HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#61 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 02. 20:02

Brutál világosra mázolt fehér fallal - amennyire én hallottam - az a gond, hogy a fekete aligha lesz rajta az igazi, nem?
LY

#62 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 21:45

Idézet: avman - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 15:04

ellenben nézz utána, ha gondolod jobban, állítólag szép kontrasztokat lehet elérni enyhén szürkés felületekkel. de lehet, h csak urban legend, vagy vmi marketingrizsa, mert vmi ronggyal kapcsolatosan olvastam vhol.

bijon-bijon. az angolszászok blackout cloth-nak hívják a szürkés izét és döbbenetesen jó vetítésre, másrészt meg gyapotárban van. amíg egy 100"-os 16:9-es bolti pvetítővászont 80 ezer alatt nem lehet megkapni - blackout cloth-ból a szükséges méretű lepedő valami nevetsségesen olcsó 4 ezer forint.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#63 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 21:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 15:40

no nem azert, de en meg ugy tudom (javitsatok ki, ha tevednek), hogy a DLP-nek pont a szinhuseggel vannak gondjai. brutal kontrasztot ad (szep feketek), de a szinhusege nem az igazi. abban az LCD projektorok (allitolag) jobbak. ha minden igaz, akkor a 3LCD-sek pont ezert kezdenek mostanaban megjelenni, es ahogy latom kezd azokbol is megfizetheto aru lenni a piacon. tud valaki ezekrol valamit?

(hogy az 50e-es vaszon er-e annyit, az egy kerdes. az biztos, hogy nagyon sokat szamit a vaszon a vetitesben. kezdjuk onnan, hogy erositi, azaz kozepre gyujti-e a fenyt, vagy szorja, es ez altal tobben is jol tudjak nezni.. a vasznak fizikaja egyaltalan nem egyszeru dolog am!)

DLP-ből is többfajta van. van olyan ami 1 DMDs és színtárcsás, meg olyan ami 3 DMDs. arról hogy a DLP mikt tud ha nem tescogazdaságos magad is meggyőződhetsz: a mom parkban műx az ország egyetlen nyilvános digitális "2k" mozigépe, ami DLPs.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#64 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 23:03

nos ettol meg nem tudom, hogy mennyire jo a szinhisege!
tudod moziban sem voltam meg, ami jobb, mint az en itthoni hangrendszerem, pedig az csak egy szazezer nagysagrendu mesterember altal keszitett csoves.
szoval egy biztos: a rendes celluoidnal nem lesz jobb..
az LCD-rol meg konkretan egy fotosujsagban olvastam, akik arra a kerdesre kerestek a valaszt, hogy milyen projectort vegyen (ha mar ilyen orult) a fotos, ha fotokat akar vetiteni.

szoval tovabbra is keresem a kerdesemre a valaszr, hogy szinhusegben (nem a feketek, nem a dinamika, nem a wow hatas!) melyik is az a projector technologia, es hogy all... ha valakinek van infoja ne rejtse el magaban!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#65 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 23:17

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 0:03

Szoval tovabbra is keresem a kerdesemre a valaszr, hogy szinhusegben (nem a feketek, nem a dinamika, nem a wow hatas!) melyik is az a projector technologia, es hogy all... ha valakinek van infoja ne rejtse el magaban!

Projikhoz abszolút nem értek, de valahol azt olvastam, hogy a CRT projik a legszínhűbbek. :think: :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#66 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 23:38

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 0:17

Projikhoz abszolút nem értek, de valahol azt olvastam, hogy a CRT projik a legszínhűbbek. :think: :)

viszont nagyok, nehezek, kicsi a fényerejük, és drágák :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#67 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 07:59

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 13:30

Ezt nem hiszem, 1366×768 az nem full HD.

Ki mondta, hogy az 1366x768 az full HD ?  :confused:
En azt mondtam, hogy a 2007-es tipusok mar 42"-ban full HD felbontasuak lesznek.

Kukkants ide:

http://www.panasonic.be/servlet/PB/menu/12...0_l6/index.html

#68 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 08:25

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 0:38

viszont nagyok, nehezek, kicsi a fényerejük, és drágák :)

Valamit valamiért! :D

Szerkesztette: Csokis 2007. 05. 03. 08:26 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#69 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 08:26

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 16:40

no nem azert, de en meg ugy tudom (javitsatok ki, ha tevednek), hogy a DLP-nek pont a szinhuseggel vannak gondjai. brutal kontrasztot ad (szep feketek), de a szinhusege nem az igazi. abban az LCD projektorok (allitolag) jobbak. ha minden igaz, akkor a 3LCD-sek pont ezert kezdenek mostanaban megjelenni, es ahogy latom kezd azokbol is megfizetheto aru lenni a piacon. tud valaki ezekrol valamit?

Nem tudom, ezzel kapcsolatban mi a "hivatalos" álláspont, általam látottak alapján azt mondom, tévedsz :)

LCD projektoroknál (a vacak kontraszton túl) ugyanolyan gond a gyenge színmélység, mint a monitoroknál/TV-knél, ez pedig eleve kizárja, hogy a színhűségük jó legyen. Ezzel szemben a DLP színhűségben is összemérhető a legjobb plazmákkal.

3 LCD-s projektor meg nem egy nagy csoda, én őszintén szólva nem láttam nagy különbséget képminőségben az 1 LCD-shez képest, az áruk meg alig több, mint az utóbbinak.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#70 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 08:28

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 21:02

500-ért még majdnem fair ár lenne (SZVSZ az 50 inch nagyobb érték mint a fullHD...) de sztem ez drágább lesz mire ideér.

Ez arra lesz jó (nekem), hogy szépen nyomja majd lefelé a kisebb felbontású plazmák árát.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#71 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 08:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 22:45

bijon-bijon. az angolszászok blackout cloth-nak hívják a szürkés izét és döbbenetesen jó vetítésre, másrészt meg gyapotárban van. amíg egy 100"-os 16:9-es bolti pvetítővászont 80 ezer alatt nem lehet megkapni - blackout cloth-ból a szükséges méretű lepedő valami nevetsségesen olcsó 4 ezer forint.

És honnan lehet ilyet szerezni?

#72 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 08:31

Idézet: GTamas - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 8:59

Ki mondta, hogy az 1366x768 az full HD ?  :confused:
En azt mondtam, hogy a 2007-es tipusok mar 42"-ban full HD felbontasuak lesznek.

Kukkants ide:

http://www.panasonic.be/servlet/PB/menu/12...0_l6/index.html

Okéoké, nem tudtam, hogy tényleg létezik ilyen, ezért azt hittem, hogy te az 1366-ot gondolod full HD-nek. Azóta már felvilágosítottak :)

#73 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 09:39

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 8:31

Okéoké, nem tudtam, hogy tényleg létezik ilyen, ezért azt hittem, hogy te az 1366-ot gondolod full HD-nek. Azóta már felvilágosítottak :)

Egyebkent en ezt a full HD parat feleslegesnek es tullihegettnek tartom, egyelore szerintem baromira nincsen szukseg arra, hogy egy kijelzo full HD-s legyen, amig 3-400 rugo egy BR player es 8-9 ezer egy film hozza. Nekem egy jopar evig boven eleg, hogy a PV60-asom tudja a 720p-t es az 1080i-t, majd ha egy jobb HD player 40-50 rugo korul lesz, es a film hozza 2-3 ezer, na meg eldol vegre a formatumhaboru, na akkor majd veszek egy 1920x1080-as kijelzot, az 50"-ost meg berakom a gyerekszobaba.  :cool:

#74 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 02:18

CeBIT Hannover 2007 - Sharp, Panasonic, Toshiba, Samsung, LCD...

#75 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 20:19

Aktuális fejlemények:

Ma megint jártam a MM-ban, itt 5 db projektor is be volt üzemelve, lehetett nézegetni. Érdekes megfigyelést tettem, az van, hogy bár a rainbowt, ha nem direkt keresem, nem látom, viszont mintha káprázna a szemem, ha hosszabb ideig nézem a DLP képét. Fura, hogy elég sok ilyen projit láttam már de ez a hatás eddig nem tűnt fel. Lehet, hogy csak a hirtelen meleg idő, vagy az, hogy napfényről mentem félhomályba, esetleg kialvatlan vagyok, de erre oda kell figyelnem, mert ha mégis a proji képe okozta, akkor nem szabad ilyet vennem.

Arra is rájöttem, hogy nem lesz egyszerű besötétítenem, itt egy elkülönített, erősen félhomályos teremben volt a bemutató és bizony világítottak a vásznak, még ilyen gyenge fény mellett is meglehetősen pocsék volt a kép.

Másik érdekesség, hogy a legolcsóbb prezentációs projektornak volt a legszebb képe, egy Toshiba S35-nek, szép színekkel, nagy kontraszttal. Volt mellette egy Benq MP610, ahhoz képest ez mosott volt és fakó, vörösben úszott minden. A 300k feletti Epson 1280×720-asra meg először azt hittem LCD, annyira vacak volt, gyenge kontraszttal, erős screendoorral.

Plazma fronton:
Valaki említette feljebb, hogy mennyire melegszik a plazma képernyője. Én most megnéztem, nyitás után 2 órával márkától, mérettől függetlenül épp csak langyos volt mindegyik, talán ha 40-45 fokosak lehettek, szóval nem tudom, akinek nagyon melegszik, az mitől lehet.

Másik érdekesség az új LG plazmákkal kapcsolatban: van ugye a 42PC51, ami 1024-es 15000:1-el elvileg lesz a 42PT81, szintén 15000:1 és 1366×768. Az LG honlap egyiket sem ismeri, sem a magyar, sem a nemzetközi. A 42PT81-nél külön furcsa, hogy Google csak néhány magyar boltot dob ki találatként, amire képtelen vagyok magyarázatot találni, ráadásul az egyiknél szerepel 42PC81-ként is, hogy teljes legyen a zűrzavar. Ilyenkor mi van?

Más.
Tatabányán nyílt egy afféle pláza, MediaMarkttal. Hoztak (hadd lásson a paraszt ilyet is) egy 261 centis full HD Panasonic plazmát, állítólag ez a világ legnagyobbja. DVD-vel demozták épp... 17 milláért rendelhető, bár nem tudom mire lehet használni egy ilyen szörnyeteget, ugyanis 11 db 8-12 centis ventilátort számoltam össze benne. Fogyasztását elfelejtettem megnézni, de meg fogom. :)

Szerkesztette: EV6 2007. 05. 07. 20:24 -kor

#76 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 20:29

biztos, hogy be voltak állítva a projik rendesen?

plazma + melegedés: többféle plazmát láttam egyésznapos működés után, egyik sem volt langyosnál melegebb.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#77 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 20:49

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 21:19

full HD Panasonic plazmát, állítólag ez a világ legnagyobbja. DVD-vel demozták épp...

:omg:
szent egyugyuseg!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#78 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 20:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 21:49

szent egyugyuseg!

"De hülye azért vagyok!" :nevet:

#79 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 21:46

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 21:29

biztos, hogy be voltak állítva a projik rendesen?

plazma + melegedés: többféle plazmát láttam egyésznapos működés után, egyik sem volt langyosnál melegebb.

MM-et ismerve biztos, hogy nem, valószínű, hogy sokkal többet is ki lehetett volna hozni mindegyikből. De ez sajnos nem változtat azon, hogy megköveteli a teljes sötétséget.

#80 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 21:46

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 21:49

szent egyugyuseg!

Nem véletlenül írtam :)

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.