HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#2561 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 19. 14:01

Velem az Admin is egyet ért! :D
Krinyo elolvastad a priviket?
macbook air 2014

#2562 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 14:02

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 13:48

WinDVD egy vicc a VLC-hez kepest, eleve 50 fps-es MPEG-2-ket nem is kepes normalisan lejatszani... van ket ilyen videom, amit csak a VLC kepes normalisan megmutatni.

Krinyo

Tökéletes megoldás nincs, most neked van 2 olyan anyagod amit nem visz, viszont ahol a vlc már rég megdeglik, ott a windvd 40-50% terheltség mellett mosolyog, és itt most épp nem 50fps-es dolgokról beszélünk, hanem 26-ös HD anyagról...

Szerkesztette: Moby 2005. 02. 19. 14:09 -kor

#2563 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 22:12

Idézet: Moby - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 13:14

Winen, TS-hez és bármilyen mpeg2 alapú anyaghoz (bármilyen furán hangzik) használjatok windvd-t, tudom, hogy útálatos a felülete meg az egész, de tisztességes DXVA support a mai napig csak abban van.

en pegid sokkal inkabb gabest bacsi mplayer calssic-jat ajanlanam. Egyfelol jol kezeli a DXVA-t masfelol 4 fele VMR-t (video mixing renderer) tamogat.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2564 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 00:44

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 0:36

Es igen! Sikerult :) Koszi Moby te hoztad a megoldast.

Eleg jo lett 117 megabol lett 39 mega. Nem olyan szep mint a kacsas felvetel, kicsit zajos, de hat ejszaka nem tul jok a fenyviszonyok, meg csak ugy kezbol vettem a macsekot. A video aljan az a par pixelnyi csik nem tom miert hibas, kell meg kiserletezni a ffmpeggel, nem vagom miert cseszi el. A minoseg eleg jo, nem sokkal marad el az eredeti mogott.

.ts file PC-s barataimnak is :)

http://homepage.mac....andras/dezso.ts

:offtopic: hogy klasszikust idezzek: 'Dezsonek marpedig meg kell halnia" :D

<ontopic> sajnos aze' szaggat a video es nem 25 fps mer bizony vannak benne GOP/frame/filed order errorok :( Pontosabban fogalmazva - lattam mar ilyet usakos ATSC rip-ben. olyan mintha telecine lenne rajt, szaraxanak a filed orderrel TFF, RFF flag-ek, de megsem telecine, hanem egy 'agyatlan' modja a bitrate csokkentesenek. Ha nagyon hasonloak az egymast koveto kepek, akkor frame-et dobnak inkabb es belefognak egy 'telecine-szeru' kokanyosagba. Ezek utan ember legyen a talpan, aki visszaallitja a rendes progressziv szekvenciat :(

Szerkesztette: SFIJ 2005. 02. 20. 00:48 -kor

#2565 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 01:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 23:44

:offtopic: hogy klasszikust idezzek: 'Dezsonek marpedig meg kell halnia" :D

<ontopic> sajnos aze' szaggat a video es nem 25 fps mer bizony vannak benne GOP/frame/filed order errorok :( Pontosabban fogalmazva - lattam mar ilyet usakos ATSC rip-ben. olyan mintha telecine lenne rajt, szaraxanak a filed orderrel TFF, RFF flag-ek, de megsem telecine, hanem egy 'agyatlan' modja a bitrate csokkentesenek. Ha nagyon hasonloak az egymast koveto kepek, akkor frame-et dobnak inkabb es belefognak egy 'telecine-szeru' kokanyosagba. Ezek utan ember legyen a talpan, aki visszaallitja a rendes progressziv szekvenciat :(

ez a 25-50 fps tema elegge foglalkoztat, igen erdekes. Sony HDR fx1 1080i 50 fps ben vesz fel, allat, tok folyamatos mozgasok.. Radugom az iMovie-ra, ott egybol 25 fps-ben huzza be, es riceg is oldaliranyu kameramozgasoknal. Megvagom az anyagot visszairom a kameraba ugyanarra a DV kazira, radugom a kivetitore, es egybol 50 fps, folyik mint allat gyonyoruek a mozgasok, minden. Viszont ami transitionoket (ket klipp kozotti atvezeto fade egyeb cuccok gyk.) beraktam iMovie-val, azok mind 25 fps-el mennek a visszairt felvetelen is. En ezt nem ereteni teljesen.. Az is erdekes, hogy amit csinalok .ts file-t sokkal sotetebb mint az eredeti, egyszeruen mas a gammaja, pedig nem szabadna valtoztatnia. Mindenesetre lehet szivni a komolyabb videovagassal. Kispistinek a legjobb, aki berakja a DVD-t aztan csinal belole 0.5 Mbit/sec divixet, es az neki tok jo :)

#2566 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 01:50

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 1:38

ez a 25-50 fps tema elegge foglalkoztat, igen erdekes. Sony HDR fx1 1080i 50 fps ben vesz fel, allat, tok folyamatos mozgasok.. Radugom az iMovie-ra, ott egybol 25 fps-ben huzza be, es riceg is oldaliranyu kameramozgasoknal. Megvagom az anyagot visszairom a kameraba ugyanarra a DV kazira, radugom a kivetitore, es egybol 50 fps, folyik mint allat gyonyoruek a mozgasok, minden. Viszont ami transitionoket (ket klipp kozotti atvezeto fade egyeb cuccok gyk.) beraktam iMovie-val, azok mind 25 fps-el mennek a visszairt felvetelen is. En ezt nem ereteni teljesen.. Az is erdekes, hogy amit csinalok .ts file-t sokkal sotetebb mint az eredeti, egyszeruen mas a gammaja, pedig nem szabadna valtoztatnia. Mindenesetre lehet szivni a komolyabb videovagassal. Kispistinek a legjobb, aki berakja a DVD-t aztan csinal belole 0.5 Mbit/sec divixet, es az neki tok jo :)

akkor megvan a tettes, az iMovie. Csak progressziv modban tud rendesen dolgozni az elmondasod alapjan :( kamcsi nemtud veletlenul 25p-ben dolgozni?

#2567 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 11:06

HI!
Segítségeteket kérem; van nálam próbára 1 ibook, kis bajom van:
1. quarkban és flashben a nagyítást billentyűről nem bírom kezelni. Photoshop és illustrator-ban tök jó alma+space, de a másik két proginál mindössze a billentyűzetet váltogatom vele angol-magyar-angol :)
Internationalban kikapcsoltam, hogy váltogasson, oszt mégis.
2. photoshopban a pc-n készült eps-ek egy részének látszik a preview-ja, másoknak nem. Akár vektoros, akár pixeles. Mit lehet ezzel kezdeni?
köszi

#2568 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 17:39

Idézet: 147break - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 12:06

2. photoshopban a pc-n készült eps-ek egy részének látszik a preview-ja, másoknak nem. Akár vektoros, akár pixeles. Mit lehet ezzel kezdeni?
köszi

A PICT és a TIFF preview képecskék okozzák a hibát.
Ki kell próbálni, hogy melyik rendszeren, melyik müxik... a TIFF-es preview-re tippelek. :)
RDaneel_hu

#2569 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 18:14

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 16:39

A PICT és a TIFF preview képecskék okozzák a hibát.
Ki kell próbálni, hogy melyik rendszeren, melyik müxik... a TIFF-es preview-re tippelek. :)

De mind ugyanúgy készült, illustrator eps, preview-val. Egyiknek látszik, másiknak nem :( És neked, ha photoshopban nagyítasz alma-space-drag-el, nem ugrik át a bilentyűzet váltó?

#2570 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 21. 09:28

Lehet, hogy félreértettelek.
Most akkor az ablakokban/open menüben nem látszik a file-ok preview-ja vagy Mac-es QuarkXPress-be képdobozba behívva? A mondataid alapján én a Quark-ra saccoltam, de lehet, hogy mégsem erre gondolsz.

PC-s Quark nem tudja kezelni a Macintosh-os EPS-nek a PICT formátumú MINTA!-képét (preview).
Ha TIFF/8 bit-el mentesz, akár vektoros akár nem... működnie kell mind a két platformon.

Photoshop: igen, átváltja nagyítás alatt a keyboard layout-ot.
Az egyik arc itt megoldotta ezt a problémát (engem nem zavart, mert nem használom ezt a Shortcut-ot), majd megkérdezem tőle, hogy csinálta. :)
RDaneel_hu

#2571 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 21. 11:07

Anand II. Mac Mini-s cikke

Nemtom' volt e már. :)
RDaneel_hu

#2572 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 11:36

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 8:28

Lehet, hogy félreértettelek...

Vagy én írtam értelmetlenül :) a quarkot tudom, a photoshop image browserre gondoltam, és meg is válaszoltad, köszi ha megírod a megoldást.
Esetleg flashre valakinek tipp...?

#2573 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 11:39

Na most mar tudok WMV9 et is csinalni Quicktime-al. :) Itt van a Dezso sample WMV9-ben. 720p, es csak 6.3 mega. Jo ez Mac :)

http://homepage.mac....ndras/dezso.wmv

#2574 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 13:00

Dezső csecse, csak most nem tudom megnézni, mert így vagyok...
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
:D

Szerkesztette: SFIJ 2005. 02. 21. 13:01 -kor

#2575 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 13:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 13:00

Dezső csecse, csak most nem tudom megnézni, mert így vagyok...
:D

Viszont amit hallgatsz, az van olyan jó, mint Dezső :D

#2576 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 13:38

Idézet: Moby - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 13:32

Viszont amit hallgatsz, az van olyan jó, mint Dezső :D

:offtopic: haat mit mondjak - csunya lebukas.  :respect: igy jartam... ;)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 02. 21. 13:39 -kor

#2577 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 17:01

Minit akarok András!  :cool:
Most kell, azonnal! :D
RDaneel_hu

#2578 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 17:47

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 17:01

En kivarok. Egyfelol nagyon garasoskodva lenne meg az a 160kHUF - meg lehet, hogy a tigris szinreleptevel a minit is udate-elik videoilag mondjuk egy RV350 (radeon 9600)-as supportra a seamless tigris supporthoz ;) PC fronton mar megtanultam, sosem art kivarni az enhanced, masodik generacios verziojat egy ujdonsagnak.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 02. 21. 17:48 -kor

#2579 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 17:54

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 16:01

Figyi a boltban igy veszem mar fel a telefont: Jonapot XMS. Mac mini nincs nem is lesz egyhamar, iPod Shuffle-t pedig meg nem is lattunk. Esetleg masvalamiben segithetek? :)

#2580 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 17:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 16:47

En kivarok. Egyfelol nagyon garasoskodva lenne meg az a 160kHUF - meg lehet, hogy a tigris szinreleptevel a minit is udate-elik videoilag mondjuk egy RV350 (radeon 9600)-as supportra a seamless tigris supporthoz ;) PC fronton mar megtanultam, sosem art kivarni az enhanced, masodik generacios verziojat egy ujdonsagnak.

Hat nem akarlak elkeseriteni, de ez nem igy lesz. Kijon a Tiger, azzal fogjak szallitani. Kb 7 honap mulva kihozzak a RevB Miniket, 1.33, 1.6 procival, es ha nagyon nagyon szerencsesek leszunk Nvidia 5200-as pudvaval. Mondjuk igy is ugy is varnod kell, mert egyszeruen nincs se egen se foldon, en nem is tudom mi lesz ha egyszerre erkezik meg 50 100 darab a rendelesunkbol. Atallunk ejjel nappali nyitvatartasra, es nyomjuk a Tesco gazdasagos Mac-et... :D

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.