokolnom.
Koszi a mai oktatast, mentem aludni, a tobbiekkel meg nyugodtan vitatkozhatsz a meggyozodesedrol.

#447 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 21:59

idézet:
Ezt írta H.Andras:

Sajna csak igy tudja kirakni zoomolas kozben. Nyomd fel Linuxra, kivancsi vagyok milyen, valaki irta, hogy van ilyen cucc Linuxra is. :)
[/quote]

Tekintve, hogy - utoljara ismeteljuk el - UGYANAZ AZ X11 FUT NALAD IS, ezert nem hiszem, hogy ez vmi Mac-only feature lehetne... :D

#448 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:01

idézet:
Ezt írta Aewyn:

Én az expose nélküli képekre gondoltam.
[/quote]

hm?? nalam semmi gond a fontokkal a normal kepen, sima Light antialiasing van beallitva a Cinema Displayhez, tok szep eles minden.

T2K mongyad ocsem mi problemat latsz meg itt? hmm? miert nem irod?

#449 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:04

idézet:
Ezt írta T2k:

Tekintve, hogy - utoljara ismeteljuk el - UGYANAZ AZ X11 FUT NALAD IS, ezert nem hiszem, hogy ez vmi Mac-only feature lehetne... :D
[/quote]

Ebbe is belenyultal jol, mert fel sincs telepitve nalam az X11. LOL :)

#450 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:06

ventata: igy is ugyis szejjelflameli a topicot, igy legalabb szorakoztato. Most mar egyre nagyobb okorsegeket is :)

#451 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:08

A forumszabalyzat megsertese miatt szerkesztve

giotto

[ 2004. február 15.: giotto szerkesztette a hozzászólást ]

#452 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:15

Mit csinalnak a picture browserben? vakuljak meg? editalni kell oket, ki be vagdalni egymasba nem erted meg? Igy is ugyis meg kell nyitnom a kepeket, es nem 1 enkent. minek torom magam... ugyse leszel kepes a budos eletben elismerni, ha valamiben nincs igazad.

Az MSN itt is ugral, hogy uzenet van te lamma, csak epp itt expose hasznalat kozben latom is, hogy mit ir, es meg tudom itelni van e ertelme valaszolni, vagy dolgozhatok tovabb nyugodtan. Te klikkelgess csak ra mindig a toolbarodra, az biztos sokkal jobb.

Kettonk kozul meg leginkabb te egsz be egyre jobban mennel tovabb folytatod ezt az idiota kotozkodest.

#453 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:17

ha esetleg nem lattad volna elozo oldalon a kerdest:

idézet:
Ezt írta T2k:

"Tekintve, hogy - utoljara ismeteljuk el - UGYANAZ AZ X11 FUT NALAD IS, ezert nem hiszem, hogy ez vmi Mac-only feature lehetne... "

Ebbe is belenyultal jol, mert fel sincs telepitve nalam az X11. :)

Erre bezzeg nem valaszolsz, csak a kotekedes marad. vagy most beegtel?

#454 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:19

Visszakanyarodva a topic temajahoz - miert van az, hogy van ket joember, akibol NONSTOP DOL A HULYESEG??? -, az OSXhez: vki linkelte azt a Linuxos hirt... KEZDETTOL FOGVA gyanus volt nekem, hogy miutan szepen, sorban pofara esett az Apple az OSSZES sajat alkalmazassal a Jaguarban, a Pantherben mar a jol bevalt, szabvany linuxos-unixos progikat talaljuk... :confused: egyertelmu: ha ott van kismillio, MAR MEGLEVO progi ala, akkor miert is ne kebelezne be egybol azokat? :)
Maris megoldodna az egyik FO PROBLEMAJA az Apple-nek, a rettento szegenyes, korlatozott szoftverkinalat.

Kepzeljunk bele: millionyi linuxos cucc futhatna OS X alatt!!! :)

#455 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:23

idézet:
Ezt írta H.Andras:
Mit csinalnak a picture browserben? vakuljak meg? editalni kell oket, ki be vagdalni egymasba nem erted meg? Igy is ugyis meg kell nyitnom a kepeket, es nem 1 enkent. minek torom magam... ugyse leszel kepes a budos eletben elismerni, ha valamiben nincs igazad.
[/quote]

Baratom: te irtad, hogy VALGATNI KELL KOZOTTUK - no, arra valo a browser... LOL!
:D

idézet:

Az MSN itt is ugral, hogy uzenet van te lamma, csak epp itt expose hasznalat kozben latom is, hogy mit ir,
[/quote]

Mindez UGYANUGY meglathato egy win alatt is, ekszpoze nelkul... :D

idézet:

es meg tudom itelni van e ertelme valaszolni, vagy dolgozhatok tovabb nyugodtan. Te klikkelgess csak ra mindig a toolbarodra, az biztos sokkal jobb.
[/quote]

? En nem hasznalok MSNt, nekem nem kell klikkelgetnem... :D

idézet:

Kettonk kozul meg leginkabb te egsz be egyre jobban mennel tovabb folytatod ezt az idiota kotozkodest.
[/quote]

Gondolod? :D :D :D Csinaljunk mar egy kis felmerest, megis ki ert jobban BARMIHEZ AZ EGVILAGON (most mar lassan ezt is ki mernem jelenteni, akkor lama vagy :D).... :D

#456 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:24

Pedig azok a fontok nem okésak. Kell ott lenni vmi beállításnak. Nekem tűélesek AA mellett is a fontok KDE-ben. (És persze sokkal szebbek mint AA nélkül). Kirakni sajnos nem tudom, de ha érdekel, elküldöm mail-ben.

Hogy egy kis építő jelleget is kölcsönözzünk a topicnak :) némi offtopic:

Én a következőképpen bánok el az ebugatta ablakokkal:

1., A felesleges (de azonnal kellhet) ablakok esetében csak a titlebar látszik. Ha erre rámegy az egérkurzor, azonnal lenyílik. Ha nem kattintok rá, visszacsukódik. A sok titlebar-t pedig könnyű összepakolni, mert összeragadnak szépen, rendben.

2., Nem kell kattintgatni ahhoz, hogy az ablakok előtérbe kerüljenek, mert amint feléjük ér az egérkurzor előbújnak. Sok ablak között gyorsan lehet navigálni.

3., Be van állítva pár virtual desktop. Ezek között úgy lehet gyorsan váltani (például), hogy a desktop felett megtekerem az egérgörgőt. Ez félelmetes :) ezt használom a legtöbbet.

De ez tényleg offtopic, csak megnyugvásképpen írtam.

[ 2004. február 11.: Aewyn szerkesztette a hozzászólást ]

#457 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:26

A forumszabalyzat megsertese miatt szerkesztve

giotto

[ 2004. február 15.: giotto szerkesztette a hozzászólást ]

#458 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:29

idézet:
Ezt írta Aewyn:
Pedig azok a fontok nem okésak. Kell ott lenni vmi beállításnak. Nekem tűélesek AA mellett is a fontok KDE-ben. (És persze sokkal szebbek mint AA nélkül). Kirakni sajnos nem tudom, de ha érdekel, elküldöm mail-ben.

1., A felesleges (de azonnal kellhet) ablakok esetében csak a titlebar látszik. Ha erre rámegy az egérkurzor, azonnal lenyílik. Ha nem kattintok rá, visszacsukódik. A sok titlebar-t pedig könnyű összepakolni, mert összeragadnak szépen, rendben.

2., Nem kell kattintgatni ahhoz, hogy az ablakok előtérbe kerüljenek, mert amint feléjük ér az egérkurzor előbújnak. Sok ablak között gyorsan lehet navigálni.

3., Be van állítva pár virtual desktop. Ezek között úgy lehet gyorsan váltani (például), hogy a desktop felett megtekerem az egérgörgőt. Ez félelmetes :) ezt használom a legtöbbet.

[/quote]

:D

Oszinten szolva nekem nagyon ritkan kellettek a Vdesktopok - miota a RHEL 3 WSt megvettem es feltekertem, mar nincs is beloluk egy sem... igaz, nekem nagyon nincs is ilyen kepigenyem... :)

#459 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:32

Meg vmi: HA, szep dolog a lekesedes, de NE irogass megteveszto infokat, please. Maris nem lenne mit kifogasolnom.

#460 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:32

idézet:
Ezt írta Aewyn:

[ 2004. február 11.: Aewyn szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ez is egy megoldas, de szerintem eddig az expose a legkiralyabb. Abban megegyezhetunk, hogy mindket oprendszerben sokkal jobbak a lehetosegek mint windows alatt.

AA: CRT-t vagy TFT-t hasznalsz? Bar szerintem inkabb a jpg tomorites miatt latszik mosottabnak, itt nezem betuket es tueles. Eddig barki nezte itt ezt a monitort meg nem tudott belekotni.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.