HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#2301 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 11. 14:06

Én kérek elnézést :p
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2302 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 11. 14:26

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 14:57

Bocsánat. Kicsapódott nálam a biztosíték a G4 mem bővítés árai miatt.

Senki nem mondta, hogy Apple viszonteladónál kell venni RAM-ot a gépbe.
Ha valaki árérzékeny, akkor ballagjon el egy PC-s boltba és vegyen RAM-ot a Macintosh-ába. Nem nagy dolog... és akkor ugyanannyiba fáj mint egy PC-s RAM bővítés. (ugyanis teljesen compatible a dolog)

Senki sem mondta, hogy a Mac olcsóbb mint a PC.
Ha ilyen hozzászólást láttál, akkor plíz linket vagy kopizd be ide valahova.
Arról van szó, hogy ha hasonló teljesítményt vársz egy duál géptől mint a G5-ös - PC-ben - akkor bizony ki kell nyitnod a pénztárcádat.
Épp azt mondtuk többen is, hogy Mac az alsóbb szegmensben nem éri meg mert drága.

De ha duál konfigokról van szó, akkor megéri.
Nézd csak meg mennyibe kerül egy duál XEON vagy egy duál Opteron konfig... 1 guriga körüli az ára nettó!!! szinte mindegyiknek.

Nem olcsó a Mac ez tény... de attól még ha úgy vesszük egy BRAND számítógép.
Tessék a Brand PC-kkel összehasonlítani - ne a dzsunka stuffokkal.

Ezt az egész ár mizériát már egyszer végigzongoráztuk t2k-val... ne legyen már megint flame belőle mert kurva unalmas.
RDaneel_hu

#2303 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 14:27

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 13:48

2. Az Apple jelenleg a vason keres, nem a szoftveren...

És itt kezdődnek a problémák, ugyanis az OS-X úgy-ahogy stabil volt egy viszonylag kötött hardwaren. Ha viszont a rengeteg dzsunka hardwaregyártó jön sorba a PC-s OS-X driverekkel... Lehet még ebből komoly gond. Esetleg kijönnek egy olyan oprendszerrel, ami csak HP, Dell, stb brand gépeken hajlandó települni?
...

#2304 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 14:32

Akárhogyis de nekem nem jön be. Ha lenne pcre mac én akkor is megvenném a minit. Szerintem ez nem jó ötlet akárhogy is nézzük... Az OS X-be pont ez a jó hogy egyedi és csak a saját hardwerével működik rendesen. Nem kell ide pc....
macbook air 2014

#2305 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 14:39

szerintem ballepes lenne x86-ra engedni az osx-et. legalabbis onnantol engem nem nagyon erdekelne, h egy csunya valami gep az asztalon es osx fut rajta

meg mindig alig van par letisztult szep pc haz, persze nemelyik barebone rendszer pc viszonylatban szep, es akkor melleraksz egy mac minit...
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#2306 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 14:51

Hát ja. Elveszne az az igazi Mac-es varász. Amit még nem tapasztaltam... de már hallotam róla...
macbook air 2014

#2307 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 14:53

Idézet: 147break - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 13:08

Egy dolgot mondjatok meg, de őszintén: melyik programnál milyen gyakori a programok elszállása, kilépése, nevezzük aminek akarjuk. Nem flame a cél, komolyan kérdem. Konkrétan: adobe cs pack, flash, dreamweaver, ezeket használom.

hat ezeknel a programoknal nem nagyon szokott elofordulni, legalabbis nekem meg nem volt hozza szerencsem. A Suitcase X szeret kilepni ha valami hibas fontba utkozik (persze nem mindig), viszont ha ujrainditod, legalabb kiirja melyik font volt a ludas. A Pitbull pro is kilepeget neha, latszolag ok nelkul. Mas nem jut eszembe.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#2308 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:10

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 14:26

Tessék a Brand PC-kkel összehasonlítani - ne a dzsunka stuffokkal.

