Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)
Elküldve: 2007. 10. 17. 21:43
Elküldve: 2007. 10. 18. 08:54
Idézet: Kenobi - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 22:43
én sem tudom, h nálunk mi a helyzet, mert nincs. elvétve, néhol, éppen csak kezd beszivárogni. én majd akkor invesztálok, amikor valamelyik írót 20-30k -ért is a hozzávaló írható alapanyagot 30-50 huf per gigabájt áron megkapom. a filmek ára pedig 1000-3000 péz legyen, ennél többet egy ideje nem vagyok hajlandó invesztálni, lehet felőlem akármilyen rohadt díszdobozban, akármilyen hangsávval. kivétel ismeretterjesztő. esetleg sorozat. de ott meg 600 péz per korongnál húzom meg a határt.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2007. 10. 18. 14:50
Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 7:54
Hat, addig meg kell varni egy darabig. Jelenleg en Blu-Ray irorol tudok 460$-ert es a hozza valo lemez meg 10$ darabja(25GB 2x-esen irhato).
Szerkesztette: Kenobi 2007. 10. 18. 14:50 -kor
Elküldve: 2007. 10. 19. 09:38
Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 11:44
alkalom és rajtaütésszerűen nézek sorozatot. még a heroes 1. évaddal, a dexterrel és a bsg-vel sem végeztem. a 4400-ból a 3. jön, majd egyszer.
meg még nézem a master of horror-scifi-t, azok jók. meg ncis-t valami ficam miatt, de abből is csak a 4. évad közepén járok.
na most bajban vagyok... kelleni fog a 1208x720-s proji
leszedtem egy részt a chuckból 720p-ben, első lépésben csak divx-ben...
háát itt már nagyon szűk Wvga, rengeteg részlet elveszik, szinte alig látok különbséget a fele akkora felbontású divxhez képest, 17" lcd-n meg tisztán látszik a dolog...
Elküldve: 2007. 10. 30. 16:56
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2007. 11. 12. 22:44
Idézet: EV6 - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 15:34
Kinéztem magamnak innen egy 80"-os CA10-es vásznat, de mivel annyira nem ismerem a piacot, ezért nem szeretnék bedőlni vmi jól hangzó reklámszövegnek.
1. Pl. nem tudom, hogy mi a különbség a sima motoros, és a csőmotoros megoldás között.
2. Matt fehér vagy kontrasztnövelő vászon: az én projimhoz (1200 ANSI, 800:1 kontraszt) melyiket válasszam? Nekem teljesen megfelelő a mostani kontraszt (Theatre Black-ben használom, kvázi ECO mód), mert nagyon jó sötétítésem van, tehát kérdés, hogy a matt fehér hogyan befolyásolja az alap kontrasztértékeket.
3. USA import alapanyag: ez most jó vagy rossz? kell ez nekem?
4. HD technológiás vetítővászon: mekkora lehet a különbség egy ilyen, és egy nem ilyen között? Megéri azt a 25k árkülönbséget? Az "I" sorozat szimpla motoros verziója 62k, a csőmotoros meg 101k, ugyanakkor a "CA10"-es csőmotoros ÉS HD technológiás csak 87k. Szóval nem vili, melyik miért és mi miatt drágább vagy olcsóbb.
...azt hiszem elsőre eleget kérdeztem.
Szerkesztette: Gyurma77 2007. 11. 12. 22:45 -kor
Elküldve: 2007. 11. 13. 12:34
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod
Elküldve: 2007. 11. 13. 20:47
Idézet: therapy!? - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 12:34
lol
Elküldve: 2007. 11. 14. 09:46
Idézet: therapy!? - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 13:34
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2007. 11. 14. 12:33
Idézet: therapy!? - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 12:34
Idézet
No way!
Mondjatok inkább vmi okosat azzal kapcs., amit kérdeztem, plíz.
Elküldve: 2007. 11. 14. 13:33
Idézet: Gyurma77 - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 23:44
Kinéztem magamnak innen egy 80"-os CA10-es vásznat, de mivel annyira nem ismerem a piacot, ezért nem szeretnék bedőlni vmi jól hangzó reklámszövegnek.
