HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#281 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 28. 14:22

Idézet: JOE999 - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 14:48

Szia!

Én is egy ilyen projektorral szemezgetek, bár valószínú, hogy csak év végén lesz rá meg  a pénzem. Szívesen olvasnék még róla élménybeszámolót, úgy, hogy ne tartsd vissza magad. :)
A képminőség mellett főleg a számítógépről történő hajtás érdekelne. Több német fórumon olvastam, hogy lehet hajtani PC-ről 720p 48Hz-en, ami a 23,97-es fps-ű filmeknél sokkal simább lejátszást eredményez. (Ezt még igazán senki nem tudta nekem megerősíteni.)
Dobhatnál fel néhány képet a konzolról (esetleg a vetített képről is). Előre is köszi!

Egyelőre több a munka vele, mint a szórakozás, de alakul a dolog, szóval élménybeszámoló lesz, de később :) 48 Hz-ről semmit nem tudok, eddig összesen fél órát ment PC-ről, később ezt is kipróbálom. A manuál egyébként nem említi csak az 50 és a 60 Hz-et, de elvben nem látom akadályát, hogy 2 Hz-el lejjebb szinkronizáljon a színtárcsa.

Konzol alatt mit értesz? Mert ha a menüjére vagy kíváncsi, a HC3100-ét megnézheted itt, a HC1100 minimálisan tér csak el tőle (pl. nincs CW Speed menüpont).
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#282 Felhasználó inaktív   JOE999 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 28. 14:53

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 14:22

Egyelőre több a munka vele, mint a szórakozás, de alakul a dolog, szóval élménybeszámoló lesz, de később :) 48 Hz-ről semmit nem tudok, eddig összesen fél órát ment PC-ről, később ezt is kipróbálom. A manuál egyébként nem említi csak az 50 és a 60 Hz-et, de elvben nem látom akadályát, hogy 2 Hz-el lejjebb szinkronizáljon a színtárcsa.

Konzol alatt mit értesz? Mert ha a menüjére vagy kíváncsi, a HC3100-ét megnézheted itt, a HC1100 minimálisan tér csak el tőle (pl. nincs CW Speed menüpont).

A projektortartó mennyezeti konzolra gondoltam (esetleg ellesném a technikát). Olvastam én is a manuált és ott tényleg csak 50 és 60 Hz-et említenek. A 48 Hz azért lenne fontos, mert a 24 (23.97) fps-ű filmeknél így a legfolyamatosabb a lejátszás (nincsenek apró riccenések a képen). 25 fps-nél 50 Hz, 29.97-nél 60 Hz, 23.97-nél 48, vagy 72 Hz az ideális képfrissítési frekvencia. Ezt az AVX fórumon olvastam, de a külföldi fórumokon hangoztatják ennek a fontosságát. Az Optoma HD 70 tudja a 48 Hz-et, remélem a Mitsubushi is. Igazában e két proji között vacillálok, de a Mitsu szimpatikusabb.

#283 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 06:42

Idézet: JOE999 - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 13:53

A projektortartó mennyezeti konzolra gondoltam (esetleg ellesném a technikát). Olvastam én is a manuált és ott tényleg csak 50 és 60 Hz-et említenek. A 48 Hz azért lenne fontos, mert a 24 (23.97) fps-ű filmeknél így a legfolyamatosabb a lejátszás (nincsenek apró riccenések a képen). 25 fps-nél 50 Hz, 29.97-nél 60 Hz, 23.97-nél 48, vagy 72 Hz az ideális képfrissítési frekvencia. Ezt az AVX fórumon olvastam, de a külföldi fórumokon hangoztatják ennek a fontosságát. Az Optoma HD 70 tudja a 48 Hz-et, remélem a Mitsubushi is. Igazában e két proji között vacillálok, de a Mitsu szimpatikusabb.

azert vigyazz mert sok dlp 48hz-nel belassitja szinkereket is.

#284 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 06:44

Idézet: JOE999 - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 15:53

Jah, értem. Konzolt lefotózom majd.

48 Hz világos, hogy mire kell, kipróbálom majd és beszámolok.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#285 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 06:50

Idézet: aurum - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 7:42

azert vigyazz mert sok dlp 48hz-nel belassitja szinkereket is.

