HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#181 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 07. 13:17

Naszóval. Két proji van még versenyben, mégpedig a következő három: :)

Acer PH530

Optoma HD70 (sajnos hiába jelentkeztem be, a bemutatóra nem tudtam elmenni... :( )

És amit most találtam:

Mitsubishi HC1100

Ugyanaz a DarkChip2, de 7 helyett 6 szegmenses színtárcsa (RGBRGB és nem RGBRGBW), 10 bites jelfeldolgozás, gyárilag kalibrált D65 színhőmérséklet, szóval komolyabbnak tűnik. Viszont egyes fórumokon azt írják, hogy bizonyos zoom állásokban a lencse CA-t produkál és nem egyenletes a fókusz...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#182 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 14:37

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 11:58

Hát attól függ, mire szeretnéd használni. Én úgy látom, hogy ha mozizni szeretnél nappali körülmények között, akkor a projektort el kell felejeteni, a prezisekhez is erősen sötétíteni kell, képzeld el, ahol feketének kellene lenni, ott a vászon színét látod, ha ezt bármilyen környezeti fény éri, akkor világítani fog.

Szerintem meg lehet úszni. Olvastam egy Optoma HD70 vs. HD72 tesztet, a két projektor között közel kétszeres az árkülönbség (kb. 250k vs. 450k) és végül az jött ki, hogy valóban jobb a drágább, de ez leginkább akkor észrevehető, ha egymás mellé teszed őket. Prezentációs projektort meg már 200k alatt is kapsz simán, igaz, ezek 800×600-asok.

Nézd, nekem főleg oprendszerhez kell.
Linux, winserver, net, konfigolások, látványos bemutatók nem túl sok főt számláló csoportnak, ilyesmi.

Filmezni nem prezis projektort vesz az ember, nyilván nem arra való.
Viszont 300K-t biztos szánok rá. Ajánlat?

Fontos, hogy a betűk, szélek, ábrák élesek legyenek a képen. Nem 10 méteres képátló a cél, hanem élvezhető munkafelület.

Szerkesztette: Papa 2007. 06. 07. 14:41 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#183 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 06. 07. 14:52

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 14:17

Naszóval. Két proji van még versenyben, mégpedig a következő három: :)

ebben a micsubicsiben  :Đ  a 3 gar nagyon színespatikus. de ha találsz egy helyet, ahol 2 év garral vesztegetik az optomát, és nem hiányzik sehonnan az összeg, amennyivel vastagabb, mint az acer, akkor én a hd70-et venném. 
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#184 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 16:47

Idézet: Papa - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 15:37

Nézd, nekem főleg oprendszerhez kell.
Linux, winserver, net, konfigolások, látványos bemutatók nem túl sok főt számláló csoportnak, ilyesmi.

Filmezni nem prezis projektort vesz az ember, nyilván nem arra való.
Viszont 300K-t biztos szánok rá. Ajánlat?

Fontos, hogy a betűk, szélek, ábrák élesek legyenek a képen. Nem 10 méteres képátló a cél, hanem élvezhető munkafelület.

Vegyél egy ilyet.

Ilyen volt nálam és állat.  :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#185 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 16:49

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 15:52

ebben a micsubicsiben  :Đ  a 3 gar nagyon színespatikus. de ha találsz egy helyet, ahol 2 év garral vesztegetik az optomát, és nem hiányzik sehonnan az összeg, amennyivel vastagabb, mint az acer, akkor én a hd70-et venném. 

Az Optoma 250k-320k között mozog, a 250k-s helyen is 2 évvel adják, de számlás gari, így nem tudom mennyit ér. Mondjuk szerintem az Optomának nincs itthon képviselete, így a gyári garilevél sem ér sokkal többet...

#186 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 16:51

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 17:47

Vegyél egy ilyet.

Ilyen volt nálam és állat.  :)

Csináltál esetleg képeket működés közben?

#187 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 09:00

Idézet: Papa - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 17:51

Csináltál esetleg képeket működés közben?

Néhányat, de nem sokat vacakoltam vele, így nem lettek túl jók, abból sokat nem látnál.

#188 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 13:11

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 10:00

Néhányat, de nem sokat vacakoltam vele, így nem lettek túl jók, abból sokat nem látnál.

Hm, esetleg átpasszolhatnád.  ;)

#189 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 13:38

Idézet: Papa - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 14:11

Hm, esetleg átpasszolhatnád.  ;)

Hétvégén, ha lesz időm. De tényleg ne számits semmi értékelhetőre...

#190 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 04:08

Vettem egy kis digitalis kamerat(Panasonic Lumix LS70), igy vegre tudtam kesziteni egy-ket kepet az en projectoromrol(Benq MP610) mukodes kozben. A kepeket Photoshoppal mereteztem at, de mas egyebet nem valtoztattam rajtuk. A kepek a kovetkezo linken:

http://www.yousendit.com/transfer.php?acti...1CA12386B52BFF1

erhetoek el meg ugy 7 napig. En maximalisan projector parti vagyok, pedig a jelenlegi nem egy nagy szam. Szerintem eleg szep kepet ad. A szobam hossza ugy 5-6 meter kozott lehet es igy kb. 85" atmeroju kepet tudok a vaszonra vetiteni. Ja, amugy ilyen a szobam:

http://www.yousendit.com/transfer.php?acti...F9C51E304391032

Szerkesztette: Kenobi 2007. 06. 09. 05:05 -kor

ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#191 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 07:36

múltkor próbálgattam én is, mikor valahol nem hitték el, h a matrix hv rilíz ganajul néz ki, de siralmas lett a végeredmény. fuji finepix a345 egy hulladék (h lehetne szerintetek garba tönkretenni :D )
a szobából meg elébb valakinek ki kellene vinnie az üres sörösdobozokat, meg a rengeteg peacetáciahéjat... :D
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#192 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 11:27

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 14:38

Hétvégén, ha lesz időm. De tényleg ne számits semmi értékelhetőre...

Nem volt... :( De ha lesz, a héten küldök.

#193 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 11:48

Viszont kérdésem van. Egyre jobban tetszenek a Micsubicsik :), van közöttük ez a kettő:

HD1000U

HC1100

A kettő között az a különbség, hogy előbbiben, mint feljebb írtam, RGBRGBW a színtárcsa, így 1500 lumen és 2500:1, az utóbbi RGBRGB, ezzel 1000 lumen és 3000:1 (írisz, meg minden nélkül!). Ti melyiket vennétek?

Szerkesztette: EV6 2007. 06. 11. 11:51 -kor

#194 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 17:21

sztem azt, amelyiknél jobb a kontraszt és kisebb a fényerő. de persze nem tudom, h a 6 és a 7 szegmenses színtárcsa a gyakorlatban mit jelentene- valahol olvastam, h mindig az a nyerő, amiről a nagyobb adatot hazudják a kontraszttal kapcsolatosan.  :Đ  de az lehet, h csak lcd-re volt érvényes  :think:
szerk és gondolom a zajszint is kisebb lehet.

Szerkesztette: avman 2007. 06. 11. 17:23 -kor

#195 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 17:52

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 18:21

sztem azt, amelyiknél jobb a kontraszt és kisebb a fényerő. de persze nem tudom, h a 6 és a 7 szegmenses színtárcsa a gyakorlatban mit jelentene- valahol olvastam, h mindig az a nyerő, amiről a nagyobb adatot hazudják a kontraszttal kapcsolatosan.  :Đ  de az lehet, h csak lcd-re volt érvényes  :think:
szerk és gondolom a zajszint is kisebb lehet.

A zajszint mitől kisebb? :think:

#196 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 18:11

e'nézést kérek, me' e'néztem.  :Đ. 23/27-re.
meg eredetileg azt akartam írni, zajszint is ettől lehet kisebb.
mer' gondótam kisebb sebességű a színkerék, vagymi + talán az izzónak is kisebb a felvétele, nem kell akkora teljesítményű hűtés. naszóval, az ősidőkben volt nekem egy szakmai tanárom, annak volt mondása:
- Tudod mi az elnézés, ha a kecske szarvai között elnézel arra - és mutatta, amiből sejteni lehetett, h te bion a kecske háta megett állsz, egy bizonyos hátsó testrésze pedig az altájodhoz simul... remélem elég plasztikus lett a leírás. :D

#197 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 06:09

Akit érdekel, olvassa el ezt a tesztet, kb. mennybe menesztik a HC1100-at, azt hiszem megvan, mit fogok venni... :)

#198 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 12:00

ez tényleg jó vételnek tűnik.  :offtopic: ha váltanék hd projira, lehet én is ezt választanám látatlanban, de a különbözetet inkább egy inverteres split klímába fektettem, mert már májusban látszott, h a mi feltételeink mellett, ha még a proji is megy, nem lehet kibírni a szobában... 

#199 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 12:51

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 13:00

ez tényleg jó vételnek tűnik.  :offtopic: ha váltanék hd projira, lehet én is ezt választanám látatlanban, de a különbözetet inkább egy inverteres split klímába fektettem, mert már májusban látszott, h a mi feltételeink mellett, ha még a proji is megy, nem lehet kibírni a szobában... 

A korábban említett CA-t itt is szóba hozták, van róla kép is:

Kép

Szerintem ez semmi, ráadásul csak tele állásban jelentkezik, úgyhogy ez nem fog visszatartani.

Vagy vegyek inkább ilyet?

Kép

Csak $1000 darabja :)

#200 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 12:51

No, most, hogy a projektor eldőlt, segítsetek hozzá DVD lejátszót választani.

A korábban biztosnak vett Pana DVD-S52 kifutott, az utód DVD-S53-ból meg kivették a DVD-Audio supportot, pedig ezt mindenképp szerettem volna kipróbálni. A Pio DV-696-ról lebeszéltetek, ezért úgy néz ki, mélyebben kell a zsebembe nyúlnom.

Most két jelöltem van:

A korábban valaki által már ajánlott Oppo DV-981HD

és a Cambridge Audio DVD-89

A CA-ról olvastam egy threadet az avforumson és azt írják, hogy nagyon szép nagyon jó, de a PAL 2:2 pulldown vacakul működik benne, a 3:2 meg jó, így inkább NTSC-re ajánlott...

Az Opporól meg valami vándorló zöld pixelek jutnak eszembe, meg valami macroblock probléma, ami a Faroudja hibája.

Kérdés, hogy ezek mennyire látványos hibák, mert tökéleteset úgysem fogok megfizethető áron találni, szóval valamivel biztos, hogy együtt kell majd élnem.

Ami fontos: DVD-A/SACD lejátszás, jó minőségű 6ch analóg kimenet, jó minőségű deinterlace és upscale 720p-re, HDMI.

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.