1. Pl. nem tudom, hogy mi a különbség a sima motoros, és a csőmotoros megoldás között.
2. Matt fehér vagy kontrasztnövelő vászon: az én projimhoz (1200 ANSI, 800:1 kontraszt) melyiket válasszam? Nekem teljesen megfelelő a mostani kontraszt (Theatre Black-ben használom, kvázi ECO mód), mert nagyon jó sötétítésem van, tehát kérdés, hogy a matt fehér hogyan befolyásolja az alap kontrasztértékeket.
3. USA import alapanyag: ez most jó vagy rossz? kell ez nekem?
4. HD technológiás vetítővászon: mekkora lehet a különbség egy ilyen, és egy nem ilyen között? Megéri azt a 25k árkülönbséget? Az "I" sorozat szimpla motoros verziója 62k, a csőmotoros meg 101k, ugyanakkor a "CA10"-es csőmotoros ÉS HD technológiás csak 87k. Szóval nem vili, melyik miért és mi miatt drágább vagy olcsóbb.
...azt hiszem elsőre eleget kérdeztem.
Megpróbálok válaszolni, amire tudok.
80" - nem lesz kicsi?
Ha most falra vetítesz, az azt jelenti, hogy van olyan falfelületed, amit tudsz vetítésre használni. Ha én ilyen helyzetben lennék, biztos nem rolóst vennék, hanem fixet. Olcsóbb és nem fog (esetleg) hullámosodni.
2. 1200 lumen és 800:1-hez én kontrasznövelőt vennék, meg úgy általában bármilyen LCD projihoz csak azt.
3. marketing, lényegtelen
4. a HD vászon elvileg sűrűbb szövésű anyag, hogy ne interferáljon a kép kisebb méretű pixeleivel. Hogy a nem HD mennyire interferál, az a vetített kép méretétől és a felbontástól (1080 vagy 720) függ, mindenképp érdemes élőben megnézni vásárlás előtt. (B&L-nél elvileg meg lehet.)
A többi kérdésre nem tudom a választ.
Elküldve: 2007. 11. 14. 14:18
Idézet: EV6 - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 13:33
Ha most falra vetítesz, az azt jelenti, hogy van olyan falfelületed, amit tudsz vetítésre használni. Ha én ilyen helyzetben lennék, biztos nem rolóst vennék, hanem fixet. Olcsóbb és nem fog (esetleg) hullámosodni.
2. 1200 lumen és 800:1-hez én kontrasznövelőt vennék, meg úgy általában bármilyen LCD projihoz csak azt.
3. marketing, lényegtelen
4. a HD vászon elvileg sűrűbb szövésű anyag, hogy ne interferáljon a kép kisebb méretű pixeleivel. Hogy a nem HD mennyire interferál, az a vetített kép méretétől és a felbontástól (1080 vagy 720) függ, mindenképp érdemes élőben megnézni vásárlás előtt. (B&L-nél elvileg meg lehet.)
A többi kérdésre nem tudom a választ.
Már ez is nagy segítség volt, köszi szépen.
Egy kis indoklás:
80" : azért csak ekkora, mert a vetített képem 172 cm széles. Bővebben. van egy falam, egyik oldalán a sarok határolja (+ itt van az egyik hangfal), másik oldalon egy ajtófélva (+ itt van a másik hangfal). Mindkét hangfal falra van szerelve. A két hangfal közti távolság 196 cm. Tehát olyan méret kell, aminek a "láthatója" 172cm-nél nem nagyobb, a vászon mérete (tehát a "láthatója" + keret) nem nagyobb, mint 195cm. A 80" pont jó lenne, az eggyel nagyobb méret már nem férne el.
hullámosodás : a CA10-es tulajdonságai közt szerepel a "vászonfeszítő kialakítás", "kétszeres üvegszál erősítés" és a "nagy átmérőjű csévélőhenger". Ezek elég meggyőzőek, és azt is írják, hogy 12 éves a becsült élettartama. Persze nem kell mindent elhinni, amit leírtak valahol, de én hajlok afelé, hogy meggyőzött a reklámszöveg.
fix vászon: azért nem szeretnék fixet mert:
1. így lehetne képeket rakni a falra, tehát amikor nincs filmnézés, nem csupasz a fal,
2. sérülésveszély - ha kirepül a kezemből vmi felsértheti (pl. shuriken, vagy bármilyen hasonló, héköznapi használati tárgy
3. sok napsütés és por érné, az évek alatt lehet, hogy sárgulna, vagy veszítene a minőségéből.
4. a motorosnál erősebb a 'WOW-hatás'.
Most már én is a kontrasztnövelő mellett vagyok. Egyrészt nem sokkal drágább (+ 5-6k), másrészt az csak jó lehet. De ahogy néztem a CA10-es sorozat leírását, az csak ilyennel kapható (1.3-as gain).
HD vászon: a jelenlegi gép csak 480-at tud, és közel 1 év alatt nem tettem bele többet 500 óránál, ezért (na meg az anyagiak miatt is) nem valószínű, hogy mostanában 720-asra váltanék. Ezt majd csak akkor tervezem, amikor a Blueray és HD DVD filmek is 4k körül lesznek, de sztem akkorra már 1080-on fogok gondolkodni. DVD-hez - a felbontás miatt - elég a 480 is. Vagy nem? A számítógépet nem kötöm rá. Már kipróbáltam, túl addiktív.
Szerkesztette: Gyurma77 2007. 11. 14. 14:23 -kor
Elküldve: 2007. 11. 14. 14:24
Idézet: Gyurma77 - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 15:18
Egy kis indoklás:
80" : azért csak ekkora, mert a vetített képem 172 cm széles. Bővebben. van egy falam, egyik oldalán a sarok határolja (+ itt van az egyik hangfal), másik oldalon egy ajtófélva (+ itt van a másik hangfal). Mindkét hangfal falra van szerelve. A két hangfal közti távolság 196 cm. Tehát olyan méret kell, aminek a "láthatója" 172cm-nél nem nagyobb, a vászon mérete (tehát a "láthatója" + keret) nem nagyobb, mint 195cm. A 80" pont jó lenne, az eggyel nagyobb méret már nem férne el.
hullámosodás : a CA10-es tulajdonságai közt szerepel a "vászonfeszítő kialakítás", "kétszeres üvegszál erősítés" és a "nagy átmérőjű csévélőhenger". Ezek elég meggyőzőek, és azt is írják, hogy 12 éves a becsült élettartama. Persze nem kell mindent elhinni, amit leírtak valahol, de én hajlok afelé, hogy meggyőzött a reklámszöveg.
fix vászon: azért nem szeretnék fixet mert:
1. így lehetne képeket rakni a falra, tehát amikor nincs filmnézés, nem csupasz a fal,
2. sérülésveszély - ha kirepül a kezemből vmi felsértheti (pl. shuriken, vagy bármilyen hasonló, héköznapi használati tárgy
3. sok napsütés és por érné, az évek alatt lehet, hogy sárgulna, vagy veszítene a minőségéből.
4. a motorosnál erősebb a 'WOW-hatás'.
Most már én is a kontrasztnövelő mellett vagyok. Egyrészt nem sokkal drágább (+ 5-6k), másrészt az csak jó lehet. De ahogy néztem a CA10-es sorozat leírását, azt csak ilyennel lehet venni (1.3-as gain).
HD vászon: a jelenlegi gép csak 480-at tud, és közel 1 év alatt nem tettem bele többet 500 óránál, ezért (na meg az anyagiak miatt is) nem valószínű, hogy mostanában 720-asra váltanék. Ezt majd csak akkor tervezem, amikor a Blueray és HD DVD filmek is 4k körül lesznek, de sztem akkorra már 1080-on fogok gondolkodni. DVD-hez - a felbontás miatt - elég a 480 is. Vagy nem? A számítógépet nem kötöm rá. Már kipróbáltam, túl addiktív.
PAL DVD-hez kissé kevés a 480, mert az 576, 2.35:1-es filmnél még a 480 sincs meg. Ha meg van egy jó felskálázó DVD játékosod, akkor csodát látsz egy HD projin, ezt azóta tudom, amióta megvan az Oppo
Elküldve: 2007. 11. 14. 14:26
Idézet: EV6 - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 13:33
ha én ilyen helyzetben lennék (és így is vagyok, így is használom) nem vennék vásznat, mert feleslegesnek ítélem.
Elküldve: 2007. 11. 14. 15:36
Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 15:26
Az meg a másik, hogy egy fehérre/szürkére diszperzitezett fal semmivel nem rosszabb, mint a HD vászon, ha nem épp jobb.
Elküldve: 2007. 11. 14. 17:03
Idézet: EV6 - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 15:36
Idézet
ha én ilyen helyzetben lennék (és így is vagyok, így is használom) nem vennék vásznat, mert feleslegesnek ítélem.
Az meg a másik, hogy egy fehérre/szürkére diszperzitezett fal semmivel nem rosszabb, mint a HD vászon, ha nem épp jobb.
Mindenkinek igaza van.
Az én falammal az a baj, hogy törtfehér színű fűrészporos tapéta fedi. Erre vetítek egy éve, és habár nálam elmegy, de egy jó kis vászonnal sokkal-sokkal jobb lenne a kép. (Kb. olyasmi lehet a különbség, mint amikor egy csajnak pattanásos az arca, meg nem az. Végülis majdnem ugyanazt kapod, csak esztétikailag van egy kis differensz.
A falat nem szeretném lefesteni azon a részen, mert 1. az hogy néz már ki, 2. bogarat akkor is szét tudnék rajta kenni, 3. sok bekeretezett puzzle-m van, és ezeket fel szeretném tenni a falra, hogy otthonosabb legyen a szobám, tehát kell a felület. Na meg nem akarom, hogy az legyen, ha bejön valaki, azt higyje "na, ennek csak a filmnézésről szól a szabadideje".
Ha külön mozitermem lenne, sötét tapétával, lehet, hogy megjátszanék egy fix vásznat, motoros maszkolóval (vagy festést), de így nem.
(Amúgy fixnek a gipszkarton, vagy dekopír lap is jó lenne, fehérre festve, matt, fekete kerettel.)
Még az is vászon felé húz, hogy régóta szeretnék már egy motoros vásznat, és most végre összegyűlt rá a keret. (csak, hogy értsétek, miért kötöm az beet a rókához
Elküldve: 2007. 11. 16. 09:47
Jómagam is a "miafrancravetítsek" problémával küzdöttem amíg nem találtam egy átlagos helységbe is jó megoldást, ami nem varázsolja véglegesen házimozivá a szobát, csak ha én
Tudtok valami jó HD- film forrást? Nekem van egy de megoszthatnátok pü-ben ha van valami ütős!
Elküldve: 2007. 11. 16. 16:15
Idézet: taqi - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 9:47
Tudtok valami jó HD- film forrást? Nekem van egy de megoszthatnátok pü-ben ha van valami ütős!
egyrészt ment pü. másrészt érdekelne ez a speckó vászon, nem mintha be akarnék ruházni mostanában (le vagyok gatyásodva rendesen), csak érdekelnének közelebbi paraméterei... ez vmi olyasmi, mint a sonys DynaClear?
Szerkesztette: avman 2007. 11. 16. 16:16 -kor
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2007. 11. 16. 16:51
Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 16:15
angolszasz teruleten blackout cloth neven fut az olcso es jo vetitovaszon alapanyag. nemtom hogy modjak ezt magyarul
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 11. 16. 20:36
Idézet: taqi - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 10:47
Ezzel két baj van.
1. Ha mennyezetről vetítesz, akkor a fényvisszaverő anyag hotspotolni fog, ráadásul amilyen barom nagy fénye van az olcsó projik többségének, inkább elnyeletni érdemes egy részét, nem még erősíteni.
2. 20k-ért majdnem gyári vásznat kapsz.

Súgó
A téma zárva.