HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#41 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 29. 18:31

Nekem ugyan plazmaval nincs tapasztalatom, de lassan 1,5 eve nyuzok egy Benq projectort es nagyon meg vagyok vele elegedve. Az igaz, hogy csak DVD nezesre hasznalom, azaz hazimozira igy a fenyviszonyoknak nincs jelentosege. A szobamat pont ugy rendeztem be(sotetito fuggony), hogy barmikor tudjak filmet nezni, ha eppen kedvem adodik. A szinekkel sincs problemam, a sajat izlesemhez bekalibraltam es szerintem gyonyoru kepet ad. A zaj szinttel sincs problemam, inkabb nemi halk ventillator sustogast hallgatok, mint egy-ket idiota ember baromkodasat a moziban. Arrol nem is beszelve, hogy ha ra vagy hangolva a filmre es a hangfalak is duborognek eszre sem veszed.  :D
A nappaliban egy SHARP LC-42D62U  TV-t hasznalok, amin altalaban az HD TV csatornakat nezem es a kep egyszeruen lelegzet elallito, de ha mozizasra adom a fejem, akkor marad a projector. Szerintem sokkal jobban kozelit az igazi mozi elmenyhez. Amugy egy 100" vetitovaszonra nyomatom a kepet es kb. 85"-es meretben megy ki a szobam merete miatt. Szoval ha nem minden napi TV nezesre hasznalja az ember, szerintem a projector a meno! :)
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#42 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 21:09

Idézet: EmThor - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 18:01

50"-os plazma 1366x768-as de fél milla alatt nem kapsz ilyet.

Az LG és Samsung 50-es, 1366-os plazmák bruttó 420-440 körül is begyűjthetőek már mostanság, pár hét alatt valami 50-80K körüli esést produkáltak. Idő kérdése és benéznek 400 alá, SZVSZ.

Szerkesztette: Laa-Yosh 2007. 04. 30. 21:09 -kor

LY

#43 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 17:45

Most nincs sok időm, hamarosan válaszolok mindenkinek.

Addig is: tényleg jön az új generáció, hétvégén megnéztem a Saturnban az LG 42PC51-et, 1080p-t is fogad, állítólag 15000:1 kontraszt, és 300k alatt indít. Hamarosan lesz 42PT81, ami 42" és 1366×768, árat egyelőre nem találtam.

Szóval mámeg' várhatok... :reklamacio:  :D
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#44 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 19:00

Acer PH530 user review 1

Acer PH530 user review 2 & 3

Szerkesztette: EV6 2007. 05. 01. 19:02 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#45 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 19:08

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 17:45

Most nincs sok időm, hamarosan válaszolok mindenkinek.

Addig is: tényleg jön az új generáció, hétvégén megnéztem a Saturnban az LG 42PC51-et, 1080p-t is fogad, állítólag 15000:1 kontraszt, és 300k alatt indít. Hamarosan lesz 42PT81, ami 42" és 1366×768, árat egyelőre nem találtam.

Szóval mámeg' várhatok... :reklamacio:  :D

remélem nem kamu ez az új LG

szerk.: samu 42q97-es most jött ki, 1:15000, 280k irányár :D persze angol fontról átszámolva :/

Szerkesztette: EmThor 2007. 05. 01. 19:14 -kor

#46 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 19:51

Üdv!

Én is most tervezem plazma vásárlását: Kedves rokon szerezne nekem egy Panasonic TH-42PV70P-t 280k körül reméletőleg. Ennyiért lehet fos is :). Beégés gyakorlatilag az új plazmáknál nincs egyáltalán. Full HD nem rossz, de valszeg elég lesz ezen gondolkozni 2-3 év múlva, amikor már rendesen elterjednek ezen filmek és ennek megfelelően lemegy az ára a megjelenítőknek, lejátszóknak stb. Meg hát ugye, a járulékos költségek is nagyobbak HD-nál. Asszem a hazi-mozi.hu-n van egy franko cikk, hogy kell-e full hd az embereknek meg, illetve milyen megjeleniton es hany meterrol elvezheto ez (filmekre gondolok nem jatekra). Plazmán is meg lcd-n is elég ratyi a tv kép, bár Panasonicon valahogy frankóbb volt a kábel tv adás itt nálunk, mint haverom 50-es LG-jén. Nem lenne rossz megoldás esetleg, egy hagyományos crt tv és egy proji sem de nem tom mennyire zavaró a proji zúgása a fejem tetejéről :)

#47 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 20:01

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 19:51

Üdv!

