Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)
Elküldve: 2007. 05. 24. 10:16
Az látszik, hogy javítottak a kontraszton, de ezzel együtt valamit nagyon sikerült elszúrni. Két helyen is egymás mellett lehetett nézni a PC51-et, és a tavalyiakat, a PC3RA-t, PC1R-t, PC3R-t. Utóbbiakon gyönyörű, részletgazdag, színhű kép volt, a PC51-en mindennek volt egy bíborba hajló tónusa és a részletek annyira eltűntek, mintha SD anyag ment volna rajta (Astra HD promo volt a műsor, az egyik helyen komponenssel, a másik helyen HDMI-vel voltak összekötve). Ki voltak téve a távirányítók is, mindent visszaállítottam alapra, próbáltam kikapcsolt XD Engine-el, de a különbség megmaradt. Vagyis ha plazma és LG lesz, akkor a tavalyiak közül fogok választani.
Ma, ha minden jól megy, megnézem az 1080-as Hitachit.
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2007. 05. 24. 14:49
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2007. 05. 24. 15:06
http://us.acer.com/acereuro/page4.do?sp=pa...615#inu57_37846
Elküldve: 2007. 05. 25. 09:19
Idézet: Kenobi - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 16:06
http://us.acer.com/acereuro/page4.do?sp=pa...615#inu57_37846
Ha olvastad a topicot, láttad, hogy nekem is ez volt az első jelöltem, de azt hiszem, nem merek Acert venni...
Elküldve: 2007. 05. 25. 09:22
Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 15:49

Tegnap este már ki tudtam próbálni a Sharpot. Nagyon úgy néz ki, hogy nem fogok én plazma TV-t venni...

Elküldve: 2007. 05. 26. 21:25

Elküldve: 2007. 05. 29. 08:52
Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 9:22

Eh

Elküldve: 2007. 05. 29. 11:10
Idézet: GTamas - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 9:52

Szóval megvilágosodott előttem pár dolog, na. Eddig az a kép élt bennem, hogy a projektorral bazi nagy képet lehet vetíteni, ami klassz, meg minden, de a vetített kép minősége nem éri el egy plazma TV-ét. Ehhez képest azt tapasztaltam, hogy a proji képe mentes a plazmák összes nyűgjétől, nincs banding, digitális zajosodás, color shift és az analóg SD TV adásnak kevesebb látható baja volt 2 m-es képátlón, mint bármelyik 106 centis plazmán. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy ezeket a tapasztalatokat egy prezentácós projektorral, kifeszített lepedőre vetítve szereztem, akkor el sem tudom képzelni, hogy egy házimozi projektorral jó minőségű felületre vetítve mennyivel lesz jobb a plazmánál, de az biztos, hogy nem kevéssel...
Elküldve: 2007. 06. 01. 10:10
Elküldve: 2007. 06. 02. 21:07
Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 14:40
Mesélj még.

Én éppen nappali körülmények között is jól használható prezis projektort lesek, lehetőleg nem millás árban.
Tegnap voltam Kaposváron egy megbeszélésen, ott az ipse HP MP3222-ről vetített... juj, tetszett a kütyü.

Igaz, 400e++ az ára, 'szal ennyiért már valamit vár az ember. De nem lehet ezt olcsóbban megúszni?
Szerkesztette: Papa 2007. 06. 02. 21:10 -kor
Elküldve: 2007. 06. 03. 10:58
Idézet: Papa - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 22:07

Én éppen nappali körülmények között is jól használható prezis projektort lesek, lehetőleg nem millás árban.
Tegnap voltam Kaposváron egy megbeszélésen, ott az ipse HP MP3222-ről vetített... juj, tetszett a kütyü.

Igaz, 400e++ az ára, 'szal ennyiért már valamit vár az ember. De nem lehet ezt olcsóbban megúszni?
Hát attól függ, mire szeretnéd használni. Én úgy látom, hogy ha mozizni szeretnél nappali körülmények között, akkor a projektort el kell felejeteni, a prezisekhez is erősen sötétíteni kell, képzeld el, ahol feketének kellene lenni, ott a vászon színét látod, ha ezt bármilyen környezeti fény éri, akkor világítani fog.
Szerintem meg lehet úszni. Olvastam egy Optoma HD70 vs. HD72 tesztet, a két projektor között közel kétszeres az árkülönbség (kb. 250k vs. 450k) és végül az jött ki, hogy valóban jobb a drágább, de ez leginkább akkor észrevehető, ha egymás mellé teszed őket. Prezentációs projektort meg már 200k alatt is kapsz simán, igaz, ezek 800×600-asok.
Elküldve: 2007. 06. 03. 17:48
Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 10:10
Ezt mar itt leirtam egyszer, de latom elkerulte a figyelmed:
Ha az elso 200 uzemora alatt a jomunkasemberek kerultek volna a ceges logo huzamosabb ideig valo megjeleniteset pl. zoom funkcio hasznalataval, akkor a "beeges" jelensege - ami egyebkent nem az - most nem letezne szerencsetlen plazman.
Csak zarojelben mondom, bar semmi kozom hozza, de baromi jol mehet nekik ha egy milla koruli Pioval demozgatnak, erre a celra jo lett volna valami gagyi Strong vagy Matsui.

