HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#421 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 05. 09:47

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 9:36

Ejha, 90" négy méterről? Ott már látszana rendesen, milyen klassz a UPC-s adás minősége... :) Elsősorban biztos nem tévét nézel rajta, ugye?

Melyik 106 centis plazmát javasolnád? Nincs sok feltételem, kb. annyi, hogy fekete legyen a kávája, legyen PC-ről érkező jel fogadására felkészülve (későbbiekben ne legyen gond egy HTPC-t mellé illeszteni), meg ne kerüljön sokkal többe, mint 300e.

Viszonylag sokat nézek rajta TV-t is, és sokkal rosszabbra számítottam, lágy és részletszegény a kép, ennél komolyabb baja nincs.

Amikor még úgy volt, hogy plazmát veszek, a Panasonic és az LG aktuális HD típusai tetszettek legjobban, Pana-ból a TH-42PV... kezdetűek, ezekben a Panasonic saját scaler/deinterlacere működik és egész jó, az LG-kből a 42PC1xx, 42PC3xx széria, ezekben meg Faroudja, ami nagyon jó. A legújabb LG szériát kerüld (42PC51...), nagyon elszúrták. Szóba jön még a Hitachi, mint viszonylag olcsó 1080 soros alternatíva (1024×1080  :eek: ), a többit kb. felejtsd el.

Árban ezek már inkább a 200k-hoz vannak közel, nem a 300-hoz, sőt a napokban láttam LG 42PC3R-t 179990.- -ért akcióban, sajnos nem emlékszem, hol. Kicsivel 300k felett már az 50"-osak mennek.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#422 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 10:44

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 9:47

Amikor még úgy volt, hogy plazmát veszek, a Panasonic és az LG aktuális HD típusai tetszettek legjobban, Pana-ból a TH-42PV... kezdetűek, ezekben a Panasonic saját scaler/deinterlacere működik és egész jó, az LG-kből a 42PC1xx, 42PC3xx széria, ezekben meg Faroudja, ami nagyon jó. A legújabb LG szériát kerüld (42PC51...), nagyon elszúrták. Szóba jön még a Hitachi, mint viszonylag olcsó 1080 soros alternatíva (1024×1080  :eek: ), a többit kb. felejtsd el.

Árban ezek már inkább a 200k-hoz vannak közel, nem a 300-hoz, sőt a napokban láttam LG 42PC3R-t 179990.- -ért akcióban, sajnos nem emlékszem, hol. Kicsivel 300k felett már az 50"-osak mennek.

:respect:

Inkább a Pana felé húz a szívem. Kb. 15 éve vannak szüleimnek és nekem is Pana tévéink, soha nem volt egyikkel sem gond. A westendben lévő Videopart boltban borzasztó készséges volt az eladó, azt mondta, menjek fel laptoppal, vigyek nyugodtan filmeket, szóval ott mindenképp lesz még egy köröm. Meg fogom nézni az LG-ket is. Még nem nagyon kutattam utánuk, viszont láttam reklámban valami beépített merevlemezes változatot, az elsőre érdekesen hangzik.

Felbontást illetően van valami javaslatod, milyet keressek? Van-e annak hátránya, ha a kijelző 16:9-es képarányú, de a felbontás nem követi ezt? A Panák általában 1024*768-asok, de a kisebb, amit néztem, 1024*720-as; egyik sem 16:9, ami a felbontást illeti. Az 1080 soros Hitachi felbontása egészen sajátságos... :think:

#423 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 12:51

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 11:44

:respect:

Inkább a Pana felé húz a szívem. Kb. 15 éve vannak szüleimnek és nekem is Pana tévéink, soha nem volt egyikkel sem gond. A westendben lévő Videopart boltban borzasztó készséges volt az eladó, azt mondta, menjek fel laptoppal, vigyek nyugodtan filmeket, szóval ott mindenképp lesz még egy köröm. Meg fogom nézni az LG-ket is. Még nem nagyon kutattam utánuk, viszont láttam reklámban valami beépített merevlemezes változatot, az elsőre érdekesen hangzik.

Felbontást illetően van valami javaslatod, milyet keressek? Van-e annak hátránya, ha a kijelző 16:9-es képarányú, de a felbontás nem követi ezt? A Panák általában 1024*768-asok, de a kisebb, amit néztem, 1024*720-as; egyik sem 16:9, ami a felbontást illeti. Az 1080 soros Hitachi felbontása egészen sajátságos... :think:

Vedd meg bátran a Pana-t, nem fogsz csalódni. Nekem mondjuk hangyányit jobban tetszett az LG-k képe, de ez már inkább ilyen ízlés dolga kérdés.

A felbontással viszont gondban lehetsz, a következő lehetőségeid vannak:

Kiküldhetsz a panel felbontásának megfelelő 1024×768-at, hogy natívban menjen a panel. Ezzel az a gond, hogy a PC és a rajta futó lejátszók ezt 4:3-as felbontásnak veszik, ami viszont a TV-n 16:9-re széthúzva fog megjelenni - tuskóláb effektus.

Küldhetsz neki szabvány 1280×720-at, csináljon vele amit akar, és fog is, átméretezi a saját felbontására, amitől megszűnnek a lapos fejek, viszont máris nem natívban hajtod, ennek tudjuk, mi az eredménye.

Ha találsz 42"-ban 1366×768-as panelt (fél éve még ígérgettek ilyeneket, de azóta sem látom), akkor csinálhatsz PowerStrippel vagy máshogy egy ilyen custom felbontást a PC-n - probléma áthidalva... látszóag. Ugyanis:

Van még egy dolog, ami minden eddig felsorolt lehetőséget megbonyolít, tudniillik az, hogy a lapostévék szeretnek overscannelni. Gondolom célszerűen HDMI-n keresztül fogod hajtani, az ezen a bemeneten érkező jeleket gyakoratilag minden plazma overscanneli. Vagyis hiába küldenél te a panel felbontásának megfelelő képet, akkor sem lesz natív, mert először nagyít rajta egy keveset, majd levágja a széleit és így jeleníti meg. Voltak típusok, amiknél fórumokon megtalálták a módját, hogy kikapcsolják az overscant szervízmenüből, de ez még egy adott típuson belüli különböző revízióknál sem működött mindig, szóval elég lutri a dolog. LG-knél elvileg ez úgy van kitalálva, hogy PC-t a PC bemeneten kösd rá és ott nem lesz overscan, ez a bemenet viszont egy analóg VGA DSUB - máris áthaladt a kép egy D/A - A/D átalakításon...

Csak a margón írom, hogy hogyan van ez a projektoroknál, nem azért, hogy rá akarjalak beszélni: a prezentációs projik nem overscannelnek, a házimozi projik általában nem tudom hogyan szokták, az enyémen normál menüből lehet állítani az overscan mértékét 90-100% között. Analóg bemeneteknél alapból 93%-on áll, HDMI-nél 97%-on, 100%-ra téve megszűnik az overscan és 1280×720-at ráküldve látszik mind a 921600 kiküldött pixel.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#424 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 15:00

EV6-tól kérdezném, hogy végülis pontosan hol rendelte meg a projectort?

Ezt nem láttam visszaolvasva
Breki voltam......

#425 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 15:04

Idézet: Gyurma77 - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 21:44

Sziasztok! A hétvégén végigolvastam a topicot az első hozzászólástól kezdve. Nagyon érdekes volt, és örülök, hogy ennyi okos dolgot összegyűjtöttetek ide. :) Nekem egy Epson EW10-es projim van, viszont vásznat még nem vettem hozzá, egyenlőre falra vetítek. (törtfehér, fűrészporos tapéta, broáf, szóval a kép.. nem is mondok semmit rá). Úgyhogy felvenném a fonalat:

Kinéztem magamnak innen egy 80"-os CA10-es vásznat, de mivel annyira nem ismerem a piacot, ezért nem szeretnék bedőlni vmi jól hangzó reklámszövegnek.
1. Pl. nem tudom, hogy mi a különbség a sima motoros, és a csőmotoros megoldás között.
2. Matt fehér vagy kontrasztnövelő vászon: az én projimhoz (1200 ANSI, 800:1 kontraszt) melyiket válasszam? Nekem teljesen megfelelő a mostani kontraszt (Theatre Black-ben használom, kvázi ECO mód), mert nagyon jó sötétítésem van, tehát kérdés, hogy a matt fehér hogyan befolyásolja az alap kontrasztértékeket.
3. USA import alapanyag: ez most jó vagy rossz? kell ez nekem? :)
4. HD technológiás vetítővászon: mekkora lehet a különbség egy ilyen, és egy nem ilyen között? Megéri azt a 25k árkülönbséget? Az "I" sorozat szimpla motoros verziója 62k, a csőmotoros meg 101k, ugyanakkor a "CA10"-es csőmotoros ÉS HD technológiás csak 87k. Szóval nem vili, melyik miért és mi miatt drágább vagy olcsóbb.

...azt hiszem elsőre eleget kérdeztem. :)

Hogy vagy ezzel a projectorral megelégedve?

Ez az ami a hangrendszert és DVD lejátszót is tartalmaz?
Breki voltam......

#426 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 15:38

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 12:51

Csak a margón írom, hogy hogyan van ez a projektoroknál, nem azért, hogy rá akarjalak beszélni: a prezentációs projik nem overscannelnek, a házimozi projik általában nem tudom hogyan szokták, az enyémen normál menüből lehet állítani az overscan mértékét 90-100% között. Analóg bemeneteknél alapból 93%-on áll, HDMI-nél 97%-on, 100%-ra téve megszűnik az overscan és 1280×720-at ráküldve látszik mind a 921600 kiküldött pixel.

projikat se lehet mind teljesen pixelhelyesen hajtani :(
pl a toshiba mt200 is ilyen. hiába adok neki 848*480-at a kép nagyrésze tökéletes, pixelhelyes, de van 1 sáv, ahol nem stimmel, és össze/szétcsúszik pár pixel :( se dvi-n se analog dsubon nem lehet pixelhelyesen nativban hajtani :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#427 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 12. 05. 16:53

a kérdés csak az, mennyire is zavaró ez filmnézés közben. mert sztem gyakorlatilag semennyire. mondjuk azért én is megvizslattam az écert, de sztem pixelhelyesen hajtja natívban.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#428 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 21:14

Idézet: Breki - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 16:00

EV6-tól kérdezném, hogy végülis pontosan hol rendelte meg a projectort?

Ezt nem láttam visszaolvasva

Pedig az előző oldalon írtam: BBStudio :)

#429 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 21:16

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 16:38

projikat se lehet mind teljesen pixelhelyesen hajtani :(
pl a toshiba mt200 is ilyen. hiába adok neki 848*480-at a kép nagyrésze tökéletes, pixelhelyes, de van 1 sáv, ahol nem stimmel, és össze/szétcsúszik pár pixel :( se dvi-n se analog dsubon nem lehet pixelhelyesen nativban hajtani :(

Akkor Mitsut vagy Sharpot kell venni, ezekkel nekem nem volt ilyen gondom.  :) Bár a Mitsu csak a HDMI-n keresztül pixelhelyes, VGA DSUB-on keresztül teljesen sz*r.

#430 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 21:16

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 17:53

a kérdés csak az, mennyire is zavaró ez filmnézés közben. mert sztem gyakorlatilag semennyire. mondjuk azért én is megvizslattam az écert, de sztem pixelhelyesen hajtja natívban.

Film közben biztosan nem zavaró, nekem a game miatt fontos, ott baromi feltűnő lenne.

Szerkesztette: EV6 2007. 12. 05. 21:17 -kor

#431 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 21:19

Közben eszembe jutott, hogy voltak-vannak azért a Mitsuval is apróbb problémáim, holnap összeszedem és beírom ide, mielőtt valaki gyorsan megvenné az ömlengésem miatt :) és később csalódna.

#432 Felhasználó inaktív   JOE999 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 05. 22:32

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 21:19

Közben eszembe jutott, hogy voltak-vannak azért a Mitsuval is apróbb problémáim, holnap összeszedem és beírom ide, mielőtt valaki gyorsan megvenné az ömlengésem miatt :) és később csalódna.

Érdekelnének ezek az apróbb problémák, ugyanis most már nagyon esedékes lenne a vásárlás.
Egyébként szerintem ebben az árkategóriában nincs kompromisszum mentes projektor, valószínű, hogy még a felsőbb kategóriákban sincs, ez legalább olcsó, valamit valamiért.

#433 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 09:12

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 12:51

[...]A felbontással viszont gondban lehetsz, a következő lehetőségeid vannak:[...]

Csak a margón írom, hogy hogyan van ez a projektoroknál...

Nagyon köszönöm, hogy foglalkozol a témával, sokat segítesz, tényleg. :respect: Tehát a nálam előforduló esetek 99%-ában így is, úgy is átalakított jel fog a képernyőre jutni, így majd' mindegy, milyen felbontásút veszek. Ráadásul ha jól tudom, a digitális adások felbontása sem lesz egységes...

Még egy kérdés: ugye annak nem lesz jelentősége, hogy 1024*768 vagy *720 a panel felbontása? Ez úgysem a szabvány 720p, szóval mindenképp át kell alakítania a jelet a panelnak, ugye?

(A projektort két dolog miatt zártam ki, ahogy írtam: szoba stílusa/mérete, ár. Ha nagy, modern nappalim lenne, inkább gyűjtenék projektorra - de ez kicsi és konzervatív. Az infókat persze hasznosnak találtam, egy wordbe pár dolgot eltettem.)

#434 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 09:57

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 20:14

Pedig az előző oldalon írtam: BBStudio :)

Köszi akkor ez kimardt, azt hittem külföldről rendelted.

Játékra pc-vel összekötve ajánlanád az általad vett projectort?
Breki voltam......

#435 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:19

Idézet: JOE999 - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 23:32

Érdekelnének ezek az apróbb problémák, ugyanis most már nagyon esedékes lenne a vásárlás.
Egyébként szerintem ebben az árkategóriában nincs kompromisszum mentes projektor, valószínű, hogy még a felsőbb kategóriákban sincs, ez legalább olcsó, valamit valamiért.

Akkor a problémák:

1. Kevés a lens shift/túl nagy látószögű az optika. Nálam pl. 265 cm a belmagasság, vagyis elég kevés, mégis, ha azt szeretném, hogy a kép alja kb. 60-70 cm magasan legyen (vagyis ne kelljen felfelé nézni, mint a moziban az első sorban), akkor vagy 50 centit be kell lógatnom a projit a mennyezetről. Vihetném hátrébb, de akkor meg túl nagy a kép, már így is majdnem full tele állásban van a zoom. Persze meg is lehetne dönteni, de akkor meg trapéz lesz a kép, digitális trapézkorrekciót meg nem vagyok hajlandó használni.

2. VGA bemenet. Olyasmi, mint amit WiZARD ír, nem lehet tökéletesen beállítani, mindig maradnak elmosódó oszlopok. Lehet VGA/driverfüggő is, de sokat nem kísérleteztem vele, mert HDMI-ről viszont hibátlan.

3. Az optika enyhén CA-s, blurol. Tesztábrán látszik, máskor nem, nem egy nagy dolog, nincs 1 pixelnyi a hiba. Ennyiért csak rosszabbat láttam. :)

4. Van Aspect funkció (képarányokat lehet állítani, mint a plazmáknál, 4:3, 16:9, Real, Zoom1, Zoom2, Stretch, ilyesmi), nagyon hasznos, de csak az analóg bemeneteken működik, HDMI-n a 4:3-as képet is kihúzza 16:9-re, pl. ha PC-ről küldesz 1024×768-at, az is szét lesz húzva. 960×720-at még nem próbáltam, az talán megjelenne 4:3-ban.

5. Minden bemenethez van AV Memory 1, 2, 3, távirányítóról lehet váltani, ezzel komplett beállítás-szetteket tudsz elmenteni. Pl. nekem a HDMI-hez van egy "normál", 16:9-es DVD-hez, van egy olyan, hogy Vertical position -26, 2.35:1-es DVD-hez és lenne egy PC-hez, ami ua., mint a 16:9 DVD, de 100% overscannel, sajnos az overscan másik beállítópanelen van és nem menti el a többi beállítással együtt, ezért manuálisan kell állítgatni.

Kb. ennyi.

#436 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:23

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 10:12

Nagyon köszönöm, hogy foglalkozol a témával, sokat segítesz, tényleg. :respect: Tehát a nálam előforduló esetek 99%-ában így is, úgy is átalakított jel fog a képernyőre jutni, így majd' mindegy, milyen felbontásút veszek. Ráadásul ha jól tudom, a digitális adások felbontása sem lesz egységes...

Még egy kérdés: ugye annak nem lesz jelentősége, hogy 1024*768 vagy *720 a panel felbontása? Ez úgysem a szabvány 720p, szóval mindenképp át kell alakítania a jelet a panelnak, ugye?

(A projektort két dolog miatt zártam ki, ahogy írtam: szoba stílusa/mérete, ár. Ha nagy, modern nappalim lenne, inkább gyűjtenék projektorra - de ez kicsi és konzervatív. Az infókat persze hasznosnak találtam, egy wordbe pár dolgot eltettem.)

Kb. így van, ahogy mondod, ha nem akarsz rajta mondjuk PC-n játszani, netezni, akkor nem lesz ebből gondod.

Egyébként a HD adás elvileg egységesen 1920×1080 vagy 1280×720, de már kezdődik itt is a cigánykodás, vannak adók, amik konstans 1440×1080-ban meg egyéb elvetemült felbontásoban sugároznak...

#437 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:25

Idézet: Breki - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 10:57

Játékra pc-vel összekötve ajánlanád az általad vett projectort?

Abszolút! Igazából nagyrészt én is ezért vettem, de ezt azóta sem mertem bevallani az asszonynak. :)

#438 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:45

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 12:23

Kb. így van, ahogy mondod, ha nem akarsz rajta mondjuk PC-n játszani, netezni, akkor nem lesz ebből gondod.

PC-s játék szökőévente előfordulhat, úgyhogy azon gondolkodom, milyen felbontást kellene ráküldeni, hogy nagyjából jó legyen a képarány.

Azért csak egy 1280x720-as panel lenne az igazi...

#439 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:56

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 12:45

Azért csak egy 1280x720-as panel lenne az igazi...

mindenképp. bár ahogy néztem nem választottál túl nagy képméretet.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#440 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 15:03

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 11:25

Abszolút! Igazából nagyrészt én is ezért vettem, de ezt azóta sem mertem bevallani az asszonynak. :)

És mennyi az a számítógépes felbontás amit még kezelni tud?

pontos típust és árat beírod nekem?
Breki voltam......

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »