HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#401 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 11. 17. 00:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 16:51

angolszasz teruleten blackout cloth neven fut az olcso es jo vetitovaszon alapanyag. nemtom hogy modjak ezt magyarul :)

ja, az a szürkés színű...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#402 Felhasználó inaktív   taqi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 17. 14:23

20 k-ért merev 16/9-es vásznat 225 cm-es átlóval? Az engem is érdekelne.

#403 Felhasználó inaktív   Gyurma77 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 11. 18. 12:17

Az LCD projiknál mindenképpen jobb az 1.0 (gain) fényerősítési tényező alatti vászon, mivel amúgy sem szuper a "feketéjük". Én is azért akarok elmenni a B&D-be, hogy megnézzem, melyik vászon mit tud, kíváncsi vagyok arra a "kontrasztnövelő" felületre. Szerintem az is valami szürkés lehet. Ott majd remélem fény derül arra is, hogy mi a különbség a sima motor és a csőmotor között. :)

#404 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 24. 03:31

Haliho, vegre ma megkaptam az uj projectort (Acer PH530), ami egy Benq MP610-et valtott le es wow.
Le a kalappal. Kicsit nagyobb kepet kapok ugyanolyan tavolsagrol es a felbontas adta kulonbseg nagyon allat. Vegre tenylegesen latom a kulonbseget az HD es a sima DVD-k kozott. Szerintem a beallitasokkal sincs problema. Nalam a mozi mod kepe tokeletesen megfelel. Egy-ket dolgot kellett minimalisan allitani es egybol ment a mozizas. Sajna ezidaig csak 3 HD DVD-m van(King Kong, Dune, Last Samurai), de mostantol megprobalok minel tobb cuccot beszerezni HD-ben. Ja, amugy a gepemrol megy a mozizas, amiben egy ATI kartya ketyeg. A DVD meghajto meg az Xbox360 HD-DVD olvasoja. Olcso es tokeletesen mukodik. :up:  :D
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#405 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 09:35

helyes. örülük, h neked is bejött. nekem a mozi mód kicsit "sötét" volt, de én is azt hangoltam át. bár, nekem a monitornál is után kellett lőnöm ezt szoftveresen, főleg játékoknál.
egyébként az avx-en is vannak már páran, akik ilyet vettek, és eddig mindenki elégedett vele.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#406 Felhasználó inaktív   jg5 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 29. 17:54

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 12:20

Meghoztam a Mitsu+Oppo kombót, hétvégén kiderül, mire beszéltetek rá... :Đ

Sziasztok!
Meggyőző volt, én is beújítanék valami hasonló konfigot.
Okosan, a topic végigolvasása után az alábbiakat találtam ki: Mitsubishi HC1100, Oppo DV981HD, Kingwin HDMI401A  ("..nem szégyen" :))

Van valami infótok, hogy jött-e ki azóta újabb típus, ami szebb, jobb, olcsóbb, mint ez?
(EV6, még most is ezeket válásztanád?)

Van valami tipp, hogy hol érdemes? vagy keressem a legócsóbb helyet?

Előre is köszi a segítséget.

#407 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 17:46

Sziasztok!

Jobb híján itt kérdezek: 94cm/37" méretig milyen tévét ajánlanátok? Nekem a projektor nem megoldás, a vásznat nem tudnám hová elhelyezni, ráadásul elég konzervatív, szövettapétás a nappalim, nem szeretném elcsúfítani, így marad a tévé. A szoba nem túl nagy, kb. 4,5 méterre ülünk a faltól, a 42" már nagy lenne. LCD/plazma kérdés nem is kérdés. :) Tehát a probléma leegyszerűsítve: milyen 37"-os plazmát nézzek meg közelebbről? Még egyszerűbben: a Pana TH-37PV70-nél tudtok-e jobbat ebben az árkategóriában, méretben?

Előre is köszönöm a válaszokat.

#408 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 18:04

1024x720 képpontos felbontás
ez nekem elég kevésnek tűnik :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#409 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 18:27

Mihez?

Úgy értem, TV-re, DVD-re, DivX-re bőven elég. Arra gondolsz, hogy a szabvány 720p az 1280*720?

Végülis igazad van. :think: Ez egyik sem a lentiek közül:

Kép

Szerkesztette: Satriani 2007. 12. 04. 18:32 -kor

#410 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 18:55

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 18:04

1024x720 képpontos felbontás
ez nekem elég kevésnek tűnik :think:

ez gyakorlatilag a pal dvd összenyomva. vagy széthúzva. megfejelve a hd egyik méretével. vagymi  :Đ

Szerkesztette: avman 2007. 12. 04. 18:56 -kor

#411 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 18:55

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 17:46

Nekem a projektor nem megoldás, a vásznat nem tudnám hová elhelyezni, ráadásul elég konzervatív, szövettapétás a nappalim, nem szeretném elcsúfítani, így marad a tévé.

nem csak fix vászon van  :Đ

érdemben segíteni sajnos nem tudok :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#412 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 19:00

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 17:46

Nekem a projektor nem megoldás, a vásznat nem tudnám hová elhelyezni, ráadásul elég konzervatív, szövettapétás a nappalim, nem szeretném elcsúfítani, így marad a tévé.