De ez mar vastagon

Elküldve: 2007. 06. 03. 17:57
Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 11:10
Aruld mar el, hogy ezek micsodak, es mivel lehet oket eloidezni, mert akkor megnezem, hogy az en plazmam produkalja-e ezeket !
Elküldve: 2007. 06. 06. 09:09
Idézet: GTamas - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 18:48
Ha az elso 200 uzemora alatt a jomunkasemberek kerultek volna a ceges logo huzamosabb ideig valo megjeleniteset pl. zoom funkcio hasznalataval, akkor a "beeges" jelensege - ami egyebkent nem az - most nem letezne szerencsetlen plazman.
Nem, nem kerülte el a figyelmemet, direkt ezért írtam, hogy a 20 percből csak 12-13 percig van ott a logo, tehát van lehetősége "pihenni" a kérdéses területnek és mégis beégett. Egyébként ez a használati mód egész jól modellezi az átlagos otthoni TV nézést, ahogy kapcsolgatsz a csatornák között és mindig van valamelyik sarokban logo.
Céges reklámnál mondjuk érdekes lenne pont a logot kitolni zoommal, de otthon persze lehet erre figyelni. Kérdés, hogy akarok-e ilyesmivel sz*rakodni tvzés közben, meg hogy ki garantálja, hogy 200 óra után már biztosan nem fog beégni? Egyébként mi az, ha nem beégés?
Idézet

De ez mar vastagon

Ebben teljesen egyetértünk, de egy sárga földig sznob főnök képes ilyemire is. 750k volt egyébként, nem gond, mert majd behozza az alkalmazottak fizetésén.

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:22
Idézet: GTamas - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 18:57
Banding: sávosodás, amikor egy finom színátmenet nem folyamatos, hanem jól elkülöníthető sávokból áll össze. LCD-knél kötelező, de sajnos plazmán is láttam már nem egyszer.
Digitális zaj: ami minden tömörített videoanyagnál létezik, erre még rárakódik a megjelenítőben lévő DSP saját zaja, ami a scaling és deinterlacing alatt kötelezően rárakódik. Hogy a panelen ebből mi látható, az nagyban függ a színmélységétől így persze ebben is az LCD a legrosszabb, de szintén észrevehető plazmán is.
Color shift: vagy a komplett kép színhőmérséklete, vagy csak bizonyos tónusok elmásznak az eredetihez képest. Ld. amit az LG 42PC51-ről írtam, amin pl. minden egy kissé lilában úszott, bármilyen beállítás ellenére.
Elküldve: 2007. 06. 06. 12:55
Idézet
Szvsz a plazma nem tevezesre valo elsosorban, de ezt hagyjuk. Szarakodni tenyleg sokat kell : meg kell nyomni az aspect gombot es kesz.

Idézet
Azert nem beeges, mert:
Az tortenik, hogy a panel fenyereje az elso 200 oraban veszit leggyorsabban a fenyerejebol, igy ha ebben a stadiumban a panel egy reszet pihentetjuk, (2,35:1-es filmek) akkor a sotet reszek nem ugyanolyan utemben veszitenek a fenyerejukbol, ha ezek utan teljes kepernyos kepet nezunk, az eddig "pihent" pixelek kontrasztja el fog terni az mar "bejaratottaktol" kvazi vilagosabbnak, elesebbnek fogjuk latni.
A masik esetben, ha statikus kepet adunk huzamosabb ideig egy pixelcsoportra, (logok) akkor ezek gyorsabban vesztenek a fenyerejukbol a tobbihez kepest, ezert erzekeljuk ugy, mintha beegtek volna.
Ezert kell torekedni arra, hogy az elso 200 ora alatt egyforman hasznalodjanak a pixelek, (keruljuk a 2,35:1-es kepet, a logokat, hasznaljuk a zoom funkciot, stb.) ezek utan mar nem kell ezzel a problemaval foglalkozni. Remelem erthetoen el tudtam magyarazni.
Elküldve: 2007. 06. 06. 12:59
Idézet: GTamas - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 13:55
A masik esetben, ha statikus kepet adunk huzamosabb ideig egy pixelcsoportra, (logok) akkor ezek gyorsabban vesztenek a fenyerejukbol a tobbihez kepest, ezert erzekeljuk ugy, mintha beegtek volna.
Szó szerint ezt nevezik beégésnek.
Elküldve: 2007. 06. 06. 13:08
Idézet
Ilyet eddig nem tapasztaltam a Pana-n. Mi volt a forrasanyag, amikor ezt lattad ? Milyen messzirol eszreveheto ?
Idézet
Erre talaltak ki az MPEG NR-t, ami a bejovo jel zajossagatol fuggoen kapcsol Low, Mid, High allasba. (legalabbis nalam igy mukodik) Ezt akkor veszem eszre, ha egy szarabb authoringgal megaldott, alacsony bitrataju (4-5 Mbit/s-os) DVD-t nezek, mert akkor egybol atvalt High allasba a kicsike.

Idézet
Mar megint ezek az LG-k !! Konyorgom, felejtsd mar el azt a hulladekot !!!

Elküldve: 2007. 06. 06. 13:10
Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 12:59
Oke feladom, legyen beeges ...
Elküldve: 2007. 06. 06. 13:26
Idézet: GTamas - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 14:08
A Panasonic saját Viera HD demoanyagánál pl. Úgy ér véget, hogy a háttér egy kék színátmenet, középen befordulnak a VIERA felirat betűi. Sávos volt a háttér Pana-n, LG-n egyformán.
Idézet

Nem arról van szó, hogy a DVD5 zajosodik a nagy felületeknél, mert ez egyértelmű, hanem hogy a DLP "megbocsátó" a gyengébb minőségű forrásokkal, ahelyett, hogy kihangsúlyozná a hibáikat, míg a plazma meg pont ezt teszi, sajnos. (Az LCD meg még durvábban, de ez nem téma itt.)
Idézet

N.C.