Hm, hát az a dolga, hogy szinkronban maradjon, nem?

Én legalábbis hallom 60 Hz-ről 50 Hz-re váltva, hogy belassul a színtárcsa.

#286 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:53

Nah, aki Oppo-t akar venni, az előtte jelentkezzen nálam továbbképzésre, mielőtt csakódás érné :)

#287 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 09. 10. 23:58

hátha erre jár valami hozzáértőbb. olybá tűnik offosodik megfele a proji (benq w100, dlp). arra lettem figyelmes, h elkezd vibrálni a kép, mint amikor egy monitor alacsony képfrissítéssel üzemel. elkezdtem mint eccerijúzer állítgatni mindenfélét, épp az ffdshow filterekkel bűvészkedtem, első körben az, majd powerstrip, kábelek, reset, istennyila, kikapcs, váráshűlés, bekapcs. többször. de a sima, input nélküli képernyő is elkezdett vibrálni kb. 10-15 perc után
hirtelen ötlettől vezérelve felnyomtam eco módról teljesbe és lőn megszűnt. járattam vagy egy órát, egyelőre a jelenség nem jött elő újra. kb. 500 óra van benne, és nincs 1 éves, 3 év gar van rajta. félek, h nem valami röpke, női szeszély áll a hátterében.
van valakinek tippje mire készüljek lelkileg? nyiffan, lassan, de biztosan? megpuceváljam? belenyúlni nem szívesen nyúlnék, ha meg égő probléma, az így elsőre kapásból szopásnak tűnik (bár nem láttam az égőgarra semmilyen kitételt a papírokon).
csak mert, ha jobban belegondolok nagyon hozzászoktam már a heti pár filmhez meg a hétvégi anime matinéhoz, tévét meg már hónapok óta nem néztem, semmi kedvem visszaszokni rá, meg sztem filmet már nem is tudnék immáron 72 cm-en élvezni, fene a jó dolgomat. szóval, ha előjön, akkor menjen garba, de akkor utálnám nélkülözni, meg a gondolatától is irtózom, h esetleg meccset kelljen vívnom, h égő meg egyebek. ha meg nem aco módban járatom kissé hangos, de a legfőbb bajom,  nem szeretném, h esetleg szétdurranjon itt nekem. pláne, mert akkor sztem végleg offosnak tekinthetik gari szempontból, ha nincs szerencsém-
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#288 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 00:40

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 0:58

hátha erre jár valami hozzáértőbb. olybá tűnik offosodik megfele a proji (benq w100, dlp). arra lettem figyelmes, h elkezd vibrálni a kép, mint amikor egy monitor alacsony képfrissítéssel üzemel. elkezdtem mint eccerijúzer állítgatni mindenfélét, épp az ffdshow filterekkel bűvészkedtem, első körben az, majd powerstrip, kábelek, reset, istennyila, kikapcs, váráshűlés, bekapcs. többször. de a sima, input nélküli képernyő is elkezdett vibrálni kb. 10-15 perc után
hirtelen ötlettől vezérelve felnyomtam eco módról teljesbe és lőn megszűnt. járattam vagy egy órát, egyelőre a jelenség nem jött elő újra. kb. 500 óra van benne, és nincs 1 éves, 3 év gar van rajta. félek, h nem valami röpke, női szeszély áll a hátterében.
van valakinek tippje mire készüljek lelkileg? nyiffan, lassan, de biztosan? megpuceváljam? belenyúlni nem szívesen nyúlnék, ha meg égő probléma, az így elsőre kapásból szopásnak tűnik (bár nem láttam az égőgarra semmilyen kitételt a papírokon).
csak mert, ha jobban belegondolok nagyon hozzászoktam már a heti pár filmhez meg a hétvégi anime matinéhoz, tévét meg már hónapok óta nem néztem, semmi kedvem visszaszokni rá, meg sztem filmet már nem is tudnék immáron 72 cm-en élvezni, fene a jó dolgomat. szóval, ha előjön, akkor menjen garba, de akkor utálnám nélkülözni, meg a gondolatától is irtózom, h esetleg meccset kelljen vívnom, h égő meg egyebek. ha meg nem aco módban járatom kissé hangos, de a legfőbb bajom,  nem szeretném, h esetleg szétdurranjon itt nekem. pláne, mert akkor sztem végleg offosnak tekinthetik gari szempontból, ha nincs szerencsém-

