HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#261 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 11. 21:45

Már van benne 2 óra...

:OOO  :respect:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#262 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 21:52

Nézd foxyr, azt már a topic legelején kitárgyaltuk, hogy tökéletes, vagy akár azt megközelítő megjelenítő nem létezik. Persze lehet ilyen sértődötten hozzáállni a piachoz, hogy akkor inkább nem is veszek semmit :p , és nézem a techwood 55 centist, vagy elmegyek helyette sörözni, de ha mégis kellene valami nagyméretű képernyő, akkor választani kell a lehetséges, kompromisszumokkal teli lehetőségek közül. Én választottam (6 (!) hónapba telt!) és most, hogy már nézem, azt mondom, nem nyúltam mellé. Kb. ennyi a képlet.

Viszont amit az LCD projik színeiről írtál, ne haragudj meg, de az  :nevet2:

Ha tényleg így láttad, légy szíves pontos típusokat megnevezni, ahol az LCD megverte a DLP-t.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#263 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 22:24

pedig en is olvastam mar fotos(!) ujsagban, hogy az LCD eliekben is helyesebb szinvisszaadasu. ne keverjuk a kontrasztot (mennyire fekete a fekete) a szinhuseggel.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#264 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 22:52

a corvinnak valamelyik nagyobb termében (lehet hogy a többiben is, ritkán járok oda, arrafelé ugyanis nem tudnak normális minőségben vetíteni) egy dlp projiról mennek a reklámok, egész jó minőségben, és rainbow-t sem látok (pedig allergiás vagyok rá) :) szóval alakul a dolog :up:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#265 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 23:34

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 22:52

Ha tényleg így láttad, légy szíves pontos típusokat megnevezni, ahol az LCD megverte a DLP-t.

Erre had ne valaszoljak, mert szinte az osszes termekpaletta megfordul nalunk ugy kb. a 6-tól 0.5-1eves modellekig bezarolag (en a szememnek hiszek, nem pedig annak, hogy mit hallok, vagy pedig 1-2 projektort megnezek s azokat hasonlitom ossze)...azokkal (1db kivetelevel, azt is a tulaja "cseszte" el) fel ev alatt meg nem volt gond. Masik, ami gondot okozhat, az a megfelelo arkategorias termekosszehasonlitas, ugyanis az arakkal egyaltalan nem vagyok tisztaban. Szervizben dolgozom, az ertekesiteshez kozom nincs. De ha erdekel, akkor nezz utana a www.projectorcentral.com weboldalon az osszes NEC projektornak. Legutobb egy Christie DS+8K-s és egy Christie 1280i projektor lattam egymas mellett (vagyis utan), s ott a DLP-snek tenyleg jobb volt a kepe...bar nem mervado az osszehasonlitas, mert az 1280i kozel 9eves konstrukcio (ipari vetito 50%-os lampaval) a DS+8K pedig vadiuj (kozel 100%-os lampaval).

Hogy miert eppen a DLP-s vetitoket nyomatjak jobban? Talan meg kellene kerdezni a fejeseket arrol, hogy miert eppen az LCD TV-k hoditanak, szemben a plazmaval...ugyebar a plazma, mint technologia sokkal fejlettebb s fiatalabb, mint az LCD, megsem tudja tartani a lepest az LCD-vel. VHS vs. Betamax...ott is a "szarabb" terjedt el.

#266 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 08:23

hogy miert a dlp? egyszeru: ott a fekete valoban fekete, igy joval nagyobb kontrasztot lehet elerni. a gyengebb fenyereju lampaknal ez egy igen fontos szempont, foleg a mozielmeny szempontjabol.

tehat nem a rosszabb terjedt el, hanem a egy bizonyos szempont szerint a jobb. hogy ez a szempont kinek mennyire fontos, az egy masik kerdes.

az LCD-k meg az ar miatt terjednek. sokkalolcsobb eloallitani, es egyre feljebb csuszik az a hatar, ahol a plazma az olcsobb. es teljes joggal mondja az ember, hogy inkabb veszek ket merettel nagyobbat, mint egy kisebbet, de job technologiajut.

a betamax-al viszont igazad van. de latszik, hogy nem teljes az analogia.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#267 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 09:58

No, vasárnap volt időm, megnéztem a Dèja Vu c. Denzel Washington eposzt, ennek az is volt az előnye, hogy láttam moziban is, így még össze is tudtam hasonlítani a kettőt. Azt kell mondjam, nem gyenge, a hang persze sokkal jobb volt most, de képminőségben sem éreztem igazán lemaradást, ami azt jelenti, hogy nem csak a Mitsubishi, de az Oppo is kitesz magáért, elképesztő, hogy gyakran úgy éreztem, HD forrás képét nézem.
Mondjuk az lehangolt kicsit, amikor betolva a gyári DVD-t, csak egy Wrong Region üzenetet kaptam, nem hittem volna, hogy Magyarországon Region 1-es lejátszót forgalmaznak, ráadásul úgy emlékeztem, a régiómentesítéshez FW-t kell frissíteni - nagyon nem volt kedvem chipssel a kezemben letöltögetni, DVD-t írni. De szerencsére csak egy pár gombnyomás volt, hogy Region 0 legyen.

Itt most meg is ragadnám az alkalmat, hogy mindenkinek megköszönjem a sok segítséget és infot, ezek nélkül nem hiszem, hogy sikerült volna ilyen királyos cuccot összehozni. :respect:

Ja és a multiplexeknek mostantól  :hello:

#268 Felhasználó inaktív   csongor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 15:17

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 11:44

Jah, és megoldottam a vászon kérdését is:

http://www.ikea.com/...oducts/50122570

Ebből vettem egy fehér, 200×195 cm-est, kíváncsi vagyok, mennyire válik be. :)

Mesélnél arról, hogyan bevált a "vászon"?

#269 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 15:34

Idézet: csongor - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 16:17

Mesélnél arról, hogyan bevált a "vászon"?

Hm, nem tökéletes, de egyelőre marad. A kép minőségével nincs semmi baj, színek szépek, a felbontást nem csökkenti és nem interferál (HD Ready vászon :) ) viszont teljesen leeresztve sajnos kissé hullámosodik, ami a képen is látszik, ha valamilyen szabályos alakzat van rajta (pl. logo, nagyobb méretű felirat), a szélei enyhén behajlanak, így a 195 centiből kb. 180-at tudok kihasználni.

Viszont itt találtam viszonylag megfizethető árú vásznakat, ha hosszú távon úgy látom, hogy zavarnak a fenti problémák, akkor ezek közül fogok választani.

De először megpróbálok nagyobb súlyt behúzni az aljába (vascső :) ).

#270 Felhasználó inaktív   csongor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 15:42

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 16:34

Hm, nem tökéletes, de egyelőre marad.

Köszi szépen a választ.

Most nézem, hogy egész jól sikerült feltennem a kérdést.  :omg:

#271 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 19:25

Ki tud nekem kölcsönadni egy DVI-M - HDMI-F adaptert?

#272 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 09:30

Ezt szerintetek meg szabad venni?

Belkin Switch HDMi 3 port AV24502EA
Kép

Nem találtam ennél olcsóbb aktív átkapcsolót.

És a Pixmanianál meg szabad venni? Mert csak ők árulják...

#273 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 11:10

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 10:30

Ezt szerintetek meg szabad venni?

Belkin Switch HDMi 3 port AV24502EA

Nem találtam ennél olcsóbb aktív átkapcsolót.

És a Pixmanianál meg szabad venni? Mert csak ők árulják...

Hat szerintem latatlanban ilyen termekeket ne vegyel (bar a Belkin, mint markanev egyaltalan nem rossz)...inkabb menj el olyan uzletbe, ahol ki is lehet oket probalni.

Mi eleg sok termeket arulunk, s eddig nem ertettem, hogy miert adunk el itthon keveset beloluk...azert mert vannak joval olcsobbak is, viszont fura mod a 45 000 Euros :eek: 32x32-es Matrixot ugy viszik tolunk, mint a cukrot...na persze itthon 1-et sem adtunk meg el, de Uj-Zeland-tol kezdve az amcsikig mindenkinek szallitunk. Mi (magyarok) elegge arerzekenyek vagyunk, mig a kulfoldi cegek inkabb a minosegre mennek, nem pedig csak az arat nezik...ezzel csak arra akartam utalni, hogy valoszinuleg akkor minosegbeli kulonbseg is van egy 30eFt-os es egy "ugyanolyan" parameterekkel biro 300eFt-os termek kozott.

Szerkesztette: foxyr 2007. 08. 16. 11:16 -kor

#274 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 11:46

Nálatok lehet kapni valamilyen HDMI switchet?

#275 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 11:57

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 12:46

Nálatok lehet kapni valamilyen HDMI switchet?

Ha jol tudom, akkor azt meg csak tervezzuk gyartani (sajat termekeink vannak), jelenleg nagyon leterheli a sracokat a kulobozo meretu matrixok gyartasa, valamint tenyleg nem vagyunk olcsok. Egy "egyszeru" 4/1-es VGA vagy 8/1-es video switcher is netto 40korul van, s ez mar a legolcsobb viszonteladói ar, ettol majd egy 20-assal dragabb a listaar. Szoval nagyon draga, bar mi inkabb cegeknek gyartunk, ezert pl. videobol is 8/1-es a legkisebb...szerintem probald meg a Rainbow-t, bar nem tudom, hogy ok fogyasztokat is kiszolgalnak-e.

#276 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:25

Idézet: foxyr - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 12:57

szerintem probald meg a Rainbow-t, bar nem tudom, hogy ok fogyasztokat is kiszolgalnak-e.

Ők kicsodák? Mert Google csak ilyeneket talál, hogy: Rainbow Six Vegas, Rainbow Party - Gaypride, Rainbow együttes, Rainbow porszívó olcsón, stb. :)

#277 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 12:48

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:25

Ők kicsodák? Mert Google csak ilyeneket talál, hogy: Rainbow Six Vegas, Rainbow Party - Gaypride, Rainbow együttes, Rainbow porszívó olcsón, stb. :)

Ők azok :D

És ahogy latom, van HDMI selectoruk az "Aktiv eszkozok 2" menupontban.

Szerkesztette: foxyr 2007. 08. 18. 12:50 -kor

#278 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 04:56

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 9:37

Még egy dologban kérném a segítségeteket: szükségem lesz majd egy HDMI switchre de nyomát sem találom sehol. Eddig láttam 2 kategóriát, az egyik 4-5 portos, távirányítós, fullextrás horror áron, a másik, ami megfelelne, sima 2 port 3,5k-ért, de azt egyszer sikerült megtalálnom, azóta képtelen vagyok fellelni, nem tettem el a linket.
Vagy rendelek Amazonról, de azzal 0 tapasztalatom van, nincs dombor bankkártyám, szóval így elsőre zűrösnek tűnik.

En ezeket talaltam:

http://www.kingwin.c...kw_hdmi401a.asp (65$)

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16882820001

http://www.nmediapc.com/hdmi41.htm (73$)

es az osszes tobbi ar szerint berendezve:

http://www.newegg.com/Product/ProductList....And&Order=PRICE
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#279 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 12:09

Idézet: Kenobi - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 5:56

En ezeket talaltam:

Köszönöm, hogy kerestél nekem, a Kingwint meg is rendelem, ha összejön ez a PayPal-es zűrzavar...

Addig is helyzetjelentés: proji a mennyezetről lóg (bevált a 3500 forintból home-made, minden irányban állítható-dönthető tartókonzol), megérkeztek a kilométeres HDMI kábelek, 15 m HDMI-HDMI - működik! (a hossz miatt aggódtam) 10 m DVI-HDMI PC-ről - működik!!! (nem tudtam biztosan kideríteni, hogy a 7600GT tud-e HDCP-t) és pixel direct!* Szóval eddig minden csont nélkül összejött, de sok meló van benne, az biztos.

* Ennek azért örömködök ennyire, mert VGA bemeneten egyáltalán nem ez volt a helyzet. 1280×720 az nem xVGA felbontás, 720p-60-nak ismerte fel és sem Auto Adjusttal, sem manuálisan nem lehetett beállítani a pozíciót, szélességet, magasságot, mindig artifactolt. Már azt hittem PowerStrippelnem kell, vagy drivereket cserélgetni, de szerencsére így nem lesz szükség rá.

#280 Felhasználó inaktív   JOE999 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 28. 13:48

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 12:09

Addig is helyzetjelentés: proji a mennyezetről lóg (bevált a 3500 forintból home-made, minden irányban állítható-dönthető tartókonzol), megérkeztek a kilométeres HDMI kábelek, 15 m HDMI-HDMI - működik! (a hossz miatt aggódtam) 10 m DVI-HDMI PC-ről - működik!!! (nem tudtam biztosan kideríteni, hogy a 7600GT tud-e HDCP-t) és pixel direct!* Szóval eddig minden csont nélkül összejött, de sok meló van benne, az biztos.

* Ennek azért örömködök ennyire, mert VGA bemeneten egyáltalán nem ez volt a helyzet. 1280×720 az nem xVGA felbontás, 720p-60-nak ismerte fel és sem Auto Adjusttal, sem manuálisan nem lehetett beállítani a pozíciót, szélességet, magasságot, mindig artifactolt. Már azt hittem PowerStrippelnem kell, vagy drivereket cserélgetni, de szerencsére így nem lesz szükség rá.

Szia!

Én is egy ilyen projektorral szemezgetek, bár valószínú, hogy csak év végén lesz rá meg  a pénzem. Szívesen olvasnék még róla élménybeszámolót, úgy, hogy ne tartsd vissza magad. :)
A képminőség mellett főleg a számítógépről történő hajtás érdekelne. Több német fórumon olvastam, hogy lehet hajtani PC-ről 720p 48Hz-en, ami a 23,97-es fps-ű filmeknél sokkal simább lejátszást eredményez. (Ezt még igazán senki nem tudta nekem megerősíteni.)
Dobhatnál fel néhány képet a konzolról (esetleg a vetített képről is). Előre is köszi!

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.