Idézet: JOE999 - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 23:32
Érdekelnének ezek az apróbb problémák, ugyanis most már nagyon esedékes lenne a vásárlás.
Egyébként szerintem ebben az árkategóriában nincs kompromisszum mentes projektor, valószínű, hogy még a felsőbb kategóriákban sincs, ez legalább olcsó, valamit valamiért.
Akkor a problémák:
1. Kevés a lens shift/túl nagy látószögű az optika. Nálam pl. 265 cm a belmagasság, vagyis elég kevés, mégis, ha azt szeretném, hogy a kép alja kb. 60-70 cm magasan legyen (vagyis ne kelljen felfelé nézni, mint a moziban az első sorban), akkor vagy 50 centit be kell lógatnom a projit a mennyezetről. Vihetném hátrébb, de akkor meg túl nagy a kép, már így is majdnem full tele állásban van a zoom. Persze meg is lehetne dönteni, de akkor meg trapéz lesz a kép, digitális trapézkorrekciót meg nem vagyok hajlandó használni.
2. VGA bemenet. Olyasmi, mint amit WiZARD ír, nem lehet tökéletesen beállítani, mindig maradnak elmosódó oszlopok. Lehet VGA/driverfüggő is, de sokat nem kísérleteztem vele, mert HDMI-ről viszont hibátlan.
3. Az optika enyhén CA-s, blurol. Tesztábrán látszik, máskor nem, nem egy nagy dolog, nincs 1 pixelnyi a hiba. Ennyiért csak rosszabbat láttam.
4. Van Aspect funkció (képarányokat lehet állítani, mint a plazmáknál, 4:3, 16:9, Real, Zoom1, Zoom2, Stretch, ilyesmi), nagyon hasznos, de csak az analóg bemeneteken működik, HDMI-n a 4:3-as képet is kihúzza 16:9-re, pl. ha PC-ről küldesz 1024×768-at, az is szét lesz húzva. 960×720-at még nem próbáltam, az talán megjelenne 4:3-ban.
5. Minden bemenethez van AV Memory 1, 2, 3, távirányítóról lehet váltani, ezzel komplett beállítás-szetteket tudsz elmenteni. Pl. nekem a HDMI-hez van egy "normál", 16:9-es DVD-hez, van egy olyan, hogy Vertical position -26, 2.35:1-es DVD-hez és lenne egy PC-hez, ami ua., mint a 16:9 DVD, de 100% overscannel, sajnos az overscan másik beállítópanelen van és nem menti el a többi beállítással együtt, ezért manuálisan kell állítgatni.
Kb. ennyi.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222