HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#481 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 12. 10:14

A Quark bejelentette, hogy Kamar Aulakh lesz a cég új CEO-ja, és jelenlegi, cégvezető állását is megtartja. Fred Ebrahimi, a cég előző CEO-ja a cégnél marad, és a vezetőségi tanács elnöke lesz.

- Végre.
Talán a hozzáállásuk is megváltozik egy kicsit. Mert nagyon nem ártana.
Így is az utolsó utáni pillanatban teszik mindezt. :(
RDaneel_hu

#482 Felhasználó inaktív   [rook] 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 12. 16:47

idézet:
Ezt írta T2k:
Mielott vki felreertene: szerintem az OSX egy NAGYON JO OPRENDSZER. Vegre vmi, ami az Apple-nek is ertelmet ad (a korabbiak egy ruppot nem ernek). Ez leginkabb a Pantherre igaz, mert a Jaguar IMHO lassu volt - az egyetlen nkar, hogy ehhez a jo kis oprendszerhez meg mindig egy dual G5 kell, hogy olyan sebesseggel hajtson vegre mindent, mint egy atlagosan combos PC.
...
Az OSX MASHOL eros, amit ez a joember nem ert, esetleg majd elmeselem, ha lesz ra igeny.
[/quote]
Mondsza: hol van szerinted az osx nagy erőssége? (A gyengéit már úgyis épp eléggé kivesézted... ;) )

#483 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 18:23

<OFF>
Csak kivancsisagbol szoktam ide benezni, mivel sajnos kozelebbi kapcsolatom eddig meg nem volt sem a szoban forgo oprendszerekkel (kiveve emu-n de az nem szamit) sem a gepekkel, de szivesen figyelem mi a helyzet ezugyben. De bakker ami itt folyik az IMHO egyszeruen szegyen.

T2k stilusa meg egy ket hete teli almot alvo ket tonnas leszedalt barnamedveben is az egekbe tolna a pumpat, komolyan mondom. Egyszer mar fel kene fogni, hogy lehet emberi hangon is ervelni. A tobbi csak kifogas es rizsa.

Aki csak ilyen stilusban kepes tarsalogni, annak gyogyszeres kezelesen a helye, nem a szabadban az emberek kozott.
</OFF>
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#484 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 18:34

idézet:
Ezt írta ANTIpc:

Mondja az ekezet nelkuli, aki kisbetuvel kezdi a mondatat :D :p
[/quote]

Ki a fenet erdekelnek pont az ekezetek :) Angol win, meg angol office alatt ugyanugy szivas az ekezetek kezelese...

egyebkent meg:
űáéúőóüíííűáúőóüöüűűű

:)
Edit: termeszetesen OSX alatt is mukodnek az ekezetek, ezeket is Panther alol utottem be ide.

[ 2004. február 12.: H.Andras szerkesztette a hozzászólást ]

#485 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 18:48

idézet:
Ezt írta T2k:

"Tekintve, hogy - utoljara ismeteljuk el - UGYANAZ AZ X11 FUT NALAD IS, ezert nem hiszem, hogy ez vmi Mac-only feature lehetne... "

Ebbe is belenyultal jol, mert fel sincs telepitve nalam az X11.
Erre bezzeg nem valaszolsz, csak a kotekedes marad. vagy most beegtel?

Erre ezt birta valaszolni T2K:

"Atyam.... te MEKKORA LAMA VAGY! Ha tudnad, MEKKORA HULYESEGET IRSZ, ki nem ejtened a szadon a 'beeges' szot..."

Nos en azt igertem, ha bebizonyitod az igazad, akkor tobbet nem irok ide. Idaig vartam, a tovabbi minosithetetlen beszolasokon kivul, nem sikerult ertelmesen valaszolnod, vagy azt leirni, hogy: Bocs haver, igazad volt, tevedtem, megse vagy hulye lamma! Ezert most en kerlek, hogy tobbet ne irj ide ebbe a topicba, pontosan azert mert csak kiforgatod az ember szavat, tokeletesen lenyegtelen, hogy igazad van e valamiben, akkor is minosithetetlen stilusban irsz (tavaly is volt ilyen, most is egyertelmu a szitu).
Mint ahogy ebben az X11 dolgoban se volt igazad, csak ezt most nem tudtad kicsavarva kimagyarazni.
Nos semmilyen formaban nem talalhato barmifele X11 hez kapcsolhato cucc a gepemen! Se X11, se azon futo alkalmazas, es en ezt bizonyitani is tudom, ha akarod a rendszerem minden osszetevojerol tudok neked screenshottal szolgalni!
Ennyit errol..
Egeszen kellemes kis topic volt ez, meg lehet nezni mikortol valtozott flame haboruva...

#486 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 02. 12. 20:36

idézet:
Ezt írta kla:
<OFF>
Csak kivancsisagbol szoktam ide benezni, mivel sajnos kozelebbi kapcsolatom eddig meg nem volt sem a szoban forgo oprendszerekkel (kiveve emu-n de az nem szamit) sem a gepekkel, de szivesen figyelem mi a helyzet ezugyben. De bakker ami itt folyik az IMHO egyszeruen szegyen.

T2k stilusa meg egy ket hete teli almot alvo ket tonnas leszedalt barnamedveben is az egekbe tolna a pumpat, komolyan mondom. Egyszer mar fel kene fogni, hogy lehet emberi hangon is ervelni. A tobbi csak kifogas es rizsa.

Aki csak ilyen stilusban kepes tarsalogni, annak gyogyszeres kezelesen a helye, nem a szabadban az emberek kozott.
</OFF>
[/quote]

Birom, hogy aki SOHA SEMMIT nem tesz hozza a forumhoz, annak mindig van vmi megjegyzese velem szemben - de csakis akkor, amikor a hangulatot kell kelteni...

#487 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 20:54

idézet:
Ezt írta H.Andras:

Nos en azt igertem, ha bebizonyitod az igazad, akkor tobbet nem irok ide. Idaig vartam, a tovabbi minosithetetlen beszolasokon kivul, nem sikerult ertelmesen valaszolnod, vagy azt leirni, hogy: Bocs haver, igazad volt, tevedtem, megse vagy hulye lamma!
[/quote]

1. Nem vartal semeddig - idekopizzam azt a minosithetetlenul primitiv, hateves orjongo hulyegyerek szintjen irodott privatot, amivel bombaztal?
Legalabb ne hazudnal...

2. Nem vagyok gyepes tanar - ha meg MINDIG nem erted, mire vonatkozik az X11 (ie mint X Server akar), akkor ez van, engem ugyan nem erdekel, mit gondolsz.
Szeretsz ugy szerepelni, mint aki ert vmihez, kulonosen a Machez - kozben kiderult mar parszor, hogy sem ahhoz nem ertesz, amit arulsz, sem ahhoz, amirol azt allitad, hogy a napi munkat, plane a Machez. Ezzel semmi baj nincs addig, amig
- nem allitasz hajmereszto okorsegeket kontra PC
- nem allitasz hajmereszto okorsegeket pro Mac

ezekkel ugyanis kifejezetten KART OKOZOL azoknak, akik esetleg bedolnek a kisse gyermeteg, am hangosan magabiztos stilusodnak.

Ennyi mindossze a bajom.

idézet:

Ezert most en kerlek, hogy tobbet ne irj ide ebbe a topicba,
[/quote]

Ehhez te nagyon kisfiu vagy:
- nem vagy te senki sem hozza
- a forum MINDEN topicja publikus jelenleg
- emiatt mindig ki fogom javitani, ha teveszmeket terjesztesz

Pont.

idézet:

pontosan azert mert csak kiforgatod az ember szavat,
[/quote]

Az enyemet miert nem tudod kiforgatni? Maseval miert nincs bajom szerinted?

TObbet artasz a Macnek ezzel a szornyu szakbarbar, am total amator fellepeseddel, mint gondolnad. Ha valoban kedveled a platformot, akkor hagyd azokat ervenyesulni, akik ERTENEK hozza.
Vannak itt joparan - te nem tartozol kozejuk.

idézet:

tokeletesen lenyegtelen, hogy igazad van e valamiben, akkor is minosithetetlen stilusban irsz (tavaly is volt ilyen, most is egyertelmu a szitu).
[/quote]

Lehet. Bar ha megnezed, az elejen sosincs gond - egeszen addig, amig te nem kezdesz ragaszkodni a HULYESEGEDHEZ - lasd a desktop acceleration fogalma, amirol MEGINT kiderult, mhogy halvanylila segedf**god sincs.

idézet:

Mint ahogy ebben az X11 dolgoban se volt igazad, csak ezt most nem tudtad kicsavarva kimagyarazni.
[/quote]

A problema ott van, hogy nem erted, mirol beszeltem, mire utaltam.

idézet:

Nos semmilyen formaban nem talalhato barmifele X11 hez kapcsolhato cucc a gepemen! Se X11, se azon futo alkalmazas, es en ezt bizonyitani is tudom, ha akarod a rendszerem minden osszetevojerol tudok neked screenshottal szolgalni!
[/quote]

:D

Komolyan: tisztara, mint egy kisgyerek. :D

Ilyenkor majdnem megbocsatom neked az osszes hulyeseget, amit osszeirkalsz. :D

[/QB][/QUOTE]
Ennyit errol..
Egeszen kellemes kis topic volt ez, meg lehet nezni mikortol valtozott flame haboruva...[/QB][/QUOTE]

Meg bizony: amikor kijelentetted azt a marhasagot, hogy a Windowsban nincs desktop gyorsitas - ezt mar nem hagytam szo nelkul.

#488 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 21:07

Ba'zz, el is felejtettem, amiert jottem: vki latott mar 7457-re epulo procit kozelebbrol? Kivancsi lennek, mennyit dob a dupla full speed L2 (512k 256k helyett, ugye), no meg a 'huvosebb' proci? ;)

#489 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 21:38

Azert kuldtem privatban azt az undorito stilusu uzenetet, mert veled ellentetben en nem rakom ki ide a nem szalonkepes iromanyokat.

Mar megint es meg mindig kodositesz, es tekered a mondataimat.

Te azt mondtad ugyanaz az X11 fut az en gepemen mint linux alatt, es ezen keresztul megy az expose. fentebb szoszerint megtekintheto, de ez tok egyertelmu nincs mit mashogy erteni.

Ezzel szemben az en gepemen semmilyen X11 nem fut. Ennyi.

Egyebkent meglepodnel mennyi Mac-et adtam el, miota latjak itt az emberek nalam. Csovaz.

Edit:
Csak, hogy ne legyen vita, ismet - huszadszorra is - beidezem.
ezt irtad:
"Tekintve, hogy - utoljara ismeteljuk el - UGYANAZ AZ X11 FUT NALAD IS, ezert nem hiszem, hogy ez vmi Mac-only feature lehetne... "

Megegyszer elmondom, az en gepemen nem fut X11! Te magad emelted ki a hulyeseget olvasd el. mit ertsek ezen felre?

Futhatna X11 a gepen ha akarnam, de ettol meg az Exposenak semmi koze nincs az X11-hez.
Folenyeskedes helyett jo lenne ha erre nem csak kamut reagalnal, mert mar igy is mindenki rajtad rohog.

[ 2004. február 12.: H.Andras szerkesztette a hozzászólást ]

#490 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 21:43

idézet:
Ezt írta T2k:
Ba'zz, el is felejtettem, amiert jottem: vki latott mar 7457-re epulo procit kozelebbrol? Kivancsi lennek, mennyit dob a dupla full speed L2 (512k 256k helyett, ugye), no meg a 'huvosebb' proci? ;)[/quote]

Trabant tuning? :D
-ZsOlTi-

#491 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 23:19

idézet:
Ezt írta H.Andras:

Folenyeskedes helyett jo lenne ha erre nem csak kamut reagalnal, mert mar igy is mindenki rajtad rohog.
[/quote]

Ez hihhhhhhetetlen... ez az arc... :D

#492 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 23:20

idézet:
Ezt írta zZsOlTi:

Trabant tuning? :D
[/quote]

Hat... olyasmi... :D

#493 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 13. 00:40

hat ti keszek vagytok ehhez nem tudok mit hozzafuzni :)

Amugy az OS X windowing systemje nem X11 protokollt hasznal? (nem neztem utana de mintha igy emlekeznek, hogy ahogy a bsd kodra epul a kernel, igy a window system is free alapokon van)

[ 2004. február 13.: Goodman szerkesztette a hozzászólást ]

#494 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 13. 01:18

idézet:
Ezt írta Goodman:
hat ti keszek vagytok ehhez nem tudok mit hozzafuzni :)

Amugy az OS X windowing systemje nem X11 protokollt hasznal? (nem neztem utana de mintha igy emlekeznek, hogy ahogy a bsd kodra epul a kernel, igy a window system is free alapokon van)

[ 2004. február 13.: Goodman szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Kollegaur legyen olyan gazdam es vegye a faradsagot hogy rakattint arra a linkre az OSX winowing systemjevel kapcsolatban ami be lett ide teve... pliiiiz :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#495 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 13. 02:26

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

Kollegaur legyen olyan gazdam es vegye a faradsagot hogy rakattint arra a linkre az OSX winowing systemjevel kapcsolatban ami be lett ide teve... pliiiiz :D
[/quote]

rapillantottam meg melobol, de kicsit sok volt a tegnapi nap es nem olvastam vegig.. majd reggel megvizualom jol..

#496 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 10:37

András Neked hány SATA drive van a G5-ösödben? :)
(az most nem érdekel, hogy RAID-e vagy sem, csak mennyi van benne?)
RDaneel_hu

#497 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 11:07

[url="http://"http://www.xlr8yourmac.com/"]http://www.xlr8yourmac.com/[/url]

itt jó kis tippek találhatóak. (elsôsorban mac hardware)
RDaneel_hu

#498 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 14:36

idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
András Neked hány SATA drive van a G5-ösödben? :)
(az most nem érdekel, hogy RAID-e vagy sem, csak mennyi van benne?)
[/quote]

2 db 160 gigas Seagate.

#499 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 14:52

idézet:
Ezt írta H.Andras:
2 db 160 gigas Seagate.[/quote]

Van valami korrekt módszer arra, hogy kivegyem a 2 vinyót, ha már egyszer beleraktam? :) Egyszerüen lehetetlenség hozzáférni...
Enélkül nem tudom átszerelni a thermo szenzort. :(
RDaneel_hu

#500 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 17:21

András, megnézted a képernyőképet, amit küldtem?

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.