Hehe... Tocsa még ebéd közben megmondta, hogy ha az árról van szó, akkor rögtön a Brand gépekkel jönnek a Mac userek, hogy nem is drágább... Egy Brand gépen ugyebár fizeti a vevő a supportot, lehúzást, nevet, mindent amit el lehet képzelni. Ha ehelyett vesz egy normális alaplapot (nem Abit, MSI és társai home multimédiára még jó cuccra gondolok), bele minősített ramokat, és mindenből a szükséges legjobbat, már nem egészen úgy áll az ár/teljesítmény mutató, és nem fogja senki ledzsunkázni. Az alsó-középkategóriás cuccokat akarod minőségben összehasonlítani az Apple hardverrel, a brand lehúzós árakat pedig az Apple árakkal. A MAC-nek annyi előnye van (és ez minőségbeli megítélésben nagy előny), hogy ott nincs felhigítva a piac mindenféle Vargáné és társával. Az egész kinézet az oprendszerrel együtt egyetlen design szerint épül fel, ami vagy tetszik, vagy nem. Viszont még ennyire kötött hardwaren is képes az OS-X fagyni, végtelen ciklusból a rendszer csak resettel tud kilépni, már ha van rajta reset. Egyébként tápkábel kiszedés (notebookon meg várhatsz, amíg lemerül :p). Bosszantó apróságok, amik közömbösítik a sok egyéb apróságot, amiért esetleg azt gondolnám, ez egy jobb rendszer a PC-knél.

Szerkesztette: -NoVa- 2005. 02. 11. 15:11 -kor

...

#2309 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:12

Ja es a Macromedia Flash/DW is megy rendesen... ill nem rendesen, neha ugyanugy nem jelennek meg a palettak, mint win alatt, de nem lep ki.

masik tema: a Mac az ugy jo ahogy van: HW-SW egyutt. Nem kene oket szetszakitani egymastol. Nem is fogjak.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#2310 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:13

Csákó Mindenkinek!

Ezúton csatlakozok a topikhoz  :D
Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#2311 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:16

Idézet: lakisoft - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 16:13

Csákó Mindenkinek!

Ezúton csatlakozok a topikhoz  :D

OFF

Elminster The Sage Forgotten Realms-ből? (avatar alapján)

ON

Szerkesztette: tocsa 2005. 02. 11. 15:17 -kor

0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#2312 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:21

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 14:17

Háát, én pont az OS-X -ért nem lelkesednék a Mac-en. A hardware nem rossz, eléggé jó minőségű az integrált hangkártya, és kb ebben merül ki minden előnye számomra. Mint fejlesztői környezet egy rémálom, jellemzően Visual studio alatt megcsinálom a mac-es dolgokat is, aztán csak átveszem, és fordítok. Számomra az egérközpontú szemlélet is nagy hátrány, nem kimondottan nekem tervezett cucc. Azt is sokáig emésztettem, hogy nem lehet ITunes alatt billentyűzettel beletekerni a számokba, ha jobb hangkártya lenne a melóhelyen PC-n, akkor szinte be sem kapcsolnám a MAC-et. Az, hogy alapértelmezés szerint a terminál kivételével semminek nem lehet állítani a háttérszínét, és a pihentető fekete alapon szürke képernyő helyett minden vakító fehér. Nem nekem találták ki, az már látszik, de a legtöbb kolléga is foghagymát, keresztet, fakarót és kalapácsot készít be, ha valamit Mac-en kell fejleszteni.

Nah, mászik fel a 10.3.8 update újra, ha megint kivégzi a rendszert, sikítok.

Shapeshifterrol hallottal mar? Azzal akar koromfekete alapon sotetszurke ablakokat is hasznalhatsz...

Mellesleg az OSX (maga a rendszer) minden funkcioja iranyithato billentyuzetrol. Na most a szamokba tenyleg nem lehet beleporgetni bill-rol, talan ez az egyetlen...

Szerkesztette: Macc 2005. 02. 11. 15:23 -kor

#2313 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:21

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 15:10

Egy Brand gépen ugyebár fizeti a vevő a supportot, lehúzást, nevet, mindent amit el lehet képzelni.

Ezt ("supportot, lehúzást, nevet") ugyan ugy megkapod a Mac-el is... ;) Valaki irta hogy a mac mini-t a Foxcon kesziti... es a tobbi gepet? (vicces volt: valaki a PC-s gagyi szinonimajakent hasznalta az ECS-t, ugyanakkor az ECS gyartja a notikat az Apple szamara) :D

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2314 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:23

Idézet: playback - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 15:39

szerintem ballepes lenne x86-ra engedni az osx-et. legalabbis onnantol engem nem nagyon erdekelne, h egy csunya valami gep az asztalon es osx fut rajta

meg mindig alig van par letisztult szep pc haz, persze nemelyik barebone rendszer pc viszonylatban szep, es akkor melleraksz egy mac minit...

másik ilyen hozzászólás:
"Macc: a Mac az ugy jo ahogy van: HW-SW egyutt. Nem kene oket szetszakitani egymastol. Nem is fogjak."

Emberek. Ne szűk látókörrel fogjuk fel ezt a dolgot könyörgöm. Szakadjunk már ki a Mac-es burokból. Miért? Mert ha PC-re is lesz OSX, akkor az azt jelenti, hogy többen fogják használni, ezáltal több hiba fog kiderülni, és ezáltal akkor ez _neked_ azt jelenti, hogy jobb lesz az OSX. Függetlenül attól, hogy neked csúnya-e egy PC vagy sem.

A PC-től nem kell szarni, mert az OSX alapja BSD, aminek van x86 port-ja, tehát az OSX nem zöldterületre fog lépni, már lesz benne lendület.
Elméletileg.

Amúgy én ezen meglepődtem, mert x86 OSX már tudtommal jó ideje van. Vagy lehet, hoyg csak kiszvárgott?

#2315 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:26

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 15:23

Amúgy én ezen meglepődtem, mert x86 OSX már tudtommal jó ideje van. Vagy lehet, hoyg csak kiszvárgott?

Az alapok publikusak, de az nem tartalmaz grafikus feluletet...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2316 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:27

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 15:23

hat en ugy tudom csak a darwin van, ami ugy a osx mogott levo bsd alap, de nicns hozza az quarz meg a masik dolog aminek nem jut eszembe a neve
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#2317 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:29

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 15:10

Hehe... Tocsa még ebéd közben megmondta, hogy ha az árról van szó, akkor rögtön a Brand gépekkel jönnek a Mac userek, hogy nem is drágább... Egy Brand gépen ugyebár fizeti a vevő a supportot, lehúzást, nevet, mindent amit el lehet képzelni. Ha ehelyett vesz egy normális alaplapot (nem Abit, MSI és társai home multimédiára még jó cuccra gondolok), bele minősített ramokat, és mindenből a szükséges legjobbat, már nem egészen úgy áll az ár/teljesítmény mutató, és nem fogja senki ledzsunkázni. Az alsó-középkategóriás cuccokat akarod minőségben összehasonlítani az Apple hardverrel, a brand lehúzós árakat pedig az Apple árakkal. A MAC-nek annyi előnye van (és ez minőségbeli megítélésben nagy előny), hogy ott nincs felhigítva a piac mindenféle Vargáné és társával. Az egész kinézet az oprendszerrel együtt egyetlen design szerint épül fel, ami vagy tetszik, vagy nem. Viszont még ennyire kötött hardwaren is képes az OS-X fagyni, végtelen ciklusból a rendszer csak resettel tud kilépni, már ha van rajta reset. Egyébként tápkábel kiszedés (notebookon meg várhatsz, amíg lemerül :p). Bosszantó apróságok, amik közömbösítik a sok egyéb apróságot, amiért esetleg azt gondolnám, ez egy jobb rendszer a PC-knél.

szerintem egy elore szereltet es egy egyenileg szereltet nem kene osszehasonlitani. bizony a brand gepekkel kell az applet ha mar mindenkepp az x86 vilaghoz akarjuk hasonlitani.

#2318 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:30

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 16:23

másik ilyen hozzászólás:
"Macc: a Mac az ugy jo ahogy van: HW-SW egyutt. Nem kene oket szetszakitani egymastol. Nem is fogjak."

Emberek. Ne szűk látókörrel fogjuk fel ezt a dolgot könyörgöm. Szakadjunk már ki a Mac-es burokból. Miért? Mert ha PC-re is lesz OSX, akkor az azt jelenti, hogy többen fogják használni, ezáltal több hiba fog kiderülni, és ezáltal akkor ez _neked_ azt jelenti, hogy jobb lesz az OSX. Függetlenül attól, hogy neked csúnya-e egy PC vagy sem.

A PC-től nem kell szarni, mert az OSX alapja BSD, aminek van x86 port-ja, tehát az OSX nem zöldterületre fog lépni, már lesz benne lendület.
Elméletileg.

x86-ra volt OSX, vagy talan naprakesz verzio is van, de nem fogjak kiszivarogtatni. Ertsetek mar meg, hogy az Apple-nek a fo profilja a gepek kitalalasa, es le gyartatasa!!! A SW masodlagos, ugyanakkor a HW-ral 100% egyuttmukodo. Miert kene szetszedni?

Nem attol felek hogy kiderulnenek hibak, mert amik vannak azok mar kiderultek... sot nem is felek semmitol, egyszeruen arrol van szo hogy sokaknak teccik valami, de faj nekik megfizetni azt, amivel ez a valami jar. Ha x86-ra kijonne, akkor vagy kotott HW-en futna, jonnenek a fikahegyek milyen szar, vagy jonnenek a gyartok altal osszedobott dzsunka driver-ekkel, es azert fagyogatna a rendszer. Ez ami most van azert jo, es azert mukodik mert egy kezben van. Es mivel az Applenek a HW a fo profilja, ezert amint lenne x86 OSX verzio egyszeruen kinyirna a sajat HW reszleget, es az OS se lenne tobbe az a Stabil dolog ami.

Ha valakinek OSX kell, most mar eleg olcson hozzajuthat. ennyi.

#2319 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:31

Idézet: Macc - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 15:21

Shapeshifterrol hallottal mar? Azzal akar koromfekete alapon sotetszurke ablakokat is hasznalhatsz...

Hallottam, kipróbáltam, lejárt a 15 nap. Céges Mac... itt nem lesz megvásárolva. Alap oprendszeri szolgáltatásként viszont hiányolom azt, hogy a szöveg + háttérszínt állíthassam. Nem egy lehetetlen elvárás.
...

#2320 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:32

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 15:27

És itt kezdődnek a problémák, ugyanis az OS-X úgy-ahogy stabil volt egy viszonylag kötött hardwaren. Ha viszont a rengeteg dzsunka hardwaregyártó jön sorba a PC-s OS-X driverekkel... Lehet még ebből komoly gond. Esetleg kijönnek egy olyan oprendszerrel, ami csak HP, Dell, stb brand gépeken hajlandó települni?

Szerintem talán nincsenek olyan nehéz helyzetben. Az OSX alapja BSD, aminek van x86 portja.
Az persze nagyon igaz, hogy a BSD-knek hw kompatibilitás terén van behoznivalójuk mondjuk Linuxok vagy Windowsokkal szemben.
Amivel szintén meg kellhet küzdeni, az az, hogy ott van ez az OSX valami, ami egy ablakozófelület szerű valami, de erpsen hackelve van meg hozzágyógyítva az eltorzított OSX-hez. És itt fog egy csomó új videókártyával, hang és inputeszközzel találkozni az OSX.

Talán ha X.Org-ot használnának anlakozófelületnek, de akkor persze nem lesz OSX, hanem egy BSD. Apple-re rá fog szakadni az X ablakozófelületek egyik rákfenéje: meghajtókat kell majd gyártaniuk.

Mondjuk ATI és nVidia kártyákhoz van meghajtó, mert azok vannak Mac-ben is. Nem olyan rossz a helyzet.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.