Én is most tervezem plazma vásárlását: Kedves rokon szerezne nekem egy Panasonic TH-42PV70P-t 280k körül reméletőleg. Ennyiért lehet fos is :). Beégés gyakorlatilag az új plazmáknál nincs egyáltalán. Full HD nem rossz, de valszeg elég lesz ezen gondolkozni 2-3 év múlva, amikor már rendesen elterjednek ezen filmek és ennek megfelelően lemegy az ára a megjelenítőknek, lejátszóknak stb. Meg hát ugye, a járulékos költségek is nagyobbak HD-nál. Asszem a hazi-mozi.hu-n van egy franko cikk, hogy kell-e full hd az embereknek meg, illetve milyen megjeleniton es hany meterrol elvezheto ez (filmekre gondolok nem jatekra). Plazmán is meg lcd-n is elég ratyi a tv kép, bár Panasonicon valahogy frankóbb volt a kábel tv adás itt nálunk, mint haverom 50-es LG-jén. Nem lenne rossz megoldás esetleg, egy hagyományos crt tv és egy proji sem de nem tom mennyire zavaró a proji zúgása a fejem tetejéről :)

ennyiért ajándék a 42pv70... nekem is :D

#48 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 13:30

Idézet: GTamas - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 14:02

A kiforratlansagra pedig azt mondom, hogy a Pananak a 2007-es plazma modelljei mar 42"-os meretben tudjak a full HD felbontast, aminel nagyobbra mar nem hiszem, hogy szukseg lesz, ez mar elegendo lesz akar Blu-Ray-re, akar a HD DVD felbontasara is, hacsak ki nem talalnak valami ezeknel is sokkal jobbat.

Ezt nem hiszem, 1366×768 az nem full HD.

#49 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 13:39

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 14:30

Ezt nem hiszem, 1366×768 az nem full HD.

Panasonic TH-42PZ700 Full HD

Szerkesztette: Csokis 2007. 05. 02. 13:39 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#50 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 13:39

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 16:56

meg kell gondolni, hogy mennyi a hangja (!), ugyanis valamilyen hűtés van benne.

Az LG mindegyik szóba került modellje fanless design, szóval 0 hangja van.

Idézet

a projektor is gyengus szerintem. először is be kell melegednie.

Ez az max. 2-3 perc legyen a legnagyobb bajom, addig kipattog a mikrós popcorn :)

Idézet

a jobb színeket csak a nagyon drágák tudják visszaadni, de ehhez be kell sötétíteni. ha fény "szivárog" be, akkor már oda a képminőség.

Tudja fene. Amiket én láttam, és  DLP-s volt, azoknak igen meggyőző színmélységük és színhűségük volt. Sötétítés megoldható.

Idézet

itt a kép mérete a legnagyobb előny, de ehhez viszont kikapcsolt állapotban valami nagy fehér falat kell bámulni. esetleg valami motoros (javaslom a villanymotor, bár a motorsportok kedvelői elgondolkozhatnak a belsőégésű motorokon is) vászon kell.

Plazmánál meg valami nagy fekete falat kell bámulni... :) Vásznat nem fogok venni hozzá, nincs az az isten, hogy 50k-t költsek egy darab feltekerhető "rongyra". Gipszkarton+Héra :)

Idézet

a projektor is zúg, a hűtés hangját nehéz elmaszkolni. mert ha nem egyfolytában akció megy, akkor az belesúg az adásba.

Hát, igen...

Idézet

ha most nekem kellene dönteni, akkor maradna egy sima képcsöves TV, 100 Hz és kész. az nappal is látható, a színei jók, nem zúg, nem túl drága és alapvetően egy kiforrott technika. tudom, hogy nagy és nehéz,

Ezt a kört máshol már lefutottuk egy párszor. Mutass egy min. 106 centis CRT-t és már megyek is megvenni. Mellesleg a CRT képe alapvetően nekem is jobban tetszik bármi másnál, egész addig, amíg nem 100 Hz. Az ugyanis ugyanúgy megszenvedi a deinterlace-ből adódó artifact-eket, akkor meg ugyanott vagyunk. Szóval nehéznek nehéz, de nem elég nagy és nem elég jó.

#51 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 13:46

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 22:09

Az LG és Samsung 50-es, 1366-os plazmák bruttó 420-440 körül is begyűjthetőek már mostanság, pár hét alatt valami 50-80K körüli esést produkáltak. Idő kérdése és benéznek 400 alá, SZVSZ.

Nem, nem, az már durván kilóg a költségvetésből. Erre az egészre durván 300k-t tudok szánni, úgy, hogy még a DVD lejátszónak is bele kell férnie. Szvsz az még legalább 1,5-2 év, mire az 50" ára 300k alá esik, ha egyáltalán...

#52 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 13:46

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 14:39

Azta!  :eek:

#53 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 05. 02. 15:04

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 14:39

Plazmánál meg valami nagy fekete falat kell bámulni... :) Vásznat nem fogok venni hozzá, nincs az az isten, hogy 50k-t költsek egy darab feltekerhető "rongyra". Gipszkarton+Héra :)

én vettem letekerhető rongyot :D, az ablak elé került, a redőnytartóra csavaroztam fel. ha kell, redőny leenged, függöny elhúz, rongy lehúz. szépen rögzítem a radiátoron alul, h ne legyen hullámos. ha meg nem kell. diszkréten el van a függöny megett, enni nem kér, látni sem látom. át kellett volna pakolgatnom a szobát, a hangrendszert meg mindent :D és lustább voltam, mint smucigabb.  :Đ
ellenben nézz utána, ha gondolod jobban, állítólag szép kontrasztokat lehet elérni enyhén szürkés felületekkel. de lehet, h csak urban legend, vagy vmi marketingrizsa, mert vmi ronggyal kapcsolatosan olvastam vhol.

Szerkesztette: avman 2007. 05. 02. 15:04 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#54 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 15:07

Idézet: avman - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 16:04

én vettem letekerhető rongyot :D, az ablak elé került, a redőnytartóra csavaroztam fel. ha kell, redőny leenged, függöny elhúz, rongy lehúz. szépen rögzítem a radiátoron alul, h ne legyen hullámos. ha meg nem kell. diszkréten el van a függöny megett, enni nem kér, látni sem látom. át kellett volna pakolgatnom a szobát, a hangrendszert meg mindent :D és lustább voltam, mint smucigabb.  :Đ
ellenben nézz utána, ha gondolod jobban, állítólag szép kontrasztokat lehet elérni enyhén szürkés felületekkel. de lehet, h csak urban legend, vagy vmi marketingrizsa, mert vmi ronggyal kapcsolatosan olvastam vhol.

nem marketing rizsa.. ezek a vásznak, amiktől úgy óckodtok, ez se véletlen kerül 50k-ba:)) nem egy sima fehér papírlap:)
Per Aspera Ad Astra

#55 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 05. 02. 15:34

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 16:07

nem marketing rizsa.. ezek a vásznak, amiktől úgy óckodtok, ez se véletlen kerül 50k-ba:)) nem egy sima fehér papírlap:)

jaja, vannak mindenféle jelöléseik, én nem másztam bele, vettem vmi akciósat, mer ugye afrikában pl. éheznek, meg mittomén (nem mertem azt a fajtát, aminek fekete kerete van, mercsak, de már megbántam). de találtam vhol anno leírást, h kábé mit érdemes felkenni 10-ed annyiért.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#56 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 15:40

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 14:39

Amiket én láttam, és  DLP-s volt, azoknak igen meggyőző színmélységük és színhűségük volt.

no nem azert, de en meg ugy tudom (javitsatok ki, ha tevednek), hogy a DLP-nek pont a szinhuseggel vannak gondjai. brutal kontrasztot ad (szep feketek), de a szinhusege nem az igazi. abban az LCD projektorok (allitolag) jobbak. ha minden igaz, akkor a 3LCD-sek pont ezert kezdenek mostanaban megjelenni, es ahogy latom kezd azokbol is megfizetheto aru lenni a piacon. tud valaki ezekrol valamit?

(hogy az 50e-es vaszon er-e annyit, az egy kerdes. az biztos, hogy nagyon sokat szamit a vaszon a vetitesben. kezdjuk onnan, hogy erositi, azaz kozepre gyujti-e a fenyt, vagy szorja, es ez altal tobben is jol tudjak nezni.. a vasznak fizikaja egyaltalan nem egyszeru dolog am!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#57 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 15:47

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 13:46

Azta!  :eek:

azta igen, 500k lesz kb a nyitóár és 500w-ot zabál :D

#58 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 16:06

Vásznakkal kapcsolatban, biztosan láttátok azt a német tesztet, ahol az jött ki, hogy képminőségben minimális a különbség a fehérre festett gipszkarton és az 50k-s vászon között. Egy másik tesztben meg az jött ki, hogy:

Idézet

A felismerésünk: minél fehérebb a festék, annál jobb az eredmény. A selyemfényű fehér latexfesték került ki nemhivatalos győztesként festék-összehasonlításból. De elsötétített környezetben egyúttal a fehér falat választottuk az igazi győztesének az ár-teljesítmény verseny igazi győzteséül. A nagy műszaki háttértudással előállított vásznakhoz képest a képi(képmegjelenítési) különbség a jelentéktelentől a nem létezőig terjed.

#59 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 17:42

nos nem mondom azt, hogy a feher fal ne tudna nagyon jo lenni (plane ar/ertek aranyban!), de hogy a kulonbseg minimalis lenne, az biztos, hogy marhasag. mar csak azert is, mert vaszon es vaszon kozott is hatalmasak a kulonbsegek. a feher fal akkor melyikhez kepest is bir minimalis kulonbseggel?

Szerkesztette: bogdan 2007. 05. 02. 17:43 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#60 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 20:02

Idézet: EmThor - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 16:47

azta igen, 500k lesz kb a nyitóár és 500w-ot zabál :D

500-ért még majdnem fair ár lenne (SZVSZ az 50 inch nagyobb érték mint a fullHD...) de sztem ez drágább lesz mire ideér.
LY

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.