én úgy oldottam meg, h az ablaknál van a vászon. felnyomtam a redőnytartóra, mikor kell, akkor szépen elhúzom a függönyöket (ez utóbbi azért is jó, mert sötétek és talán nem verődik vissza anyi fény róluk), és. lehúzom. szembe vele meg a éjjeliszekrénke, oszt azon pihen a proji. sarokban a gép. mazzagok fal alatt. kivétel a gép + proji, mert már nem volt pénzem hosszú kábelre, csak 5 méteresre.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 04. 19:06 -kor

#413 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 20:00

Vászon kizárt, ha fix, ha nem. Egyszerűen nem illik abba a szobába, a súlyos fa bútorokhoz, bőrkanapéhoz, szövettapétához, ingaórához, festményekhez, óraforgatóhoz. Arról nem is beszélve, hogy valahová a projektort is el kellene helyezni, amire végképp nincs a berendezés felkészítve. Igazából tévé sem illene oda, de sajnos muszáj. Nem is vennék oda tévét se, ha lenne még egy szobám - de egyelőre nincs.

No mindegy. Szóval, milyen plazmát vegyek? :D

#414 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 21:05

kevésbé feltűnő a plafonon a vászon tokja, meg a projector, mint a szoba közepén a plazma :p

olyat vegyél, ami tetszik neked :) (avforum / avxforum plazmás topicjait ajánlom, ott talán több a tapasztalat)

Szerkesztette: WiZARD 2007. 12. 04. 21:07 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#415 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 21:10

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 20:00

Vászon kizárt, ha fix, ha nem. Egyszerűen nem illik abba a szobába

Kép

#416 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 21:13

Idézet: jg5 - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 18:54

Sziasztok!
Meggyőző volt, én is beújítanék valami hasonló konfigot.
Okosan, a topic végigolvasása után az alábbiakat találtam ki: Mitsubishi HC1100, Oppo DV981HD, Kingwin HDMI401A  ("..nem szégyen" :))

Van valami infótok, hogy jött-e ki azóta újabb típus, ami szebb, jobb, olcsóbb, mint ez?
(EV6, még most is ezeket válásztanád?)

Van valami tipp, hogy hol érdemes? vagy keressem a legócsóbb helyet?

Előre is köszi a segítséget.

Annyira azóra nem követtem a piacot, annyit tudok, hogy van már HC1500, amit nem ajánlok, mert ismét RGBRGBW szintárcsa van benne, ami rontja a kontrasztot. Maradjon a HC1100, bár az akció elmúlt, így ismét 243k az ára, amennyiért én is vettem. Hibát egyszerűen nem találtam benne, atomdurva képminőséget produkál, HD anyaggal etetve a legjobb (!) plazmákkal van partiban (jó, persze nem a full HD-kre kell gondolni), SD (TV) adásnál pedig csúnyán megver bármilyen lapostévét, valóban nagyon toleráns a rossz minőségű bemenőjellel.

Az Oppoval is elégedett vagyok, a képe és a hangja is "hűha" :) (kép HDMI-n, hang az analóg kimeneteken megy), viszont "apróbb" gondjaim voltak vele, ezzel kapcsolatban idemásolom, amit egyik érdeklődő fórumtársunknak írtam priviben:

Idézet

Negatívumok: amikor még az első filmeket néztem rajta, felűnt egy fura jelenség, erős kontrasztú képeknél a sötét-világos határnál megjelent valamilyen oda nem illő színű sáv (általában zöld vagy lila) és elég nagy csalódást okozott. Később, külföldi fórumokat bújva rátaláltam, hogy ez egy Y/C Delaynak nevezett bug, ami PAL DVD-knél jelentkezik. Írtam az Oppo supportnak és javasolták (2 napon belül!), hogy tegyem fel az utolsó beta firmwaret, abban már javítva van ez a hiba, és tényleg, azóta nyoma sincs. A másik gond, szintén "közismert", hogy vannak olyan PAL lemezek, amikbe belefagy felismerés közben, ezt sikerült sajnos nekem is megtapasztalnom (Narnia krónikái, Megérzés), ilyenkor csak a konnektorból kihúzás segít. Remélhetőleg idővel ezt is javítják majd (elég szépen jönnek a firmwarek, nem tesznek rá). Ami még gond lehet, az a macroblocking (nagy egyszínű, sötét felületen megjelenő blokkosodás), ez állítólag a Faroudja sajátossága, nálam nem igazán jelentkezik, egyszer-kétszer vettem észre rosszabb minőségű DVD-knél. Erre leginkább a vetítős (rear projection) TV-k tulajdonosai panaszkodnak.

A Kingwin switchről (említettem én ezt a típust itt? mert pont ez van nekem) sokmindent nem lehet elmondani, teszi a dolgát, olcsó volt. :)

A Mitsubishit én egy BBStudio nevű cégnél vettem, elvileg náluk a legolcsóbb, korrekt kis garázsbolt az Üllői út mellett, 3 év gari, 1 év vagy 500 óra a lámpára, ez így leírva a hivatalos garijegyen.

Az Oppot csak a B&L Konferenciatechnika árulja Szigetszentmiklóson, náluk azóta vannak "jóárasított" :) vásznak, proji konzolok is. 1 év gari.

A Kingwin usákiából jött aerocooler.com > USPS First Class Mail > Magyar Pista útvonalon, meglepő módon sértetlenül érkezett meg.

Egyébként most is ezeket választanám, gondolkodás nélkül. :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#417 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 21:21

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 18:46

Sziasztok!

Jobb híján itt kérdezek: 94cm/37" méretig milyen tévét ajánlanátok? Nekem a projektor nem megoldás, a vásznat nem tudnám hová elhelyezni, ráadásul elég konzervatív, szövettapétás a nappalim, nem szeretném elcsúfítani, így marad a tévé. A szoba nem túl nagy, kb. 4,5 méterre ülünk a faltól, a 42" már nagy lenne. LCD/plazma kérdés nem is kérdés. :) Tehát a probléma leegyszerűsítve: milyen 37"-os plazmát nézzek meg közelebbről? Még egyszerűbben: a Pana TH-37PV70-nél tudtok-e jobbat ebben az árkategóriában, méretben?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Én kb. ilyen messziről nézem a 90"-os képet és egyáltalán nem érzem túl nagynak. (Jó, 1-2 napig volt olyan érzésem, hogy mindjárt rámdől a bazi nagy kép, de ez elmúlik és utána már értékeltem, hogy betölti a látóteret rendesen. :) ) Én nem vennék 94 centis plazmát, árban alig van különbség a 106 centishez képest de az a 10 centi később sokat fog számítani, főleg, ha 2,35:1-es oldalarányú filmeket is nézel majd rajta.

Szerkesztette: EV6 2007. 12. 04. 21:22 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#418 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 08:25

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 21:05

(avforum / avxforum plazmás topicjait ajánlom, ott talán több a tapasztalat)

Köszi, benézek oda.

#419 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 08:31

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 21:10

Látom, nem adod fel.

Klassz, meg minden, de 1. franc se húzogatná a függönyt örökké, ha tévézni akarna 2. a kanapé úgy van elhelyezve, hogy balra esik hozzá képest az ablak, tehát 90 fokkal el kéne fordítani a fejed, ha látni akarnád a vásznat 3. egészen közel van a függöny a falhoz, szerintem a tok nem fér el 3-4 centi mély helyen 4. a prejektort vélhetően a vászonnal szembe kéne tenni, arra azon a falon nincs hely 5. kábelezés bonyolult lenne, azon a falon, ahová a projektor kerülne, nincs egy konnektor se 6. nem kell projektor/vászon, pont. Amúgy se jönne ki 300 rongyból, annál többet meg nem adok az élményért.

#420 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 08:36

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 21:21

Én kb. ilyen messziről nézem a 90"-os képet és egyáltalán nem érzem túl nagynak. (Jó, 1-2 napig volt olyan érzésem, hogy mindjárt rámdől a bazi nagy kép, de ez elmúlik és utána már értékeltem, hogy betölti a látóteret rendesen. :) ) Én nem vennék 94 centis plazmát, árban alig van különbség a 106 centishez képest de az a 10 centi később sokat fog számítani, főleg, ha 2,35:1-es oldalarányú filmeket is nézel majd rajta.

Ejha, 90" négy méterről? Ott már látszana rendesen, milyen klassz a UPC-s adás minősége... :) Elsősorban biztos nem tévét nézel rajta, ugye?

Melyik 106 centis plazmát javasolnád? Nincs sok feltételem, kb. annyi, hogy fekete legyen a kávája, legyen PC-ről érkező jel fogadására felkészülve (későbbiekben ne legyen gond egy HTPC-t mellé illeszteni), meg ne kerüljön sokkal többe, mint 300e.

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.