ezekben a cuccokbsn fémhalogén lámpa (lényegileg villamos ív) világít. Hagyományosan ezek úgy mennek, hogy sorba vannak kötve egy baszottnagy 4kilós fojtótekerccsel (mint az én házi gyártású WUXGAs LCD projimban is :D), és mivel ugye az ív kapacitív a fojtó elintézi, hogy a pilácson típustól függően 90-127V essen. de jöttek oookos gyerekek és aszonták hogy fojtó helyett kapcsitápot bele, mert azcsak 10 deka ráadásul bármilyen betápról megcsinálja a pilácsnak a feszülést (lényegileg olyan mint egy kváziszinuszos UPS). Még okosabbak jöttek és aszonták ha már kapcsitáp akkor lehet jáccani a kimeneti 4szög kitöltési tényezőjével -> izzó dimmelése (econo mód). Namost ha neked hunyorog akkor az aztat jelenti, hogy nem stabil az íved a pilácsban, el-el alszik. tömören és velősen: cserélj tápot :D. El köllene vinni sürdősen garis szervizbe, mertha repül a táp, nagyon csúnya dolog türténhet - viszi magával a DMD formattert meg esetleg az izzó is berobban...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#289 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 07:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 1:40

-> izzó dimmelése (econo mód). Namost ha neked hunyorog akkor az aztat jelenti, hogy nem stabil az íved a pilácsban, el-el alszik. tömören és velősen: cserélj tápot :D.

köszi szépen. erről a dimmelésről azért már beugrott valami világítástechnikai dolog halvány nyomokban (majdnem megrántottak vizsgán, annyira nem érdekelt, igaz a vizsgáztatót sem, így elég nagy égés lett volna :D), de emlékeim szerint ezek a cuccok nem is szeretik, ha eltérés van az üzemi feszültségeknél. nagyban csökkenti az élettartamot. de lehet h ez csak a túlfesznél áll? mert akkor ez a kb. 1 óra szarakodás csúnyán visszavetette a várható élettartamot is :(
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#290 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 08:42

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 8:53

köszi szépen. erről a dimmelésről azért már beugrott valami világítástechnikai dolog halvány nyomokban (majdnem megrántottak vizsgán, annyira nem érdekelt, igaz a vizsgáztatót sem, így elég nagy égés lett volna :D), de emlékeim szerint ezek a cuccok nem is szeretik, ha eltérés van az üzemi feszültségeknél. nagyban csökkenti az élettartamot. de lehet h ez csak a túlfesznél áll? mert akkor ez a kb. 1 óra szarakodás csúnyán visszavetette a várható élettartamot is :(

a dimmelhető halogén egy külön állatfaj, olyanra gyártják. de szvsz egy 60-100 ezer forintos projiizzótól az ilyesmi már csak elvárható. :)

#291 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 10:06

erősen gondolkodom egy Benq PE7700-ban, 213k-ért látom pár helyen, 3 év garral. ez megy, az jönne alapon. buxtárcám monnyuk nem örülne... nem kell valakinek majd egy javított benq, még 2 év gar van vissza, és 423 óra van az égőben a 3000-ből (máshogy számolja az időt a 2 módban), mert gondolom azt nem cserélik, mert nem ott van a gond (optimistán állok hozzá, mi :D)? olyan 99k-ra gondoltam, vajh mennyire lehet reális... annak tükrében, h 130k újonnan, de 1 év garral és 65k egy izzó (legalábbis ez alatt nem találtam, de mikor vettem meg 55k körül volt, gyalázatos összesküvést sejtek az gép áresése és az izzók drágulása között :D)

#292 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 10:48

avman: nem akarok szembeszállni azzal amit SFIJ mond, de másik projis fórumon arra jutottak hogy izzóval van "gond". és valóban helyrerakhatja (és több embernél rendbe is rakta) ha ecoról rendes módra kapcsolsz pár órára...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#293 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 11:06

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 11:06

annak tükrében, h 130k újonnan, de 1 év garral és 65k egy izzó (legalábbis ez alatt nem találtam, de mikor vettem meg 55k körül volt, gyalázatos összesküvést sejtek az gép áresése és az izzók drágulása között :D)

Nem mellesleg egyre tobb gyarto mar "csak" 3 honap vagy 500 ora lampagarit ad :o

A 65eFt-os lampaarnal meg inkabb orulj, mint buslakodj, ugyanis a legtobb lampat 90+Fa ar alatt nem kapod meg.

#294 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 11:11

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 11:48

avman: nem akarok szembeszállni azzal amit SFIJ mond, de másik projis fórumon arra jutottak hogy izzóval van "gond". és valóban helyrerakhatja (és több embernél rendbe is rakta) ha ecoról rendes módra kapcsolsz pár órára...

tegnap ment vagy 2 órát rendesen, ma délelőtt kb. 5 perc bekapcs után kb. folyamatos hunyorgásba kezdett. (linket tudsz adni, keresgéltem, de nem találtam semmit erről a problémakörről)

#295 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 11:48

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 11:06

erősen gondolkodom egy Benq PE7700-ban, 213k-ért látom pár helyen, 3 év garral. ez megy, az jönne alapon. buxtárcám monnyuk nem örülne... nem kell valakinek majd egy javított benq, még 2 év gar van vissza, és 423 óra van az égőben a 3000-ből (máshogy számolja az időt a 2 módban), mert gondolom azt nem cserélik, mert nem ott van a gond (optimistán állok hozzá, mi :D)? olyan 99k-ra gondoltam, vajh mennyire lehet reális... annak tükrében, h 130k újonnan, de 1 év garral és 65k egy izzó (legalábbis ez alatt nem találtam, de mikor vettem meg 55k körül volt, gyalázatos összesküvést sejtek az gép áresése és az izzók drágulása között :D)

És vajon tényleg van nekik 213k-ért? Mert ahogy látom, két helyen van ennyiért, majd nagy szünet és 360-400+ környékén jönnek a hihető árak...

Használt (már javított!) projit jó áron eldani az meg az impossible mission kategória szerintem, sajnos.

#296 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 11:49

Lehet, hogy a Mistubishinél tudnak valamit és ezért indul a proji mindig High módban, majd kapcsol 1 perc után Low-ba?

#297 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 12:49

en azert megneznem azokat a tapkondikat is. :D egy 500 orat ment lampa eppencsak tulesett a bejaratason. lenyeg a lenyeg szerviz nezze meg a cuccost.

#298 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 12:59

Idézet: foxyr - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 12:06

Nem mellesleg egyre tobb gyarto mar "csak" 3 honap vagy 500 ora lampagarit ad :o

A 65eFt-os lampaarnal meg inkabb orulj, mint buslakodj, ugyanis a legtobb lampat 90+Fa ar alatt nem kapod meg.

orujje ha annyit ad. a DIY projimba az elso izzo ez a fejgepekbe valo filipsz volt. kemeny zero honap garival. lofaszt ment 1000 orat, 600 korul kimult :( azota atalltam lobaszo tungsramra es kicsit attervezetm a refitukrot. a tungsram 10000 orat megy escsak 8 kuvecs :D

#299 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 13:17

ekűttem, nem szaroztam. 2000 pézbe fájt futárszolgálattal szexárdról pestre (elég lazán kezelték a dolgot ott meg, nem tudom jó jel, vagy rossz), de egyelőre rendesen álltak hozzá ott is, ahonnan vettem.
meg kifordítottam a zsebeket és azok azt mondták, h ha a sliccem is lehúzom, akkor max kiselefánt, de nem projektor, főleg, ha 80 körül lehet csak elsütni. körbenéztem, ennyi tűnik reálisnak, ha akad egyáltalán vevő rá. én monnyuk pl. néhai félmillás projektort 1 év visszalévő garral simán bevállalnék harmad áron. remélhetőleg visszakapom meggányoltan, megy még 2x ennyit és már azzal is boldog leszek.

#300 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 13:30

ez a tiszta sor, kupaljak csak ki aztan nezzel ki az izzobol amit lehet. utana meg ugyismar csak alkatresznek jo sajnos, mert a gennylada gyartok kitalaltak hogy a pilacsot csak 3-4 evig gyartjak, szal miutan kieg jo esely van ra, hogycsak rohadtragan van bele csereizzo, ebay, vatera, teszvesz meg ilyenek.. :(

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »