HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#201 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 06. 14. 14:04

gyári HTPC, barebone, de a legolcsóbb, és így már csak kicsivel több, ha megelégszel egy sima fekvő házzal, belegyűrni egy asrock lapot egy óccsó x2-vel (intelesben is biztos akad core2duo-val), egy jobb hűtő, fél giga ramot esetleg, sztem még az integrált vga is maradhat. egy vinyót bele, hangkártya igények szerint tud húzós is lenni, de sztem ezeken van digitális kimenet, ha olyan erősítőd van. + ha nagyon törvénytisztelő vagy, oem vin. ha mazochista, linux.
hangja kb. akkora lesz, mint a projié, még akkora sem. a jövőben tudod bővíteni bd, hddvd meghajtókkal, mennek róla az mkv, stb konténerek.
kinézetre nem olyan pofás, de gyakorlati értékben többszörösen felülmúlja az asztali megoldásokat...
szerk: távírnyáknak egy derótnélkül egér, vagy blútruttyos teló.

Szerkesztette: avman 2007. 06. 14. 14:07 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#202 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 14. 15:53

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 15:04

gyári HTPC, barebone, de a legolcsóbb, és így már csak kicsivel több, ha megelégszel egy sima fekvő házzal, belegyűrni egy asrock lapot egy óccsó x2-vel (intelesben is biztos akad core2duo-val), egy jobb hűtő, fél giga ramot esetleg, sztem még az integrált vga is maradhat. egy vinyót bele, hangkártya igények szerint tud húzós is lenni, de sztem ezeken van digitális kimenet, ha olyan erősítőd van. + ha nagyon törvénytisztelő vagy, oem vin. ha mazochista, linux.
hangja kb. akkora lesz, mint a projié, még akkora sem. a jövőben tudod bővíteni bd, hddvd meghajtókkal, mennek róla az mkv, stb konténerek.
kinézetre nem olyan pofás, de gyakorlati értékben többszörösen felülmúlja az asztali megoldásokat...
szerk: távírnyáknak egy derótnélkül egér, vagy blútruttyos teló.

HTPC-n gondolkodom, de csak mint kiegészítő megoldás az asztali mellé. Van hozzá egy csomó alkatrészem, szerintem 30-40k-ból össze tudnám rakni. Két gondom van vele, egyrészt nem láttam még PC-n olyan VGA+lejátszó szoftver kombinációt, ami akár csak megközelítené a 4 éves JVC asztalim képminőségét, hangról meg ne is beszéljünk. Ezt a JVC-t már elajándékoztam, így amikor nálam volt a proji, PC-ről kellett DVD-t néznem, kb. 1 óra hackelés volt, míg megszólalt mind az 5 csatorna és nem akarta mindenáron subra küldeni a mélyeket, mire nagyjából megfelelő hangerővel szólt mindegyik, de a minősége még így is  :boa: SPDIF-el biztos jobb lett volna, azon viszont nincs DVD-A és SACD, mellesleg nem is tudom hogyan mennek ezek PC-n. Szóval kell egy all-in-one asztali megoldás, ami Open/Close-Play, és mellé lehet HTPC, ha kell.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#203 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 16:08

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 16:53

Két gondom van vele, egyrészt nem láttam még PC-n olyan VGA+lejátszó szoftver kombinációt, ami akár csak megközelítené a 4 éves JVC asztalim képminőségét, hangról meg ne is beszéljünk.

kirakni a cuccot vobban a vinyóra (ha nincs magyar hangsáv a feliratok.hu-n biztos akad felirat, legrosszabb esetben 10 perc mi kirippeli az ember) >>mpc + ffdshow + (vobsub)  (fejből nem vágom, de sztem libavcodec), lanczos resize + ízlés szerint filterekkel megbolondítva, digitálisan kilőve a jelet.
hangra tényleg nincs olcsó megoldás, de sztem egy 15k-s terratec 7.1 pci annyira nem tűnik rossz verziónak. hozzáteszem, én meglehetősen igénytelen vagyok a hangra. sógornál az lett, nekem monnyuk régebbi 5.1 sky van, de sztereó rendszer (sok különbséget egyébként sem hallok), és sztem ez az apa abba a sarokba és abba a nagy dobozba hogy megy be a hang dilemma soha nem is fog érinteni.  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#204 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 17:41

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 17:08

kirakni a cuccot vobban a vinyóra (ha nincs magyar hangsáv a feliratok.hu-n biztos akad felirat, legrosszabb esetben 10 perc mi kirippeli az ember) >>mpc + ffdshow + (vobsub)  (fejből nem vágom, de sztem libavcodec), lanczos resize + ízlés szerint filterekkel megbolondítva, digitálisan kilőve a jelet.

Pont ezt szeretném elkerülni, azt a kevés szabadidőmet, amit filmezésre tudok fordítani, pont nem vagyok hajlandó codecekre, filterekre, felirat keresésre és szinkronizálásra, driverpróbálgatásra fordítani.

Idézet

hozzáteszem, én meglehetősen igénytelen vagyok a hangra.

Hát, én sajnos nem... :)

Idézet

és sztem ez az apa abba a sarokba és abba a nagy dobozba hogy megy be a hang dilemma soha nem is fog érinteni.  :Đ

Ezt nem egészen értem... :think:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#205 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 17:43

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 6:09

Akit érdekel, olvassa el ezt a tesztet, kb. mennybe menesztik a HC1100-at, azt hiszem megvan, mit fogok venni... :)

meresz konstrukcio - nem telecentrikus optikat hasznalnak emellett egesz jo a vegredmeny. mindazonaltal a scaler csapnivalo
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#206 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 17:50

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 12:51

No, most, hogy a projektor eldőlt, segítsetek hozzá DVD lejátszót választani.

A korábban biztosnak vett Pana DVD-S52 kifutott, az utód DVD-S53-ból meg kivették a DVD-Audio supportot, pedig ezt mindenképp szerettem volna kipróbálni. A Pio DV-696-ról lebeszéltetek, ezért úgy néz ki, mélyebben kell a zsebembe nyúlnom.

Most két jelöltem van:

A korábban valaki által már ajánlott Oppo     DV-981HD

és a Cambridge Audio DVD-89

A CA-ról olvastam egy threadet az avforumson és azt írják, hogy nagyon szép nagyon jó, de a PAL 2:2 pulldown vacakul működik benne, a 3:2 meg jó, így inkább NTSC-re ajánlott...

Az Opporól meg valami vándorló zöld pixelek jutnak eszembe, meg valami macroblock probléma, ami a Faroudja hibája.

Kérdés, hogy ezek mennyire látványos hibák, mert tökéleteset úgysem fogok megfizethető áron találni, szóval valamivel biztos, hogy együtt kell majd élnem.

Ami fontos: DVD-A/SACD lejátszás, jó minőségű 6ch analóg kimenet, jó minőségű deinterlace és upscale 720p-re, HDMI.

arcam diva dv137 :D

#207 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:35

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 18:41

Ezt nem egészen értem... :think:

idióta analógia az apa hogy megy be az a nagy elefánt az oroszlán barlangjáb gyermek izével. mert kb. így állok a sokcsatornás rendszerekkel.

#208 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 18:43

meresz konstrukcio - nem telecentrikus optikat hasznalnak emellett egesz jo a vegredmeny. mindazonaltal a scaler csapnivalo

Igen, mint mindegyikben ebben az árkategóriában. Ezért keresek egy jó upscaler játékost.

#209 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 21:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 18:50

Nah, tudtam, hogy előkerül majd az Arcam. :Đ

Biztos jó, de asse' normális, aki ennyiért vesz DVD játékost. Ennyiből ugyanis kijön egy BD lejátszó ÉS egy komoly CD játékos... :)

#210 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 21:16

Hali! Kb. ide illik a kérdésem:

Mi a lényeges különbség a plazma és az TFT-LCD (Thin Film Transistor Liquid Crystal Display) között?? Melyik jobb?

Köszi
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#211 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 23:41

dvd lejátszónak Denon 1930at nagyon tudom ajánlani. nekem az van, nagyon bevált. (előtte 1920am volt)

CAban ha jól tudom nem faroudja scaler van... én kihagynám.
Oppo-t nem ismerem, de Denonnan azért máshogy cseng a neve :p

htpc imho csak nyűg. rá van kötve pc-re is az egész cuccom  (hangkártya digit kimenet erősítőre, vga-ra proji, szóval hang is kimegy rendesen elvileg...). sok állítgatással és szarakodással valószínüleg szebb képet lehetne kihozni pc-ről.
viszont rendes asztali lejátszóval SOKKAL kéynelmesebb és egyszerűbb. divxet is inkább kiírom és beteszem asztaliba, mint hogy pcvel szarozzak.
HD más kérdés, azt asztalival nem egyszerű megoldani. viszont ahányszor próbáltam pcről HD cuccot nézni, annyiszor sz*ptam meg. hol kép szaggatott, hol hang csúszott, hol nem ment ki rendesen a DD hang... kb 5x próbáltam meg, mindig legalább fél órát próbálkoztam, és mindig feladtam, inkább leszedtem kisebb felbontásban a cuccot... ha egyszer sikerül jól belőni,  akkor biztos jó, de én egyelőre maradok asztali dvdlejátszónál, ha filmet akarok nézni. dvdre, divxre tökéletes.
HD meg majd egyszer sokára, ha lesz pénzem 1080p projektorra, és mellé passzoló asztali lejátszóra :)

Szerkesztette: WiZARD 2007. 06. 14. 23:47 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#212 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 09:27

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 21:04

Nah, tudtam, hogy előkerül majd az Arcam. :Đ

Biztos jó, de asse' normális, aki ennyiért vesz DVD játékost. Ennyiből ugyanis kijön egy BD lejátszó ÉS egy komoly CD játékos... :)

atmeneti megoldaskent vehecc peesharmat is :D

#213 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 14:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 10:27

atmeneti megoldaskent vehecc peesharmat is :D

Az Arcam árából négyet is vehetnék és mindenkit lenyomnék hajtogatásban  :Đ

#214 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 14:47

eddig se nagyon akartam sokcsatornát (kábelfóbiám van egy ideje), de végképp elvettétek a kedvem.  :Đ jóideje ritkán szívok kodekkel, hangok se csúszkálnak, kép se szaggat, kivétel 1080p, bár a új coreavc-vel sokat javult a helyzet. anno egy hétvégét szántam rá, h mivel milyen beállítást érdemes, megvannak szépen az ffdshow profilok, csak egy kattintás, oszt kapom is a jó végeredményt.
:offtopic: ellenben, aki teheti és szereti az ázsiai wuxiákat (röpködős kardozós, kínaitörténelmi kosztumös :D), az nézze meg az curse of the golden flowers c. filmet a hős, illetve a repülő tőrök alkotóitól. ezidáig a legszebben lerippelt és átkódolt hd film, amivel  találkoztam. és az első, amin flac hang volt. (bd rip, PROPER-PROGRESS). igaz, csak sd projin láttam eddig, de szinte semmi blokkosodás, kockásodás, zavaró zaj, hártyásodás, meg még mittomén mi nem volt benne, szép színek, jó képélesség. egyszóban: pöpec. és 5636-as  bitrétes, szóval nem is dvd9 méret, csak 1.5 dvd.

#215 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 20:13

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 15:47

eddig se nagyon akartam sokcsatornát (kábelfóbiám van egy ideje), de végképp elvettétek a kedvem.  :Đ jóideje ritkán szívok kodekkel, hangok se csúszkálnak, kép se szaggat, kivétel 1080p, bár a új coreavc-vel sokat javult a helyzet. anno egy hétvégét szántam rá, h mivel milyen beállítást érdemes, megvannak szépen az ffdshow profilok, csak egy kattintás, oszt kapom is a jó végeredményt.

Nekem asztalival soha semmi szívásom nem volt. Koax SPDIF be, lemez be és rögtön volt normális hang. Meg SoundStormmal sem szívtam soha, csak most ez az Audigy meg a driverei ilyen hulladékok.

#216 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 07:21

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 0:41

dvd lejátszónak Denon 1930at nagyon tudom ajánlani. nekem az van, nagyon bevált. (előtte 1920am volt)

Hm, hát biztosan jó, de közel 100k, azért az elég húzós, nem hiszem, hogy a proji mellett marad még ennyim. Árban kicsit lejjebb valami?

#217 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 10:04

a közel 100k inkább 70 emlékeim szerint. bár tudom az se kevés.
esetleg egy használt 1920? :)
vagy 1730? ja de abból kimaradt az sacd...

Szerkesztette: WiZARD 2007. 06. 17. 10:41 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#218 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:22

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 11:04

a közel 100k inkább 70 emlékeim szerint. bár tudom az se kevés.
esetleg egy használt 1920? :)
vagy 1730? ja de abból kimaradt az sacd...

Hmm, Netdepon néztem, ott 95-ről van leakciózva 88-ra.

Használt 1920: a tiédről lenne szó? Ha igen, mennyiért válnál meg tőle és mit lehet tudni róla?

Opporól valakinek véleménye?

#219 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 10:32

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 10:22

Hmm, Netdepon néztem, ott 95-ről van leakciózva 88-ra.

Használt 1920: a tiédről lenne szó? Ha igen, mennyiért válnál meg tőle és mit lehet tudni róla?

Opporól valakinek véleménye?

Na, látom nem akarod eladni nekem azt a Denont... :)

Sebaj, azt hiszem Oppo 981 lesz, most az jutott eszembe, hogy ezen csak HDMI van, ami nem gond, mert úgyis így kötném össze a projival, de mi van, ha valami HDCP összeveszés miatt nem lesz kép? Elvileg a proji és az Oppo is HDCP-s, de nem tudom, mennyire megbízható ez a technika.

#220 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 13:33

nem enyém, én már "rég" eladtam, és vettem helyette 1930at...
ha gondolod ismerőst megkérdem mennyiért tud 1930at (én megjelenéskor 80ért vettem tőle, de láttam már hogy 75ért is hirdet)

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.